Ajax-loader

Terence Conran könyvei a rukkolán


Terence Conran - Dan Pearson - A ​modern kertművészet
A ​kertek napjainkban sokkal fontosabbak, mint eddig bármikor. Stresszel teli életünkben menedékké váltak, olyan hellyé, ahol kapcsolatban lehetünk az évszakokkal és a természeti elemekkel, és ahol a lelkünk felfrissülést találhat. Az ipar és a városok terjeszkedésével pusztul a természet, sokunk számára az egyetlen elérhető zöldfelület a kert marad. Ezért alapvetően fontos, hogy kertünket teljes mértékben kihasználjuk. Lehetséges, hogy csak egy széljárta teraszunk van, esetleg mindössze egy zöld sávunk a lakóépületünk körül. Bármilyen azonban a külső terünk, funkcionális és esztétikus kialakítása kellemesebbé teszi az életünket, mivel olyan hellyes gazdagodtunk általa, amelyet gondozhatunk, ahol játszhatunk, tevékenykedhetünk, sőt, ahol szabadon lélegezhetünk.

Terence Conran - A ​lakberendezés kézikönyve 2.
Terence ​Conran világhírű angol lakberendező nagy kézikönyve első részében általános esztétikai elvekkel ismertette meg az olvasót. A második rész a gyakorlat könyve. A szerő egy képzeletbeli (kinek-kinek saját otthonával behelyettesíthető) házban, lakásban szobáról szobára végigkalauzolja olvasóját és elmagyarázza az egyes helyiségek rendeltetését, legcélszerűbb berendezését, kapcsolódását a hasonló célt szolgáló helyiségekkel (például a konyháét az ebédlővel, a hálószobáét a fürdőszobával).E gazdag gyűjteményben minden olvasó megtalálhatja az ízlésének, életmódjának anyagi helyzetének megfelelő alaprajzokat, stílusokat, bútorokat.az utolsó fejezet a ház és lakói zavartalan életének kellékeit foglalja össze a villanyáramtól a biztonsági záron át a célszerű tetőcserépig. A Park Kiadó más lakberendezési kiadványai: Szegről végre, Nagy konyhakönyv, Kis terek-nagy ötletek sorozat: Hallok és nappalik, Hálók és fürdőszobák, Konyhák és étkezők.

Terence Conran - Eco ​House Book
In ​today's world, when making home improvements, there is more to consider than simply changing the way your home looks or functions. Environmental issues should be part of every decision you make - from selecting fabric for soft furnishings to designing and siting a home extension. Eco House Book provides all the information you need to reduce your home's carbon footprint and directly improve your quality of life. Most homes are not decorated, designed, constructed or serviced with ecofriendliness in mind. But you don't have to start again from scratch to make a huge difference to the way your home impacts on the environment. There is a great deal we can do to convert our existing homes into greener, healthier places to live. Eco House Book explains how relatively small changes can be made, including simple repairs to improve energy efficiency and water saving tips, to more dramatic overhauls such as redesigning room use, converting basements and extending your home. Special focus is given to reducing the vast amounts of energy and water that homes consume on a daily basis, with advice on low energy lighting strategies and decorative choices, improving insulation and reducing energy use, the latest green heating systems, alternative ways of generating power, and electricity reducing appliances. As we are urged to change our lifestyles to reduce our carbon footprint and consumption of water, there has never been a better time to green your home.

Terence Conran - Belsőépítészet
_Könyv­em ​célja megértetni az olvasóval, hogy ezernyi lehetőség kínálkozik annak a térnek a berendezésére és felszerelésére, amelyben él._ Terence Conran E könyv­vel Sir Terence Conran, a világ egyik legjelentősebb tervezője lepte meg a kilencvenes évek nemzedékét. Az információkban gazdag munka mindenki számára érthetően és világosan foglalkozik az otthontervezéssel: nélkülözhetetlen mindazok számára, akik otthonuk megtervezésén, átalakításán vagy újrafestésén gondolkodnak. Gyakorlatias és alkotó megoldásokra sarkalló, gyönyörű enteriőröket bemutató képes­könyv­, amely arra késztet, hogy új szemmel tekintsünk környezetünkre.

Terence Conran - Terence ​Conran on London
Terence ​Conran on London is a visual guide to the excitement and diversity of London life, seen through the eyes of one of the world's foremost designers, retailers and restaurateurs. He paints a fascinating portrait of London, its architecture and interiors, as well as the worlds of transport, work, shopping, eating, street life and culture. Stunning photographs encompass the diverse aspects of the capital - ethnic and indigenous; ancient and modern; public and private. In addition, specially photographed features show the many different facets and moods of London through a 24 hour period.

Terence Conran - A ​lakberendezés kézikönyve 1.
Az ​álmok álma a szép, kényelmes, egyéniségünkhöz illő otthon, ahol kipihenhetjük a külvilág fáradalmait, tanulhatunk, szórakozhatunk, süthetünk-főzhetünk, olvashatunk, tévézhetünk, ahol gyermekeinket szeretetben nevelhetjük, barátainkat vendégül láthatjuk. Ha készületlenül ér bennünket álmunk megvalósulása s ott állunk a négy üres fal között, bizony könnyen elveszíthetjük a fejünket. Milyen színűek legyenek a falak? Milyen festék kerüljön rájuk? Milyen tapéta? És a padló? Csillogjon fényesen? Borítsa szőnyeg faltól falig? Milyen bútorokat állítsunk a szobába? Antikot? Hipermodernt? A kettőt együtt? Hogyan vegyítsük a hasznosat a széppel? Terence Conran angol lakberendező fényképekkel dúsan illusztrált lakberendezési enciklopédiái minden problémánkra választ adnak, sőt azokra a kérdésekre is felelnek, amelyek még eszünkbe sem jutottak. Kézikönyve első részében általános esztétikai elvekkel ismerteti meg az olvasót. A második rész a gyakorlat könyve.

Terence Conran - A ​lakberendezés kézikönyve I-II.
A ​világhírű angol lakberendező átfogó kézikönyvében először általános belsőépítészeti és esztétikai elvekkel ismertet meg bennünket. Beavat a tervezés, a szerkezeti átalakítások, a fűtés és a tárolás kérdésének legapróbb részleteibe. Okos tanácsokkal segít abban, hogy otthonunk minden elemét egyéniségünknek megfelelően, harmonikus stílusban alakítsuk ki. Sorra veszi a különböző helyiségeket, és bemutatja, miként lehet ügyesen ötvözni a praktikus és az esztétikai szempontokat. A színes képekkel gazdagon illusztrált enciklopédiában mindenki megtalálhatja az ízlésének, életmódjának és anyagi helyzetének leginkább megfelelő megoldásokat. A lakberendezés kézikönyve 1. és 2. most egy kötetben!

Kollekciók