Ajax-loader

Michael Korda könyvei a rukkolán


Michael Korda - Az ​örökség
A ​hatvannégy éves Arthur Bannermannak nemcsak hatalmas volt és tekintélye, hanem félmilliárd dollár családi vagyona is, amely fölött ő rendelkezett. Aztán egy nap holtan találták New York egyik villanegyedében, egy huszonnégy éves nő ágyában, akit korábban senki sem ismert. A lány, Alexa Walden azonban nemcsak szerető volt. Halála előtt Arthur feleségül vette és ráhagyta a hatalmas vagyon feletti rendelkezés jogát. Ettől a perctől kezdve a csinos, eszes, ám ártatlanul naiv Alexa szemben találja magát az amerikai gazdagok kegyetlen világával. A Bannerman dinasztiával: élén Eleanorral, a vasakaratú öreg hölggyel, aki minden családi titkot ismer; az ambíciózus, jóképű Roberttel, aki szexet és erőszakot egyaránt bevet ellene; Ceciliával, akit a bűntudat és a kapzsiság egyaránt hajt. Mindenkinek megvan a maga terve. Ám korántsem az, amit Arthur megálmodott a hatalmas - s mint Alexa egyre inkább látja - pusztítóan veszélyes örökségről.

Michael Korda - Szerelmi ​háromszög
Marilyn ​Monroe, a hollywoodi legenda egyáltalán nem buta szőkeség. Egy Beverly Hills-i partin találkozik a fiatal John F. Kennedy-vel. De Bobby, John öccse sem tud ellenállni Marilyn varázsának... E különleges regény középpontjában korunk legismertebb és egyben legtragikusabb szerelmi háromszöge áll. Korda zseniális jellemábrázoló, a szereplők szinte kilépnek elénk a könyvoldalakról. Mesterien szövi a cselekmény szálait, a történelmi tények között fellelhető kisebb-nagyobb hézagokat nagyszerűen kitölti írói fantáziája, így mindent megtudhatunk a huszadik század halhatatlan bálványainak életéről.

Michael Korda - A ​szerencse fiai
Kellner ​Henrik uradalmi tiszttartó három fia, Sándor, Vince és Zoltán Túrkeve mellől, egy tanyáról vágott neki az országnak, majd a világnak. Már a kezdet kezdetén kiderült, hogy a határozott, erős egyéniségű Sándor a legtehetségesebb köztük. Az 1910-es években Budapesten tevékenykedett filmkritikusként, később rendezőként. A Tanácsköztársaság idején direktóriumi tagként a filmgyártás művészeti vezetője volt, ezért októberben el kellett hagynia Magyarországot. Ausztriában, Németországban, Hollywoodban dolgozott, majd 1932-ben megalapította a London Films céget, s az angol filmipar legmarkánsabb alakja, felvirágoztatója lett. (Ezért is kapta meg, a filmvilágban elsőként, a lovagi címet). Testvéreit maga után hozatva rendkívül összetartó, közös és nagy sikerű munkákra,de családi perpatvarokra is mindig kész együttest szervezett maga köré. A festőnek készülő Vincéből ötletes díszlettervezőt faragott, a függetlenebb természetű Zoltán pedig a maga tehetségéből (de természetesen bátyja támogatásával) lett kiváló filmrendező. Barátaik, közeli munkatársaik között tarthatták számon Winston Churchillt, H. G. Wellst, Graham Greene-t, Charles Laughtont, Laurence Oliviert, Vivien Leigh-t és másokat, akikről e könyv szerzője, Michael Korda, mulatságos, érdekes adomák egész sorozatát jegyezte föl. Filmjeik - a VIII. Henrik magánélete, a Lady Hamilton, a Szép Heléna szerelmei, Az eszményi férj, a Négy toll, a Sanders, a folyam ura, a Kiáltsd, ez kedves vidék! - a mozitörténet klasszikusai. Michael Korda, Vince fia, aki a három testvér mesébe illő karrierjének történetéből eleven, színes, információgazdag biográfiát írt, más téren, az irodalom területén tett szert hírnévre. Egy patinás könyvkiadó vállalat igazgatóhelyettese és több sikeres könyv szerzője.

Michael Korda - Hatalom!
A ​személyes hatalomnak ma is döntõ szerepe van az érvényesülésben. Legalább akkora, mint abban az idõben, amikor Michael Korda ma már klasszikus bestsellere berobbant a világba, lelkes helyeslést váltva ki az egyik oldalon és dühödt támadásokat a másikon. Megmutatva a szervezeteken belüli hatalmi játszmák valódi természetét, a szerzõ halomra dönt egy sor mítoszt. Olyan taktikai fogásokat világított meg mindenki számára érthetõ módon, melyeket addig csak a "ravasz rókák" alkalmaztak az érvényesülési küzdelmekben.

Michael Korda - Gloria
A ​világ legszebb asszonya, aki nem szabadulhat a múltjától - így jellemezhetnénk Gloria Avalont, a meseszép filmsztárt, Hollywood kedvencét, Michael Korda regényének hősnőjét. A Kalkuttában született, \"kevert vérű\", már-már proletársorban élő kis Queenie Kelley nagy utat jár be, amíg eljut az európai, majd a hollywoodi filmvilág csúcsaira, Európa legelegánsabb szalonjaiba, a születési és pénzarisztokrácia legbelsőbb köreibe. Kegyeiért két világrész krémje vetélkedik - ám Queenie-Gloria sosem feledheti, mi volt mindennek az ára...

Michael Korda - Halhatatlanok
John, ​Bobby és Marilyn. Harminc éve pletykálnak róluk, de eddig senki sem tudta az igazságot. Michael Korda hiteles története most végre elénk varázsolja az évszázad legforróbb és legveszélyesebb szerelmi románcát Marilyn Monroe, a szexbálvány, a lenyűgöző erejű nő és John F. Kennedy szenátor, a későbbi amerikai elnök között. Megismerjük a nyugtalan és gyöngéd Bobby Kennedyt, aki a hatalommal együtt Marilynt is örökölte bátyja halála után. Szenvedélyes és tragikus viszonyok, Hollywood csillogó díszletei között. Hátterükben politikai küzdelmek, halálos intrikák, a maffiák, az FBI, akik elindítják a láncreakciókat, melyek egyenes úton vezettek Marilyn öngyilkosságához és Kennedy meggyilkolásához. Ez nem legenda. Ez a valódi sztori, amely mindig is érdekelte a világot.

Michael Korda - Utazás ​a forradalomba
...személyes ​emlékeim az 1956-os magyar forradalomról. Az Utazás a forradalomba összetett mű: egyszerre történelemkönyv, és lebilincselő önéletírás. A történet hősei a húszas éveik derekán járó oxfordi diákok, akik 1956 októberében egy ütött-kopott Volkswagennel útnak erednek, hogy gyógyszert vigyenek a budapesti felkelőknek, és személyesen bekapcsolódjanak az utcai harcokba. Michael Korda - a világhírű Korda család irodalmár tagja, akinek több könyve magyarul is sikert aratott - színes és gazdag képet fest az eseményekről és a résztvevőkről. Személyes emlékei tükrében elevenednek meg a forradalom eseményei napról napra - a hősies kezdettől a tragikus végkifejletig.

Michael Korda - Egy ​másik élet
Michael ​Korda, akit a magyar olvasó A szerencse fiai című könyvéből ismerhet - amelyben apjának és két nagybátyjának, a világhírű mozicsászároknak, a Korda testvéreknek állít emléket -, ám aki Amerikában maga is a leghíresebbek közé tartozik, most a saját életéről írt könyvet. Karriertörténete önmagában is izgalmas és tanulságos: hogyan lesz egy semmibe vett, pénztelen segédszerkesztőből Amerika egyik óriáskiadójának irodalmi vezetője, a szakma egyik legmegbecsültebb és legirigyeltebb tagja. Ami azonban még érdekesebbé teszi, az a számtalan briliáns portré, amelyet a legkülönfélébb sztárokról fest: a saját önéletrajzával kétségbeesetten küszködő Ronald Reaganről, a megejtően szórakozott Nixonról, a sivatagban memoárját író maffiafőnökről, Joseph Bonannóról, a Nobel-díjat hiába kergető Graham Greene-ről, az önnön démonaival viaskodó Tennessee Williamsről, az adóhivatal elől menekülő Harold Robbinsról, Carlos Castanedáról, Susan Howatchról, Larry McMurtryről és még sok másról. Irodalom, üzlet, az irodalom elüzletiesedése, Wall Street és Hollywood, elnökök és maffiózók, milliókat hozó ponyvaregények és halhatatlan művek születése - a XX. század amerikai társadalomtörténete egy nagyon különleges szemszögből.

Kollekciók