Ajax-loader

Vitéz Ferenc könyvei a rukkolán


Vitéz Ferenc - A ​táncosnő halála
- ​Leszúrták. Két centi széles, körülbelül 12 centiméter hosszú torkéssel. Máj, a tüdő alsó lebenye, hasi ér. Sok vért vesztett, de még súlyosabb volt a belső vérzés. Valamivel négy óra előtt történhetett. Dulakodásnak nincs nyoma a testén. A fejbőre megrepedt, valószínűleg egy élesebb tárgyba ütötte esés közben a fejét. Ettől elveszítette az eszméletét, ezért a gyilkos valószínűleg azt hitte, hogy meghalt. Igyekezett megszabadulni tőle. Mindkét sarkán horzsolások, néhány méteren keresztül lábbal a földön húzták. - Bagota közben meg is mutatta a nyomokat a rendőröknek. - A ruháján sörrel keveredett cigarettahamut, némi ételmaradékot találtam, mármint a saját vérén és a beleragadt fűszálakon kívül. - A sört miből állapította meg - kérdezte Tihanyi. - A szagából, őrnagy. Persze, ha szükséges, elvégezhetik majd az anyagvizsgálatokat. - Milyen a vércsoportja? - Az nem sokat segít. Nullás, Rh pozitív. - Nemi erőszak történt? - Nem, uram. A nő szűz volt. Fordulatos és izgalmas művészettörténeti krimi. Mítosz és misztikum, egy ismeretlen holttest - és egy ellopott szobor, egy csinos nyomozónő, aki nem csak a tényekben hisz. A táncosnő halála - és a művészet élete.

Vitéz Ferenc - A ​mozdulat halála éltet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vitéz Ferenc - Labirintusok
Rejtvények ​ Rejtvények állják utadat minden elágazásnál. Jaj neked, ha nem tudod a választ, és jaj neked, ha túl hamar jössz rá, hogy ki vagy!

Vitéz Ferenc - Beszédgyakorlatok
Az ​ábécé összes betűjére-hangjára születtek versek (beszéd- és stílusgyakorlatok) Vitéz Ferenc tollából (melyek közül néhányat a 7toronyban is olvashattunk). A „nehéz” szavak a humort, az iróniát, olykor a groteszk látásmódot sem nélkülözik, nem beszélve a helyenként finoman pajzán árnyalatokról. A felnőtteknek szóló beszédgyakorlatok mellett a szerző kisebb csokrot kínál az ifjabbaknak is, valamint egy szómagyarázattal segíti a megértést – hiszen szavai közül sok az elfeledett és a tájnyelvi kifejezés.

Vitéz Ferenc - Lázadó ​galamb
A ​másság dicsérete Vitéz Ferenc sajátos utat választ a költészetben, megjelenítései nem érzéki, inkebb intellektuális lényegűek. Költői továbbgondolások az emberről és a világról, az egyszerre végesről és végtelenről, ami csak racionálisan nem fejezhető ki, amihez költészetre van szükség. A lázadó galamb fura jószág, nem hoz olajfaágat a csőrében. Hűtlen elkóborlása jelzi: ez a világ még nem értünk való. Vitéz Ferenc címadó versével nem akar hazudni a remény mindenkori Noé-bárkájában várakozó lelkeknek. A galamb hűtlensége a lehető legnagyobb hűség. Én, egy másfajta költői eszmény elkötelezettje éppen a másságot üdvözlöm Vitéz verseiben. Igen, így is lehet jelentésekben gazdag költői világot teremteni. Verseit jó szívvel ajánlhatom az olvasók figyelmébe. Dusa Lajos

Vitéz Ferenc - Báránykönnyek
A ​Báránykönnyek című „kis regény” Vitéz Ferenc kétezer óta megjelent ötödik műve. Szerelmen, politikán, összeesküvéseken kívül filozofikus elmélkedésekről, sorskérdésekről is szó van a Debrecenben, 2007-2008 fordulóján játszódó történetben.

Kollekciók