Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​legfinomabb ételek sertéshúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb bundázott ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Olcsó ​húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb tepsis ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Könnyed ​magyar konyha
Az ​evés egyre veszélyesebb üzem. Ki tudja manapság főzés közben, melyik fogással vagy hozzávalóval milyen egészségre káros hatást vált ki? Ez a kötet ebben segít eligazodni, és vallja, hogy ami egészséges, az lehet jó is. Frank Júlia csodálatos recepteket és módszereket állított össze, amelyek ragaszkodnak a nagymamáinktól megszokott házi ízekhez, és alkalmazkodnak a méltán híres magyar gasztronómiai szokásokhoz, ugyanakkor egészségünket jelen tudásunk szerint mégsem veszélyeztetik. Az Egészséges Településekért Alapítvány ezzel a kötettel a nagyszerű receptek mellett életmódunkat, táplálkozási szokásainkat érintő tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal is szeretne az olvasók segítségére lenni.

Frank Júlia - Édes ​és sós főtt tészták
,,A ​választás lehetősége igen nagy, ki-ki szabadon eldöntheti mit egyék és mivel kínálja a családját." Frank Júlia A legtöbb szakácskönyvet Frank Júlia, a Magyar Nők Lapja munkatársa írta. (Guiness Rekordok Könyve 1992.)

Frank Júlia - Krumpliskönyv
A ​krumpli (elegáns nevén burgonya, népiesen pityóka) a világ egyik legelterjedtebb növénye, amely egykoron csak a szegény emberek asztalára kerül. Rendkívül laktató, viszonylag "szelíd" íze miatt nagyon jól fűszerezhető. Szénhidráttartalma magas, ezért tápláló, bár korántsem hizlal annyira, amennyire ez a hiedelem elterjedt. 100 gramm burgonya energiatartalma mindössze 356 kjoule (vagyis 85 kalória.) Ezenkívül értékes fehérjét, C- és B1-vitamint is tartalmaz. Magas víztartalma folytán könnyen emészthető, viszonylag hamar kiürül a szervezetből. Diétás étkezés nélkülözhetetlen alapanyaga. A burgonya fő energiaértékét a szénhidrátok jelentik, ennek legnagyobb része keményítő, amely a burgonya fajtájától és attól az időjárástól függ, amely időjárás viszonyai között termelik; vagyis a késői (őszi) burgonya több keményítőt tartalmaz, mint a korai újburgonya. A szénhidráton kívül fontos még a burgonya fehérjetartalma is, bár ez a mennyiség nem sok; azonban a fehérje aminosav összetétele nagyon kedvező, mivel hasonló az állati fehérjéhez. Ennek következtében majdnem az egészet értékesíti a szervezetünk. Nem elhanyagolható a rosttartalma sem, ami igen kedvezően hat az emésztésre.

Frank Júlia - Lusztig Tamás - Spanyol ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletbazár
Akinek ​családja, gyereke(i), netán másodállása, ezen felül pedig még kutyája is van, hát az igazán nem irigylésre méltó, már ami a napi tennivalókat illeti! Hogy ne szenvedjünk semmiben sem hiányt (persze itt csak a legalapvetőbb dolgokra gondolok) "magad uram, ha szolgád nincs" - alaposan tanácsos megtanulnunk - legalábbis minimális fokon - varrni, kötni, horgolni, szabni, főzni, vasalni, mosni, foltot tisztítani, vagyis minél kevesebb pénzből kijönni. Mivel azonban a munkaerőnk véges ezért differenciálni is meg kell tanulnunk, hogy mire fordítsuk a drága időt. Ez a könyv abban próbál meg segítséget adni, a gyakorló háziasszonynak, hogyan lehet kevés pénzből sok mindent házilag, viszonylag nem nagy munkával előállítani.

Frank Júlia - A ​Nők Lapja szakácskönyve
A ​Nők Lapjában megjelent receptjeit gyűjti össze Frank Júlia negyvenedik könyvében. Az összeállításban egytől egyig kipróbált receptek szerepelnek, s szép számban olyanok, amelyeket olvasói levelekben kértek. A kínálatban szerepelnek hideg és meleg levesek, mártások, saláták, valamint meleg tojásételek, hús- és húsos, továbbá zöldséges ételek (az utóbbiak igen nagy bőségben). Minden ételleírás mellett szerepel az elkészítés ideje; s a receptek általában 4 személyre szólnak. A színes ételfotókon sok minden látható a kínálatból - többek között a tészták, a sütemények, a gyümölcsös desszertek is. Szendvicsek, hideg ételek, borkorcsolyák leírása egészül ki a különleges házi készítményekével (paradicsomdzsem, savanyú görögdinnye). Betűrendes receptkeresővel zárul a szakácskönyv, melynek megszületésénél a Hotel Flamenco mesterszakácsai, így a Venesz-díjas Lusztig Tamás - segédkeztek.

Frank Júlia - Palacsintaparti
"Egyszer ​fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt. Készült hideg és meleg előétel, főétel, desszert, mind-mind palacsintából. Nem jöttek rá a turpisságra, csak a lakoma legvégén! Azóta számtalan barátom híve a palacsintának, legyen az sós avagy édes. Ebben a könyvben főként különlegesebb palacsintákat talál a kedves olvasó a legkülönbözőbb változatokat: a hagyományosan sütött és töltött tésztától kezdve a rafináltan összegöngyöltig, a serpenyőstől a tepsis variációig, a rakott palacsintától a rántott formáig szinte minden szerepel a könyv lapjain. Kellemes palacsintázást kívánok jó társaságban!" Frank Júlia

Frank Júlia - A ​legfinomabb sütik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv
"Szerintem ​a szakácskönyv általános célja, hogy ötleteket adjon, hogy a már megunásig ismert és megszokott ételeket kissé megújítsa, ugyanakkor ki-ki ízlésének és szokásainak megfelelően süssön-főzzön. (Persze az sem mindegy, hogy a főzni még nem tudót esetleg meg is taníthatja.) A lényeg, hogy a költőinek éppen nem nevezhető kérdésre: mit főzzek már megint? - választ adjon, esetleg a kedvenc ételt másként fűszerezve új ízek birtokába juttathassa a kosztosokat." Remélem, örömére szolgál, hogy négy gyönyörű színes kötetben közreadhatom a Népszabadságban- ÍZÖZÖN Frank Júlia konyhája címmel - megjelent gasztronómiai melléklet receptjeit. A négy kötet első darabja az, amit Ön most a kezében tart. Miután a magazin receptjei általában az éppen szezonjukban lévő nyersanyagokból készültek, a négy ÍZÖZÖN SZAKÁCSKÖNYV tematikájában is ehhez a rendező elvhez igazodik. A következő három kötet- a mostani ŐSZ után a TÉL, a TAVASZ és a NYÁR címet viseli majd, és a címbeli évszak étkezési szokásaihoz igazodik. Kedves Asszonyom! Ugye, ismeri az elveimet? Vagyis azt a nézetet, mely szerint a szakácskönyv nem szentírás, és sohasem kötelező könyv szerint főzni! Szerintem a szakácskönyv általános célja, hogy ötleteket adjon, hogy a már megunásig ismert és megszokott ételeket kissé megújítsa, ugyanakkor ki-ki ízlésének és szokásainak megfelelően süssön-főzzön. (Persze az sem mindegy, hogy a főzni még nem tudót esetleg meg is taníthatja.) A lényeg, hogy a költőinek éppen nem nevezhető kérdésre: mit főzzek már megint? - választ adjon, esetleg a kedvenc ételt másként fűszerezve új ízek birtokába juttathassa a kosztosokat. Az evés örömforrás, és örömet okozni szeretteinknek - uram bocsá', magunknak - igazán nagyszerű dolog. Mint a receptjeimből kiderül, mindenevő vagyok. Teháta vegetáriusok és a húsevők is megtalálják a nekik tetszőt. Lapozza át e könyvet, és én bármibe lefogadom, hogy az első fél órában kimegy a konyhába, kinyitja a hűtőt, és megnézi, van-e hozzávaló ahhoz az ételhez, amihez éppen gusztusa lett. E könyv lapjainak forgatása közben kellemes, örömteli munkát és a végeredményhez jó étvágyat kívánok!

Frank Júlia - Zöldségek
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - Hagymáskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Hurka, ​kolbász és egyéb "disznóságok"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv - Tél
Tisztelt ​Olvasó! Ön az Ízözön szakácskönyv - Frank Júlia konyhája második, azaz TÉL című kötetét lapozhatja. Ebben a kötetben majd minden ételt megtalál, amit kimondottan télen eszünk. A korán sötétedő zord napokon türelmetlenül várjuk az ünnepeket, az ünnepi asztal kínálta élvezeteket. Hétköznap esténként jólesnek a forró levesek, tésztafélék. Süteményekben is gazdag ez az összeállítás. Megtalálhatja benne mindazon ünnepi és hagyományos édestészta-recepteket, melyek nélkül nem is igazán ünnep az ünnep. Ígérem - akár ünnepi, akár hétköznapi asztalnál kínálják meg szeretteiket ezekkel a különleges finomságokkal - hatalmas sikert fognak aratni velük!

Kollekciók