Ajax-loader

Georgij Vajner könyvei a rukkolán


Arkagyij Vajner - Georgij Vajner - Sötétben ​tapogatózva
Akszojnovát, ​a fiatal, tehetséges újságírónőt holtan találják az egyik külvárosi grundon. A nyomozást vezető Tyihonov századost tévútra viszi a boncolóorvos jegyzőkönyve. Az újságirónőt, mint kiderül, nem árral szúrták le, hanem egy kiskaliberű mesterlövészpuskából lötték le. De ki és miért? Őrültségből, játékból, féltékenységből, a leleplezéstől való félelemből vagy bosszúból? A mindvégig fordulatos és izgalmas történet végére a nyomozótiszt mesteri munkával leleplezi a gyilkost.

Arkagyij Vajner - Georgij Vajner - A ​gyilkos ismeretlen
"Rádiótávirat. ​- Szeptember 4-én nyolc óra nulla perckor a jalta - karadagi országúton, a harmincnyolcas kilométerkőnél, Szolnyecsnij Gaj község lakosai férfihullát találtak az útmentei cserjésben, fején lőfegyvertől származó sérüléssel. A szemlebizottság megérkezéséig megtettük a szükséges intézkedéseket és biztosítottuk a helyszín őrizetét..." Ez a pár soros távirat indítja el az izgalmas események - autólopások, rablások, gyilkosságok - láncolatát és hozza működésbe az igazságszolgáltatás gépezetét is. Az ismeretlen gyilkos és a nyomozó tiszt élethalálharca érdekes, filmszerűen pergő képekben bontakozik ki a két szerző mindvégig fordulatos könyvében.

Arkagyij Vajner - Georgij Vajner - Orvosság ​a félelem ellen
"Panafigyin ​felemelkedése a tudományos ranglétrán csak annyiban érdekelt, hogy ennek révén megtaláljam azt a vetélytársat, aki a Metaproptyzol előállításában nála sikeresebbnek bizonyult. Hiszen a professzor jó ideje ennek a problémának a megoldásával foglalkozott céltudatosan és fáradhatatlanul, orvos- és vegyészkollégái szerint pedig a legtovább jutott a megoldáshoz vezető úton. És egyszer csak megjelenik egy sörösüvegben a szer, amelynek létrehozásán egy egész laboratórium sikertelenül fáradozik! De ha a sörben csakugyan Metaproptyzol volt, ha ez nem tévedés (ahogyan a professzor hiszi), akkor előállítója miért nem jelenti be találmányát? És ahelyett, hogy a szert gyógyításra használnák, miért mérgezik meg vele Pozdnyakovot? Stop! Stop! Eltértem a tárgytól. Abból kell kiindulnom, hogy a Metaproptyzol létezik, még ha nincs is szabadalomként bejelentve." Az etikai krimi egyik legizgalmasabb könyve magyarul; egy rendkívüli bűnügy lebilincselően érdekes nyomozása.

Arkagyij Vajner - Georgij Vajner - A ​"Fekete Macska" bandája
"Újabb ​tíz perc telt el, ekkor fölálltunk, és lassan elindultunk Veksin felé, aki továbbra is nyugodtan és mozdulatlanul ült a padon. Amikor odaértünk hozzá, én, aki a háborúban oly sok mindent láttam, nyomban tudtam, hogy Vászja halott. Tágra nyílt, kerek szemmel meredt ránk, a szempilláján egy áttetsző, apró kis könnycsepp reszketett, a szája sarkából keskeny vércsík csordogált. A hosszú, vékony pengéjű, borotvaéles kés egyenesen a szívébe hatolt, átszaladt Vászja gyerekesen vézna testén, és a pad háttámlájába fúródott..." A második világháborút követő hónapokban hírhedt rablóbanda tartja rettegésben a moszkvaiakat: lakásokat fosztanak ki, áruházakat, raktárakat törnek fel, sőt - ha úgy adódik - hidegvérrel gyilkolnak is, és a tetthelyen rendszerint egy szénnel rajzolt fekete macskát vagy egy eleven macskakölyköt hagynak hátra. A nagy erővel folyó nyomozást a fiatal Vologya Sarapov vezeti, és kitartó munkával végül is megérdemelt helyükre - rács mögé - juttatja a veszedelmes bűnözőket.

Kollekciók