Ajax-loader

Jens Priewe könyvei a rukkolán


Jens Priewe - A bor
Az utóbbi években sokan felfedezték a bor csodálatos világát. Az embereket örömüket lelik a borok kóstolgatásában, és bortermő vidékre utaznak. A világ legszebb élvezeti cikke életstílusuk szerves része lett, akárcsak a zene, a színház és az irodalom. Egyre gyakrabban merül fel a kérdeés, hogyan kell a bort helyesen kezelni. Hogyan kell jól tárolni? Mennyi ideig tárolható? Milyen poharakból kortyolva legjobb az íze? A tapasztal borivók ezekre a kérdésekre talán már tudják a helyes választ, de számos borkedvelő ember többet szeretne tudni a helyes borkezelésről. Nekik készült ez a könyv.

Jens Priewe - Borkalauz
A ​borfogyasztás az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. A növekvő érdeklődés nemcsak az igényesebb fogyasztásra, hanem a témában megjelenő publikációk számának növekedésére is kedvező hatással volt. A legtöbb könyvre azonban az a jellemző, hogy szakemberek írják szakembereknek. A kezdőket azonban, akik csak most ismerkednek a borkultúrával, legtöbbször elhanyagolják. Ez a kötet tulajdonképpen egy kis "tankönyv", amely nem bocsátkozik részletes elemzésekbe, hanem alapvető ismereteket közvetít. Megtudhatjuk, miért ugyanolyan a fehér és a vörös szőlő mustjának színe, miért nem kizárólag a napsütéses órák száma határozza meg, hol lehet eredményesen termelni, vagy azt, hogy miért hasznos a vörösbor azoknak, akik magas koleszterinszintjükkel küzdenek. Mindezt röviden, tömören, a laikusok számára is érthető nyelven. A világ borait a lehető legtágasabb szemszögből ismerteti, bemutatva a regionális és kulturális szempontok alapján kialakult különbségeket.

Jens Priewe - A ​borokról könnyedén
A ​borokról könnyedén mindazokhoz szól, akiknek örömet szerez a bor. Minden tájékoztatást megad, ami a bor élvezetéhez kell, és amit a borok iránt érdeklődők tudni szeretnének, illetve amire a már haladó borfogyasztók kíváncsiak lehetnek. Tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat a bor helyes tárolásáról, a különféle szőlőfajták tulajdonságairól, a szőlészet és borászat biológiájáról, valamint a bortermelés trükkjeiről. De megtudhatjuk azt is, mik azok a másodlagos és harmadlagos aromák, és mi az a húsz fogalom, amit okvetlenül ismernünk kell ahhoz, hogy megértsük a borszakértőket. A szerző, Jens Priewe Németország egyik legjelesebb borászati szakírója. Mestere a lényegre törő, pontos és tömör fogalmazásnak, magyarázatai könnyen érthetőek. A kötetben számtalan fénykép és ábra is segíti a tájékozódást. Miután elolvastuk ezt a könyvet, nemcsak többet fogunk tudni a borról, hanem beszélni is jobban tudunk róla, és több örömünket leljük majd benne.

Jens Priewe - Új ​borvidékek
A ​közelmúltban jelentős változásoknak lehettünk tanúi a világ bortermelésében, hiszen a 20. század végén tengeren túli országok váltak jelentős bortermelő hatalommá. Kiderült, hogy a világ távoli vidékein is vannak olyan minőségű borok, amelyekről az európaiak eddig azt hitték, hogy csak az öreg kontinensen teremhetnek. Az új versenytársak komoly kihívások elé állították a borkultúrában nagy hagyományokkal rendelkező országokat, melyekről számos könyv született már, míg az újonnan feltörekvőkről meglehetősen keveset tudni. A sok szép, színes képpel illusztrált könyv megismertet ezekkel az Európától földrajzilag távol fekvő bortermelő országokkal.

Kollekciók