Ajax-loader

Frank Júlia könyvei a rukkolán


Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Gépek ​a konyhában
Bevezetés ​(részlet): "Háziasszony legyen a talpán (azaz tűsarkain),aki kiismeri magát a háztartási gépek dzsungelében,és tudja,hogy az üzletek kínálatából melyik háztartási gép lenne számára a legmegfelelőbb.A szóbeli tájékoztatás általában hiányos,és prospektust előzetesen még abban az esetben is ritkán kapunk,ha ragaszkodunk a vásárláshoz.Az üzletekben az eladó legfeljebb unottan vagy ingerülten kinyitja ugyan a dobozt,de hogy a gépet működés közben láthassuk....ez csak vágyálom! "..... Kiadási év:1989

Aranyossy Árpád - Frank Júlia - Szántó András - Savanyú
A ​magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia A KÖNYVHÖZ VIDEO-MELLÉKLET KÉSZÜLT, MEGRENDELHETŐ A MEZŐGAZDASÁGI KIADÓ KERESKEDELMI ÉS PROPAGANDA OSZTÁLYÁN, MÜNNICH FERENC U. 34. BUDAPEST, 1054

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A legfinomabb nemzetközi fogások
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - A legfinomabb fogyókúrás ételek
A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Krumpliskönyv
A ​krumpli (elegáns nevén burgonya, népiesen pityóka) a világ egyik legelterjedtebb növénye, amely egykoron csak a szegény emberek asztalára kerül. Rendkívül laktató, viszonylag "szelíd" íze miatt nagyon jól fűszerezhető. Szénhidráttartalma magas, ezért tápláló, bár korántsem hizlal annyira, amennyire ez a hiedelem elterjedt. 100 gramm burgonya energiatartalma mindössze 356 kjoule (vagyis 85 kalória.) Ezenkívül értékes fehérjét, C- és B1-vitamint is tartalmaz. Magas víztartalma folytán könnyen emészthető, viszonylag hamar kiürül a szervezetből. Diétás étkezés nélkülözhetetlen alapanyaga. A burgonya fő energiaértékét a szénhidrátok jelentik, ennek legnagyobb része keményítő, amely a burgonya fajtájától és attól az időjárástól függ, amely időjárás viszonyai között termelik; vagyis a késői (őszi) burgonya több keményítőt tartalmaz, mint a korai újburgonya. A szénhidráton kívül fontos még a burgonya fehérjetartalma is, bár ez a mennyiség nem sok; azonban a fehérje aminosav összetétele nagyon kedvező, mivel hasonló az állati fehérjéhez. Ennek következtében majdnem az egészet értékesíti a szervezetünk. Nem elhanyagolható a rosttartalma sem, ami igen kedvezően hat az emésztésre.

Frank Júlia - Lángosparti
Mi ​legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek? Mi az, ami nem drága, és nem is kell halálra dolgozni vele magunkat? A válasz: a LÁNGOS. Nincs hazánkban olyan ember, aki ne szeretné a frissen sült lángost! Akár magában, akár sajttal, tejföllel vagy valami "feltéttel", mártogatni való szósszal. A lángos a lehető legolcsóbb kínálnivaló, és egyszerre nagy mennyiségben süthető. Ha megérkezett a vendégsereg, a háziasszony a vendégek előtt, frissen sütheti a lángosokat, csak a tésztának kell előbb elkészülnie. Nyáron akár a kertben vagy a teraszon is megrendezhető a lángosparti. Sok sikert és kellemes sütögetést kívánok! Frank Júlia

Frank Júlia - Gyermekek ​szakácskönyve
Melyik ​gyermek ne szeretne segíteni, ha anyját vagy nagyanyját a konyhában sürögni látja? Melyik gyermeknek nem jelent élményt, ha valamit maga készíthet el? És milyen sikert érezhet egy gyermek, ha valamilyen ételt egyedül a saját munkája eredményeként tehet az asztalra? E gyermekek tevékenységét szándékozik segíteni e könyv sajátos, ábrás-szöveges tárgyalásmódjával, amellyel olyan egyszerű, ám mégis ízletes és "komoly" ételek készítéséhez ad tanácsot, amelyek pl. az egész család vacsorájául is szolgálhatnak, vagy egy buli élelmezési alapját adhatják.

Frank Júlia - A ​legfinomabb halételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb befőttek és lekvárok
A ​sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Frank Júlia - Gyümölcsös ​nyalánkságok
Frank ​Júlia új szakácskönyvsorozata a gasztronómiai paletta minden színét felöleli. Az egyes kötetek receptjei egy-egy fő alkotóelemre -jelen esetben a nyalánkságokra- épülnek, és szó szerint százféleképpen variálnak egy-egy témát. A kreatív szemlélettel készült ételújdonságok egyaránt megfelelnek a hagyományos tematikai elvárásoknak és a mai, egészséges étkezés követelményeinek. A konyhai fogasokra kinyitva is felakasztható kötetek főzés közben mindig szem előtt tarthatók.

Frank Júlia - A ​legfinomabb ételek sertéshúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Gyerekzsúr
Hogyan ​rendezzünk gyerekzsúrt? Mit adjunk a vendégeknek, mit adjunk a vendéggyerekeknek? A könyv kitér a vendégvárás-vendéglátás tízparancsolatára, a gyereksereg jóltartására, mindenekelőtt azonban vendégváró receptek sokaságát tartalmazza. A négy-hat évesek megvendégeléséhez ötleteket adó receptek után külön fejezet szól a tíz éven felülieknek, hasznos konyhai tanácsokkal látva el őket, hogy maguk is elkészíthessék a könnyű recepteket. Nem feledkezik meg a könyv azonban a gyerekeket kísérő felnőttekről sem, s ötletes vendégváró ételek hosszú sorát vonultatja fel.

Frank Júlia - Édes ​és sós főtt tészták
,,A ​választás lehetősége igen nagy, ki-ki szabadon eldöntheti mit egyék és mivel kínálja a családját." Frank Júlia A legtöbb szakácskönyvet Frank Júlia, a Magyar Nők Lapja munkatársa írta. (Guiness Rekordok Könyve 1992.)

Frank Júlia - Nagy ​fagylaltoskönyv
Mi ​magyarok nagyon szeretjük a parfét és a fagylaltot, bár sohasem fogjuk elérni azt az egy főre jutó nyalakodnivaló-mennyiséget, amennyit például Olaszországban vagy Amerikában fogyasztanak. Készítsünk mi, háziasszonyok (háziemberek vagy gyerekek) otthon, saját ízlésünk szerinti parfét, fagylaltot, sörbetet és egyéb jeges, hideg nyalánkságot! A házilag készült fagylalt és parfé ára még felébe sem kerül a cukrászdában vásárolténak, és bármikor az asztalra varázsolható. Fagylaltgéppel vagy anélkül, ügyességünktől függően (persze egy mélyhűtőrekesz meglétét feltételezve) készülhetnek a nyers és befőtt gyümölcsökből, csokoládéból, szörpökből, lekvárokból, tejjel, tejszínnel, túróval, sőt sajttal (!) is a különféle nyalánkságok. E könyvben 100 olyan recept található, amelyet - ha pontosan a leírások szerint készítik - lehetetlen elrontani. Még a kezdő háziasszony is biztos sikerre számíthat nemcsak a gyerekek körében, hanem minden vendégnél, aki szereti a különleges fagylaltot, a parfét, a parfétortát. A forró napokon (és a fűtött szobában) kellemes fagylaltozást kívánok mindazoknak, akik saját készítésű ínyencségekkel lepik meg családjukat, vendégeiket és önmagukat.

Frank Júlia - Sörfalatok, ​borkorcsolyák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb: Köretek és főzelékek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Ötletfazék ​4.
Finom ​receptek - olcsón.

Frank Júlia - Könnyed ​magyar konyha
Az ​evés egyre veszélyesebb üzem. Ki tudja manapság főzés közben, melyik fogással vagy hozzávalóval milyen egészségre káros hatást vált ki? Ez a kötet ebben segít eligazodni, és vallja, hogy ami egészséges, az lehet jó is. Frank Júlia csodálatos recepteket és módszereket állított össze, amelyek ragaszkodnak a nagymamáinktól megszokott házi ízekhez, és alkalmazkodnak a méltán híres magyar gasztronómiai szokásokhoz, ugyanakkor egészségünket jelen tudásunk szerint mégsem veszélyeztetik. Az Egészséges Településekért Alapítvány ezzel a kötettel a nagyszerű receptek mellett életmódunkat, táplálkozási szokásainkat érintő tudnivalókkal, gyakorlati tanácsokkal is szeretne az olvasók segítségére lenni.

Frank Júlia - Befőzés
A ​könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kísérletezésem eredménye. Receptkönyvem írásakor két dologra törekedtem: egyrészt a kiskerttulajdonosokra való tekintettel igyekeztem a kertben megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját megadni, másrészt figyelembe vettem, hogy manapság semmi sem olcsó. Tehát amit csak lehet, érdemes ehetővé és eltarthatóvá tenni. Könyvem segítséget ad ahhoz, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk.

Frank Júlia - Az ​én kamrám
Frank ​Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelt képviselője ebben a könyvben a tartósítással kapcsolatos alaptudnivalókat - pl. befőzés, savanyítás - foglalja össze. Minden könyvhöz 84 öntapadós címke tartozik, kétféle méretben.

Frank Júlia - Disznótorban
Mai ​eszközökkel próbáltam régi, elfelejtett ételeket visszaidézni a múltból a korszerű táplálkozás jegyében. Az ételek között olyanok is vannak, amelyek teljesen újszserűek, saját kísérletezéseim eredményei. a sertést a fülétől a farkáig úgy dolgoztam fel, ahogyan azt akár lakótelepi konyhában is lehet, az ölést, a perzselést és az állat felbontását kivéve. Az 500 recept között vannak évtizedes hagyományokon alapuló készítési módok, de ahány ház, annyi szokás... Ajánlom e könyvet mindazoknak, akik sertést hizlalnak, de azoknak is, akik nem hizlalnak, csak megveszik feldolgozás céljára. Ajánlom azoknak, akkik se nem hizlalnak, se nem kívánnak több kiló húst feldolgozni, csupán csak egy-egy régi, különleges ételre vágynak. Ajánlom gyakorlott háziasszonyoknak és gyakorlatlan "háziembereknek", végül ajánlom mindenkinek, aki sezret finomat enni.

Frank Júlia - Hagymáskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​legfinomabb olcsó ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Hurka, ​kolbász és egyéb "disznóságok"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Olcsó ​húsnak sem híg a leve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók