Ajax-loader

Colin J. Fayard könyvei a rukkolán


Colin J. Fayard - A ​tűz napjai
Egy ​birodalom. A jelenkor leghatalmasabb birodalmában határait kikezdte az ellenség, tartományait polgárháború dúlja. E válságos időszakban a Béke Karjának hordozója, Rawls lesz a császár Bajnoka. Egy korszak vége. A Jégnász Konstelláció, hét csillag mágikus együttállása sorsfordító hatalommal bír Worluk szülöttei felett. Az őselemi istenek elküldték Kiválasztottaikat, hogy ügyeljenek Worluk sorsára... csakhogy baljós erők mozdultak meg a sötétben, hogy keresztülhúzzák számításukat. Egy kérdés. Mit kell tennie a Bajnoknak, hogy helyes irányba terelje a Zhíl Birodalom, s egyben egész Worluk sorsát? és egyáltalán; melyik a helyes irány? A tűz napjaiban mindenre fény derül.

Colin J. Fayard - A ​végzet útja
A ​sors. Lyndara, a békesség istennője minden harmadik évszázadban kijelöl egy halandót, hogy képviselje a mérleg nyelvét a Békesség és Háborúság között. Tetteivel döntsön, mentse meg a világot, vagy pusztítsa el egy darabját. Ő a bajnok. A Kard Bajnoka. A fiú. Rawls, a varázserejétől megfosztott druida Lyndara legutóbbi választottja. Nem rá szabták ezt a feladatot, mégis megpróbálja megállni a helyét. Ebbe a felelősségbe azonban csak azért nem roppan bele, mert fogalma sincs a tétről... azt sem tudja, mit kellene tennie. A Kard. Csak nem száz Bajnok forgatta már, pengéjén népek sorsa vásott semmivé, hegye új medret váj az Időfolyamnak. Hatalma adott, isteneket is pusztíthatna... Ralws kezében azonban nem több, mint egy darab vas. A végzet útja azonban lehetőséget ad rá, hogy Ralws Bajnokká váljon, hogy a Kard betölthesse sorsát. Az út, amely sehol sincs Worlukon, s mégis ott van mindenütt... ez az út, melyen a halandó lelkek járnak születéstől halálig, s aki elég bátor ahhoz, hogy ne topogjon helyben, el is jut valahová. Hogy hová, az nem az Úton múlik, hanem azokon, akik rajta haladnak.

Colin J. Fayard - Fakó ​hullámok
A ​cetvadász Kadaq életét megnyomorította a Törvény. Szíve szerint elpusztítaná önmagát, ám sorsa felett a noldák Képálmodója és egy menekülő herceg nyer hatalmat, akik saját céljaikra fordítják Kadaq emésztő haragját. Nincs menekvés...Kadaq fenékig üríti az élet keserű kupáját. „A tyrk nép, mielőtt Nyugatvég békés partvidékére tört volna, a tenger szívében cirkáló hajóvárosokban élt, több nemzedéken át. Elsüllyeszthetetlen városaik dacoltak a viharral és minden tengeri szörnyűséggel, fenyegesse őket a mélyből vagy a magasból, a messzeségből... vagy szívük mélyéről. Kegyetlen népnek ismerjük a tyrkeket. Félelmet nem ismerő kalózokként, majd véres hódítóként mutatkoztak be nekünk. Ám aki megismeri a Tyrkaddar törvénykönyvét, az még a véres hódítások árnyékában is megdöbben mindazon a rideg irgalmatlanságon, mellyel a tengeri nép önmaga életét szorította törvényei közé.”

Colin J. Fayard - A ​magnólia nővérei
A ​Káosz és a Rend háborúját követő időszak nem vált békéssé, mint ahogyan azt sokan vágyták. Új hatalmasságok keltek fegyverbe a régiek ellen, új seregek mészárolták le egymást a csatamezőkön. Halál halált szül, bosszút és ismét bosszút. Úgy tűnik, ez a szó örökre bevéste magát Worluk történelmébe. Ám mi történik akkor, ha a világ legbékésebb boszorkányai, a Magnólia Nővérei áldozatul esnek ennek a háborúnak? A túlélők hogyan állhatnak bosszút, ha sosem tanulták, hogyan kell másoknak fájdalmat okozni? Amaisa, az utolsó Magnólia és Roxelan, a hölgylovag egy hódító drén különítmény élén elindulnak, hogy választ találjanak a kérdésre. Azonban valami egészen mást találnak: Zhília sötét intrikáit…

Colin J. Fayard - Az ​ayvari mágus
Magányos ​túlélő eszmél a csatamezőn... nem tudja magáról, kicsoda, mely célok érdekében cselekedett eddig e világon... s egyáltalán: melyik világon van? Shymaru, a Névtelen kutatni kezdi elveszett emlékeit, ám a háború, amely a lázadó seregek és a kleavalani trón között dúl, úgy tűnik, megakadályozza ebben. Egy napon a dimurani Máfit Egyetem hagyatéka között rábukkan egy mágikus dobozra, amely kitárja Shymaru előtt a mágia rejtelmes birodalmának kapuit. Miközben démonokat aláz meg, s kifosztja a Sötét Sík kincsestárát, mind közelebb kerül Ayvar leghatalmasabb varázslójának titkához: a sárkányszelidítő Shayand di Grasya visszatért a halálból...

Colin J. Fayard - Nyugatvég ​krónikái
Az ​Ember Átka - a bírvágy - állandó háborúskodásba taszította Nyugatvéget. Birodalmak hullanak porba, dinasztiák szűnnek meg utód nélkül, az ősi Népek - a nemes moldák és az ügyes kezű freyek - megkeseredve hagyták el a kontinenst, ráadásul a mágiának is nyoma veszett. Az ember magára maradt, a múlt csupán a mesékben élt... Egy ifjú - majdnem gyermek még - aki az ábrándjait kergeti, és egy meglett harcos, kit istenei nehéz feladattal bíztak meg összefog, hogy barátságot tanuljon egymástól egy ellenséges világban, és hogy elpusztítsa a saját hatalmától megrészegült, gonosz Yrjí en-Unelrikét, Nyugatvég utolsó varázstudóját. Az ifjú Suleran elindul az úton, mely az ábrándok és a mesék honából a valóságba vezet. Miközben Suleran az álmait kergeti, hazáját végveszély fenyegeti. Yrjí népe világhódító terveket sző, s a harcias varunok előtt sorra hódolnak be az embernépek országai. Suleran válaszút elé kerül: harcoljon legjobb tudása szerint, vagy próbálja meg feléleszteni a legendákat, s azokat fordítani hazája hasznára. Colin J. Fayard Nyugatvég-trilógiája a legjobb tolkieni hagyományokat követő művek sorába tartozik, melyben a kellemes meseszövés, a tündérmesék hangulatának megidézése éppen olyan fontos, mint az izgalmas, fordulatos cselekmény. Sem a heroikus fantasy, sem a high fantasy kedvelői nem fognak csalódni ebben a kötetben.

Colin J. Fayard - Yvorl ​halott
A ​Káosz Birodalmát csupán a számítás és a hatalom tartja össze. Valamint Yvorl, a Káosz istene. Amikor Yvorl eltűnik, és a hívek imái nem találnak többé meghallgatásra, furcsa háború rázza meg a birodalmat, mely sokkal inkább az árnyékok közt zajlik, mint a napvilágon. És e háború mögött, mely szétrombolhatja a Birodalmat, két erő munkál: a hatalom és a számítás. Skane Perennis, a Vil-Amatar Ház ifjú lovagjelöltje és különös társa, Tagadir szélben sodrott falevelek csupán a Káosz hatalmasságaihoz képest. Ám ha jó időben vannak jó helyen, még a legnagyobbak sorsa is tőlük függ.

Colin J. Fayard - Bajnokok ​kardja
Egy ​ország. Kemwell talán Worluk legnyomorultabb királysága. Vesztes csaták és balfácán királyok: ennyi a történelme. Balorgaen, Kemwell első valamirevaló ura másra sem vágyik, minthogy átírja e szégyenteljes történelmet. Egy fiú. Raels talán Worluk legszerencsésebb druidája. Balfogásai szégyenbe taszítják őt és mesterét. Sóvárogva vágyik azonban arra, hogy megváltoztassa sorsát. Egy kard. Egyetlen villanással örökre beégeti nevét Worluk történelmébe. Ugyan senki sem tudja, hogy majdan e névhez dicsőség vagy szégyen tapad-e, Balorgaen és Rawls véres versenyfutásba kezdenek, hogy megszerezzék... A Bajnokok Kardját. A Káosz Világának újabb fehér foltja telik meg élénk színekkel. Worluk él, mint ahogy élnek a Fayard-teremtmények is, szerethető és gyűlölhető hősök egyaránt. Izgalmakkal teli, fordulatos olvasmány, melynek története szinte pereg a szem előtt.

Kollekciók