Ajax-loader

Alba de Céspedes könyvei a rukkolán


Alba de Céspedes - Senki ​nem tér vissza
1935. ​Róma. A Grimaldi egyetemi lánykollégium lakói a társadalom különböző rétegeiből származnak. Az összeszokott barátnők csoportjai kíváncsian fogadják az új és rejtélyes, gazdag polgári családból érkezett Emanuelát. Az ő életével párhuzamosan ismerjük meg a másik hét lány életét: Xeniáét, aki megszökik; Silviáét, aki szerelmes a professzorába; Isabelle-ét, aki a legtemperamentumosabb; Annáét és Valentináét, akik egy faluból valók, de életük nagyon különböző; Augustáét, aki a lánycsapat legidősebb tagja; Millyét, aki szívbeteg. Megismerkedhetünk Lorenza nővérrel, aki segíti, figyelemmel kíséri a lányok életét.

Alba de Céspedes - Estétől ​reggelig
Bravúros ​technikával íródott könyvet tart a kezében az olvasó. Alkotóját A baba című regényből ismerheti már a magyar közönség. Hagyományos szerkezetű, néhány hónap alatt játszódó, békésen csordogáló és a végkifejletet finoman megsejtető kétszereplős regény volt A baba. Az Estétől reggelig egészen más könyv: a konvenciók alól felszabadult regényírás remek példája. Párizsban, egyetlen, telefoncsörgéssel, egymással feleselő emberi hangokkal teli éjszakán cikázik az olasz írónő egyik szereplőjétől a másikig. Hallatlan feszültség lüktet, vibrál az éjszakában, s megelevenednek a hetvenes évek Párizsának jellegzetes figurái...

Alba de Céspedes - Nyugtalan ​lelkek
Egy ​fiatal író, kíváncsiságból, kísérletezésképpen szeretőjévé teszi lakásadónőjét, egy öregedő, boldogtalan özvegyet, ki ebben a visszás helyzetben éli át tán élete első szerelmét. Mint sokallja meg a férfi ezt az adakozó, ijedt szerelmet, mint igyekszik meghódítani az özvegy lányát s mint menekül el előlük, mikor úgy érzi, hogy a lányt intellektuálisan nem tudja kiismerni? - ezt villantja meg a kisregény három oldalról, a férfi, az asszony és a lány lelkén, belső vergődésein át. Céspedes nem törekszik irodalmi forradalomra, különösebb költőiségre, de rajza, előadása nyugodt vonalú, biztos, a lélektani iskola legjobb hagyományai élnek benne. Szűkszavúsága mellett is lényegessé, lélektanilag fontossá tudja tenni mondanivalóját, kulturált írói hangot képvisel, az újabb olasz regények egyik legjelentékenyebb írója.

Alba de Céspedes - A ​baba
A ​népszerű olasz írónő regényének egy ügyvéd a főszereplője, egy gazdag, gátlástalan, a nőknél minig sikert arató, "menő" ügyvéd, aki negyvenéves korában vadul megkíván egy tizenhét éves buta, de buja szépségű, az egészséges testiségtől majd kicsattanó kispolgárlányt, üldözi, követi, körülrajongja, ajándékokkal, csodálatos briliánsgyűrűvel próbálja megkaparintani magának, hadba szálla lány ravasz, számító, dél-olaszországi családjával, amely pillanatok alatt körülfolyja, kijátszani és kiszipolyozni iparkodik hősünket. Sikerül-e a minden tapasztalatát felvonultató, vad és szenvedélyes ösztöneinek sugallatát követő világfinak megbirkózni szívós ellenfeleivel, sikerül-e megkapnia az áhított lányt, ezt a furcsa, ellentmondásos figurát, álmainak "babáját", mennyi pénz kell ahhoz, hogy megvásárolhasson, megvesztegessen egy egész családot, megvegye a lány lelkét, de főleg a testét -erről szól ez az eleven és csúfondáros, de mégis együttérzéssel teli, olvasmányos, de lélektanilag hiteles, szórakoztató, de mégis elgondolkoztató regény.

Alba de Céspedes - Lányok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók