Ajax-loader

Forrai György könyvei a rukkolán


Forrai György - Miért ​lesték meg Zsuzsánnát a vének?
Kultikus ​gyógymódok, legendák - mai szemmel. Ez a kis kötet olyan építmény, amelynek építőanyaga a Biblia és más kultúrtörténeti források, s kötőanyaga a biológia. A fölhasznált bibliai fordítások különböző helyekről származnak, néha az eredeti szöveg szolgált alapul egy-egy téma kifejtéséhez. S nem kíván egyik fejezet sem tudományos mű képében tetszelegni, csupán néhány gondolatot közreadni arról, hogy a régmúlt időkben élt ember örökérvényű igazságoknak és soha igaz nem volt mítoszoknak hódolt. És arról, hogy ez ma sincs másképp.

Forrai György - Ádám ​valódi Éva nélkül
A ​könyv lényegében kultúrtörténeti szöveggyûjtemény, amelyhez nagyobbrészt ókori, zömében bibliai események szolgáltatják az alapot és egyben a keretet, de lebilincselõen érdekes fejezetekben elemez közép- és legújabb kori történeteket is. A szerzõ, az orvosbiológia és a kultúrtörténet imponálóan képzett, szakavatott ismerõje fölényes biztonsággal emeli ki az Olvasó számára az érdekeset, fontosat és megjegyzésre érdemeset. Történelem, humánum és humor ötvözõdik a könyv minden mondatában.

Forrai György - Gyógyítások ​könyve
Különleges ​könyvet vehet kezébe ezúttal az olvasó. Az időközben elveszett "Gyógyítások könyve" a távoli ókorban valóban létezett, s a legenda szerint, betegsége idején Ezékiás király "rejtette el". Így most, a Bibliában található titkokból állította azt újra össze e kötet írója. Dr. Forrai György gyermekorvos, kandidátus, számos könyv szerzője eredeti kísérletet tett: orvosi-természettudományos lexikont készített a Biblia alapján. Címszavakba gyűjtve megtalálhatjuk benne a bibliai példázatok és történetek magyarázatát, könnyed stílusban megismertetve velünk nem csupán a Biblia világát és a modern tudomány ismereteit, de a talmudi bölcsességek és a görög-római kultúra gazdag kincsestárát is. Akitől mindig csak tanulhatunk, arra érdemes odafigyelnünk - hirdették a régi mesterek. Dr. Forrai György írásaiból kétségtelenül tanulni lehet, de "felfedezéseit" követve, még élvezetes olvasmányban is részesülhetünk.

Forrai György - Józsa László - Az ​orvos nyomoz
Ha ​egy ismerősünk vagy egy közismert személy eltávozik az élők sorából, többnyire rákérdezünk: mi történt vele? Miben halt meg? Mert nem csupán az élet, a halál is érdekel bennünket. Hát még azokat a kutatókat, akik kifejezetten híres személyiségek betegségeivel és halálokaival foglalkoznak. A jeles orvos-nyomozók több mint másfél száz halhatatlanról - uralkodók, költők, írók, festők, zeneszerzők, magyarok és nem magyarok stb. - derítették ki, hogy milyen betegségek vagy események okozták halálukat. Bibliai személyiségek, ókori hírességek, az elmúlt évszázadok jeles alkotói, gondolkodói egyaránt alanyai e kutatómunkának. Sokszor - megelőzve az orvostudományt - egy-egy festmény vagy irodalmi alkotás is hozzájárult számos betegség felismeréséhez. Meglepő eredményekkel kecsegtetnek a paleopatológiai kutatások is. A nagy trecento művész, Giotto csontvázának vizsgálata máris figyelemre méltó eredményekkel járt. Hasonló vizsgálatokra készülnek a 16. században élt barokk festő, Caravaggio csontjain, melyeket a közelmúltban hoztak felszínre egy toscanai kikötőváros temetőjében. S még számtalan érdekességre bukkanhatunk, ha figyelemmel kísérjük a kötetben közölt elemzéseket, leírásokat.

Forrai György - Meztelenül ​az Édenkertben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Forrai György - Eszter ​királyi ágyban
A ​Kiadó kéri: Ne vegye kezébe ezt a könyvet, akit az orvostudomány történetéből csupán a puszta tények érdekelnek, aki kizárólag csupasz teológiai eszmefuttatásokra, híres művészek és tudósok életének lexikális adataira kíváncsi. De feltétlenül olvassa el az, aki pihenve és szórakozva akar színes stílusban megírt, élvezetes történeteket olvasni, minden klasszikus és mai műveltség kiapadhatatlan forrásáról, a Bibliáról, a mitológiáról, a keleti mondavilágról, híres művészek és tudósok lelki életéről, szerelmeiről, erotikus és szexuális eseményeiről, azokról a rejtélyekről, amelyeket a korszerű orvostudomány a közelmúltról és évezredek homályából ma már képes megfejteni, de legalábbis megközelíteni. Mindez avatott szakember, dr. Forrai György tollából ismerhető meg. A Kiadó biztos benne, hogy az olvasót érdekelni fogja Eszter a szépség, az ész és a női praktika megtestesítője, a bibliai gyógymódok mai értékelése, a salemi boszorkányok, a jerikói szajha, Chaplin és Elvis Presley nemi élete, vagy Maria Callas, az abszolút primadonna... S végül, a szerzőnek a korszerű orvostudományra alapozott gyakorlati kérdése következik: Akar-e ön zseni gyereket? Dr. Forrai György nem marad adós a válaszokkal!

Forrai György - Orvosszemmel ​a képtárakban
A ​betegségek egyidősek az emberiséggel. Nem csoda tehát, hogy az idők kezdetétől napjainkig készült különböző képzőművészeti alkotásokon - ha nem is ez volt megalkotásuk elsőrendű szempontja, vagy akár egyáltalán nem ez volt a kitűzött cél - számos betegség biztos jelei ismerhetők föl. Ilyenformán bizonyítható tény, hogy ezek a betegségek léteztek, még akkor is, ha egy-egy festmény vagy szobor, melynek címében a művész megnevezett mondjuk egy bibliai vagy mitológiai alakot, az alkotó képzeletének a terméke. Ezek az árulkodó jelek a műalkotáson egyértelműen fölfedik magukat. A szerző 20 fejezetben csoportosította a képzőművészeti alkotásokat a könnyebb érthetőség kedvéért.

Kollekciók