Ajax-loader

Évelyne Brisou-Pellen könyvei a rukkolán


Évelyne Brisou-Pellen - A ​múmia rejtélye
A ​televízióban sugárzott animációs filmsorozat epizódjait feldolgozó Papyrus-regények cím- és főszereplője egyszerű egyiptomi halász, talált gyerek, akit azonban az istenek arra szemeltek ki, hogy megóvja Egyiptomot Széth, a Pusztítás istene ármánykodásától, és megvédje a fáraó hatalmát. Ebben a részben Papyrus megmenti a tetszhalottá varázsolt és elrabolt Thétit, a fáraó leányát sziklabörtönéből, ahová Széth hívei zárták. Bátorságával elnyeri a Jó istenének, Hórusznak a kardját, hogy ennek segítségével győzedelmeskedjék a gonosz erőkön, akik lánya "holttestének" elrablásával lemondásra akarják rábírni a fáraót. Papyrusra vár az a feladat is, hogy hírt vigyen Thétiről apjának, ám ez Széth és szövetségesei ellenében nem kis feladatnak bizonyul.

Évelyne Brisou-Pellen - Az ​írnokok városa
A ​Papyrus könyvsorozat kötetei a hazai televízió egyik kereskedelmi csatornáján is sugárzott filmsorozat alapján készültek. Főszereplőjük Papyrus, az ifjú egyiptomi halász és barátja, Théti, a fáraó lánya. Az egyiptomi környezetben játszódó epizódok valójában a jó és rossz erők harcáról, a sötétség istene, Széth, valamint a Jó és a Fény istene, Hórusz küzdelméről szólnak, amelynek részesei a földi halandók is. Széth ezúttal úgy igyekszik megsemmisíteni Hórusz és főpapja hatalmát, hogy varázserejével rontást hoz Egyiptomra. Mivel a birodalom hatalmát az írás szent tudománya jelenti, az a terve, hogy elpusztít valamennyi írást és írástudót, ezzel megszünteti az írás istenének, Thotnak a hatalmát. Innen már csak egy lépés Egyiptom megszerzése. A kiválasztottakra, Papyrusra és barátaira vár a feladat, hogy felkeressék az írnokok városában az istenek könyvtárát és megóvják a pusztulástól. Küldetésüket sok megpróbáltatás és nem mindennapi nehézségek árán teljesítik.

Évelyne Brisou-Pellen - A ​Holdisten haragja
A ​könyv az egyik hazai kereskedelmi televíziós csatornán vetített azonos című rajzfilm alapján készült, amelynek főhőse Papyrus, az ókori Thébában élő fiatal halászfiú. Nevét arról a papirusztekercsről kapta, amelybe belecsavarva szülei kitették a Nílus partjára, ahol egy gyermektelen halász megtalálta. A fiú nemcsak egyszerű halász, hanem a fáraó lányának Théti hercegnőnek a barátja, akit arra szemeltek ki az Istenek, hogy szembeszálljon a gonosszal. A Gonosz, Széth főpapja képében jelenik meg, aki azon mesterkedik, hogy megkaparintsa a trónt. De Papyrus leleplezi az álnok főpapot, akire maga a Holdisten sújt le. A történet helyszínéül szolgáló ókori Egyiptom történelmében, szokásaiban stb. segít eligazodni a kötetvégi "kislexikon" (Papyrus megmagyarázza.). A történetet a rajzfilmből vett képek illusztrálják.

Évelyne Brisou-Pellen - Basztet ​diadala
A ​francia animációs filmsorozat alapján készült Papyrus sorozat újabb részében Théti, a fáraó lánya helyettesíti apját a macskaistennő, Basztet ünnepén. Vele van hű kísérője és barátja, Papyrus, az egyiptomi halász, akinek ebben a történetben is bőségesen akad feladata Théti és és a Hórusz istent képviselő fáraó hatalmának védelmében. Hórusz ádáz ellensége, Széth ezúttal így okoskodik: az ünnepi sokadalomból híveivel elraboltatja Thétit, és varázslattal rábírja, hogy megtámadjon egy szent múmiát, ezzel magára és Egyiptomra vonja Basztet istennő haragját. A gonosz terv azonban - hála Papyrus bátorságának és Hórusz isten varázslatos kardjának - nem sikerül. A város szent állatai, a macskák is Théti mellett állnak, Basztet istennő pedig átlát Széth és a szolgálatában álló főpap ármánykodásán.

Kollekciók