Ajax-loader

Nagy Péter könyvei a rukkolán


Nagy Péter - Örömök ​és haragok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy_p%c3%a9ter_-_olvas%c3%b3
elérhető
0

Nagy Péter - Olvasó
Nagy ​Péter írja kötetéről: "»Olvasó« - írtam e kötet élére. Mint ahogy a katolikus hívő olvasóján a különálló imákat egyetlen szándék köti egybe, úgy remélem, hogy e kötet különálló s más-más alkalomból született írásain is meglátszik az azonos szándék, indulat, szenvedély. De »Olvasó« azért is, mert olvasó szól az olvasóhoz. Életem legszívósabb szenvedélye az olvasás - máig izgatott érdeklődéssel veszek kézbe egy-egy új könyvet. Ennek voltak tanúi a Mérlegen, Rosta, Táguló világ, Útjelző című köteteim, melyek sorába most az Olvasó illeszkedik. Tanúi az érdeklődésnek, szenvedélynek - de tanúi a kornak is, amelyben az írások, a kötetek születtek. Az olvasás szenvedélye félörörn, ha nem osztható meg valakivel; e kötetek azért születtek, mert azt remélem, mennél több olvasóval - olvasni szerető emberrel - oszthatom meg a magam olvasói örömét-bánatát. Könyvekről szól hát ez a könyv - még ott is, ahol látszólag nem könyv a tárgya. Úti emlékeimre gondolok, melyek az élményről beszélnek elsősorban - de mögöttük mindig ott lappang a friss vagy hajdani olvasmányokkal való szembesítés öröme-csalódása; s gondolok a kritikáról, színházról írott vitadarabjaimra is, melyeken talán jobban látszik a szándék lombja, mint az olvasmányok humusza - de ha az olvasó jobban odafigyel, emezt is kihallja belőle. »Lector lectori salutem« - a régi levelek klasszikus üdvözlő formulájával küldöm ezt a kötetet az olvasónak, »testvéremnek s hozzám hasonlónak«".

Szabó Tibor - Nagy Péter - Az ​Europa Nostra-díjas szegedi Kárász utca és Klauzál tér
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Péter - Mindenhol ​jó, de legjobb mindenhol
Nagy ​Péter Mindenhol jó, de legjobb mindenhol c. könyve a szombathelyi B.K.L. Kiadó "Utazós sorozat"-ának első kötete. A szerző mondatai pontosan érzékeltetik a mű tartalmát és lényegét: "Bejártam 4 földrész 56 országát, fél évig éltem Dominika szigetén, hajóztam a Földközi-tengeren, spanyolt tanultam Barcelonában, végignéztem egy bikaviadalt, kávéztam Gibraltárban, buliztam Ibizán, szélfürdőztem Andorrában, sétáltam a velencei karneválon, megmásztam az Eiffel tornyot, lementem egy piramisba, hajókáztam a Boszporuszon, strandoltam Libanonban, padot adományoztam Kenyában egy iskolának, szafaridzsippel száguldoztam a szavannán, bicikliztem a vietnámi rizsföldek között, borozgattam Toscanában, megmásztam a Kínai Nagy Falat, motorral fedeztem fel Bali szigetét, meglátogattam a Télapót az Északi sarkkörön, táncoltam a Love Paraden, és túléltem a trópusi lázat." Ezekről az élményekről mesél élvezetes, humoros, könnyed és színes stílusban ez a könyv, amely gyakorlott utazóknak és utazni vágyóknak egyaránt érdekes és izgalmas.

Nagy Péter - Babilontól ​Betlehemig
Tizenöt, ​fordulatokban gazdag, könnyen előadható, kipróbált bibliai jelenet – ezt kínálja ez a kötet iskolai, templomi vagy tábori előadásokhoz. A színdarabok sora két szokatlan, friss hangvételű betlehemessel kezdődik, majd ószövetségi – Ruth, József, Dániel – és újszövetségi jelenetek következnek – Zákeus, Mária és Márta, a vakon született, kánai menyegző… A háromtól akár tizenöt fős csoportokkal előadható, eltérő nehézségi szintű darabok egyaránt megfelelnek különböző életkorú és képességű színjátszóknak. A díszletek és a jelmezek házilag is elkészíthetők. A kötet darabjaival pécsi iskolások több versenyen nagy sikerrel szerepeltek.

Nagy Péter - Dr. Marosán István - Motoros ​kerti gépek házi szervize
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Péter - JavaScript ​Kézikönyv 1.2
Ez ​a könyv ismertetõ. Ismertetõ a HTML oldalakba beágyazható, szinte mindegyik böngészõben mûködõ kis programokról, melyekkel oldalainkat életre kelthetjük, érdekessé és mozgalmassá tehetjük. Ez a könyv ötletgyûjtemény. A benne található példaprogramok akár a nyelv ismerete nélkül is felhasználhatóak saját Web oldalaink szépítésére. Ez a könyv tankönyv. Mindazoknak akik akár saját erõbõl, akár tanfolyam keretében el kívánják sajátítani a JavaScript nyelvet. Minden fejezetben életszerû példák segítenek a tanultak megértésére. Ez a könyv referencia. Nem csak egy böngészõrõl szól, hanem az összes ma használatos JacaScript nyelvjárásról. Jól rendezett, könnyen áttekinthetõ, teljes dokumentáció a neylvhez. Ez a könyv olvasmány. Azoknak, akik még nem ismerik a nyelvet, és azoknak, akik már ismerik, de mélyítni szeretnék tudásukat. Ezt könnyíti meg a könyv közvetlen stílusa és gyakorlott Internet használók számára kedves fanyar humora.

Nagy Péter - A ​Rima vonzásában
Napjainkban, ​ha Ózd nevét meghallja az olvasó, felsejlik az egykor virágzó iparváros, a magyar kohászat meghatározó központja. Ebben a kötetben a szerző nem hagyományos vállalattörténet megírására vállalkozik, hanem az ózdi gyári társadalom példáján mutatja be a magyar ipari társadalom, a munkásság kialakulását, tagolódását, ismérveit, jellegzetességeit, mindennapjait az 1880-as évektől a második világháborút követő államosításig terjedő hat és fél évtizedben. A könyv az ózdi vasgyár és a környező települések társadalmának sajátosságait és strukturális változásait elemezve olyan kérdésekre keresi a választ, vajon a vasgyár létrehozása miként változtatta meg a helyi társadalmat, s hogyan zajlott ez a folyamat. Mi alapján rétegződött a gyári társadalom (képzettség, foglalkozás, lakóhely, életmód, jövedelem, kulturális tőke, presztízs), s egyes csoportjai milyen adottságokkal rendelkeztek? Mennyire volt homogén vagy heterogén a munkásság? Volt-e az egyes rétegek között mobilitás, és mennyire segítette, illetve gátolta ezt az oktatási rendszer, az üzemi hierarchia vagy a kulturális egyesületek élete? Hogyan alakult át a környéken élők korábbi paraszti életmódja, s milyen különbségek voltak az egyes társadalmi rétegek között táplálkozásban, öltözködésben és szemléletben? Hogyan emelkedett ki Ózd a környező települések közül, hogyan lett a kisközségből város, s melyek voltak ennek közjogi lépései és a térbeli, társadalmi következményei? Nagy Péter történész a szakirodalom, a korabeli kiadványok, a levéltári iratok és sajtócikkek alapos feldolgozása mellett egykori „rimai” munkavállalókkal és családtagjaikkal, valamint akkor élt ózdiakkal és környékbeliekkel idézte fel a múltat, akik régi családi dokumentumaikkal és fényképeikkel segítették a szerző kutatását.

Nagy Péter - Mindenhol ​jó, de legjobb mindenhol 2.
Nagy ​Péter Mindenhol jó, de legjobb mindenhol 2. rész c. könyve a szombathelyi B.K.L. Kiadó "Utazós sorozat"-ának második kötete. A szerző mondatai pontosan érzékeltetik a mű tartalmát és lényegét: "58 ország, 220 repülőút, több ezer élmény. Elmesélem, hogy milyen volt, amikor jurtában laktam a mongol sztyeppén, csigát árultam a marrakesh-i piacon, galambot etettem Velence főterén, autóstoppal jártam be a Francia Riviérát, megmásztam a Vezúvot, jachtot vezettem Capri szigeténél, túráztam a maláj dzsungelben, bejbarangoltam Angkor romjait Kambodzsában, búvárkodtam cápákkal, sodródtam a csíkszemű tömegben a kínai holdújév ünnepén Szingapúrban, megsimogattam egy tigrist Thaiföldön, síeltem Dubaiban, integettem az Empire State Building tetejéről, megnéztem egy musicalt a Broadwayen, végigutaztam a Transzszibériai vasúton, percekig ugráltam Európa és Ázsia határán az Ural hegységben, tequiláztam Mexikóban, megkóstoltam a lámahúst Peruban, tojást festettem a Húsvét-szigeten a kőszobrok lábánál és karácsonyoztam Betlehemben. Az utazás folytatódik: élmények, kalandok, izgalmas helyzetek, nagy találkozások, érdekes emberek és gyönyörű tájak. Irány a nagyvilág!" Ezekről az élményekről mesél élvezetes, humoros, könnyed és színes stílusban ez a könyv, amely gyakorlott utazóknak és utazni vágyóknak egyaránt érdekes és izgalmas

Szőkefalvi-Nagy Gyula - Gehér László - Nagy Péter - Differenciálgeometria
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Péter - Roóz József - Vállalkozástan
A ​kötet a vállalkozás elindításához és a vállalkozói munka mindennapjai során szükséges gyakorlati ismereteket közvetíti az olvasó felé. Bemutatja a vállalkozói lét előnyeit és hátrányait, a vállalkozások klasszikus és szokványostól eltérő típusait, a siker érdekében javasolt stratégiákat, illetve azok megvalósításának lépéseit. A családi vállalkozás alapos természetrajza mellett részletesen foglalkozik a franchise-rendszer ismérveivel, valamint eligazít a kisvállalkozói menedzsmentfunkciók útvesztőjében is. A tankönyv elméleti ismeretanyagának gyakorlati illusztrációjaként minden fejezet valós életből merített esettanulmánnyal zárul, amelyek alapos vizsgálatával, a hozzájuk kapcsolódó kérdések megválaszolásával, illetve feladatok megoldásával az olvasó képessé válik arra, hogy az ismereteket a saját vállalkozói tevékenysége során előforduló esetekre adaptálja.

Nagy Péter - Drámai ​arcélek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Péter - Móricz ​Zsigmond
Legnagyobb ​prózaírónk, Móricz Zsigmond, igazában a felszabadulás után kapta meg az az elismerést, érdeklődést, amivel nagy alakjának tartozunk, azokat az olvasó tömegeket, amelyre egész életében vágyott. A marxista irodalomtörténeti kutatás is mind többet foglalkozik vele, s ebben a munkában úttörő szerepe volt Nagy Péter monográfiájának néhány esztendeje, az első kiadás idején. A tanulmány alapvető megállapításai változatlanul érvényesek ma is, sőt, a mind jobban kibontakozó kutatás, az újabb publikációk csak árnyalták, illetve megerősítették őket. A filológia felfedezéseit, az életrajz újabb adatait, a lappangó s azóta előkerült vallomásokat, leveleket, naplórészleteket Nagy Péter figyelembe vette könyve átdolgozásakor, s a Móricz Zsigmond iránti érdeklődés így még teljesebb magyarázatát kapja az életműnek, még világosabbá válnak az író gondolatai, érzései, törekvései, és még jobban felmagasodik óriás-alakja.

Nagy Péter - Határkő
A ​Határkő színesen és olvasmányosan közöl új ismereteket és összefüggéseket; eddig elhanyagolt vagy félreértelmezett problémák, jelenségek továbbgondolására ösztönöz. Mert a szerző talál megoldásra váró feladatot az Árgirus-történet eredete, Bethlen Miklós Önéletírása, illetve személyisége, Katona Bánk bánja vagy Vas Gereben életműve körül. Tud újat mondani Molnár Ferenccel, Szabó Dezsővel, Hatvany Lajossal vagy Kner Imrével kapcsolatban is. A szerző úgy érzi, tanulmányai, esszéi a "magyar történelem vízválasztó esztendei hátán" keletkeztek. S ez egyszerre vonatkozik írásai alanyára, tárgyára, magára a szerzőre s a változó-alakuló magyar társadalomra, melyben művei keletkeztek:Határkő.

Nagy Péter - Szabó ​Dezső
Nagy ​Péter tanulmánya a legérzékenyebb pontján támadja a Szabó Dezső-legendát, mert jórészt az általa feltárt tényekkel és minden vulgáris leegyszerűsítéstől tartózkodva elemzi Szabó Dezső ellenforradalmi ideológiáját. Azt az ideológiai tanulságot, hogy a faji sovinizmus nem párosítható a szocializmus eszmevilágával, úgy írja az olvasók szívébe Nagy Péter tanulmánya, hogy közben érdeklődésünk homlokterében egy nagyra termett jellem erkölcsi válsága, reménytelen küzdelme és felbomlása s egy nagyra menendő írói tehetség megtorpanása, elhanyatlása áll. S mindezt úgy ábrázolja Nagy Péter, hogy nem növeli valamiféle démonikus erejű, fekete angyallá Szabó Dezső személyiségét, hanem rávilágít emberi és írói elbukásának társadalmi gyökereire, eleven és szuggesztív képet rajzol az ellenforradalmi Magyarország művelődéspolitikai, irodalmi viszonyainak nyomorúságos állapotáról.

Nagy Péter - Jegygyűrű ​vagy botránykő
Sokak ​számára kérdés, hogy az egyházak mire költik a befolyt adományokat.Nagy Péter egy olyan üzletember, aki gyakorlatból ismeri a bibliai alapelvek alkalmazását. A Jegygyűrű vagy botránykő című tanulmánya jól érthető, izgalmas olvasmányként kihívást intéz korunk embere felé, világos útmutatást adva a bibliai pénzkezelés alapelveiről és gyümölcseiről.

Czvikovszky Tibor - Nagy Péter - Gaál János - A ​polimertechnika alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Péter - Hatvan ​párperces
„Ezek ​a vasárnapi öt percek sok mindenre erőt adhatnak. Remélhetőleg egész hétre... Minden üzenet, s ha körültekintünk, talán hozzánk is beszélnek a minket körülvevő dolgok, jelentőségteljesen, figyelmeztetően és nem utolsó sorban bátorítóan. Úgy gondolom, nem véletlen, hogy a budafoki gyülekezet a tanításnak ezt a fajtáját választotta kiadásra és megőrzésre. Ami a gyermekeknek szól, az a felnőtteket is megérinti. Nem leszünk újra gyermekek ̶ ami nagy kár! ̶, de talán bátrabb felnőttek, ami ránk is fér.” _Marjovszky Tibor_ Nagy Péter (sz. 1949) komlói, majd budafoki református lelkész, a Théma Egyesület elnőke. 2002-es beiktatása óta számtalan vasárnapon állt be a budafoki gyerekek gyűrűjébe, hogy elmeséljen nekik egy üzenetet hordozó rövid történetet, vagy valamilyen fontos dologról beszélgessen velük.

Nagy Péter - Meseszép ​karácsony
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Péter - Kiúton
Tíz ​helyszín, tíz fiú az éjszakában, tíz válaszút. A történetek szereplői a kiutat keresik egy-egy nehéz helyzetből és megtalálják, mert mindig van megoldás. „Szerda délelőtt volt. Ugyanúgy történt minden azon a reggelen is, mint más napokon. Felkelt, megborotválkozott, felvette az aznapra kigondolt ruháit miközben kinyitotta a szobája ablakát, hogy erőt merítsen a beáramló friss áprilisi levegőből. Fél kilenckor indult el a buszmegálló felé, hogy kilencre pontosan beérjen a munkahelyére. De sosem érkezett meg...”

Kollekciók