Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Édes ​és sós főtt tészták
,,A ​választás lehetősége igen nagy, ki-ki szabadon eldöntheti mit egyék és mivel kínálja a családját." Frank Júlia A legtöbb szakácskönyvet Frank Júlia, a Magyar Nők Lapja munkatársa írta. (Guiness Rekordok Könyve 1992.)

Frank Júlia - Frank ​Júlia új magyar konyhája
Talán ​nem mindenki tudja, de egy nem hivatalos értékelés szerint a világ első konyhája a francia, a második a kínai és a harmadik... nos, kitalálták. Ez az értékelés elsősorban az ízek gazdagságára, harmóniájára vonatkozik. Ugyanakkor az elsők között foglalunk helyet a rangsorban, ami az ételek gazdagságát, kalóriadús voltát illeti. Azt szokták mondani, hogy a magyar étel nagyon nehéz, túl fűszeres, hizlaló. Ez sajnos részben igaz. Ezért úgy tanácsos változtatni gasztronómiai szokásainkon, hogy az ételek energia tartalma kevesebb legyen, de az eredeti ízek megmaradjanak! Ebben a könyvben megtalálható mindaz a hagyományos magyar fogás, amiért két hét külföldi tartózkodás után még a lelkünket is eladnánk, és amiért a külföldi is ellátogat hazánkba. Kívánom, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasszák a valódi magyar konyha kissé könnyített, kevesebb kalóriát tartalmazó, finomabbnál finomabb étkeit! Higgyék el, semmit sem sérül a magyaros jelleg, ha az étel kevesebb zsírt, kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Jó étvágyat kívánok egy kellemes társaságban elköltött ebédhez.

Frank Júlia - Ötletbazár
Akinek ​családja, gyereke(i), netán másodállása, ezen felül pedig még kutyája is van, hát az igazán nem irigylésre méltó, már ami a napi tennivalókat illeti! Hogy ne szenvedjünk semmiben sem hiányt (persze itt csak a legalapvetőbb dolgokra gondolok) "magad uram, ha szolgád nincs" - alaposan tanácsos megtanulnunk - legalábbis minimális fokon - varrni, kötni, horgolni, szabni, főzni, vasalni, mosni, foltot tisztítani, vagyis minél kevesebb pénzből kijönni. Mivel azonban a munkaerőnk véges ezért differenciálni is meg kell tanulnunk, hogy mire fordítsuk a drága időt. Ez a könyv abban próbál meg segítséget adni, a gyakorló háziasszonynak, hogyan lehet kevés pénzből sok mindent házilag, viszonylag nem nagy munkával előállítani.

Frank Júlia - Olcsó ​húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv - Tél
Tisztelt ​Olvasó! Ön az Ízözön szakácskönyv - Frank Júlia konyhája második, azaz TÉL című kötetét lapozhatja. Ebben a kötetben majd minden ételt megtalál, amit kimondottan télen eszünk. A korán sötétedő zord napokon türelmetlenül várjuk az ünnepeket, az ünnepi asztal kínálta élvezeteket. Hétköznap esténként jólesnek a forró levesek, tésztafélék. Süteményekben is gazdag ez az összeállítás. Megtalálhatja benne mindazon ünnepi és hagyományos édestészta-recepteket, melyek nélkül nem is igazán ünnep az ünnep. Ígérem - akár ünnepi, akár hétköznapi asztalnál kínálják meg szeretteiket ezekkel a különleges finomságokkal - hatalmas sikert fognak aratni velük!

Frank Júlia - Disznótorban
Mai ​eszközökkel próbáltam régi, elfelejtett ételeket visszaidézni a múltból a korszerű táplálkozás jegyében. Az ételek között olyanok is vannak, amelyek teljesen újszserűek, saját kísérletezéseim eredményei. a sertést a fülétől a farkáig úgy dolgoztam fel, ahogyan azt akár lakótelepi konyhában is lehet, az ölést, a perzselést és az állat felbontását kivéve. Az 500 recept között vannak évtizedes hagyományokon alapuló készítési módok, de ahány ház, annyi szokás... Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik sertést hizlalnak, de azoknak is, akik nem hizlalnak, csak megveszik feldolgozás céljára. Ajánlom azoknak, akkik se nem hizlalnak, se nem kívánnak több kiló húst feldolgozni, csupán csak egy-egy régi, különleges ételre vágynak. Ajánlom gyakorlott háziasszonyoknak és gyakorlatlan "háziembereknek", végül ajánlom mindenkinek, aki sezret finomat enni.

Frank Júlia - Pehelykönnyű ​ételek
Meleg ​és hideg levesek. Zöldséges, halas, húsos ételek. Vacsorasaláták, szendvicsre valók. Tészták, kenyérfélék, műzlikeverékek. Édességek, sütemények.

Frank Júlia - A ​legfinomabb sajt- és tojásételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Grillparti
"A ​társasági együttlét egyik legkellemesebb formája a grillezés, amikor beszélgetés-iszogatás közben a társaság tagjai együtt főznek, pontosabban sütnek. A sütés ilyenkor nem munka, hanem szórakozás, amikor a vendégek kíváncsian lesik, hogy mikor sül meg az illatozó finomság. Minden évszakban grillezhetünk: tavasszal, nyáron és kora ősszel a kertben, az erkélyen, illetve a szabadban, és akár faszenes rostsütőn, akár szabad tűzön készülhet az étel. Télen pedig a konyhában elektromos grillsütőben vagy lávaköves grillen sütögethetünk. A sült húsok kellemes kiegészítői a zöldségek, a köretek, desszertek és grillmártások, amelyeknek szinte csak a fantáziánk szabhat határt." (A szerző)

Frank Júlia - Európa ​konyhája
Frank ​Júlia új szakácskönyve körbekalauzol az Európai Unióban, és megismertet a régiók és tagállamok konyhájának jellegzetességeivel. A receptekből teljes nemzeti ételsorok állíthatók össze, s a hozzávalók csupa olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is beszerezhetők.

Frank Júlia - Ötletfazék ​3.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Gyerekzsúr
Hogyan ​rendezzünk gyerekzsúrt? Mit adjunk a vendégeknek, mit adjunk a vendéggyerekeknek? A könyv kitér a vendégvárás-vendéglátás tízparancsolatára, a gyereksereg jóltartására, mindenekelőtt azonban vendégváró receptek sokaságát tartalmazza. A négy-hat évesek megvendégeléséhez ötleteket adó receptek után külön fejezet szól a tíz éven felülieknek, hasznos konyhai tanácsokkal látva el őket, hogy maguk is elkészíthessék a könnyű recepteket. Nem feledkezik meg a könyv azonban a gyerekeket kísérő felnőttekről sem, s ötletes vendégváró ételek hosszú sorát vonultatja fel.

Frank Júlia - A ​legfinomabb sörös-boros receptek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​legfinomabb vendégváró falatkák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb főtt tészták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv - Ősz
Remélem, ​örömére szolgál, hogy négy gyönyörű színes kötetben közreadhatom a Népszabadságban - ÍZÖZÖN Frank Júlia konyhája címmel - megjelent gasztronómiai melléklet receptjeit. A négy kötet első darabja az, amit Ön most a kezében tart. Miután a magazin receptjei általában az éppen szezonjukban lévő nyersanyagokból készültek, a négy ÍZÖZÖN SZAKÁCSKÖNYV tematikájában is ehhez a rendező elvhez igazodik. A következő három kötet - a mostani ŐSZ után - a TÉL, a TAVASZ és a NYÁR címet viseli majd, és a címbeli évszak étkezési szokásaihoz igazodik. Mint a receptjeimből kiderül, mindenevő vagyok. Tehát a vegetáriusok és a húsevők is megtalálják a nekik tetszőt. Lapozza át e könyvet, és én bármibe lefogadom, hogy az első fél órában kimegy a konyhába, kinyitja a hűtőt, és megnézi, van-e hozzávaló ahhoz az ételhez, amihez éppen gusztusa lett.

Frank Júlia - Édes ​és sós sütemények
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre - jelen esetben az édes és sós süteményekre - épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - Könnyed ​magyar konyha
Az ​evés egyre veszélyesebb üzem. Ki tudja manapság főzés közben, melyik fogással vagy hozzávalóval milyen egészségre káros hatást vált ki? Ez a kötet ebben segít eligazodni, és vallja, hogy ami egészséges, az lehet jó is. Frank Júlia csodálatos recepteket és módszereket állított össze, amelyek ragaszkodnak a nagymamáinktól megszokott házi ízekhez, és alkalmazkodnak a méltán híres magyar gasztronómiai szokásokhoz, ugyanakkor egészségünket jelen tudásunk szerint mégsem veszélyeztetik. Az Egészséges Településekért Alapítvány ezzel a kötettel a nagyszerű receptek mellett életmódunkat, táplálkozási szokásainkat érintő tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal is szeretne az olvasók segítségére lenni.

Kollekciók