Ajax-loader

Schmidt Gábor könyvei a rukkolán


Schmidt Gábor - Ember- és társadalomismeret, etika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Péter - Schmidt Gábor - Ahogy tőlünk telt
Sok történet van; sokféle tapasztalás, amelyekből apró, színes mozaik-kockánként állhat össze a sportág regénye. A szereplők - mint minden igazi életregényben - szintén sokfélék. Olykor mást gondolnak és másképp, de egyvalami örökre összeköti őket: a kajak-kenu iránt érzett, megkérdőjelezhetetlen elhivatottság.

Schmidt Gábor - Rügyatlasz
A ​könyv több, mint 540-féle fa és cserje rügyeit mutatja be, ábrákkal és határozókulccsal. Ajánljuk a hivatásos kertépítőknek, erdészeknek, faiskolásoknak és valamennyi növénybarátnak, természetjáróknak. Segédletként hasznosíthatják a rügyismereti beszámolókra készülő egyetemi hallgatók.

Schmidt Gábor - Évelő dísznövények termesztése, ismerete, felhasználása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy József - Schmidt Gábor - Sípos Béla - Tóth Imre - Kerti ​szerszámok
A ​kiskertmozgalom növekedésével párhuzamosan növekedett a kert használatához szükséges szerszámok iránti igény. Sok kerttulajdonos panaszkodott, hogy a választék ugyan nő, csak éppen nem tudják, melyik szerszám mire való, és melyiket lehet a leggazdaságosabban használni. Miért jobb egy csuklós kapa, mint a hagyományos; a sokféle és -fajta oltókésből melyiket válasszák? Így záporoznak az ilyen és hasonló kérdések. Mindezekre akar válasz adni a szerzői munkaközösség. ___A különböző szerszámok, eszközök bemutatását a kertészeti munkák szerint csoportosították. A talajápolással kapcsolatos fejezetbe a talajforgatás, -porhanyítás és -lazítás eszközeit sorolták. A növényápolás szerszámai között ismertetik a metszés, az öntözés egyszerűbb és bonyolultabb szerszámait és berendezéseit. Ezt követik a zöldségtermesztés speciális műveleteihez szükséges eszközök, szerszámok; hagyományos és műanyaggal borított hajtató- és palántanevelő berendezések bemutatása. A növényvédelmi részben a fizikai, kémiai és biológiai növényvédelem eszközei találhatóak az egészségvédelmi felszerelésekkel együtt. A szüret, a szállítás, a feldolgozás, a tárolás, valamint a kertépítés eszközei zárják a könyvet.

Schmidt Gábor - Díszfák
Könyvünk ​a nálunk is honos, éghajlati és talajviszonyainkat jól tűrő, legszebb díszfákat mutatja be. Közülük a legtöbb térformálásra, a kert széleinek hatásos lezárására alkalmas, mások szoliterként, a nyílt gyepfelületbe ültetve mutatnak igazán. A kicsire növő virágos fák az előkert díszéül szolgálhatnak, a terebélyesek azonban csak a nagy kertekben férnek el, nyáron árnyékot és párás levegőt, télen szélvédelmet nyújtva. A színes képek a növények egyedi jellemzőit (habitus, virág-, termésdísz) mutatják be.

Schmidt Gábor - Varga Gábor - Famutató
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Schmidt Gábor - Horváth Péter - Ahogy ​tőlünk telt
Sok ​történet van; sokféle tapasztalás, amelyekből apró, színes mozaik-kockánként állhat össze a sportág regénye. A szereplők - mint minden igazi életregényben - szintén sokfélék. Olykor mást gondolnak és másképp, de egyvalami örökre összeköti őket: a kajak-kenu iránt érzett, megkérdőjelezhetetlen elhivatottság.

Schmidt Gábor - Díszfák ​és kertek képekben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Schmidt Gábor - Virágos ​díszcserjék
Könyvünk ​a hazai éghajlathoz legjobban alkalmazkodó díszcserjéket mutatja be: azokat, amelyek nemcsak lombjukkal takarnak, hanem egyben látványos virágukkal (színes termésükkel) is díszítenek, színfoltot adnak, jelzik az évszakok múlását. A színes fotók alatt rövid szöveg tájékoztat a növény jellegzetességeiről, igényeiről, felhasználásáról. A könyv leírja a fajok és fajták legegyszerűbb szaporítási eljárásait, az utolsó oldalakon pedig összefoglaló táblázat informál az egyes fajok házikerti szaporításáról, valamint virág-, termés- és lombdíszes időszakáról.

Schmidt Gábor - 88 ​színes oldal a virágos díszcserjékről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Schmidt Gábor - Rügyhatározó
A ​könyv az őshonos dendroflóra, valamint a kertekben, a parkokban és az ültetvényekben fellelhető legfontosabb lombhullató fás növények több mint 400 féle fa és cserje rügyeit mutatja be ábrákkal és határozókulccsal. A kötetet a gyümölcsfák alanyainak rügyhatározója egészíti ki

Schmidt Gábor - Tóth Imre - Kertészeti ​dendrológia
A ​zöldfelületek karakterét, a közterek, utcák, házikertek, üdülőterületek zöld keretét a fás növények, a díszfák és a díszcserjék adják meg. Örvendetes, hogy az utóbbi 15 évben több mint két és félszeresére nőtt a díszfaiskolákban a fajok és a fajták száma. A magyar dendrológia két kiváló és elismert szakemberének megújult könyvében az ökológiai és társulástani fogalmak ismertetése után következnek a hazánkban leginkább bevált, sokáig díszítő, szépen fejlődő díszfák és -cserjék leírásai, környezeti igényei, alkalmazásuk lehetőségei. Megismerésükben segítenek a habitusképek, a levélnyomatok és az illusztrációk. A 80 oldalnyi táblázatban a díszfák, díszcserjék újabb fajtáira hívják fel a figyelmet. Újdonság a könyv CD-ROM melléklete, amelyen közel 1000 díszfa és díszcserje színes, nagyítható képe látható. A több mint 20 közreműködő közös munkájával létrejött könyvet ajánljuk a gyakorlatban tevékenykedő kertépítő, parkfenntartó szakembereknek, a növénytant elsajátító egyetemi hallgatóknak és a szép fákat, cserjéket szerető kertbarátoknak.

Schmidt Gábor - 88 ​színes oldal a díszfákról
Minden ​kerttulajdonos szeretné kertjét olyan növényanyaggal beültetni, ami azt különlegessé, átlagon felülivé teheti. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a legszebb és az általában hozzáférhető díszfák bemutatásával. Közülük a legtöbb térformálásra, a kert széleinek hatásos lezárására alkalmas, mások szoliterként, a nyílt gyepfelületbe ültetve, megfelelő háttér előtt mutatnak igazán. A kicsire növő virágos fák az előkert díszéül szolgálhatnak, a terebélyesek, nagy méretűek azonban csak a nagy kertekben férnek el, nyáron árnyékot és párás levegőt, télen szélvédelmet nyújtva. A felvételek a növények egyedi jellemzőit ( habitus, virág-, termésdísz) reprezentálják. Azt a néhány fontos bélyeget, ami alapján az illető fa a hozzá hasonlóktól elkülöníthető, a szöveges rész tartalmazza.

Kollekciók