Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Fagyasztható ​finom falatok
Tagadhatja-e ​bárki is, hogy magyar honban mostanában divatba jött a mélyhűtő?! Aki egy kicsit is ad magára, s büszke szeretne lenni háztartására, az innen-onnan, (de leginkább onnan, vagyis külföldről) beszerez magának egy ilyen korszerű masinát. De tudja-e mindenki okosan, célszerűen, gazdaságosan használni? Erről bizony megoszlanak a vélemények. Önmagáról mindenki úgy véli: ő aztán tudja, mit és hogyan tartson a mélyhűtőben. Ám csaknem mindenki tud mondani olyan esetet, amikor "megállt az esze", hogy egyik-másik ismerőse milyen gazdaságtalanul használja és milyen bután tömi meg mélyhűtőjét. Bizonytalan és eltérő válaszokat kaphatunk, ha arról faggatjuk háziasszony ismerőseinket: lefagyasztható-e újra a gyorsfagyasztóból kivett és felolvasztott (korábban megfőzött) étel? Visszatehetők-e a mélyhűtőbe az onnan kivett és felolvasztás után megmaradt húsok? Miképpen olvasszuk fel az ízek és küllem megőrzésére törekedve az egyes gyümölcsöket? Találkozhatunk olyan hírekkel is, hogy valaki gyorsfagyasztott étel elfogyasztása után emésztési zavarokra, gyomorfájásra panaszkodott. Jogos lehetett-e a panasza, ártalmas lehet-e, s ha igen mikor, milyen hosszú tárolás, milyen felhasználás esetén a mélyhűtött élelmiszer? A mélyhűtők használatának hívei megmosolyogják a fent idézett tudatlanokat, de ők vajon tudnak-e mindent szeretett "jégkamrájukról" azon kívül, hogy: a mélyhűtőláda és a fagyasztószekrény kényelem, öröm és nyereség, hiszen elősegíti az egészséges táplálkozást és a takarékoskodást pénzzel és idővel?! ez a vélemény ugyanis csak akkor igaz és helytálló, ha mindent tudunk a mélyhűtőláda és a gyorsfagyasztó tulajdonságairól, a gyorsfagyasztásról, a tárolás, felhasználás módszereiről. Meg lehet ezt tanulni? Lehet, de elegendő hozzá egy használható kézikönyv is. Ezt veheti most kézbe Ön, kedves Olvasó. Tanácsadója, e könyv szerzője, olyan ember, aki nemcsak tudja, amit leírt, de akár vizsgáztathat is belőle, mivel több mint tucatnyi táplálkozással foglalkozó szakkönyv szerzője és a konyhatechnika kiváló ismerője.

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Grillparti
"A ​társasági együttlét egyik legkellemesebb formája a grillezés, amikor beszélgetés-iszogatás közben a társaság tagjai együtt főznek, pontosabban sütnek. A sütés ilyenkor nem munka, hanem szórakozás, amikor a vendégek kíváncsian lesik, hogy mikor sül meg az illatozó finomság. Minden évszakban grillezhetünk: tavasszal, nyáron és kora ősszel a kertben, az erkélyen, illetve a szabadban, és akár faszenes rostsütőn, akár szabad tűzön készülhet az étel. Télen pedig a konyhában elektromos grillsütőben vagy lávaköves grillen sütögethetünk. A sült húsok kellemes kiegészítői a zöldségek, a köretek, desszertek és grillmártások, amelyeknek szinte csak a fantáziánk szabhat határt." (A szerző)

Frank Júlia - Ötletfazék ​1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Gyermekek ​szakácskönyve
Melyik ​gyermek ne szeretne segíteni, ha anyját vagy nagyanyját a konyhában sürögni látja? Melyik gyermeknek nem jelent élményt, ha valamit maga készíthet el? És milyen sikert érezhet egy gyermek, ha valamilyen ételt egyedül a saját munkája eredményeként tehet az asztalra? E gyermekek tevékenységét szándékozik segíteni e könyv sajátos, ábrás-szöveges tárgyalásmódjával, amellyel olyan egyszerű, ám mégis ízletes és "komoly" ételek készítéséhez ad tanácsot, amelyek pl. az egész család vacsorájául is szolgálhatnak, vagy egy buli élelmezési alapját adhatják.

Frank Júlia - A ​legfinomabb olcsó ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Olcsó ​húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​hűtés és fagyasztás ábécéje
Kedves ​Háziasszonyok! Amikor este, egy hosszú munkanap végén friss ételt akarnak a családi asztalra varázsolni, bizony sokan már úgy érzik, erre nem futja az erejükből. Ha könyvemet megtanulják jól használni, ettől a gondtól mentesülnek, s többnyire meglesz az esti friss, meleg, főtt vacsora. Hogy mi kell hozzá? Egy mélyhűtőláda vagy polcos-rekeszes mélyhűtőszekrény, egy kis áruismeret, s a hét egy napján néhány óra, amikor a család egész heti menüje receptjeim segítségével elkészíthető, hogy a mélyhűtőben tárolva várja a felhasználás időpontját. Ehhez kíván sok sikert Önöknek Frank Júlia, aki a könyvében szereplő összes ételt kipróbálta és feltálalta.

Frank Júlia - Sütő-főző ​mikrohullám
"E ​szakácskönyvben igyekeztem a legrészletesebben felölelni a teljes választékot, amit a gasztronómia kínál, és a mikrosütőben elkészíthető. Mindent kipróbáltam, amit leírtam. A legegyszerűbb ételektől a kissé bonyolultabb, összetettebb fogások nagy választékáig találkozhat gyomrának tetsző finomságokkal, hétköznapi és ünnepi ételekkel. Garantálom, hogy aki megismeri e főzési módot, soha többet nem fog lemondani róla, mert a hagyományos és a mikrohullámú konyhatechnika tökéletesen kiegészíti egymást." (Frank Júlia)

Frank Júlia - A ​legfinomabb gyümölcsös ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb levesek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​legfinomabb palacsinták
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb sajt- és tojásételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Nem ​kell mindig libamáj
A ​nagy tapasztalatú gasztronómiai szakíró, a kitűnő gyakorló szakács és háziasszony most ahhoz nyújt segítséget, hogyan lehet kevés pénzből változatos, jóízű, egészséges ételeket főzni, jóllakatni a családot – bebizonyítani, hogy nem kell mindig libamáj...

Frank Júlia - Ízözön ​szakácskönyv
"Szerintem ​a szakácskönyv általános célja, hogy ötleteket adjon, hogy a már megunásig ismert és megszokott ételeket kissé megújítsa, ugyanakkor ki-ki ízlésének és szokásainak megfelelően süssön-főzzön. (Persze az sem mindegy, hogy a főzni még nem tudót esetleg meg is taníthatja.) A lényeg, hogy a költőinek éppen nem nevezhető kérdésre: mit főzzek már megint? - választ adjon, esetleg a kedvenc ételt másként fűszerezve új ízek birtokába juttathassa a kosztosokat." Remélem, örömére szolgál, hogy négy gyönyörű színes kötetben közreadhatom a Népszabadságban- ÍZÖZÖN Frank Júlia konyhája címmel - megjelent gasztronómiai melléklet receptjeit. A négy kötet első darabja az, amit Ön most a kezében tart. Miután a magazin receptjei általában az éppen szezonjukban lévő nyersanyagokból készültek, a négy ÍZÖZÖN SZAKÁCSKÖNYV tematikájában is ehhez a rendező elvhez igazodik. A következő három kötet- a mostani ŐSZ után a TÉL, a TAVASZ és a NYÁR címet viseli majd, és a címbeli évszak étkezési szokásaihoz igazodik. Kedves Asszonyom! Ugye, ismeri az elveimet? Vagyis azt a nézetet, mely szerint a szakácskönyv nem szentírás, és sohasem kötelező könyv szerint főzni! Szerintem a szakácskönyv általános célja, hogy ötleteket adjon, hogy a már megunásig ismert és megszokott ételeket kissé megújítsa, ugyanakkor ki-ki ízlésének és szokásainak megfelelően süssön-főzzön. (Persze az sem mindegy, hogy a főzni még nem tudót esetleg meg is taníthatja.) A lényeg, hogy a költőinek éppen nem nevezhető kérdésre: mit főzzek már megint? - választ adjon, esetleg a kedvenc ételt másként fűszerezve új ízek birtokába juttathassa a kosztosokat. Az evés örömforrás, és örömet okozni szeretteinknek - uram bocsá', magunknak - igazán nagyszerű dolog. Mint a receptjeimből kiderül, mindenevő vagyok. Teháta vegetáriusok és a húsevők is megtalálják a nekik tetszőt. Lapozza át e könyvet, és én bármibe lefogadom, hogy az első fél órában kimegy a konyhába, kinyitja a hűtőt, és megnézi, van-e hozzávaló ahhoz az ételhez, amihez éppen gusztusa lett. E könyv lapjainak forgatása közben kellemes, örömteli munkát és a végeredményhez jó étvágyat kívánok!

Frank Júlia - Nagy ​Fritukönyv
Hazánkban ​évek óta kapható a kereskedelemben a fritu (fritőz, olajsütő készülék), amely új lehetőségeket teremt a konyhai ételkészítés területén. Aki azt hiszi, hogy benne igazán csak sült krumplit lehet készíteni, nagyon téved. Jelen könyvünk a bizonyság rá, mennyi zöldség-, hal-, húsétel és tésztaféle, lángos, fánk stb. készíthető ebben az ügyes készülékben. Könyvünkkel azoknak akarunk receptekkel, ötletekkel segítségére lenni, akik a készüléket megvették, vagy meg akarják venni.

Frank Júlia - Krumpliskönyv
A ​krumpli (elegáns nevén burgonya, népiesen pityóka) a világ egyik legelterjedtebb növénye, amely egykoron csak a szegény emberek asztalára kerül. Rendkívül laktató, viszonylag "szelíd" íze miatt nagyon jól fűszerezhető. Szénhidráttartalma magas, ezért tápláló, bár korántsem hizlal annyira, amennyire ez a hiedelem elterjedt. 100 gramm burgonya energiatartalma mindössze 356 kjoule (vagyis 85 kalória.) Ezenkívül értékes fehérjét, C- és B1-vitamint is tartalmaz. Magas víztartalma folytán könnyen emészthető, viszonylag hamar kiürül a szervezetből. Diétás étkezés nélkülözhetetlen alapanyaga. A burgonya fő energiaértékét a szénhidrátok jelentik, ennek legnagyobb része keményítő, amely a burgonya fajtájától és attól az időjárástól függ, amely időjárás viszonyai között termelik; vagyis a késői (őszi) burgonya több keményítőt tartalmaz, mint a korai újburgonya. A szénhidráton kívül fontos még a burgonya fehérjetartalma is, bár ez a mennyiség nem sok; azonban a fehérje aminosav összetétele nagyon kedvező, mivel hasonló az állati fehérjéhez. Ennek következtében majdnem az egészet értékesíti a szervezetünk. Nem elhanyagolható a rosttartalma sem, ami igen kedvezően hat az emésztésre.

Frank Júlia - A ​legfinomabb ünnepi ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb halételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Hurka, ​kolbász és egyéb "disznóságok"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Hagymáskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók