Ajax-loader

Eduard Petiška könyvei a rukkolán


Eduard Petiška - Házassági kalauz
Tévedés ne essék, nem házasulandó fiataloknak szánt elméleti tanácsokat akar adni a szerző. Regény ez, mégpedig különböző korú házaspárok, sőt éppen csak házasodni készülő fiatalok, tapasztalatlanok és tapasztaltak regénye.

Eduard Petiška - The Golem
The Golem invites you to the ghetto of the old Prague, to the city once called “the mother of Israel”. But first of all it is a unique collection of stories about the legendary inhabitants of Prague, about the golem and his creator, Rabbi Low. The book is based on rare historical sources. Original Title: Golem a jiné židovské pověsti a pohádky ze staré Prahy

Eduard Petiška - A ​világ leggazdagabb verebe
Télen ​minden csupa hó. A kis verebek nehezen találnak maguknak ennivalót. Az irigy és falánk verébfióka, Borzas Peti nem osztozik társaival sem az apró perecmorzsákon, sem a kukoricaszemeken. Egy nap hatalmas szállítmány gabona érkezik vonaton. Egyedül Borzas Peti nem elégszik meg a földre hullott magok felcsipegetésével, neki egy egész vagonnyi búza kell! De mennyit ér a gazdagság, ha elhagyják a barátok? Zdenek Miler, a Kisvakond-mesék szerzője illusztrálta Borzas Peti történetét, aki végül saját kárán tanulja meg, hogy igazán akkor finom a falat, ha másokkal is megosztja.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - A ​vakond nadrágja
Volt ​egyszer egy földkupac. Ez a földkupac elkezdett izegni-mozogni, mintha mancsa lenne. És bizony nemcsak mancsa volt, hanem orra is. Nahát, hisz ez a vakond! - Tessék itt vagyok! - kászálódott elő. - És itt vannak a kincseim is, amiket mind a föld alatt találtam. Kezdődik a mese.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - Iva Hercíková - A ​vakond nadrágja és más történetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eduard Petiška - Mesemondó ​nagyapó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eduard Petiška - Ezüst ​kaland
Csodálatos ​felhő az ezüst felhő: a testet öltött kívánságok birodalma. Gyerekek és felnőttek, sőt kutyák és cicák, madarak kívánságai élnek rajta. S ha a körülmények úgy alakulnak, a kívánság leszáll a földre, és megörvendezteti azt, aki a vágyakozásával életre hívta. Berti nagyon-nagyon kívánt egy fiúpajtást, aki ugyanolyan lenne, mint ő, de erős és bátor, aki mellett nem félne a sötétben, és Bosszúállóval is el tudna bánni. Kívánsága teljesül. Az a teljesült kívánság pedig Robin. Vele együtt éli át aztán Berti az igazi EZÜST KALANDOT.

Eduard Petiška - A ​világ leggazdagabb verebe és más történetek
A ​népszerű Vakond-történetek ismert szerzőjének meséje Borzas Petiről, az irigy, falánk verébfiókáról szól, aki a maga kárán tanulja meg, hogy segítőkész társak nélkül még egy kismadár sem boldogul, s az igaz barátság minden gazdagságnál többet ér. A kedvesen tanulságos történetet Zdeněk Miler bohókás-hangulatos színes illusztrációi ihlették.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - A ​kisvakond nadrágja
A ​kisvakond egy olyan nadrágra vágyik, amelynek hatalmas zsebeibe minden belefér, amit csak talált: a golyó, is, a szög is, a gomb és a tükör is. Láttatok már ilyet? A színes lapozó a legkisebbekhez szól.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - A ​vakond autója
Ma ​már mindenki autóval jár. Illetve majdnem mindenki. A vakond csak álmodozik arról, hogy egyszer neki is saját kocsija lesz, amellyel ide-oda furikázik a városban, a többiek pedig összesúgnak a háta mögött: "Láttátok a vakond autóját? Gyönyörű piros, és a motorja is szépen duruzsol." De honnan szerezzen magának megfelelő méretű autót egy ilyen pöttöm jószág? Talán építhetne egyet, hiszen barkácsolni nagyon szeret. A legjobb persze az volna, ha találna egy pici játék autót, amelybe kényelmesen belefér.

Eduard Petiška - Nászéjszakák
A ​tizennyolc "nászéjszaka" során sok olyan emberpárral találkozunk, akiknek belső élete párhuzamosan fut egymás mellett, a közeledés, az összhang minden reménye nélkül, de olyanokkal is, akiknek megadatott az együttlét tökéletes harmóniájának ritka ajándéka. Találkozunk magányosságra ítélt és a közösséggel azonosuló, megalkuvó és lázadozó típusokkal, földhöz tapadt vagyongyűjtőkkel és fellegekben járó álmodozókkal, önmagukkal elégedett és önmagukat ostorozó egyéniségekkel, de a tarka palettát mégis egységbe fogja valami: az élet, nem annyira az egyetemes, mint inkább az egyéni élet értelmének keresése.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - Volt ​egyszer egy vakond
Tartalom Hogyan ​szerzett a vakond nadrágot A vakond a városban

Eduard Petiška - Görög ​mondák és regék
Azokban ​az időkben, amikor az emberek sok jelenségre nem találtak magyarázatot, azokat titokzatos erőknek, rejtélyes lényeknek, szörnyetegeknek, tündéreknek vagy isteneknek tulajdonították. A képzeletük szülte szörnyetegek valóságos állatokra hasonlítottak, s a tündérek, nimfák és istenek úgyszólván emberi tulajdonságokkal rendelkeztek. Haragudtak, nevettek, szerettek jól enni, inni, gyerekeik voltak és civakodtak egymással. A régi görög bölcsek bátorságot és reményt oltottak az emberekbe. A mondák arra tanították őket, hogy szomjazzák a tudást, mint kedvenc hősük, gyakorolják erejüket, amint ő teszi, legyenek bátrak, igazságosak, és akkor kiállják a legnehezebb próbákat. Kedves Olvasó, merüljön bele e csodálatos hősök világába, ismerkedjen meg velük és történeteiket olvasva képzeletében élje át varázslatos kalandjaikat.

Kollekciók