Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - Fagyasztható ​finom falatok
Tagadhatja-e ​bárki is, hogy magyar honban mostanában divatba jött a mélyhűtő?! Aki egy kicsit is ad magára, s büszke szeretne lenni háztartására, az innen-onnan, (de leginkább onnan, vagyis külföldről) beszerez magának egy ilyen korszerű masinát. De tudja-e mindenki okosan, célszerűen, gazdaságosan használni? Erről bizony megoszlanak a vélemények. Önmagáról mindenki úgy véli: ő aztán tudja, mit és hogyan tartson a mélyhűtőben. Ám csaknem mindenki tud mondani olyan esetet, amikor "megállt az esze", hogy egyik-másik ismerőse milyen gazdaságtalanul használja és milyen bután tömi meg mélyhűtőjét. Bizonytalan és eltérő válaszokat kaphatunk, ha arról faggatjuk háziasszony ismerőseinket: lefagyasztható-e újra a gyorsfagyasztóból kivett és felolvasztott (korábban megfőzött) étel? Visszatehetők-e a mélyhűtőbe az onnan kivett és felolvasztás után megmaradt húsok? Miképpen olvasszuk fel az ízek és küllem megőrzésére törekedve az egyes gyümölcsöket? Találkozhatunk olyan hírekkel is, hogy valaki gyorsfagyasztott étel elfogyasztása után emésztési zavarokra, gyomorfájásra panaszkodott. Jogos lehetett-e a panasza, ártalmas lehet-e, s ha igen mikor, milyen hosszú tárolás, milyen felhasználás esetén a mélyhűtött élelmiszer? A mélyhűtők használatának hívei megmosolyogják a fent idézett tudatlanokat, de ők vajon tudnak-e mindent szeretett "jégkamrájukról" azon kívül, hogy: a mélyhűtőláda és a fagyasztószekrény kényelem, öröm és nyereség, hiszen elősegíti az egészséges táplálkozást és a takarékoskodást pénzzel és idővel?! ez a vélemény ugyanis csak akkor igaz és helytálló, ha mindent tudunk a mélyhűtőláda és a gyorsfagyasztó tulajdonságairól, a gyorsfagyasztásról, a tárolás, felhasználás módszereiről. Meg lehet ezt tanulni? Lehet, de elegendő hozzá egy használható kézikönyv is. Ezt veheti most kézbe Ön, kedves Olvasó. Tanácsadója, e könyv szerzője, olyan ember, aki nemcsak tudja, amit leírt, de akár vizsgáztathat is belőle, mivel több mint tucatnyi táplálkozással foglalkozó szakkönyv szerzője és a konyhatechnika kiváló ismerője.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Olcsó ​húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb szárnyasételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Krumpliskönyv
A ​krumpli (elegáns nevén burgonya, népiesen pityóka) a világ egyik legelterjedtebb növénye, amely egykoron csak a szegény emberek asztalára kerül. Rendkívül laktató, viszonylag "szelíd" íze miatt nagyon jól fűszerezhető. Szénhidráttartalma magas, ezért tápláló, bár korántsem hizlal annyira, amennyire ez a hiedelem elterjedt. 100 gramm burgonya energiatartalma mindössze 356 kjoule (vagyis 85 kalória.) Ezenkívül értékes fehérjét, C- és B1-vitamint is tartalmaz. Magas víztartalma folytán könnyen emészthető, viszonylag hamar kiürül a szervezetből. Diétás étkezés nélkülözhetetlen alapanyaga. A burgonya fő energiaértékét a szénhidrátok jelentik, ennek legnagyobb része keményítő, amely a burgonya fajtájától és attól az időjárástól függ, amely időjárás viszonyai között termelik; vagyis a késői (őszi) burgonya több keményítőt tartalmaz, mint a korai újburgonya. A szénhidráton kívül fontos még a burgonya fehérjetartalma is, bár ez a mennyiség nem sok; azonban a fehérje aminosav összetétele nagyon kedvező, mivel hasonló az állati fehérjéhez. Ennek következtében majdnem az egészet értékesíti a szervezetünk. Nem elhanyagolható a rosttartalma sem, ami igen kedvezően hat az emésztésre.

Frank Júlia - Európa ​konyhája
Frank ​Júlia új szakácskönyve körbekalauzol az Európai Unióban, és megismertet a régiók és tagállamok konyhájának jellegzetességeivel. A receptekből teljes nemzeti ételsorok állíthatók össze, s a hozzávalók csupa olyan alapanyagot tartalmaznak, amelyek Magyarországon is beszerezhetők.

Frank Júlia - Hagymáskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletbazár
Akinek ​családja, gyereke(i), netán másodállása, ezen felül pedig még kutyája is van, hát az igazán nem irigylésre méltó, már ami a napi tennivalókat illeti! Hogy ne szenvedjünk semmiben sem hiányt (persze itt csak a legalapvetőbb dolgokra gondolok) "magad uram, ha szolgád nincs" - alaposan tanácsos megtanulnunk - legalábbis minimális fokon - varrni, kötni, horgolni, szabni, főzni, vasalni, mosni, foltot tisztítani, vagyis minél kevesebb pénzből kijönni. Mivel azonban a munkaerőnk véges ezért differenciálni is meg kell tanulnunk, hogy mire fordítsuk a drága időt. Ez a könyv abban próbál meg segítséget adni, a gyakorló háziasszonynak, hogyan lehet kevés pénzből sok mindent házilag, viszonylag nem nagy munkával előállítani.

Frank Júlia - A ​legfinomabb sütik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Az ​életem ízei
A ​kötet, amelyet most a kezében tart, kissé rendhagyó, mert nem szakácskönyv, bár van benne sok recept is. Főként olyan utazási élményeimről mesélek, amelyek érdekesek, szokatlanok, közük van a gasztronómiához, néhányuk az életem különleges fordulataihoz, élményeihez kapcsolódik. Amolyan ízes élet ízes étel, annál is inkább, mert az utazások folyamán megkóstolt különlegességek receptje minden fejezet végén megtalálható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb egytálételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletfazék ​3.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Pehelykönnyű ​ételek
Meleg ​és hideg levesek. Zöldséges, halas, húsos ételek. Vacsorasaláták, szendvicsre valók. Tészták, kenyérfélék, műzlikeverékek. Édességek, sütemények.

Frank Júlia - A ​legfinomabb burgonyás ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv - Tél
Tisztelt ​Olvasó! Ön az Ízözön szakácskönyv - Frank Júlia konyhája második, azaz TÉL című kötetét lapozhatja. Ebben a kötetben majd minden ételt megtalál, amit kimondottan télen eszünk. A korán sötétedő zord napokon türelmetlenül várjuk az ünnepeket, az ünnepi asztal kínálta élvezeteket. Hétköznap esténként jólesnek a forró levesek, tésztafélék. Süteményekben is gazdag ez az összeállítás. Megtalálhatja benne mindazon ünnepi és hagyományos édestészta-recepteket, melyek nélkül nem is igazán ünnep az ünnep. Ígérem - akár ünnepi, akár hétköznapi asztalnál kínálják meg szeretteiket ezekkel a különleges finomságokkal - hatalmas sikert fognak aratni velük!

Frank Júlia - A ​legfinomabb vendégváró falatkák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Palacsintaparti
"Egyszer ​fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt. Készült hideg és meleg előétel, főétel, desszert, mind-mind palacsintából. Nem jöttek rá a turpisságra, csak a lakoma legvégén! Azóta számtalan barátom híve a palacsintának, legyen az sós avagy édes. Ebben a könyvben főként különlegesebb palacsintákat talál a kedves olvasó a legkülönbözőbb változatokat: a hagyományosan sütött és töltött tésztától kezdve a rafináltan összegöngyöltig, a serpenyőstől a tepsis variációig, a rakott palacsintától a rántott formáig szinte minden szerepel a könyv lapjain. Kellemes palacsintázást kívánok jó társaságban!" Frank Júlia

Frank Júlia - A ​legfinomabb tepsis ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​legfinomabb vegetáriánus ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb olcsó ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Hurka, ​kolbász és egyéb "disznóságok"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Disznótorban
Mai ​eszközökkel próbáltam régi, elfelejtett ételeket visszaidézni a múltból a korszerű táplálkozás jegyében. Az ételek között olyanok is vannak, amelyek teljesen újszserűek, saját kísérletezéseim eredményei. a sertést a fülétől a farkáig úgy dolgoztam fel, ahogyan azt akár lakótelepi konyhában is lehet, az ölést, a perzselést és az állat felbontását kivéve. Az 500 recept között vannak évtizedes hagyományokon alapuló készítési módok, de ahány ház, annyi szokás... Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik sertést hizlalnak, de azoknak is, akik nem hizlalnak, csak megveszik feldolgozás céljára. Ajánlom azoknak, akkik se nem hizlalnak, se nem kívánnak több kiló húst feldolgozni, csupán csak egy-egy régi, különleges ételre vágynak. Ajánlom gyakorlott háziasszonyoknak és gyakorlatlan "háziembereknek", végül ajánlom mindenkinek, aki sezret finomat enni.

Kollekciók