Ajax-loader

Simon Adams könyvei a rukkolán


Simon Adams - Egy ​egészen agyament atlasz a nagyvilágról
Miről ​kapta Brazília a nevét? Hol található a világ legmagasabban fekvő futballstadionja? Melyik ország terül el egyszerre két kontinensen is? Készülj fel egy agyament Föld körüli utazásra! A dél-amerikai színes karneváli forgatagtól az ausztráliai grillpartiig rengeteg a látni- és tudnivaló! A kihajtható dupla oldalakon, látványos térképeken és izgalmas tényeken keresztül ismerheted meg a világot, ahol élünk. Helló, én egy agymanó vagyok! Gyere, utazzuk körbe a nagyvilágot és, fedezzük fel a hét kontinenst! Ismerjük meg minden ország fővárosát, népét, nevezetességeit és kereskedelmét!

Simon Adams - Az ​első világháború
Kövesd ​nyomon a nagy háború szörnyűségeit és hősies cselekedeteit – a trónörökös meggyilkolásától a lövészárkok életéig Nézd meg, milyen fegyvereket és egyéb felszerelést használtak az egyes országok katonái. Tudd meg, milyen volt az élet a tengeren a háború idején. Ismerkedj meg a légi csaták szereplőivel az ászpilótáktól a Zeppelin léghajóig. Szülőknek: • Segít kialakítani az önálló olvasás szokását • Ismerteti a témával kapcsolatos alapvető tudnivalókat, bővíti a szókincset • Táplálja a gyerekek kíváncsiságát környező világunk iránt • 9 éves kortól

Simon Adams - Nagy ​Sándor
Alexandrosz, ​nálunk megszokott nevén Nagy Sándor, a hősök leszármazottja kora gyermekkorától izgalmas életet élt. Már kisfiúként azzal bizonyította bátorságát, hogy betört egy zabolátlan lovat és elejtett egy félelmetes vadkant. Amikor atyját, Philipposzt meggyilkolták, húszévesen ő lett Makedónia királya. Az ifjú uralkodó és kitűnő hadvezér nagyra törő terveket szőtt, hamar elindult meghódítani a világot. Hűséges seregével eljutott Ázsia legtávolabbi szegleteibe, óriási területeket csatolt a birodalmához, sok harcban, megpróbáltatásban, kalandban volt része, és mindeközben több várost, sőt még könyvtárat is alapított. A kötetből megismerhetjük a zseniális hódító életútját. A sorozat további kötetei: Galileo Galilei, Leonardo da Vinci, Gandhi.

Simon Adams - Archaeology ​Detectives
How ​do we know what ancient Athens was like or how the Aztecs lived? This question is fully answered by Archaeology Detectives, which tells the story of how archaeologists in the past two hundred years have gradually deciphered some of the world's most fascinating ancient sites. It takes the reader on the journey from initial discovery of specific sites or monuments to contemporary understanding of the civilizations that built them. This book links archaeological techniques with stories of how pioneers deciphered real sites, describing the thrilling process of analysis, frustrations, breakthroughs, and luck.

Simon Adams - Az ​ókori világ képes atlasza
Ebben ​az izgalmas atlaszban látványos térképeken vehetjük szemügyre, hogyan is nézett ki az ókori világ több száz évvel ezelőtt. Csodálatos, kézzel illusztrált képek mesélnek a különféle civilizációkról, találmányokról és emberekről. Ez a könyv az egyik legszínesebb kalauz az ókori világ megismeréséhez. A képek segítségével az olvasó megtalálhatja a legfontosabb ókori helyszíneket, és feltárulnak előtte a mindennapi élet ámulatba ejtő részletei.

Simon Adams - Jazz
Vajon ​a Jazz az évszázad hangja vagy csak zenebona? Koncerttermek művészete vagy füstös kocsmák szórakoztató zenéje? A jazz folyamatos fejlődése során a klasszikus New Orleans-i dallamok és ritmusok helyén megjelent a swing, a boogie-woogie,majd a bebop, hogy aztán ma már a free jazznek vagy a fúziós zenének hódoljanak a rajongók. A jazzt a kiemelkedő tehetségek tették naggyá. Louis Armstrong,King Oliver, Beiderbecke, a Herceg: Duke Elington, a Gróf: CountBasie, az Elnök: Lester Young, Lady Day, Miles Davis vagy Jimi Hendrix kiválóságát, olykor emberi esendőségét a színes történetek és a pletykák is segítenek megérteni. Azért szól a Jazz mindenkinek, mert • megtalálható benne szinte minden, amit a jazzról tudni kell • segít eligazodni az állandóan változó, fejlődő, "zabolátlan" zene számtalan irányzata, divathulláma között • ösztönöz, hogy ne csak hallgassuk, de értsük is ezt a műfajt • megtanítja, hogyan figyeljünk a jazz lelkére, az improvizációra • megismertet a műfaj legnagyobbjaival, megbízható kalauz a leghíresebb koncertek, albumok, fesztiválok világában

Simon Adams - Régész ​detektívek
Vajon ​honnan tudjuk, milyen volt a régi Athén, vagy hogyan éltek az aztékok? A "Régész detektívek" elmeséli, hogy az elmúlt kétszáz évben a régészek hogyan fedezték fel fokozatosan a világ legérdekesebb régi lelőhelyeit. A könyv olyan utazásra hívja az olvasót, amelynek során különleges lelőhelyek vagy emlékművek kezdeti felfedezésétől egészen az őket létrehozó civilizációk modern értelmezéséig jutunk, a régen bevált, illetve a legújabb technikák együttes felhasználásával. Az ifjú kezdő régészek földrészeken kelnek át, eljutnak az őserdőbe és a sivatagba, és követhetik Nagy Sándor, a trójai hercegek, illetve az azték nemesség nyomdokait.

Simon Adams - Titanic ​(angol)
The ​most trusted nonfiction series on the market, Eyewitness Books provide an in-depth, comprehensive look at their subjects with a unique integration of words and pictures. Eyewitness Titanic is DK's classic look at the history of the Titanic, now reissued with a CD and wall chart.

Simon Adams - Titanic
Ez ​a gazdagon illusztrált könyv az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös történetét mutatja be, számos információt tartalmaz a 20. századi hajózás dilemmáiról, a Titanic építéséről, berendezéséről, személyzetéről, a hajót övező legendákról. Foglalkozik a hajó roncsait kereső kutatóexpedíciók eredményeivel, valamint a tragédia utóéletével.

Simon Adams - Rómaiak
Az ​ókori rómaiak könyörtelenül és eltökélten hajtották uralmuk alá az akkor ismert világ nagy részét, hatalmas birodalmuk több ezer mérföldre kiterjedt. Hogyan képezték a hadsereg katonáit gyilkológépekké? Hol volt a gladiátornevelő iskola? Mi volt a császárok hatalmának titka? Mit ettek a rómaiak és hogyan éltek? A könyv lapjain feltárul egy bámulatos sikertörténet, hogyan lett egy apró hegyi városkából minden idők leghatalmasabb civilizációja.

Simon Adams - Várak ​és erődök
A ​Novum Képes Tudománytár az adott téma mélységeivel ismerteti meg az olvasót. A látványos képek és a gondolatébresztő digitális illusztrációk jól kifejezik minden témakör lényegét, az olvasmányos szöveg pedig igen gazdag információt nyújt. A fejezetek elmagyarázzák, hogy a különböző tudományágak művelői mivel foglalkoznak, valamint arra késztetik az olvasót, hogy honlapokon, más könyvekben és látogatásra érdemes kiállításokon további ismeretek után nézzenek. A NKT Várak és erődök című kötete izgalmas utazásra viszi az olvasót a múltba. A könyv segítségével, a bronzkori erődfalvaktól egészen a földkerekség legnagyobb erődítményeiig, világszerte felfedezhetők a várak és az erődök. A mű bemutatja Heródes király júdeai várát, a Maszadát, a franciák nagy erődítményét, a Chateau Gaillard-t, a rendkívül aprólékos munkával felépített japán Himedzsi-kastélyt, az amerikai Ticonderoga-erődöt és szerepét a hétéves háborúban, a keresztes lovagok egyik leghíresebb várát, a szíriai Krak des Chevaliers-t, továbbá számos egyéb izgalmas építményt.

Kollekciók