Ajax-loader

Varró Aladár Béla könyvei a rukkolán


Varró Aladár Béla - Gyógynövények gyakorlati alkalmazása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg.

Varró Aladár Béla - Gyógynövények ​mint háziszerek
Sajnos ​lassacskán elfelejtjük nagyanyáink bölcs, természetes gyógyeljárásait, mivel a kényelmesebb, vegyi gyógyszerekkel való gyógyító módok terjedtek el. Bizonyított tény, hogy számtalan gyógyszer növényi alapanyagokból készül, csak tetszetős csomagolásban, új néven hozzák forgalomba. A legtöbb baj háziszerekkel megelőzhető, nincs semmilyen mellékhatásuk, s nem lényegtelen, hogy olcsó az elkészítésük. Nagyobb bajnál az orvos megérkezéséig teával és házipatikával lehet a fájdalmat csökkenteni, a közérzetet javítani. A szerző ismerheti az egyes gyógynövényeket, azok gyógyhatásait, a javasolt elkészítési módokat és a felhasználást. A könyv végén a betegségeket szedi ábécérendbe, úgy, hogy rögtön a gyógyszert is megadja a bajra.

Varró Aladár Béla - Gyógynövények ​gyógyhatásai
Hajdanán ​elsősorban a növényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták, melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le. Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere -még a szakemberek is- újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori "füveskönyvből" Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.

Varró Aladár Béla - A ​növényi gyógymódok
Sajnos ​lassacskán elfelejtjük nagyanyáink bölcs, természetes gyógyeljárásait, mivel a kényelmesebb, vegyi gyógyszerekkel való gyógyító módok terjedtek el. Bizonyított tény, hogy számtalan gyógyszer növényi alapanyagokból készül, csak tetszetős csomagolásban, új néven hozzák forgalomba. A legtöbb baj házi szerekkel megelőzhető, nincs semmilyen mellékhatásuk, s nem lényegtelen, hogy olcsó az elkészítésük. Nagyobb bajnál az orvos megérkezéséig teával és házipatikával lehet a fájdalmat csökkenteni, a közérzetet javítani. A szerző ismerteti az egyes gyógynövényeket, azok gyógyhatásait, a javasolt elkészítési módokat és a felhasználást. A könyv végén a betegségeket szedi ábécérendbe, úgy, hogy rögtön a gyógyszert is megadja a bajra.

Varró Aladár Béla - Arc- ​és testápolás gyógynövényekkel
Megjegyzés ​a puha táblás kiadás csak egy rőviditett változattá a korában megjelent kiadásnak ami a Black & White által került kiadásra.

Varró Aladár Béla - Magyar ​fűszeres növények termelése, gyűjtése, alkalmazása
Hazai ​fűszernövényeink majd mind gyógynövények. Kötetünk gyakorlati tanácsokkal szolgál felhasználásuk módjáról, gyógyhatásukról s termesztésükről is. A reformkonyha iránt érdeklődők különleges, rég elfeledett receptekkel ismerkedhetnek meg, s konyhakalauz igazítja útba az olvasót, mit mire használhat.

Kollekciók