Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Süssünk, ​süssünk valamit!
Fogyasszanak ​minél több, élesztővel készült süteményt, tésztát! Az élesztő B-vitaminja is felelős azért, hogy bőrünk szép legyen, és a napi stressztől mentesen élhessünk. E süteményeskönyv segítségével megtanulhatunk jó kelt tésztát sütni. Sok sikert és finom süteményeket kívánok mindazoknak, akik nem restek kipróbálni a különleges sütemény- és kenyérrecepteket: Frank Júlia

Frank Júlia - A ​legfinomabb bundázott ételek
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Nagy ​Fritukönyv
Hazánkban ​évek óta kapható a kereskedelemben a fritu (fritőz, olajsütő készülék), amely új lehetőségeket teremt a konyhai ételkészítés területén. Aki azt hiszi, hogy benne igazán csak sült krumplit lehet készíteni, nagyon téved. Jelen könyvünk a bizonyság rá, mennyi zöldség-, hal-, húsétel és tésztaféle, lángos, fánk stb. készíthető ebben az ügyes készülékben. Könyvünkkel azoknak akarunk receptekkel, ötletekkel segítségére lenni, akik a készüléket megvették, vagy meg akarják venni.

Frank Júlia - Óriás ​szakácskönyv
NÉGYEZER ​megfőzött és kipróbált receptet, valamint megszámlálhatatlan főzési és háztartásvezetési ötletet és tanácsot kínál olvasóinak és felhasználóinak a Magyarországon és külföldön is jól ismert gasztronómiai szakember konyhai enciklopédiája. Frank Júlia ötvenötödik könyvében képviselve van a magyar konyha minden árnyalata. Kimeríthetetlen tárháza a hideg és meleg, könnyű és nehéz, egyszerű és bonyolult, hagyományos és modern ételek receptjeinek.

Frank Júlia - Lángosparti
Mi ​legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek? Mi az, ami nem drága, és nem is kell halálra dolgozni vele magunkat? A válasz: a LÁNGOS. Nincs hazánkban olyan ember, aki ne szeretné a frissen sült lángost! Akár magában, akár sajttal, tejföllel vagy valami "feltéttel", mártogatni való szósszal. A lángos a lehető legolcsóbb kínálnivaló, és egyszerre nagy mennyiségben süthető. Ha megérkezett a vendégsereg, a háziasszony a vendégek előtt, frissen sütheti a lángosokat, csak a tésztának kell előbb elkészülnie. Nyáron akár a kertben vagy a teraszon is megrendezhető a lángosparti. Sok sikert és kellemes sütögetést kívánok! Frank Júlia

Frank Júlia - Zöldségek
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - A ​legfinomabb palacsinták
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A ​hűtés és fagyasztás ábécéje
Kedves ​Háziasszonyok! Amikor este, egy hosszú munkanap végén friss ételt akarnak a családi asztalra varázsolni, bizony sokan már úgy érzik, erre nem futja az erejükből. Ha könyvemet megtanulják jól használni, ettől a gondtól mentesülnek, s többnyire meglesz az esti friss, meleg, főtt vacsora. Hogy mi kell hozzá? Egy mélyhűtőláda vagy polcos-rekeszes mélyhűtőszekrény, egy kis áruismeret, s a hét egy napján néhány óra, amikor a család egész heti menüje receptjeim segítségével elkészíthető, hogy a mélyhűtőben tárolva várja a felhasználás időpontját. Ehhez kíván sok sikert Önöknek Frank Júlia, aki a könyvében szereplő összes ételt kipróbálta és feltálalta.

Frank Júlia - Gyermekek ​szakácskönyve
Melyik ​gyermek ne szeretne segíteni, ha anyját vagy nagyanyját a konyhában sürögni látja? Melyik gyermeknek nem jelent élményt, ha valamit maga készíthet el? És milyen sikert érezhet egy gyermek, ha valamilyen ételt egyedül a saját munkája eredményeként tehet az asztalra? E gyermekek tevékenységét szándékozik segíteni e könyv sajátos, ábrás-szöveges tárgyalásmódjával, amellyel olyan egyszerű, ám mégis ízletes és "komoly" ételek készítéséhez ad tanácsot, amelyek pl. az egész család vacsorájául is szolgálhatnak, vagy egy buli élelmezési alapját adhatják.

Frank Júlia - Magos ​receptek
Az ​egészséges táplálkozás nem nélkülözheti az olajos magvakat, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat, továbbá gazdag vitamin- és ásványianyag-forrásnak számítanak. Rendszeres fogyasztásuk jelentősen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, és gyulladáscsökkentő hatásuk sem elhanyagolható. Az olajos magok nem csak nassolnivalók! Sokféle étel készíthető olajos magvakkal, a levesektől kezdve egészen a különféle desszertekig. A diós-mákos süteményeket mindenki ismeri, azonban ,,magos" leveseket, hús- és zöldségételeket, tésztákat már nem biztos. A kötetben szereplő több mint 100 recept mindegyike tartalmaz valamilyen olajos magot, érdemes kipróbálni valamennyit! Frank Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelkedő képviselője.

Frank Júlia - Frank ​Júlia új magyar konyhája
Talán ​nem mindenki tudja, de egy nem hivatalos értékelés szerint a világ első konyhája a francia, a második a kínai és a harmadik... nos, kitalálták. Ez az értékelés elsősorban az ízek gazdagságára, harmóniájára vonatkozik. Ugyanakkor az elsők között foglalunk helyet a rangsorban, ami az ételek gazdagságát, kalóriadús voltát illeti. Azt szokták mondani, hogy a magyar étel nagyon nehéz, túl fűszeres, hizlaló. Ez sajnos részben igaz. Ezért úgy tanácsos változtatni gasztronómiai szokásainkon, hogy az ételek energia tartalma kevesebb legyen, de az eredeti ízek megmaradjanak! Ebben a könyvben megtalálható mindaz a hagyományos magyar fogás, amiért két hét külföldi tartózkodás után még a lelkünket is eladnánk, és amiért a külföldi is ellátogat hazánkba. Kívánom, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasszák a valódi magyar konyha kissé könnyített, kevesebb kalóriát tartalmazó, finomabbnál finomabb étkeit! Higgyék el, semmit sem sérül a magyaros jelleg, ha az étel kevesebb zsírt, kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Jó étvágyat kívánok egy kellemes társaságban elköltött ebédhez.

Frank Júlia - Ötletbazár
Akinek ​családja, gyereke(i), netán másodállása, ezen felül pedig még kutyája is van, hát az igazán nem irigylésre méltó, már ami a napi tennivalókat illeti! Hogy ne szenvedjünk semmiben sem hiányt (persze itt csak a legalapvetőbb dolgokra gondolok) "magad uram, ha szolgád nincs" - alaposan tanácsos megtanulnunk - legalábbis minimális fokon - varrni, kötni, horgolni, szabni, főzni, vasalni, mosni, foltot tisztítani, vagyis minél kevesebb pénzből kijönni. Mivel azonban a munkaerőnk véges ezért differenciálni is meg kell tanulnunk, hogy mire fordítsuk a drága időt. Ez a könyv abban próbál meg segítséget adni, a gyakorló háziasszonynak, hogyan lehet kevés pénzből sok mindent házilag, viszonylag nem nagy munkával előállítani.

Frank Júlia - A ​Nők Lapja szakácskönyve
A ​Nők Lapjában megjelent receptjeit gyűjti össze Frank Júlia negyvenedik könyvében. Az összeállításban egytől egyig kipróbált receptek szerepelnek, s szép számban olyanok, amelyeket olvasói levelekben kértek. A kínálatban szerepelnek hideg és meleg levesek, mártások, saláták, valamint meleg tojásételek, hús- és húsos, továbbá zöldséges ételek (az utóbbiak igen nagy bőségben). Minden ételleírás mellett szerepel az elkészítés ideje; s a receptek általában 4 személyre szólnak. A színes ételfotókon sok minden látható a kínálatból - többek között a tészták, a sütemények, a gyümölcsös desszertek is. Szendvicsek, hideg ételek, borkorcsolyák leírása egészül ki a különleges házi készítményekével (paradicsomdzsem, savanyú görögdinnye). Betűrendes receptkeresővel zárul a szakácskönyv, melynek megszületésénél a Hotel Flamenco mesterszakácsai, így a Venesz-díjas Lusztig Tamás - segédkeztek.

Frank Júlia - Hurka, ​kolbász és egyéb "disznóságok"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Könnyed ​magyar konyha
Az ​evés egyre veszélyesebb üzem. Ki tudja manapság főzés közben, melyik fogással vagy hozzávalóval milyen egészségre káros hatást vált ki? Ez a kötet ebben segít eligazodni, és vallja, hogy ami egészséges, az lehet jó is. Frank Júlia csodálatos recepteket és módszereket állított össze, amelyek ragaszkodnak a nagymamáinktól megszokott házi ízekhez, és alkalmazkodnak a méltán híres magyar gasztronómiai szokásokhoz, ugyanakkor egészségünket jelen tudásunk szerint mégsem veszélyeztetik. Az Egészséges Településekért Alapítvány ezzel a kötettel a nagyszerű receptek mellett életmódunkat, táplálkozási szokásainkat érintő tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal is szeretne az olvasók segítségére lenni.

Frank Júlia - Zanker Zsuzsa - Csallos Margit - Ínyenckonyha ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ez ​a könyv, amelyet most "feltálalunk" a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak, azzal a céllal készült, hogy diétájuknak megfelelő ételeket készíthessenek. Nem csupán egészségeseket, hanem finomakat, sőt, még az ínyenceknek is megfelelőket. Hétköznapra valókat éppúgy, mint ünnepieket és vendégvárókat. Szeretnénk bebizonyítani, hogy ha valaki szeret főzni, az a legkifinomultabb ízlésű "gourmet" cukorbeteg számára is képes finom fogásokat készíteni. Ugyanakkor a receptek azoknak is szólnak, akik egyszerűen csak kalóriaszegény, ám ízletes fogásokat szeretnének enni. Mindenki, aki egészségesen akar táplálkozni, megtalálja diétáskönyvünkben a neki tetsző recepteket. Frank Júlia

Frank Júlia - Sommer András - Diétás ​sütemények lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek
Frank ​Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelkedő képviselője és Sommer András a róla elnevezett ismert pesti cukrászda vezetője, süteményspecialista és gasztrotörténész közös könyve. Kipróbált és bevált receptjeik lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek nyújtanak szakszerű, bőséges kínálatot és lehetőséget arra, hogy ők is részesülhessenek a sokféle torta, sütemény, tészta és rétes készítésének és fogyasztásának örömében

Frank Júlia - A ​legfinomabb befőttek és lekvárok
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Kollekciók