Ajax-loader

Faludy-Kovács Fanny könyvei a rukkolán


Faludy-Kovács Fanny - Pokolbeli ​víg óráink
A ​Faludy fehéren-feketén című nagy sikerű gyűjtemény után a folytatás is igyekszik közvetlen közelségbe hozni a 96 évesen elhunyt legendás, vagabond írót. A Pokolbeli víg óráink-ban azonban megváltozik a kérdésfeltevés szemszöge: a személyes tér, a belső világ, a baráti és szerelmi kapcsolatok most részleteikben rajzolódnak ki, a közélettel kapcsolatos gondolatok pedig nagyrészt elvi síkon tárulnak fel. Az itt felelevenített beszélgetések így valami merőben újat hoznak: Faludy egy eddig kevésbé ismert arcát mutatják meg.

Faludy-Kovács Fanny - Faludy ​fehéren-feketén
A ​kötet beszélgetéseiben Faludy György vall szerelmeiről - férfiról-nőről egyaránt -, hosszú életének messze földre vezető útjairól, barátairól is. Beszél olvasóiról, a fiatalokba vetett végtelen hitéről és sok minden egyébről ami a vacsoraasztalnál, egy kedélyes esti beszélgetés során csak szóba kerülhetett közte és szerelme, barátai közt. A költő visszatérő témái ezúttal új látószögből kerülnek reflektorfénybe, s emellett sokat megtudhatunk arról is, hogy mit gondolt Faludy saját fogadtatásáról, illetve arról, hogy mi foglalkoztatta önmagával és a világgal kapcsolatosan élete utolsó időszakában.

Faludy-Kovács Fanny - A ​szerelem jogán
"Egyik ​versében Kovács Fanny azt állítja, hogy szorongásai tették költõvé. Ha így is lenne, aligha látszik költeményein. Ezeket a többségükben erotikus tartalmú verseket nem a gyengeség, hanem az erõ, nem a félelem, hanem a bátorság és nem az útkeresés, hanem a versírás teljes biztonsága jellemzi. Mondanivalójuk rövidsége és precízitása mellett minden várakozást felülmúló szépségükkel hatnak és a témák merészségéért azonnali felismerést adnak. Az olyan mondatok, mint 'fekete lepedõkben csavart esték lépkednek a gyengeség kapualjában', vagy negyedmondatos jellemzések mint látom 'a megállt idõt szemedben', tucatjával követik egymást..." (Faludy György)

Kollekciók