Ajax-loader

Larry Gonick könyvei a rukkolán


Larry Gonick - Woollcott Smith - The ​Cartoon Guide to Statistics
If ​you have ever looked for P-values by shopping at P mart, tried to watch the Bernoulli Trails on "People's Court," or think that the standard deviation is a criminal offense in six states, then you need The Cartoon Guide to Statistics to put you on the road to statistical literacy. The Cartoon Guide to Statistics covers all the central ideas of modern statistics: the summary and display of data, probability in gambling and medicine, random variables, Bernoulli Trails, the Central Limit Theorem, hypothesis testing, confidence interval estimation, and much more—all explained in simple, clear, and yes, funny illustrations. Never again will you order the Poisson Distribution in a French restaurant!

Larry Gonick - A ​modern világ képregényes története 2. - A Bastille ostromától az iraki háborúig
Az ​ünnepelt képregényrajzoló, Larry Gonick egyedi, modern világtörténete, a francia forradalomtól napjainkig! Több mint harminc éve már, hogy Larry Gonick, történész és virtuóz képregény­alkotó gigászi vállalkozásba fogott: elkezdte megírni a világtörténelem okos, alapos és szórakoztató, illusztrált feldolgozását. A kritikusok által is nagyra értékelt sorozat utolsó, ötödik kötetében Gonick a modern korba kalauzol bennünket. A Modern világ képregényes történetének második kötete a felvilágosodással indul, majd a forradalmak, a társadalmi és gazdasági újítások, a nacionalizmus, a gyarmatosítás, a tudományos felfedezések és a rabszolgaság eltörlésének két és fél évszázados, izgalmas, megrázó és olykor mulatságos történetein keresztül érkezik el a huszonegyedik századig, egészen az iraki és afganisztáni háborúig. Gonick rendhagyó történelemleckéje egyforma figyelmet szentel a Föld minden tájának. Mesteri szellemességgel lehel életet a múltba, és meglepően új oldaláról mutatja be a világtörténelem eseményeit. Civilizációnk nagyszabású történetének izgalmas fináléját sem a hűséges rajongóknak, sem a kezdő olvasóknak nem érdemes elszalasztani! Larry Gonick több mint harminc éve készít képregényeket, melyekben a történelem és a tudomány nagy kérdéseit, valamint egyéb komoly témákat tárgyal. Elnyerte a MIT Knight Science Journalism kutatói ösztöndíját, jelenleg a Muse magazin számára készít illusztrációkat. Képregényes világtörténetéből közel egymillió példányt adtak el világszerte. Elsőrangú történész, rajzaival díjakat nyert, szarkasztikus és harapós szövegei pedig jóízű mosolyt csalnak az olvasó arcára.

Larry Gonick - Képregényes ​világtörténet 2.
A ​Képregényes világtörténet első része a kritikusok és az olvasók lelkesedését egyaránt kivívta, és óriási bestseller lett világszerte. Most végre megérkezett a magyar olvasókhoz a második kötet is, amely az ősi Kínai Birodalom felvirágzásától a Római Birodalom bukásáig követi nyomon a történelem eseményeit. Ez többek között a legjelentősebb vallási kultuszok kialakulásának is az időszaka. Gonick az események történeti vonatkozásainak tárgyalása mellett különös hangsúlyt fektet az alapítók emberi vonásaira, akik sok esetben egyszerű keresőkként jelennek meg a szemünk előtt: van, aki követőket és van, aki csak némi ételt, egy jó kis háborút, barátnőt, vagy csupán egy zuhanyt szeretne találni. Larry Gonick tehát visszatért: dörzsölt, felkészült, még az eddigieknél is viccesebb, és mindenki számára tartogat meglepetéseket!

Larry Gonick - Mark Wheelis - Képregén
Biológiai ​tankönyvet tartasz a kezedben, gyanútlan olvasó! Legalábbis tankönyvecskét, ha a többit már földhöz vágtad, ehhez talán lesz még türelmed, de ha mindet bevágtad, akkor se vesd meg egy mókás kedvű genetikus és egy tudós karikaturista szerény favicceit. Ha érettségire (felvételire, kollokviumra) készülsz biológiából, használhatod ezt a rendhagyó képregényt kávé helyett: napok alatt megtérül az ára, ha pedig érdek nélkül érdeklődsz az átöröklés, a nemesítés, a szaporodás, a génműködés vagy a génsebészet biológiai alapjai iránt, akkor külön üdvözlettel kíván a könyvhöz kellemes fejtágulást a Gondolat

Larry Gonick - Képregényes ​világtörténet 1.
A ​Képregényes világtörténet igazi ajándék azoknak, akik egyszerre szeretnek nevetni és tanulni. Gonick csalafinta módon képregénynek álcázott, valójában alapos kutatásokkal alátámasztott és falrengető humorral megrajzolt történeteinek minden könyvespolcon ott a helye. Képes elérni, hogy a legellenállóbb és legtompább agy is magába szívja a világ pezsgő történetét, mi több, megtartsa a lényeget! Gonick egyszerre tucatnyi történelmi szálat tart a kezében, miközben az élő történelem megannyi apró mozzanatára világít rá. Igazi szellemi csemege, tele humorral, 9-99 éves korig. "Minden idők egyik legnagyobb könyve, nem vitás" -Terry Jones, Monthy Python "Szenzációs! Lefegyverező ez a tiszteletlenség és széleskörű világlátás. Az iskolai tankönyveknél sokkal alkalmasabb a történelem tanítására." -Carl Sagan "Csodálatos egy bolondos látomás. Az egész emberiségnek szóló komoly őrület." -Richard Gere "Egyszerre fecsegő és tudományos, szellemes és tisztességes, bolondos és hagyományos. Gonick történelemszemlélete személyes, felszabadult és rettenetesen nagyigényű." - New York Times

Larry Gonick - A ​modern világ képregényes története 1. - Kolumbusztól a polgári forradalmakig
Larry ​Gonnick ott kezd bele a bolygó legutóbbi évszázadainak végtelenül izgalmas történetébe, ahol a méltán népszerű Képregényes világtörténetben abbahagyta. Ezúttal az ősi Mexikó történetéről, az Újvilágba érkező Larry Gonnick ott kezd bele a bolygó legutóbbi évszázadainak végtelenül izgalmas történetébe, ahol a méltán népszerű Képregényes világtörténetben abbahagyta. Ezúttal az ősi Mexikó történetéről, az Újvilágba érkező Kolumbuszról, az aranyéhes spanyol hódítókról, a portugálok ázsiai gyarmatairól és az első globális kereskedelmi rendszerek kialakulásáról olvashatunk. Mindezt a protestáns reformáció legizgalmasabb pillanatai, Hollandia és Anglia terjeszkedése, a modern politikai filozófia és tudomány kialakulása követi. A kötet végül az amerikai forradalommal és az alkotmány utolsó soraival zárul. Az okos képeket ellenállhatatlanul vicces megjegyzésekkel kombináló Larry Gonick alaposan felforgatja az "untig ismert történelmet". Ugyan ki mástól telne ki, hogy Cortezt "behízelgő modorú, kiugrott joghallgatónak" nevezze, hogy Machiavelliről azt állítsa, "írt egy kis könyvet a politikáról", vagy hogy Newtont egyszerűen "hóbortos zseni"-ként emlegesse, miközben rajzaival meggyőz bennünket arról, mennyire közel állnak a szívéhez ezek a történelmi figurák! Larry Gonick több mint harminc éve készít képregényeket, melyekben a történelem és a tudomány nagy kérdéseit, valamint egyéb komoly témákat tárgyal. Elnyerte a MIT Knight Science Journalism kutatói ösztöndíját. Jelenleg a Muse magazin számára készít illusztrációkat. Képregényes világtörténetéből közel egymillió példányt adtak el világszerte. Elsőrangú történész, rajzaival díjakat nyert, szarkasztikus és harapós szövegei pedig jóízű mosolyt csalnak az olvasó arcára.

Larry Gonick - Képregényes ​világtörténet 3.
Larry ​Gonick sorozata egyszerre komoly tudományos munka, és mesterien megírt szórakoztató irodalom, a képregény és az átfogó történelmi elemzés különös ötvözete. Rajzai megtévesztően könnyed hangnemben adnak leckét az emberiség sorsát meghatározó eseményekről és személyekről. A Képregényes világtörténet harmadik részében a középkorba utazunk: megismerkedünk az iszlám születésével és elterjedésével, a Szaharán keresztül vezető kereskedelmi útvonalak kialakulásával, a Bizánci Birodalom történetével, a keresztes hadjáratokkal, az Európára lesújtó Fekete Halállal, az olasz reneszánsszal vagy épp Kolumbusz Kristóf kalandjával az Újvilágban. A legfontosabb eseményeket és néhány elfeledett összefüggést kiemelve Gonick egy olyan történelemfelfogást ismertet meg olvasóival, ami egyszerre multikulturális, humanista, szemtelen, ironikus és eget rengetően vicces!

Kollekciók