Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​legfinomabb ételek sertéshúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb bundázott ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Disznótorban
Mai ​eszközökkel próbáltam régi, elfelejtett ételeket visszaidézni a múltból a korszerű táplálkozás jegyében. Az ételek között olyanok is vannak, amelyek teljesen újszserűek, saját kísérletezéseim eredményei. a sertést a fülétől a farkáig úgy dolgoztam fel, ahogyan azt akár lakótelepi konyhában is lehet, az ölést, a perzselést és az állat felbontását kivéve. Az 500 recept között vannak évtizedes hagyományokon alapuló készítési módok, de ahány ház, annyi szokás... Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik sertést hizlalnak, de azoknak is, akik nem hizlalnak, csak megveszik feldolgozás céljára. Ajánlom azoknak, akkik se nem hizlalnak, se nem kívánnak több kiló húst feldolgozni, csupán csak egy-egy régi, különleges ételre vágynak. Ajánlom gyakorlott háziasszonyoknak és gyakorlatlan "háziembereknek", végül ajánlom mindenkinek, aki sezret finomat enni.

Frank Júlia - Hurka, ​kolbász és egyéb "disznóságok"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Pizzaparti
A ​pizza a legkitűnőbb társasági étel. Ön nemcsak a hagyományos, olaszos pizzákat találja meg, hanem a fantázia szülte, ízes, fűszeres tésztakölteményeket is. A pizzamártások és a pizzafeltétek között válogatva, kevéssé ismert vagy ismeretlen, ám nagyon ízletes változatokkal ismerkedhet minden pizzakedvelő háziasszony. Pizzára fel!

Frank Júlia - A ​legfinomabb sütik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb tepsis ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Befőzés
A ​könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kísérletezésem eredménye. Receptkönyvem írásakor két dologra törekedtem: egyrészt a kiskerttulajdonosokra való tekintettel igyekeztem a kertben megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját megadni, másrészt figyelembe vettem, hogy manapság semmi sem olcsó. Tehát amit csak lehet, érdemes ehetővé és eltarthatóvá tenni. Könyvem segítséget ad ahhoz, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk.

Frank Júlia - A ​legfinomabb szárnyasételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb: Köretek és főzelékek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletfazék ​3.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb burgonyás ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Óriás ​szakácskönyv
NÉGYEZER ​megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a Magyarországon és külföldön is jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia ötvenötödik könyvében képviselve van a magyar konyha minden árnyalata. Kimeríthetetlen tárháza a hideg és meleg, könnyű és nehéz, egyszerű és bonyolult, hagyományos és modern ételek receptjeinek.

Frank Júlia - Lusztig Tamás - Spanyol ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Sörfalatok, ​borkorcsolyák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Nagy ​Fritukönyv
Hazánkban ​évek óta kapható a kereskedelemben a fritu (fritőz, olajsütő készülék), amely új lehetőségeket teremt a konyhai ételkészítés területén. Aki azt hiszi, hogy benne igazán csak sült krumplit lehet készíteni, nagyon téved. Jelen könyvünk a bizonyság rá, mennyi zöldség-, hal-, húsétel és tésztaféle, lángos, fánk stb. készíthető ebben az ügyes készülékben. Könyvünkkel azoknak akarunk receptekkel, ötletekkel segítségére lenni, akik a készüléket megvették, vagy meg akarják venni.

Frank Júlia - Nagy ​fagylaltoskönyv
Mi ​magyarok nagyon szeretjük a parfét és a fagylaltot, bár sohasem fogjuk elérni azt az egy főre jutó nyalakodnivaló-mennyiséget, amennyit például Olaszországban vagy Amerikában fogyasztanak. Készítsünk mi, háziasszonyok (háziemberek vagy gyerekek) otthon, saját ízlésünk szerinti parfét, fagylaltot, sörbetet és egyéb jeges, hideg nyalánkságot! A házilag készült fagylalt és parfé ára még felébe sem kerül a cukrászdában vásárolténak, és bármikor az asztalra varázsolható. Fagylaltgéppel vagy anélkül, ügyességünktől függően (persze egy mélyhűtőrekesz meglétét feltételezve) készülhetnek a nyers és befőtt gyümölcsökből, csokoládéból, szörpökből, lekvárokból, tejjel, tejszínnel, túróval, sőt sajttal (!) is a különféle nyalánkságok. E könyvben 100 olyan recept található, amelyet - ha pontosan a leírások szerint készítik - lehetetlen elrontani. Még a kezdő háziasszony is biztos sikerre számíthat nemcsak a gyerekek körében, hanem minden vendégnél, aki szereti a különleges fagylaltot, a parfét, a parfétortát. A forró napokon (és a fűtött szobában) kellemes fagylaltozást kívánok mindazoknak, akik saját készítésű ínyencségekkel lepik meg családjukat, vendégeiket és önmagukat.

Frank Júlia - A ​Nők Lapja szakácskönyve
A ​Nők Lapjában megjelent receptjeit gyűjti össze Frank Júlia negyvenedik könyvében. Az összeállításban egytől egyig kipróbált receptek szerepelnek, s szép számban olyanok, amelyeket olvasói levelekben kértek. A kínálatban szerepelnek hideg és meleg levesek, mártások, saláták, valamint meleg tojásételek, hús- és húsos, továbbá zöldséges ételek (az utóbbiak igen nagy bőségben). Minden ételleírás mellett szerepel az elkészítés ideje; s a receptek általában 4 személyre szólnak. A színes ételfotókon sok minden látható a kínálatból - többek között a tészták, a sütemények, a gyümölcsös desszertek is. Szendvicsek, hideg ételek, borkorcsolyák leírása egészül ki a különleges házi készítményekével (paradicsomdzsem, savanyú görögdinnye). Betűrendes receptkeresővel zárul a szakácskönyv, melynek megszületésénél a Hotel Flamenco mesterszakácsai, így a Venesz-díjas Lusztig Tamás - segédkeztek.

Kollekciók