Ajax-loader

Dr. James Dobson könyvei a rukkolán


Dr. James Dobson - Amit ​a feleségekről tudni kell(ene) - Férjek könyve
Dr. ​Dobson, amerika egyik legnépszerűbb gyermeknevelési és házassági tanácsadója elsősorban a férjeknek címezte könyvét. Az anyai/női lélek jó ismerőjeként humorba ágyazva fest nagyon is reális képet a szebbik nemről és ad gyakorlati tanácsokat a gyakran elbizonytalanodó férfiaknak.Aki olvasta gyermeknevelésről szóló könyveit, az tudja mit várhat: bibliai alapokon nyugvó józan tanácsok egy felkészült pszichológus éleslátásával. A könyv humorba ágyazva fest nagyon is reális képet a nőkről, és ad tanácsot az időnként elbizonytalanodó férjeknek.

Dr. James Dobson - Az ​Élet küszöbén
Útmutató ​fiataloknak egy tartalmasabb jövő felé Ez a könyv, az "Élet a szakadék szélén" c. könyvnek az újra kiadása. Új borítóval és egy kis címváltoztatással jelent meg. A népszerű könyv, a 16 és 26 év közötti fiataloknak szól. Azoknak, akik éppen most lépnek át a kamaszkorból a felnőttkorba, a vele járó feladatokkal. Tanácstalan vagy? Fiatal felnőttként létfontosságú kérdésekkel kell szembenézned saját magaddal, a tanulmányaiddal, a házassággal, karrierrel, Isten akaratával és még sok minden mással kapcsolatban. Az életes legdrasztikusabb és leghosszabb időre szóló változásai közül jó néhány épp a „kritikus évtized” alatt 16 és 26 éves korod között következik be. Felkészültél arra, hogy helyes döntéseket hozz? Ha még nem, itt a segítség! Mint egy megértő, megbízható barát, Dr. James Dobson őszintén beszél azokról a kérdésekről, amelyekkel a mai fiataloknak szembe kell nézniük. Meleg hangvételű, beszélgető stílusban tár fel olyan elveket, amelyek segíthetnek helyes döntéseket hozni, és utat mutathatnak a fénye, sikeres jövő felé. Dr. James Dobson a Focus on the Family (Fókuszban a Család) nevű nonprofit szervezet alapítója és elnöke. Hivatásos pszichológus, házassági, családi és gyermek-tanácsadó. Számos nagyszerű könyv szerzője, mint a Felkészülés a serdülőkorra, Fegyelmezz! Megéri!, Kemény szeretet, Egyenes beszéd stb. Feleségével Colorado Springsben él.

Dr. James Dobson - Amit ​a feleségekről a férjeknek tudni kellene
NŐK - ​emberek telve reménnyel és félelemmel - közülük néhányan érzékenyek - mindannyiuk szeretni akar és - mások szeretetét élvezni. Néhány férfi és televízióműsor csak úgy kezeli a nőket, mint a férfi vágyak kielégítésére hivatott eszközöket. James Dobson üdítő változatosságot hoz ebbe a képbe könyvével. Dr. Dobson igen nagy tiszteletnek örvend, mint az emberi jellem és a családi élet keresztyén szakértője. Gyakorló férj és apa, így írásai személyes tapasztalatokból táplálkoznak, közelről érzékeli az adott problémákat, amelyekkel a nők szembekerülnek. Ebben a könyvében a nők életének és személyiségének számos fontos területét elemzi, köztük az önbecsülést, a kimerültséget, az anyagi gondokat, a depressziót és az élettani problémákat, a romantikát, a szexet és a gyerekeket. Mind a férfiak, mind a nők értékelni fogják a könyv lapjain olvasható hasznos információkat és gyakorlatias bölcsességet.

Dr. James Dobson - Felkészülés ​a serdülőkorra
Mit ​tudunk mondani egy tizenévesnek, aki a serdülőkor zavaros évei előtt áll? Dr. James Dobson, Amerika egyik legkiválóbb családpszichológusa közvetlenül és őszintén, a kamaszok nyelvén beszél azokról a témákról, amelyek a tizenéveseket leginkább foglalkoztatják: - kisebbrendűségi érzés - Hogyan szabadulhatunk meg kisebbrendűségi érzéseinktől, és hogyan fejleszthetjük önbizalmunkat? - csoportnyomás - Hogyan álljunk ellen a csoportnyomásnak, illetve a kábítószer és az alkoholizmus veszélyének - pubertáskor - Segít megérteni a testi változásokat és a nemi érés folyamatát. - romantikus szerelem - Tíz általánosan elterjedt hamis állítás a romantikus szerelemről. - önazonosság - Hogyan hozzunk józan döntéseket? Mit kezdjünk érzéseinkkel? Hogy győzzük le félelmünket? Hol van szabadságunk határa?

Dr. James Dobson - Fiúk ​nevelése
Mit ​jelent férfinak lenni? Hogyan kell egy fiút nevelni, hogy férfi váljék belőle? Manapság gyakran merül fel a kérdés, hogy hol hibázik a társadalom a fiúk nevelése terén: Miért vallunk oly sokszor kudarcot fiainak jellemének fejlesztését illetően? Miért kerül válságba oly sok fiú? Milyen tulajdonságokat kell megpróbálnunk a fiúkba plántálni? Dr. James Dobson, a neves családszakértő egyfajta térképet ad azok kezébe, akik a Teremtő akarata szerinti, lelkileg egészséges fiúkat szeretnének fölnevelni. Józan tanácsai valódi bátorítást jelentenek a szülőknek, tanároknak, tanácsadóknak, ifjúsági vezetőknek és mindazoknak, akik a felelős, Istent tisztelő férfiak következő nemzedékét formálják. A fiúk nevelése a következő kérdéseket járja körül: A fiúk tényleg alapvetően különböznek a lányoktól? S ha igen, miben? Milyen szerepet játszik a verseny egy fiú fejlődésében? Mi az apák feladata fiaik nevelésében? Mi a helyzet az anyák szerepével? Hogyan segíthetnek a nagyszülők abba, hogy unokájuk megfelelő nevelést kapjon? Milyen hatást gyakorol a fiúkra korunk zaklatott életmódja? Mi a fiúk oktatásának legjobb módja? Milyen egyedi tanácsokat kaphatnak a fiúkat egyedül nevelő szülők? Hogyan hat a fiúkra a válás? Mi okozza a homoszexualitást, és meg lehet-e előzni? Dr. James Dobson okleveles pszichológus, házassági, családsegítő és gyermeknevelési tanácsadó, szakmai pályafutását a gyermekek és a családok segítésének szentelte. A Fókuszban a Család nevű szervezet alapítója és elnöke, amely szervezet a családok megőrzését tekinti feladatának. Több elnök mellett töltött be befolyásos tanácsadói szerepet családügyi kérdésekben az USA-ban.

Dr. James Dobson - Lányok ​nevelése
A ​"Fiúk nevelése" c. könyv kiegészítése , melyet rengeteg szülő keresett és kutatott már évek óta, mert nem hitték el, hogy még nem jelent meg a Fiúk nevelés "párja"... "Ha van egy olyan könyv, hogy - "Fiúk nevelése", akkor kell lennie egy olyannak is, hogy - "Lányok nevelése", nem?" - mondta sok szülő. Igazuk van! Bizonyára ez is hatalmas siker lesz! A szerző neve garancia a mély és hozzáértő tartalomhoz. Előző két könyve (Fegyelmezz, megéri! és Az akaratos gyerek) évek óta a legjobban elismert és legnépszerűbb a gyereknevelésről szóló könyvek között.

Dr. James Dobson - Az ​akaratos gyerek
Születéstől ​a serdülőkorig Segítség! Nem bírok a gyerekemmel! Dr. Dobson, Bibliával a kezében és rendkívül élvezetes stílusban adja szakmai tanácsait. Olyan területeket is hozzáértéssel kezel, melyek manapság népszerűtlenek, pl.: - a kötelességvállalás bevezetése - a szülői kontroll szeretetteljes alkalmazása - az értékrend megalapozása - a jutalmazás és büntetés körültekintő alkalmazása - határvonalak felállítása - önfegyelemre nevelés NAGYON hasznos és jó könyv! (Dr. James Dobson neves pszichológus. Egykor az Egyesült Államok elnökének tanácsadói testületében az ifjúságot érintő kérdések szakértőjeként tevékenykedett.)

Dr. James Dobson - Élet ​a szakadék szélén
A ​könyv 16 és 26 év közötti fiataloknak szól. Azoknak, akik éppen most lépnek át a kamaszkorból a felnőttkorba, a vele járó feladatokkal. Ahogyan a szerző fogalmaz: "Csak egy szempillantás, és ez a korosztály veszi át a világ gazdasági, politikai irányítását és az intézmények vezetését. Hamarosan az ő vállukon nyugszik a döntés és a hatalom terhe. Még egy kis idő, és családot alapítanak, és már nekik kell maguk után húzniuk az emberiség tehervonatnyi rakományát." Vajon kellőképpen felkészültek erre a feladatra? A könyv sorra veszi a korosztályt leginkább érintő kérdéseket: a pár- és pályaválasztást, a pénz és a hatalom kérdését, a kísértéseket és nehézségeket, az érzelmeket és kapcsolatokat - és ezzel párhuzamosan azokat a döntéseket is, amelyeket most kell meghozniuk, de egész hátralévő életüket meghatározzák majd.

Dr. James Dobson - Kurt Bruner - Apa ​nélkül
James ​Dobson Magyarországon is óriási olvasótáborral rendelkezik. Könyvei világszerte rengeteg szülőnek jelentettek óriási segítséget, útmutatást gyermekeik nevelésében. Most Apa nélkül címmel első regényét vehetik kézbe az olvasók. "Arra nem számítottam, hogy aki majd megöl, közben ásítozik az unalomtól." 2042-t írunk. Bekövetkezett a régóta előre jelzett csúcs. Az emberiség történetében először feje tetejére állt a gazdasági piramis: immár több a gyenge idős ember, mint az erőteljes fiatal, s a tarthatatlan helyzetben felerősödik a kulturális tendenciák közötti viadal. Julia Davidson újságíró - aki korábban díjat nyert a szakmájában, most viszont hanyatlóban lévő pályáját igyekszik menteni - a fokozódó válságot kutatja, mit sem sejtve arról, hogy tevékenységével egy hatalmas összeesküvés bábjává válik. Juliát apja elvesztése miatt rémálmok gyötrik, ám közben barátnője gyülekezetében vonzódni kezd egy csendes erőt sugárzó férfihoz. Miközben az Apa nélkül cselekménye magával ragadja az olvasót, az egyre bizonytalanabb és veszélyesebb világban Juliának a szakmai sikert és a magánéleti túlélést kell mérlegre tennie a döntéseiben. Az Apa nélkül eleven színekkel ábrázolja a világot, amelyet a ma érvényes tendenciák baljós beteljesedése jellemez...

Dr. James Dobson - Fegyelmezz! ​Megéri!
Az ​engedékeny szülőt sem szereti jobban a gyereke! A gyerek lelki egyensúlyát a szeretet és a következetesség alapozza meg. Egy gyerek felnő akkor is, ha nem neveljük, de milyen ember lesz belőle? A mai szülők nagy része anélkül nőtt fel, hogy a helyes családképe kialakult volna. Vagy azért, mert csonka családban éltek, vagy pedig szüleik ahelyett, hogy elegendő időt töltöttek volna velük, mindent rájuk hagytak és elhalmozták őket amivel csak tudták. Az így felnőtt szülők milyen nevelési elveket tesznek magukévá? A könyv segítségével elsajátíthatjuk a nevelési alapelveket, és okosabban szerethetjük gyermekeinket. Szülők és tanárok kézikönyve. Gyermekekről szól, és azokról, akik szeretik őket. Dr. James Dobson neves pszichológus, akinek jelen könyvéből több, mint 3 millió példányt adtak el az USA-ban. Nemcsak tanácsot ad a szülőknek, hanem segít megismerni és megérteni a gyerekeket. A könyv segítségével elsajátíthatjuk a nevelési alapelveket és okosabban szerethetjük gyermekeinket.

Dr. James Dobson - Amit ​a feleségekről tudni kell(ene)
Dr. ​Dobson férfiaknak címezte könyvét, de időnként a női olvasóhoz is szól. A női (anyai) lélek jó ismerője, humorba ágyazva fest nagyon is reális képet a nőkről és tanácsot ad az időnként elbizonytalanodó férfiaknak. Bibliai alapokon nyugvó józan tanácsok, egy felkészült pszichológus éleslátása, életből merített példák, és egy jó tollú író humora.

Dr. James Dobson - Kemény ​szeretet
Remény ​a válságban lévő családoknak A könyv szókimondóan tárja elénk ezt a gyakran mellőzött problémát, és bemutatja, hogy a legtöbb házassági összetűzés – hűtlenség, az alkoholizmus, a házastárs bántalmazása, az érzelmi eltávolodás – középpontjában bűnös közömbösség áll, mely szabotálhatja a kapcsolatot. Dr. Dobson hiszi, hogy a kórosan terjedő különválás forrása rendszerint pusztán az egyik fél, s ezért a másik fél számára nyújt gyakorlati segítséget, aki elkeseredetten próbálja összefogni a házasságot. Innen ered a szeretetteljes keménység elve, mely a romantikus érdeklődés felélesztésére és a vétkes fél „hazahozatalára” a lehető legnagyobb esélyt kínálja.

Dr. James Dobson - 7 ​megoldás kiégett szülőknek
Hét ​megoldást oszt meg velünk a gyakorlott apa és gyermekpszichológus ebben a könyvében, hogy ne érezze egy szülő sem, hogy nincs már semmi remény. A könyvben felkínált gondolatok biztatást adnak a szülőknek, hogy a gondjaikra bízott drága kincset, gyermekeiket mindennél fontosabbnak tartsák.

Dr. James Dobson - Egyenes ​beszéd
Amit ​a férfiaknak tudniuk kell – Amit a nőknek érteniük kell(ene) Az író ebben a klasszikusnak számító műben egyértelműen utat mutat a férfiszerepek zűrzavarában. Bemutatja, hogy az eredményes családi vezetés, a feleséggel és a gyerekkel való gyengéd, megelégedést nyújtó kapcsolat nem csupán elérthetetlen álmok. Ez a rendkívüli gyakorlatias könyv azonnal alkalmazható tanácsokkal látja el a férfiakat az olyan otthon megteremtéséhez, mely rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal. Biztonság és vezetés elnyomás nélkül, a családi pénztár szilárd kézbentartása, gyerekek, akik ismerik Istent, és jól érzik magukat, feleségek, akik érzik, hogy támogatják őket, kiteljesedhetnek, és szeretettel veszik körül őket, valódi együttlétben és egymás erősítésében eltöltött idő.

Dr. James Dobson - Segítség! ​Kamasz lett a gyerekem!
Dr. ​James Dobson bepillantást ad serdülő gyerekünk érzésvilágába, segít megértenünk viselkedésének mozgatórugóit - és olyan megbízható tanácsokkal lát el, amelyek vezető pedagógiai szaktekintéllyé tették. Kérdés-felelet formában szól: # a szexuális nevelésről # a kortárs csoport okozta megfelelési kényszerről # a depresszióról és annak okairól # a serdülőkori haragról # a kábítószerekről # a kamaszok hitbeli neveléséről # gyerekeink elengedéséről

Dr. James Dobson - Amikor ​nem értjük Istent
Fiatal ​korunkban, amikor jó egészségnek örvendünk, és még nem találkoztunk betegséggel, csalódással vagy bánattal, könnyű elhinni, hogy az élet majdnem mindig gondtalan és boldog lesz. Aki elég hosszú ideig él, végül mégis olyan nehézségeket él át, amelyeket nem könnyű megérteni. Ilyenkor a kirakós játék darabjai egyszerűen nem illeszkednek egymáshoz, és nem értjük Istent. Az ilyen pillanatokban szinte mindenki az emberi élet legtalányosabb kérdésével küszködik: "Miért engedte meg Isten?" Ha az élet válságai elborítanak, rendszerint úgy érezzük, nagyot csalódtunk Istenben. Képtelenek vagyunk elképzelni, mit tesz az Úr, és ez óriási felindulást okoz bennünk. A miért kérdése, amelyet még Jézus is feltett a kereszten, gyakran évekig – vagy akár egy egész életen át – megválaszolatlan marad. A szerző szeretettel ajánlja könyvét azoknak, akik értetlenül állnak az élet nehézségei előtt, és minden illúziójukat elvesztették. Táplálja írása a megsebzettek és a csüggedtek szívét, és védje meg a kiábrándulástól azokat, akik még nem kerültek a kétségbeesés karmai közé! Dr. James Dobson pszichológus, házasság-, család- és gyermekterapeuta, a _Focus on the family_ családszolgálat alapítója és elnöke. A családot érintő kérdésekben az USA egyik legkiválóbb szaktekintélye, számos könyv szerzője. Kiadónknál megjelent művei: Akaratos gyerek * Fegyelmezz! Megéri! * Felkészülés a serdülőkorra * Segítség, kamasz lett a gyermekem! * Amit a feleségekről tudni kell(ene) * Kemény szeretet * Egyenes beszéd * Fiúk nevelése

Kollekciók