Ajax-loader

Scott Shaw könyvei a rukkolán


Scott Shaw - About ​Peace
These ​are Zen meditations for modern times -- cold comfort, maybe, for some of us who might want platitudes and the promise of peacefulness being handed to us on a silver platter. Because, as Shaw points out, conflict is a part of life. Zen Buddhism was even founded in conflict. No one can give anyone else peace. Peace comes to those who seek it -- in the moment and for the moment only. The pace of lives continues to accelerate, though, with more and more demands being placed on us by both others and ourselves. This collection, aimed at gaining inner peace, is wonderfully suited to the breakneck pace of our lives today. The future is too full of work, laundry, family, and other commitments -- not to mention the unknown. The past is gone. There's no time like the present to make like the eye of the hurricane and choose to be at peace with ourselves. The 108 meditations in this book offer a very contemporary respite from internal and external conflict. Their number and their form, however, is steeped in tradition. One-hundred-and-eight is a sacred number in Buddhism, where there is also the tradition of meditating with malas -- strung beads, which come in multiples of nine -- 27, 56, or 108. Their form follows Buddhist tradition as well -- they're modern koans, or riddles to ponder, and dharma stories.

Scott Shaw - The ​Warrior is Silent
A ​master illuminates the spiritual foundations of martial artspractice in this fully illustrated guide. • Presents an overview of the spiritual foundations of the martial arts. • Takes the reader through a well-illustrated series of self-defense techniques that utilize Ki energy. • An essential guide for anyone interested in a spiritually-centered martial arts practice. The Warrior Is Silent presents an overview of the spiritual foundations of martial arts practice in the East and its intimate connection with the perfection of the art itself. In addition, the author, an accomplished martial artist, takes the reader through a well-illustrated series of self-defense techniques that utilize Ki energy. Establishing a balance between the spiritual and physical aspects of the martial arts, The Warrior Is Silent is an essential guide for anyone interested in a spiritually-centered martial arts practice.

Scott Shaw - Szamuráj ​zen
A ​középkori szamurájokat hosszú ideje Ázsia tökéletes harcosainak ábrázolják. Bár intenzív és szigorú kiképzésen mentek keresztül, képességeik java fizikai rátermettségük mellett mentális csiszoltságukon alapult. Scott Shaw a buddhista kultúra sokéves tanulmányozásában szerzett tapasztalatai alapján megmutatja, hogyan léphetünk a tudatosság magasabb szintjeire a zen és az iaido, azaz a kard meditatív útja révén. A szerző megtanít, hogyan irányíthatjuk és élesíthetjük fizikai érzékszerveinket, miközben lecsendesítjük elménket, érzelmeinket, valamint a többi ember energiáira adott reakcióinkat. Ezután érthető leírás és fényképek segítségével bevezetést kapunk az iaido álló és ülő gyakorlataiba. Ezenkívül hathatós légzőgyakorlatokat is tartalmaz a jelen munka, melyekkel rátalálhatunk belső központunkra, és irányíthatjuk az energiáinkat. Ez az információban és gyakorlati tanácsokban gazdag könyv különösen érdekes lehet mind az iaido, mind a zen buddhizmus iránt érdeklődők továbbá mindazok számára, akik a harcművészeteket a megszabaduláshoz, a Satorihoz vezető ösvénynek tekintik.

Scott Shaw - Nirvána ​dióhéjban
" ​A Nirvána itt van. Most. Hát te, kedves olvasó, hol vagy?" A nirvána a kegyelem állapota, ahol nincs többé semmiféle fizikai szenvedés, lelki gyötrelem vagy mentális kín; nincsenek megválaszolatlan kérdések. Mérhetetlenül nagy koncepció ez - emberi ésszel csaknem felfoghatatlan. Mégis, valójában elég kicsiny ahhoz, hogy elférjen akár egy dióhéjban - mert a nirvána olyan, mint mi: igazság, amit megtapasztalhatunk, ha engedjük magunknak. Scott Shaw 157 rövid, szellemes és ösztönző meditációval tárja elénk a nirvána igazi jelentését és folyamatos jelenlétét. Engedd el vágyaidat, add át magad a belső békének, és a NIRVÁNA máris nem az a távoli, hőn vágyott, elérhetetlen dolog. Azzá válik, aki vagy. A Nirvána dióhéjban segít felismerni, hogy a megvilágosodás ajándék: olyan adomány, ami mindenki számára elérhető - itt és most. Ez a kis könyv óva int: "Senki nem ajándékozhat meg téged a nirvánával." Egyúttal bátorít: "Magad ajándékozod magadnak." A Nirvána dióhéjban kicsiny könyv, mégis nagy változást hozhat abban, ahogyan a világot látod - és ahogy a világ lát téged. Újra és újra bele akarsz majd lapozni. Scott Shaw nemzetközileg elismert író, tanító, harcművész és gyakorló buddhista. Több könyve is megjelent már magyarul a Lunarimpex Kiadó gondozásában (ZenÓra, Szamuráj Zen, Zen-kapu a belső békességhez.)

Scott Shaw - ZenÓra
Mikor ​üt a ZenÓra, nyakon csípheted a tűnő időt Képzeld el, hogy képes vagy túllépni az IDŐ-t irányító kezeken, és betekinthetsz a misztikus folyamatba, mely az IDŐ teljesen új távlataival lát el. Ebben a kezes, apró könyvecskében gondolatébresztő aforizmákat találsz, melyek segítenek, hogy békésebben élhess a jelenben. Scott Shaw, a meditatív tudatosság szakértője, oldalról oldalra újabb és újabb idővel kapcsolatos hiedelmektől segít megszabadulnod, olyanoktól, mint például az "elvesztegetett idő" vagy az "időszűke".

Scott Shaw - Zen-kapu ​a belső békességhez
"Hogy ​békére lelj - írja Scott Shaw - , ki kell fejlesztened magadban a képességet, hogy a hurrikán szemévé válj konfliktusok terhelte világunkban - a nyugalom és csend magjává, a vihar mozdulatlan középpontjává." *** Velős kiskönyvében Shaw 108 módot kínál eme nemes cél eléréséhez. A száznyolc - a buddhista tradíció szent száma- megegyezik a számos keleti hagyományban alkalmazott meditációs mala, azaz gyöngyfüzér (vagy olvasó) szemeinek számával. Olvasd el az igazság ezen egyszerű gyöngyszemeit egyvégtében, hogy jelentős, valóban lélekemelő inspirációban részesülj, vagy üsd fel a könyvet találomra, hogy az adott pillanatnak legmegfelelőbb útmutatásra lelj. Lépj ki egy percre a káoszból, és nyerd vissza az életed. Hagyd, hogy ezek a meditatív szövegek elvezessenek téged a csend és nyugalom birodalmába - a helyre,a hol meghallhatod a szíved hangját. A béke szigetére. Scott Shaw a harcművészetekben jártas, elismert író és gyakorló buddhista, számos könyv szerzője. Magyarul eddig a ZenÓra és a Szamuráj Zen jelent meg tőle, a Lunarimpex kiadó gondozásában.

Scott Shaw - Pránajáma ​dióhéjban
Kifogyhatatlan ​energia örökmozgó lényünknek... bárhol, bármikor - egészségesen! Hogyan frissíthetjük fel gyorsan és egészségesen testünket és elménket szükség esetén? A koffein- és/vagy cukortartalmú ételek-italok átmenetileg felemelnek, de végül még jobban kimerítenek, mint voltunk eredetileg. Bár a testedzés bizonyítottan fontos az egészséghez, nem mindig nyílik lehetőségünk, hogy mozgás útján töltsük fel magunkat életerővel. Szerencsére, másképp is elérhetjük a profi sportolók által tapasztalt energiaszintet. A természetes út, ami azonnal friss erőt biztosít, több ezer éves, és mindössze néhány tudatos lélegzetvételbe kerül. Szanszkrit nevén ismerjük, ez a pránajáma. Ősi módszerei megtanítják, hogyan vegyük a kezünkbe a légzés tudatos irányítását, és juttassunk még több életadó energiát a szervezetünkbe. Ezeknek az egyszerű, de precíz gyakorlatoknak köszönhetően egész lényünket újjáéleszthetjük néhány perc alatt.

Kollekciók