Ajax-loader

Ifj. Tildy Zoltán könyvei a rukkolán


Ifj. Tildy Zoltán - Madárszárnyakon
A ​madarak repülése már ősidők óta felkeltette az emberiség érdeklődését, és vágyat ébresztett az emberben, hogy ellesve titkait, ő is repülhessen. És ma, amikor a száguldó repülőgépekkel együtt a technika felsorolhatatlanul sok vívmánya válik életformánk elválaszthatatlan részévé, újabb igény születik: ahogy növekszik a városiasodás mértéke, úgy nő az emberiség vágya, hogy újra közel kerüljön a természethez. Tildy Zoltán különböző madarak repüléseiről készített csodálatos felvételeivel nemcsak elgyönyörködteti az olvasóit, hanem nagy segítséget nyújt a természetben látott repülő madarak felismerésében, változatos röptük figyelésében.

Ifj. Tildy Zoltán - Pro ​Natura
"A ​környezet- és természetvédelem legbiztatóbb jelensége - az egyre súlyosbodó gondok ellenére is az, hogy ma az egész világon mind több ember fedezi fel ismét a természetet - a saját maga számára! Nem lehet eléggé megbecsülni a "hivatalos" intézkedéseket, mellyel az egyes országok, de a legfontosabb nemzetközi szervezetek is a "tiszta természetet" igyekeznek visszahozni. A feltárt tények önmagukért beszélnek és ma már ennek a munkának a fontosságát senki sem vonja kétségbe. De az ember cselekvéseiben érzelmi világa legalább annyira vezeti, mint az ésszerű megfontolás. Ha minél több egyes ember érzi sajátjának az egész természetet, akkor lesz majd igazán sikeres a tiszta természetért folyó erőfeszítés. A veszélyekre figyelmeztető rideg tények is segíthetik ezt a folyamatot, de még jobban segítheti a megismerésből fakadó szeretet. Ez utóbbi gondolat gyűjtette velem össze ennek a könyvnek a képeit. A könyv terve mintegy nyolc évvel ezelőtt alakult ki bennem. 1966-ban a Fotóművészek Szövetsége a könyv címével azonos elnevezéssel kiállítást rendezett természeti képeimből a Nemzeti Galériában. Bár a könyvben közölt képek száma többszöröse a kiállítás képeinek, a teljesség hiányát még ma is érzem. Az anyag gyűjtögetése, rendezése során egyre biztosabban éreztem, hogy akkor tudok legmeggyőzőbb képet adni a hazai természetről, ha azt mutatom be, ami hozzám legközelebb áll." Tildy Zoltán a természetvédelem érdekében végzett munkája során vált a természet szépségeinek ihletett ábrázolójává és népszerűsítőjévé. Képeivel a nézők ezreivel ismerteti meg a természetet és kelti fel bennük a vágyat utána.

Ifj. Tildy Zoltán - Ágrólszakadt ​jóbarátok
Ifj. ​Tildy Zoltán: Ágrólszakadt jóbarátok c. művével ismét kedves színfolttal gazdagodott könyvkiadásunk. A Kisbalaton, Napsütésben, Kölykök és fiókák és más sikeres könyvek szerzője most két madárfióka kedves történetét beszéli el, s mutatja be képekben. Matyi, a mátyásmadár és Peti, a csóka vidám kalandjai, csínytevései, a nagyvilággal való megismerkedése alkalmat ad Tildynek mint írónak és mint fotóművésznek, hogy mindkét területen bemutassa tudását. Matyi és Peti két külön egyéniség, akik ugyanabban a helyzetben másképpen viselkednek, mindegyik a maga vérmérsékletének megfelelően. Ebből persze időnként mulatságos és furcsa helyzetek adódnak, amik jóbarátságukat azért nem csorbítják. Mire végigolvassuk a könyvet, a két kis "haszontalan" észrevétlenül a szívünkbe lopja magát. Még később is sokszor elővesszük a könyvespolcról e művet, hogy egy-egy pillanatra ismét elgyönyörködjünk a szép felvételekben.

Ifj. Tildy Zoltán - Kölykök ​és fiókák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ifj. Tildy Zoltán - Fehértó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ifj. Tildy Zoltán - Napsütésben
Tartalom: ​ Előszó Az első fényképezőgép Ha ilyen fényképezőgépem lenne! Melyik a legjobb fényképezőgép? Felvevőobjektívek A lencsékről általában Normál objektívek Nagy látószögű objektívek Nagy fényerejű objektívek Hosszú gyújtótávolságú obejektívek Próbefelvételek A fényképezőgép hasznos tartozékai Napellenző Színszűrők Állvány Előtétlencsék, közgyűrűk Megvilágításmérők Film, előhívás, nagyítás Adatok a képekhez

Ifj. Tildy Zoltán - Kisbalaton
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók