Ajax-loader

Mezei Ottóné könyvei a rukkolán


Mezei Ottóné - A ​teljes értékű kenyér
Ha ​a frissensült kenyér illata szétárad a villamoson utazók között, még a tülekedést, a zsúfoltságot is jobban tűrik. Igazából mindenki belecsippentene a ropogós héjba, és önfeledten elrágcsálná. Mi ez a finom illatú, szépséges barnára sült csoda, az a megunhatatlan táplálék? Hogyan érte el mai formáját, mitől lesz ilyen ízű, hogyan keletkeznek benne az apró lyukacskák, mivel tehetjük még különlegesebbé? A szerző választ ad ezekre a kérdésekre, és arra biztatja olvasóit, hogy kemence és sütőlapát nélkül is vállalkozzanak kenyérsütésre.

Mezei Ottóné - Biodinamikus ​szemléletű kertész vagyok
A ​külföldi irodalom tanulmányozása, az ott szerzett ismeretek alapján kezdett el gazdálkodni a szerző csobánkai kertjében, és tapasztalatait most átadja az olvasónak.

Mezei Ottóné - Járjak-e ​a Waldorf-úton?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mezei Ottóné - Biodinamikus ​kertgazdálkodás
Az ​újra és újra, állandó mozgásban megismétlődő folyamatok jellemzik a növények és az állatok életét, a kozmikus jelenségeket. Ezeknek az összefüggéseknek a felismerése határozza meg a biodinamikusan gondolkodók módszereit, az élővilághoz való viszonyukat. A komposztkészítésnél alkalmazzák az ún. oltópreparátumokat, figyelnek a vetési naptárra, a gyógy- és védőnövények ültetésére, a talajélet fenntartására, a hold járására. E különleges filozófiai alapokon nyugvó gondolkodásmód elméleti alapjainak ismertetése után a gyakorlati megvalósításról egy zöldséghajtató és egy szőlőtermesztő, borkészítő árutermelő gazda számol be.

Kollekciók