Ajax-loader

Péter Jánosné könyvei a rukkolán


Péter Jánosné - Móvári ​szakácskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_200902
elérhető
0

Péter Jánosné - Levesek
Mi ​magyarok szívesen eszünk a főétel előtt levest. Ez a szokásunk élettanilag is hasznos, mert a leves evése közben a gyomornedvek kiválasztódása megindul, vagyis előkészíti a gyomrunkat a tartalmasabb ételek fogyasztására. Levest szinte minden gyümölcsből, zöldségből főzhetünk. Ez a füzet 136 leves elkészítési módját tartalmazza. A kedves háziasszony talál benne hagyományos, könnyű, üdítő nyári leveseket is. Sok ötletet és különleges ízesítésű levesek elkészítési módját gyűjtöttem össze, amit most átadok a kezdő és haladó háziasszonyoknak.

Péter Jánosné - Savanyúságok ​télire
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Sándoné - Péter Jánosné - A ​mi szakácskönyvünk kezdőknek és haladóknak
A ​MI SZAKÁCSKÖNYVÜNK minden háziasszony hasznos segédeszköze. Leveseket, húsos, zöldséges ételek receptjeit tartalmazza. Hagyományos és új elkészítési módokkal ismerteti meg a kísérletezőkedvű nőket és férfiakat. Egy fárasztó munkanap után, a családunk aktív segítségével készülő étel jelenthet aktív pihenést, kreatív tevékenységet, kedvelt foglalatosságot, amit az elkészült étel megkoronáz. Könyvünk kitűnő szakácskönyv, ami nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató a konyhában.

Péter Jánosné - Mikrohullámon ​sütni-főzni
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Péter Jánosné - Nagy ​süteményeskönyv
Könyvünk ​közel 1500 receptet tartalmaz. Akár karácsony, vagy húsvét, születésnap vagy névnap, vagy egy hétköznapra megtalálhatja a megfelelő sütemény receptjét. Sütemények, tészták, és egyéb finomságok édesíthetik meg alkalmainkat. Receptjeink segítségével elkápráztathatja hálás közönségét. Péter Jánosné az egyik legelismertebb szerző, művei az egyik legnagyobb példányszámmal dicsekedhetnek. Az 1000 süteményeskönyv után ez a válogatás is méltán találhatja meg a helyét konyhánkban és a könyvespolcon.

Péter Jánosné - Szabadtűzön ​sütès-főzès
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Sós ​aprósütemények
Sós ​süteményeket tartalmas leves után fogyasztunk, vagy társaságban rágcsálnivalóként kínáljuk. Sokféle sós sütemény receptjéből állítottam össze ezt a kis füzetet. Úgy gondolom, hogy mindenki talál benne kedvére valót és ha elkészíti, meg lesz elégedve az eredménnyel. Általában egyszerűen elkészíthető sütemények, melyekhez jó étvágyat kívánok.

Péter Jánosné - Rakott ​ételek
Amíg ​a világon van éhes ember, és nap, mint nap éhen halnak, addig erkölcstelen dolog ételt kidobni. Gyakran előfordul, hogy nem a családunk étvágya szerint méretezzük az ételt és már mindenki unja a pörköltet, vagy sült húst, ekkor van szükség olyan receptekre, amivel felújíthatjuk a megunt maradékainkat. Bármilyen zöldség, esetleg maradék sajt és egy marék rizs, alkalmas erre a célra. Az új étel elkészítésénél szárnyalhat a háziasszony fantáziája, de az itt leírt elkészítési módok, receptek sok segítséget adnak. A rakott ételek finomak, gazdaságosak, mert minden maradék általunk feldolgozható, elkészítésük nem igényel nagy gyakorlatot és időt. Kevés munkával finom ebédek és vacsorák készíthetők.

Péter Jánosné - Salátáskönyv
Táplálkozásunkban ​a saláták még mindig nem szerepelnek olyan helyen, mint azt élettani hatásuk megkívánná.Tudományosan bizonyított, hogy több zöldséget kellene fogyasztanunk. Elsősorban a saláták teszik lehetővé, hogy minél kívánatosabb és ízletesebb készítmények kerüljenek nyersen az asztalunkra.A salátakészítésnél a háziasszonyok alkotókedvüket kiélhetik. Fantáziájuk szárnyalhat, hiszen az itt szereplő salátarecepteket meg lehet változtatni. Az ízekkel merészebben bánók kipróbálhatnak fűszer- és zöldségkombinációkat, de azok sem járnak rosszul, akik hűen lemásolják a könyvben lévő recepteket.A hidegtálakra valók, hideg mártások megkönnyítik a vendégvárást, de a család vacsoraételeit is változatosabbá teszik. Szívből kívánom, hogy akik ezt a könyvet lapozgatják és kedvet kapnak változatos, finom zöldségeinkhez úgy, hogy új ízeket varázsoljanak az asztalra, sok örömük legyen benne.

Péter Jánosné - Húsos ​és halas saláták
A ​saláták fogyasztása egyre népszerűbb. Száraz húsokkal keverve egytálételként fogyasztható. Laktató ételt készíthetünk fantáziával az otthon található zöldségekből, maradék húsféleségekből. A húsos saláták finomak, gyorsan elkészíthetőek és nem hizlalóak. Kimutatott dolog, hogy a fogyókúra nem az éhezéssel egyenlő. Ha nagyon éhesek vagyunk és végre valamilyen ételhez jutunk, egyszerűen nem tudjuk, mikor hagyjuk abba, mikor elég. Amikor befejezzük az étkezést akkor tör ránk a lelkiismeret furdalás és a rossz közérzet a megterhelt gyomrunk miatt. Ezért inkább kevés kalóriát tartalmazó ételt készítsünk magunknak és családunknak. Ilyen ételek a húsos saláták. A húsos saláták egészségesek és finomak.

Péter Jánosné - Pástétomok, ​sós habok, felfújtak és pudingok
A ​pástétomok helye valahol az egytálételek és a húsételek között van, de mindenképpen ünnepi asztalon is lehet a helye. A pástétomok esztétikai és gasztronómiai örömöt adnak. Elonye, hogy jóval a fogyasztás elott elkészíthetok. A pástétomokhoz általában tésztaburkolatot kell készíteni, de tésztaburkolat nélkül is készíthetünk pástétomot. Vendégeket is kínálhatunk vele. Ha tészta burkolattal készülo pástétomot választunk, a vendégség elott elkészíthetjük és a vendégek érkezése elott közvetlenül frissen megsüthetjük. Finom, mutatós egytálételt tálalhatunk. A hidegen készített pástétomok a hidegtálak finom ételei. Hiszen a boltokban kapható finom felvágottak változatosságuk ellenére is unalmassá válhatnak. Kis ügyességgel különféle zöldségekbol kiadós vacsorákat varázsolhatunk a család asztalára.Ebben a füzetben találhat a kedves Olvasó olcsó, könnyen elkészítheto pástétomokat, de drágább finomságokat is.

Péter Jánosné - Sertéshús ​100 féle képpen
Egyre ​többször halljuk és olvassuk, hogy a sertéshús nem egészséges. Mi, magyarok ennek ellenére szívesen fogyasztjuk. Sok-sok évtized alatt, megszámlálhatatlan elkészítési módot találtak ki a háziasszonyok. Úgy gondolom, ha nem mértéktelen mennyiséget eszünk a sertéshúsból és igyekszünk minél zsírtalanabbul elkészíteni, akkor az egészségünkre is vigyázunk és ízletes húsételt is készítettünk családunk számára. Ebben a füzetben 100 receptet kap az olvasó. Több különleges elkészítési mód szerepel benne. Aki kedvet kap a receptek kipróbálásához, változatos ételekkel lepheti meg családját.

Péter Jánosné - Főzelékek ​és köretek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Diétás ​ételek cukorbetegeknek III.
A ​cukorbetegség igen elterjedt betegség. A civilizált lakosság mintegy 2%-a szenved diabetesben. Gyakorisága nő az 50. életév után. Fiatal korban a férfiakon, idősebb korban a nőkön gyakoribb. Magyarországon több mint 200 ezer cukorbeteg van. A cukorbetegség életre szóló megbetegedés. Szükséges, hogy a beteg életstílusát, életritmusát annak megfelelően alakítsa ki. A cukorbetegség kezelésének alapjául szolgáló diéta révén az étkezés, a cukorbeteg étkeztetése nap mint nap komoly feladat elé állítja a családtagot ellátó háziasszonyt, akinek e könyvben összefoglalt receptekkel szeretnénk ötleteket adni.

Péter Jánosné - Kínai ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Esély ​süteményeskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Olaszos ​ízek
Nagyon ​sokan kedvelik hazánkban az olaszos tésztákat. Gyorsan elterjedtek a pizzasütők és éttermek. Házhoz szállítva kínálják a sok féle pizzát. Laktató ételek de nem olcsók. Otthon - igaz munkával, - sokkal olcsóbban elkészíthetők. Ebben a füzetben sok pizza elkészítési módot nyújtunk át a kedves érdeklődőknek. A pizzák mellett más olaszos tészták receptjét is megtalálhatják. Ha átolvassák, meglátják, hogy nem ördöngőség az elkészítési módjuk. Ezek többnyire húsos tésztaféleségek, laktatóak, kiadósak. Érdemes időt áldozni az elkészítésükre.

Péter Jánosné - Saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Gombás ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Sütemények ​és egyéb édességek
Közel ​1500 receptet tartalmaz ez a könyv. Néhány sütemény többféle változatát is leírtuk. A sütni szeretők találhatnak benne drágább és olcsóbb, édes és sós, időigényes és gyorsan készülő tészták és édességek leírását egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy minden alkalomra találnak kedvükre való receptet.

Péter Jánosné - Pulykahúsból ​készült ételek
Minden ​háziasszony szívesen vásárolja a pulykahúst. Kedvező az ára a többi húshoz viszonyítva. Fogyasztása élettanilag is indokolt, mert nem zsíros, sokféleképpen elkészíthető. A pulykahúsból készült ételek ízesítésére ne használjunk sok és erős fűszereket, mert elnyomja a hús természetes ízét, zamatát. Ez a kis könyvecske sok elkészítési módot tartalmaz. Biztosan mindenki talál benne olyan receptet, amit szívesen elkészít és meg lesz vele elégedve. Jó étvágyat kívánunk.

Péter Jánosné - Burgonyás ​ételek és sütemények
Európába ​legelőször 1560-1570 között hozták be a burgonyát. Nehezen lehetett az embereket termesztésére és fogyasztására rászoktatni. Különböző elemi csapások (pl. éhínség) ráébresztették az embereket arra, hogy a burgonyát könnyű termeszteni és felhasználása is egyszerű. Ma már az európai ember asztalán a kenyér után a második legfontosabb táplálék. Sokféle képen el lehet készíteni és finom, tápláló ételek alapanyaga. Ebben a füzetben 100 receptben mutatjuk be a burgonya elkészítési módját. Ötleteket kaphatnak a burgonya változatos felhasználására. Kívánom, hogy minden érdeklődő megtalálja benne azt, amire szüksége van.

Péter Jánosné - 101 ​kifőtt tészta
A ​kedves olvasó olyan füzetet tart a kezében, amiben 101 tészta-étel receptje szerepel. Különféle töltelékkel, vagy húsos és zöldséges raguval összekeverve finom főétel készülhet a tésztákból. Étrendünkben fontos helyet foglalnak el a tésztafélék. Részben energiát szolgáltatnak a szervezetünknek, részben változatossá teszik étrendünket. Ez a kis füzet egyszerű és különleges ételeket egyaránt tartalmaz. Azon kevés kiadványok közül való, melyben ilyen sok tésztás étel van összegyűjtve. Remélem mindenki talál magának megfelelő receptet és meg lesz elégedve az eredménnyel, ha vállalkozik arra, hogy minél több ételt kipróbáljon. Sok sikert a főzéshez és jó étvágyat az elkészült finomsághoz.

Péter Jánosné - Omlettek ​és tojásételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Palacsinták
A ​palacsintákat általában mindenki szereti. A háziasszonyok is szívesen készítik, mert nagyon gyorsan elkészíthető. Lehet édes töltelékkel desszertnek készíteni, de sós töltelékkel tartalmas leves után főételként is fogyasztható. Ebben a füzetben 100 palacsinta receptet talál A Kedves olvasó.

Péter Jánosné - Süteményeskönyv ​II.
A ​legsikeresebb süteményeskönyv Péter Jánosné: Süteményeskönyv 800 recept folytatása újabb, 500 nagyszerű recepttel gazdagítja a süteményeket kedvelők népes táborát. A könyv széles választékot kínál a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető és olcsó tésztáktól, egészen az ünnepi alkalmakra sütött, gazdagon díszített, munkaigényes tortacsodákig. Legyen az tízóraira csomagolt, tartalmas leves után kínált, vagy váratlanul bejelentkezett vendégeknek készült sütemény, könyvünk receptjei garanciát nyújtanak a sikerhez.

Péter Jánosné - Sütemények ​és egyéb édességek 2.
Közel ​1000 receptet tartalmaz ez a könyv. Néhány sütemény többféle változatát is leírtuk. A sütni szeretők egyaránt találhatnak benne drágább és olcsóbb, édes és sós, időigényes és gyorsan elkészülő sütemény és édesség leírásokat.

Péter Jánosné - Befőzés
"Sokan ​kiskerttulajdonosok. Gyakran gond az, hogy mit kezdjünk azzal a termésmennyiséggel, amit nem tudunk azonnal elfogyasztani. A fölöslegesből készítsünk télire kompótot, és lekvárt. Télen jól jön ha a kamránkban van egy üveg finom lekvár, amit adhatunk a reggelihez, vagy a sütemények készítésénél felhasználhatunk. A kompótokkal megörvendeztethetjük édesszájú családunkat. A nyár ízeit idéző, házilag tartósított gyümölcsök megérik az időt és fáradtságot. Fontos, hogy a tartósítás a lehető leggyorsabb és legtökéletesebb legyen, hogy a nyert készítmény ízletes és tartós maradjon. Ez a kis füzet kompótok és lekvárok elkészítésmódját tartalmazza."

Péter Jánosné - Italok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Halételek
A ​halból készült ételek változatosabbá teszik étrendünket és a hal élettanilag is hasznos táplálék. Sajnos hazánkban csak édes vízi halak fordulnak elő. Magyarországon az átlag háztartásban a hal évente csak párszor kerül az asztalra, pedig finom húsféleség. Érdemes többféle elkészítési módot megtanulni. Ez a kis füzet segítséget nyújt abban, hogy egyszerű és különleges halételt készítsünk családunknak vagy vendégeinknek.

Kollekciók