Ajax-loader

Szikszó Istvánné könyvei a rukkolán


Szikszó Istvánné - Gyöngy-csodák
A gyöngyök csodálatos világába kalauzoljuk el Önöket. Fűzhetünk kásagyöngyöt, szalmagyöngyöt, teklagyöngyöt, rizsszem alakú gyöngyöt. A formája lehet gömbölyű, hengeres, tojásdad alakú. Tű, cérna, gyöngy, és máris kezdődhet a színes varázslat. Egyszerű technikával szebbnél szebb nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat, kitűzőket, medálokat, gyöngygallérokat fűzhetünk. Egy-két ügyes mozdulat, és máris elkészült a legújabb ékszerünk, amely megjelenésünket egyedivé vagy ünnepélyessé teszi. Kosztolányi Dezső a legszebb magyar szavak egyikeként tartotta számon a gyöngyöt. Kívánjuk, hogy a kedves olvasó által készített tárgyak ugyanezt a szépséget sugározzák. Az alkotáshoz és az ékszerek viseléséhez sok örömet kívánunk!

Szikszó Istvánné - Ünnepeink
Ki ​hogyan ajándékoz? Mindenki másképp! Ezt pénztárcája, ötletei, vérmérséklete határozza meg. Van aki a szépséget, más a mögötte meghúzódó értéket figyelve választ az ajándékok között. Akinek nem az a lényeg, hogy márkás holmihoz jusson, nagyon tud örülni a magunk által készített "apróságoknak" is. Ez a könyv ajándékötleteket gyűjt csokorba. Olyan tárgyakat, amelyek kis kézügyességgel, kitartó türelemmel elkészíthetők.

Szikszó Istvánné - Naptár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szikszó Istvánné - Gyöngy-csodák ​- Nyakláncok és karkötők
A ​gyöngyök csodálatos világába kalauzoljuk el Önöket. Fűzhetünk kásagyöngyöt, szalmagyöngyöt, teklagyöngyöt, rizsszem alakú gyöngyöt. A formája lehet gömbölyű, hengeres, tojásdad alakú. Tű, cérna, gyöngy, és máris kezdődhet a színes varázslat. Egyszerű technikával szebbnél szebb nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat, kitűzőket, medálokat, gyöngygallérokat fűzhetünk. Egy-két ügyes mozdulat, és máris elkészült a legújabb ékszerünk, amely megjelenésünket egyedivé vagy ünnepélyessé teszi. Kosztolányi Dezső a legszebb magyar szavak egyikeként tartotta számon a gyöngyöt. Kívánjuk, hogy a kedves olvasó által készített tárgyak ugyanezt a szépséget sugározzák. Az alkotáshoz és az ékszerek viseléséhez sok örömet kívánunk!

Szikszó Istvánné - Gyöngy-csodák ​- Karácsonyi díszek
Évezredek ​óta minden kultúrában hordanak az emberek gyöngyöt. Gyerekek és felnőttek láncokat, karkötőket, állatmintákat fűznek színek és formák csoportosításával. Napjainkban egyre több szó esik a szabadidő értelmes, hasznos eltöltéséről. Ehhez szeretnék segítséget adni. A gyöngyfűzési minták gazdag tárházából egy morzsányit nyújtok át azoknak a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, akik szívesen alkotnak. Ezek a csodálatos ékszerek kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet szereznek akár ajándékként, akár díszként.

Szikszó Istvánné - Papír-csodák ​- Figurák méhsejt papirból
Csupán ​papír, olló és ragasztó, semmi más nem kell, és feltárul egy más világ. A papírral való játék nemcsak szórakoztató, hanem különleges készségeket is fejleszt. Ez a világ csodálattal tölt el kicsit és nagyot, még azok is tisztelettel adóznak neki, akik nem kívánnak ebbe a világba belépni. A papírhajtogatás, papírmasé és papírbábok készítését bemutató füzeteink után most egy új technikával ismertetjük meg az olvasót: a méhsejt papír használatával. Kellemes munkálkodást, szép és kedves tárgyakat, sok sikert és szórakozást kívánunk!

Szikszó Istvánné - Gyöngy-csodák ​- Nyakláncok és karkötők 2.
"Évezredek ​óta minden kultúrában hordanak az emberek gyöngyöt. Gyerekek és felnőttek láncokat, karkötőket, állatmintákat fűznek színek és formák csoportosításával. Napjainkban egyre több szó esik a szabadidő értelmes, hasznos eltöltéséről. Ehhez szeretnék segítséget adni. A gyöngyfűzési minták gazdag tárházából egy morzsányit nyújtok át azoknak a gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, akik szívesen alkotnak. Ezek a csodálatos ékszerek kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet szereznek akár ajándékként, akár díszként."

Szikszó Istvánné - Papír-csodák
Az ​utóbbi időben egyre több filteres teát fedezünk fel a boltokban. A teák papírtasakját kis színes kép díszíti, amit sajnálunk összegyűrni. Nagyon szép, változatos mintákat hajtogathatunk belőle. A teatasak-hajtogatás az origami napjainkban született ága, miután elsajátítottuk az alaphajtásokat, akár már saját magunk is tervezhetünk új figurákat.

Kollekciók