Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Halak, vadak
Tisztában vagyok étkezési szokásainkkal, vagyis azzal, hogy itthon nem sok halat, és még annál is kevesebb vadhúst fogyasztunk. Sajnos. Az a néhány halétel, ami húsvétkor és karácsonykor az asztalunkra kerül, nem reprezentálja azt a sok finomságot, amit a halhúsból el lehet készíteni.

Frank Júlia - Óriás ​szakácskönyv
NÉGYEZER ​megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a Magyarországon és külföldön is jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia ötvenötödik könyvében képviselve van a magyar konyha minden árnyalata. Kimeríthetetlen tárháza a hideg és meleg, könnyű és nehéz, egyszerű és bonyolult, hagyományos és modern ételek receptjeinek.

Frank Júlia - Befőzés
A ​könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kísérletezésem eredménye. Receptkönyvem írásakor két dologra törekedtem: egyrészt a kiskerttulajdonosokra való tekintettel igyekeztem a kertben megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját megadni, másrészt figyelembe vettem, hogy manapság semmi sem olcsó. Tehát amit csak lehet, érdemes ehetővé és eltarthatóvá tenni. Könyvem segítséget ad ahhoz, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk.

Frank Júlia - Pehelykönnyű ​ételek
Meleg ​és hideg levesek. Zöldséges, halas, húsos ételek. Vacsorasaláták, szendvicsre valók. Tészták, kenyérfélék, műzlikeverékek. Édességek, sütemények.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Frank Júlia - A ​legfinomabb: Köretek és főzelékek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Palacsintaparti
"Egyszer ​fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt. Készült hideg és meleg előétel, főétel, desszert, mind-mind palacsintából. Nem jöttek rá a turpisságra, csak a lakoma legvégén! Azóta számtalan barátom híve a palacsintának, legyen az sós avagy édes. Ebben a könyvben főként különlegesebb palacsintákat talál a kedves olvasó a legkülönbözőbb változatokat: a hagyományosan sütött és töltött tésztától kezdve a rafináltan összegöngyöltig, a serpenyőstől a tepsis variációig, a rakott palacsintától a rántott formáig szinte minden szerepel a könyv lapjain. Kellemes palacsintázást kívánok jó társaságban!" Frank Júlia

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Édes ​és sós főtt tészták
,,A ​választás lehetősége igen nagy, ki-ki szabadon eldöntheti mit egyék és mivel kínálja a családját." Frank Júlia A legtöbb szakácskönyvet Frank Júlia, a Magyar Nők Lapja munkatársa írta. (Guiness Rekordok Könyve 1992.)

Frank Júlia - Óriás ​szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Négyezer ​megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia ötvenötödik könyvében megtalálható a magyar konyha minden árnyalata. Kimeríthetetlen tárháza a hideg és meleg, könnyű és nehéz, egyszerű és bonyolult, hagyományos és modern ételek receptjeinek. A fő témakörök: Levesek és levesbetétek; Hús- és húsos ételek; Hal- és halas ételek; Szabad tűzön; Tojásételek; Főzelékek, köretek; Zöldséges főételek; Saláták; Zöldségpudingok, zöldséges felfújtak; Palacsinták; Tészták, Szendvicsek; Sajtkészítmények; Mártások; Mackófalatok, hidegkonyhai készítmények; Desszertek; Feltétek, húspótlók; Házi befőzés; Italok; Kenyerek, lángosok és pizzatészták; Édes és sós sütemények; Rétesek, bélesek; Különféle torták; Reformételek

Frank Júlia - A ​legfinomabb befőttek és lekvárok
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Nagy ​Fritukönyv
Hazánkban ​évek óta kapható a kereskedelemben a fritu (fritőz, olajsütő készülék), amely új lehetőségeket teremt a konyhai ételkészítés területén. Aki azt hiszi, hogy benne igazán csak sült krumplit lehet készíteni, nagyon téved. Jelen könyvünk a bizonyság rá, mennyi zöldség-, hal-, húsétel és tésztaféle, lángos, fánk stb. készíthető ebben az ügyes készülékben. Könyvünkkel azoknak akarunk receptekkel, ötletekkel segítségére lenni, akik a készüléket megvették, vagy meg akarják venni.

Frank Júlia - Zöldségek
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - Szárnyasok
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - Gyermekek ​szakácskönyve
Melyik ​gyermek ne szeretne segíteni, ha anyját vagy nagyanyját a konyhában sürögni látja? Melyik gyermeknek nem jelent élményt, ha valamit maga készíthet el? És milyen sikert érezhet egy gyermek, ha valamilyen ételt egyedül a saját munkája eredményeként tehet az asztalra? E gyermekek tevékenységét szándékozik segíteni e könyv sajátos, ábrás-szöveges tárgyalásmódjával, amellyel olyan egyszerű, ám mégis ízletes és "komoly" ételek készítéséhez ad tanácsot, amelyek pl. az egész család vacsorájául is szolgálhatnak, vagy egy buli élelmezési alapját adhatják.

Frank Júlia - Olcsó ​húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv
"Szerintem ​a szakácskönyv általános célja, hogy ötleteket adjon, hogy a már megunásig ismert és megszokott ételeket kissé megújítsa, ugyanakkor ki-ki ízlésének és szokásainak megfelelően süssön-főzzön. (Persze az sem mindegy, hogy a főzni még nem tudót esetleg meg is taníthatja.) A lényeg, hogy a költőinek éppen nem nevezhető kérdésre: mit főzzek már megint? - választ adjon, esetleg a kedvenc ételt másként fűszerezve új ízek birtokába juttathassa a kosztosokat." Remélem, örömére szolgál, hogy négy gyönyörű színes kötetben közreadhatom a Népszabadságban- ÍZÖZÖN Frank Júlia konyhája címmel - megjelent gasztronómiai melléklet receptjeit. A négy kötet első darabja az, amit Ön most a kezében tart. Miután a magazin receptjei általában az éppen szezonjukban lévő nyersanyagokból készültek, a négy ÍZÖZÖN SZAKÁCSKÖNYV tematikájában is ehhez a rendező elvhez igazodik. A következő három kötet- a mostani ŐSZ után a TÉL, a TAVASZ és a NYÁR címet viseli majd, és a címbeli évszak étkezési szokásaihoz igazodik. Kedves Asszonyom! Ugye, ismeri az elveimet? Vagyis azt a nézetet, mely szerint a szakácskönyv nem szentírás, és sohasem kötelező könyv szerint főzni! Szerintem a szakácskönyv általános célja, hogy ötleteket adjon, hogy a már megunásig ismert és megszokott ételeket kissé megújítsa, ugyanakkor ki-ki ízlésének és szokásainak megfelelően süssön-főzzön. (Persze az sem mindegy, hogy a főzni még nem tudót esetleg meg is taníthatja.) A lényeg, hogy a költőinek éppen nem nevezhető kérdésre: mit főzzek már megint? - választ adjon, esetleg a kedvenc ételt másként fűszerezve új ízek birtokába juttathassa a kosztosokat. Az evés örömforrás, és örömet okozni szeretteinknek - uram bocsá', magunknak - igazán nagyszerű dolog. Mint a receptjeimből kiderül, mindenevő vagyok. Teháta vegetáriusok és a húsevők is megtalálják a nekik tetszőt. Lapozza át e könyvet, és én bármibe lefogadom, hogy az első fél órában kimegy a konyhába, kinyitja a hűtőt, és megnézi, van-e hozzávaló ahhoz az ételhez, amihez éppen gusztusa lett. E könyv lapjainak forgatása közben kellemes, örömteli munkát és a végeredményhez jó étvágyat kívánok!

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv - Tél
Tisztelt ​Olvasó! Ön az Ízözön szakácskönyv - Frank Júlia konyhája második, azaz TÉL című kötetét lapozhatja. Ebben a kötetben majd minden ételt megtalál, amit kimondottan télen eszünk. A korán sötétedő zord napokon türelmetlenül várjuk az ünnepeket, az ünnepi asztal kínálta élvezeteket. Hétköznap esténként jólesnek a forró levesek, tésztafélék. Süteményekben is gazdag ez az összeállítás. Megtalálhatja benne mindazon ünnepi és hagyományos édestészta-recepteket, melyek nélkül nem is igazán ünnep az ünnep. Ígérem - akár ünnepi, akár hétköznapi asztalnál kínálják meg szeretteiket ezekkel a különleges finomságokkal - hatalmas sikert fognak aratni velük!

Frank Júlia - Sörfalatok, ​borkorcsolyák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 460 étel házi- és vadszárnyasból
Megjelent: Jógakonyha Reformkonyha Eleink ​ételei Előkészületben: Vasi, zalai parasztételek Római tál Olasz szakácskönyv Hazánkban a baromfihúsok nagy része a legolcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyashúsoknak jelentős a fehérjetartalma, energiatartalma viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. Ne keressék a receptek között a jól ismert rántott csirkét, az apróléklevest és társait. A szerző olyan finomságokat ismertet meg olvasóival, amelyek eddig ritkán kerültek az asztalra. A legkülönfélébb és sokszor bizarrul összeválogatott fűszerekkel, ötletekkel szinte korlátlan variációs lehetőséget ad. A parádén a házi- és vadszárnyasok vonulnak föl: a csirke, a kacsa, a pulyka, a liba, a gyöngytyúk, a fürj, a fogoly, a fácán stb. Ez a receptgyűjtemény, amelynek minden egyes ételéhez szárnyashús szükséges, nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánljuk e könyvet, aki szeret finomat főzni, és családját változatos, korszerű ételekkel kívánja meglepni.

Frank Júlia - Ötletfazék ​3.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb szárnyasételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Az ​én kamrám
Frank ​Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelt képviselője ebben a könyvben a tartósítással kapcsolatos alaptudnivalókat - pl. befőzés, savanyítás - foglalja össze. Minden könyvhöz 84 öntapadós címke tartozik, kétféle méretben.

Kollekciók