Ajax-loader

David Day könyvei a rukkolán


David Day - A Tolkien Bestiary
A comprehensive reference guide by David Day, sumptuosly illustrated in colour and black and white, to all the living creatures - races, flora and fauna - that inhabited J.R.R. Tolkien's Middle-earth and Undying Lands.

David Day - Characters ​from Tolkien
A ​cultured and delightful reference guide to all the living creatures from J. R. R. Tolkien's Middle-Earth and Undying Lands. Presented in A to Z format, it describes the beasts, monsters, races, deities and flora from Tolkien's novels, The Lord of the Rings, The Hobbit, The Adventures of Tom Bombadil and The Silmarillion. All the illustrations are imaginary creations that complement Tolkien's literature, depicting the races, creatures and plants, plus a map of Middle-Earth and the Undying Lands.

Albert Jackson - David Day - Mindentudó ​barkácskönyv
Elromlott ​valami a lakásban, és nincs időnk szakembert hívni? Csinosítani, korszerűsíteni szeretnénk valamelyik helyiséget? A kötet hasznos segítséget nyújt a ház körüli munkák minden területére. Bemutatja a legkorszerűbb eljárásokat, anyagokat és termékeket, emellett segít eligazodni az építési szabályok között.

Albert Jackson - David Day - Régiségek ​gondozása és javítása
A ​Régiségek gondozása és javítása, ez a gazdagon illusztrált és a témát teljesen átfogó kézikönyv a maga nemében az első. Az olvasó olyan forrásmunkát tart kezében, amely a legkülönbözőbb régiségeket gyűjtő amatőröknek és szakembereknek ad megbízható gyakorlati tanácsokat féltett kincseik gondozását és felújítását illetően. A Régiségek gondozása és javítása szakkönyv ugyan, de szerzői a teljesen kezdő restaurátor igényeiből indultak ki és abból, hogy kellő gyakorlati érzékkel számos feladat bárki által végezhető. Az egyes javításokat az első lépéstől az utolsóig részletesen elmagyarázzák, és mindehhez további segítséget nyújt a fa- és fémmegmunkálás, valamint a varrás fogásait ismertető fejezetek anyaga is. Bármilyen munkáról legyen is szó - akár egy új szerzemény kijavításáról, akár egy nagy becsben tartott családi darab felújításáról -, e könyv megbízható útmutatást nyújt elvégzéséhez. A Nyugat-Európa-szerte ismert nevű szerzőpáros, akik hírnevüket a barkácsolás és a bútorfelújítás kérdéseit érintő publikációkkal alapozták meg, ezúttal olyan, a témát teljes terjedelmében átfogó kézikönyvet állítottak össze, amelyben a kerámiától és porcelántól kezdve a bútorokon, a fémtárgyakon és a textíliákon át egészen az ékszerig valamennyi régiségtípust sorra veszik. A Régiségek gondozása és javítása ötletek és tanácsok sokaságával siet azoknak a gyűjtőknek a segítségére, akik nem szívesen maradnának le egy-egy rendkívül előnyös vételről - azokról a kopott, vagy sérült tárgyakról, amelyeket esetleg fillérekért szerezhetnek be, s aztán kis fáradsággal helyreállítva azokat, eredeti szépségükben gyönyörködhessenek bennük. A Régiségek gondozása és javítása olyan alapmű, ami egyetlen gyűjtő könyvtárából sem hiányozhat. Albert Jackson és David Day az angol Királyi Művészettörténeti Főiskolán szereztek diplomát. Gyakorlati munkásságuk során a legkülönbözőbb típusú bútorokat tervezték: dolgoztak bútorgyáraknak, szerkesztettek otthon összeállítható bútordarabokat és készítettek berendezési tárgyakat kiállítások számára csakúgy, mint magángyűjtőknek. Számos, barkácsolóknak írt könyv megjelentetésénél működtek közre szerzőként, illusztrátorként és tipográfusként. Jobb, mint újkorában című, a BBC műsorában vetített nyolcrészes, a bútorrestaurálást ismertető sorozatuk és az abból készült könyvük nyomán váltak hazájukban országosan ismert és elismert szaktekintélyekké.

Kollekciók