Ajax-loader

Szili István könyvei a rukkolán


Szili István - Gombatermesztés
Az ​eredményes gombatermesztéshez a technikai feltételek megteremtésén kívül szorgalom, kitartás, több termesztési ciklusban szerzett tapasztalat, valamint szakismeret szükséges - írja a Szerző. Az utóbbi kivételével valamennyi "hozzávaló" megléte a vállalkozón múlik, a szakismeretet pedig ez a könyv tartalmazza. Megismertet a csiperke-, a laska-, és a shitakegomba kisüzemi termesztésének minden fázisával - a hangsúlyt a biztonságot leginkább meghatározó biológiai, higiéniai, növényvédelmi tudnivalókra helyezve. Bemutat 17 további termeszthető gombafajt, végül részletezi a szaporító-anyagkészítés és a gombafeldolgozás módjait és lehetőségeit.

Szili István - Matula ​János igaz története
Kíváncsi ​vagy rá, hogy a Fekete István által megrajzolz "Matula-bácsi", a Tüskevár és Téli berek felejthetetlen hőse miként élte fiatalkori életét? Netán élete folytatására is kíváncsi vagy? Most megismerheted Matula teljes élettörténetét! Megtudhatod, hol és mivel töltötte ifjú éveit, hol tanulta meg a természetben élés szabályait, miféle gondokkal kellett szembenéznie, megküzdenie. Megismerheted szerelmeit, a két háború pusztításait, 1956 felemelő és lesújtó hatását, s még gyermekei életébe is betekinthetsz. A Matulasors nagyon sok magyar ember sorsa. Fekete István nem írhatta meg, de bizonyára nagyon szerette volna. Most hát végre itt van kezünkben Matula (Gergely) János életének teljes története!

Szili István - Gombatermesztők ​könyve
Az ​eredményes gombatermesztéshez ma már komoly technológiai ismeretekre és felszerelésre van szükség. A Gombatermesztők könyve bemutatja a különböző termeszthető gombafajokat, termesztési módozataikat, a szükséges alapanyagokkal és termesztő-berendezésekkel együtt. Az egyes fejezetekben kiemelt szerepet kapnak a termesztés biztonságát meghatározó biológiai, higiéniai és növényvédelmi ismeretek. A könyv a szaporítóanyag, azaz a gombacsíra előállításával és a gombák tartósítási módjaival is foglalkozik. A három legnépszerűbb gombán (csiperke, laskagomba, shiitake) kívül még 22, kevésbé ismert gomba - téli fülőke, pleurothus tuberregium, buna-shimei, bocskorgomba, laskapereszke, bokrosgomba, lila pereszke, lepketapló, óriás harmatgomba, fodros káposztagomba, ízletes tőkegomba, süngomba, fenyő-kénvirággomba, pecsétviaszgomba, nameko tőkegomba, júdásfülegomba, déli tőkegomba, rezgőgomba, gyapjas tintagomba, kucsmagombák, ördögszekér laskagomba, szarvasgombák - leírását és a termesztésükhöz szükséges alapvető tudnivalókat is közli.

Szili István - Véssey Ede - A ​csiperke és más gombák háztáji termesztése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók