Ajax-loader

Papp János könyvei a rukkolán


Papp János - Vár a természet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp János - Gyakorló feladatok lovári cigány középfokú nyelvvizsgára készülőknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp János - 600 ​km / 100 Guinness
2013-ban ​Papp János, a vándorszínész, aki már a világ sok, közeli és távoli országát bejárta, feleségével és immár kamasszá cseperedett unokájával, Benedekkel gyalogolt keresztül Íroszágon. A "coast to coast" - parttól partig - ösvény Dublintól Portmagee-ig gyalogtúrájának emlékezetes, kacagtató története, nemcsak a világjáróknak, hanem a gyakorló...

Dr. Tamási János - Papp János - Gyümölcsösök ​talajművelése és tápanyagellátása
Gyümölcsöseink ​termésátlagait csak megfelelő tápanyagellátással és korszerű talajműveléssel növelhetjük tovább. A nagy adagú műtrágyázás nagyobb hozzáértést kíván a szakemberektől. Nem lehet közömbös, hogy mennyi tápanyagot és hogyan hasznosít a növény. A szerzők hazai és külföldi tudományos kutatási és termelési tapasztalatok, valamint saját kutatómunkájuk alapján foglalták össze könyvükben a gyümölcsösök talajművelésének és tápanyag-utánpótlásának legfontosabb elméleti és gyakorlati kérdéseit. Ennek alapján adnak segítséget az említett témakörökben az üzemi szakembereknek a korszerű termesztéstechnológia kidolgozásához, amit egy-egy adott üzemben, gyümölcsösben az ökológiai, a biológiai, a műszaki és az ökonómiai tényezők kölcsönhatásának figyelembevételével lehet kialakítani. E sok új, hasznos ismeretet összefoglaló könyvet a nagyüzemi gyümölcstermesztőknek, a gyümölcstermesztést oktatóknak, tanulóknak és a kisüzemi házikert-tulajdonosoknak ajánljuk.

Papp János - "Nevess, ​én majdnem meghaltam"
Sierra ​Nevadában szerzett élményeiről ír a vándorszínész. "Ez a Mick Jaggertől kölcsönzött cím összefoglalása mindannak a gyönyörűségnek és kihívásnak, amit a Túrától kaptam. A meséhez válogatott irodalom és képek - remélem - visszaadnak annyit a történtekből, hogy világos legyen, mi az, ami újra és újra útra hív! Nyújtsd a kezed ... és gyere velem !"

Papp János - Cigány-magyar, ​magyar-cigány kéziszótár / Romane-ungrike, ungrike-romane vasteske alava
Jelen ​sorok írója nem állítja magáról, hogy nyelvész vagy cigány (lovári) anyanyelvű, mert egyik sem fedi a valóságot. Én csak egy író-olvasó, a lovárit mint idegen nyelvet, jó mesterektől elsajátító andragógus vagyok, aki komolyan veszi, hogy elő kell segíteni a cigányság és a nemzet többségét alkotó magyarság egymásra találását. Ennek egyik lehetséges útja kultúránk, benne a nyelvi kultúra jobb és kölcsönös megismerése. A szótár ezt - a mások által már megkezdett - folyamatot szeretné folytatni. Egyben tisztelgés e szószedet azoknak az elődöknek, akik előttem járnak ezen az úton. Az ő munkásságuk és munkájuk tette számomra lehetővé, hogy megírhassam ezt a könyvet.

Raffay Anna - Papp János - Fény-árnyék ​a keskenyfilmben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp János - Gyümölcstermesztési ​alapismeretek 1.
Az ​1. kötet felöleli az alapismeretek teljes területét. Ökológiai, biológiai, közgazdasági és műszaki kérdésekkel, a gyümölcsösök létesítésével, a művelési rendszerek elemeivel, a termőfelület- és termésszabályozással, a szürettel és az árukezelés műveleteivel foglalkozik, az integrált gyümölcstermesztés alapelveit figyelembe véve.

Papp János - A ​keskenyfilm kidolgozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp János - "Aki ​dudás akar lenni..."
"2009 ​nyarán a szerző és felesége 650 kilométert tett meg Skóciában, végiggyalogolva a Southern Upland Way, a West Highland Way és a Great Glen Way kihívásokkalteli, de lelket és testet éltető kilométereit. "Felföld: oda, csak oda vonz a szivem! Felföld: oda, csak oda!... Fegyveresen száguld a vadász…fut előtte az őz: Felföldön a szívem, akárhol időz!"" (Robert Burns)

Papp János - "Valaki ​fölért"
A ​Vándor-színész mesél sorozat újabb részeként megjelenő könyv az titokzatos Indiába és a Himalája hegycsúcsai közé kalauzolja az olvasót. A könyv címét egy a szerző által írt haiku zárósora ihlette: "A Himaláján kötelet himbál a szél. Valaki fölért."

Papp János - Bogyósgyümölcsűek
A ​közkedvelt szamóca, málna, szeder, ribiszke és köszméte finom gyümölcsének termesztéséhez jól kell ismerni biológiai sajátosságaikat, szaporításmódjukat, az egyes fajták tulajdonságait, termesztési értéküket, talaj- és éghajlatigényüket, gondozásukat. És mivel érett gyümölcsük gyorsan romlik, szinte termesztésük velejárója a feldolgozás is. Mindezekről szól ez a könyv.

Papp János - Szamócatermesztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp János - Ha ​menni kell - El Camino
"Mottó: ​Három az ember: egy, aki járta, egy, aki járja, egy, aki járni fogja az El Caminót." A Vándor-színész mesél sorozat első könyve a méltán népszerű Szent Jakab zarándok útjáról szól. Papp János színművész gyönyörű képekkel és versekkel illusztrált könyvében végig vezeti az olvasót a 900 km-es úton, Saintiago de Compostela-ig, illetve azon is túl, Finisterre-ig, megmutatva, hogy miközben lépdel a láb, lépdel - a maga belső útján - a lélek is.

Papp János - Játékos ​természetismeret
A ​természetismeret az ifjú korosztálynak készült hasznos olvasmány. Jó útitárs a természet alapvető és lényeges törvényszerűségeinek megismeréséhez.

Papp János - "Inka, ​inkább, leginkább"
Papp ​János, a vándorszínész ebben a könyvében Peruba kalauzolja az olvasót: az ősi inkaösvényen fel Machu Picchu romjaihoz, majd az Andok vad és varázslatos hegyei közé, ahol egy kecsua indián vezetésével 12 napon át vándorol közel 5000 méteres hágókon át.

Papp János - Sityu ​romanes! Tanulj cigányul!
A ​nyelvkönyv harmadik kiadását a romanit tanulni szándékozók igénye hívta életre. Az előző kiadások alapjaira támaszkodó, de teljesen új stílusú kiadvány könnyen elsajátítható tartalma a lovári vizsgák megváltozott igényeire építve készült. A tankönyv 26 fejezetből áll, melyben az ORIGO nyelvvizsga követelményeihez igazodó témák kerülnek feldolgozásra, a hozzátartozó nyelvtannal és a tanulást segítő feladatsorral. A fejezetek végén rövid szójegyzék, nyelvtani útmutató és tesztfeladat található. Jó tanulást kívánunk!

Papp János - "Észak-fok, ​titok..."
"... ​tavaly, az El Caminón, a kontinens nyugati végéig, Finisterráig gyalogoltunk, most felmegyünk az északi csücsökbe és onnan indulunk délnek. Repülővel Helsinkibe, aztán onnan már Ivalóba, a sarkkörön túlra, másnap 600 kilométer busszal Nordkappig, ott megalszunk, aztán irány gyalog délnek." Ez volt a terv és az kalandos történetből megtudhatjuk, hogy mi lett a valóság.

Kollekciók