Ajax-loader

Lovas István könyvei a rukkolán


Lovas István - Kettős ​mércével
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lovas István - Unortodox ​különcök
A ​szerzőt elsősorban újságíróként ismerjük markáns véleményeiről, éles megfogalmazásairól. Ezúttal egy másik arcával találkozunk: a témájában mélyre merülő politológussal, aki három országot - Malajziát, Izlandot és Magyarországot választott ki arra, hogy sikeres válságkezelésükön keresztül bemutassa, az unortodox út igenis járható, sőt adott estben a kudarc elkerülésének szinte egyetlen záloga. Lovas István kötete a rendkívül gazdag tényanyag felvonultatása ellenére sem száraz közgazdasági elemzés, ezért ajánljuk a könyvet mindenekelőtt a szélesebb olvasóközönségnek, főleg azoknak, akik különösebb közgazdasági felkészülés nélkül, de igénylik, hogy jobban eligazodjanak a világ gazdasági folyamataiban, országok sikereinek és kudarcainak megértésében.

Lovas István - D-209 ​és kora
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lovas István - Jobbcsapott
Lovas ​István - publicista, politológus, fordító - 1945-ben született Budapesten. Diplomáit - a politológia területén - a montreáli McGill, és a los angelesi UCLA-n kapta. Doktorátusát Párizsban szerezte. Cikkei a Wall Street Journaltól kezdve a Demokratáig számos lapban jelentek meg. 1984 és 1990 között a Szabad Európa Rádió szerkesztőjeként és new yorki tudósítójaként dolgozott. Jelen kötet válogatást közöl a szerző álnéven publikált cikkeiből és riportjaiból.

Lovas István - Jobbegyenes
A ​tartalomból: Göncz átvilágítása - Konrád együttműködése a kádári politikai rendőrséggel - Vásárhelyi fasiszta korszaka - Pufajka a MOL-ban - Mit üzen Demszkyvel a titkosrendőrség? - Fodor, az áladjunktus - Bodor - Ceausescu trubadúrja - Kornis valódi sikolyai - A magyargondozó Esterházy - György Péter, a guevarista - Aczél Endre, a katonai hírszerző

Lovas István - Népirtások ​a XX. században
A ​közhiedelem szerint a háborúk szedik a legtöbb áldozatot. Holott a "dobogó" legfelső foka a népirtásoké. E kötet megírásának egyik célja - a puszta ismeretterjesztésen kívül - az, hogy fényt vessen a népirtás óriási méreteire és veszélyére. A könyvben olyan tömeggyilkosságok találhatóak, amelyeket a XX. században követtek el, illetve a XIX. század végéből a XX. századba átnyúlva, és amelyben az áldozatok teljes száma meghaladta az ötezret.

Lovas István - Második ​jobbegyenes
Lovas ​István - publicista, politológus, fordító - 1945-ben született Budapesten. A hatvanas években több évet töltött börtönben, mert középiskolás és egyetemista barátaival egy illegális Kereszténydemokrata Munkáspártot alapított. Az ország összes középiskolájából kizárták. "Erkölcsi bizonyítvány" hiányában Magyarországon nem járhatott egyetemre. (...) Bicskén él.

Lovas István - Visszajöttek
"A ​tíz éve napi 3 órát alvó Lovas Pista Horn-kurzusbeli írásai érckemény bizonyítékai annak, hogy az 1994-1998-as korszaknak is 10 millió kárvallottja volt, akár Hornék kommunista rezsimjének. Most Medgyessy alatt ismét 10 millió ember lesz kárvallottja. Pista pedig most sem aludhat többet. De remélem ez a könyv hozzájárul ahhoz, hogy 2006-ban - ha nem előbb - emlékeztesse azokat, akik netán még mindig a Piroskára akarnának szavazni, hogy milyen farkas rejtőzik a piroska-maszk alatt." BAYER ZSOLT "István 1994-98-ban megjelent cikkeiről majdnem azt hihettük, hogy azok egy végleg letűnt, szomorú korszak mára már "archeológiai leleteknek" számító darabjai. Kiderült: égetően aktuálisak." BENCSIK ANDRÁS "Ahogyan az itt található cikkeket újra olvasom, csak azon csodálkozom, hogy mindez most megismétlődhet. Az ürömben az egyik öröm az, hogy István, aki bebizonyította akkor is, ki a legény a gáton, most is fáradhatatlanul teljesít majd gátszolgálatot." JÁRAI JUDIT

Bayer Zsolt - Bencsik András - Lovas István - Molnár Tamás - Tóth Gy. László - Sajtóklub ​2001-2002
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lovas István - K.O.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lovas István - Önnek ​nem hiányzik a válasz?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lovas István - "Liberális" ​kiütések
Büszkeség ​tölt el, hogy a balliberálisok szemében az ország leggyűlöltebb újságírója vagyok. Mivel érveik gyengék, gátlásaik nincsenek, rágalmaztak, meghamisítva idéztek, csúsztattak, amivel népszerűségem és hitelem növeléséhez kétségtelenül hozzájárultak. Ezért köszönet is illeti őket. Az engem támadó, ismertebben hangzó nevekből listát készítettem. Remélem, az összeállítás nem meríti ki a gyűlöletkeltést és a BTK 269-ik paragrafusát.

Kollekciók