Ajax-loader

Alison Mackonochie könyvei a rukkolán


Alison Mackonochie - Szobatisztaságra ​nevelés
A ​gyerek fontos lépést tesz az önállósodás felé vezető úton, amikor megtanulja, hogy hogyan maradjon szobatiszta - ám ezen az úton sok támogatásra van szüksége a szüleitől. A Szobatisztaságra nevelés átfogó útmutató ehhez a létfontosságú időszakhoz. E színes képekkel, illusztrációkkal ellátott könyvben mindent megtalál, ami segít megérteni, hogyan működik a kicsik "hulladékeltávolító rendszere" - és mi romolhat el benne -, valamint tanácsokat kaphat a baba popsijának ápolásához. A kötet elmagyarázza a bilire szoktatás különféle elméleteit, hogy honnan lehet tudni, mikor kész a totyogó elkezdeni a bilizést, és hogyan készülhet fel az egészre. Rengeteg hasznos, közérthető tanácsot talál arról, hogy hogyan teheti a dolgot szórakoztatóvá, hogyan lehet élvezetes ez az időszak önnek és a babának.

Alison Mackonochie - 100 ​ötlet - A boldog terhesség
A ​könyvecske nélkülözhetetlen útmutató a kismamák számára. A 100 praktikus tanács segítséget nyújt a női lét e különleges, izgalmakkal teli időszakának örömteli átéléséhez. Választ ad a kismamákban leggyakrabban felmerülő kérdésekre és kétségekre, például hogy lehet elkerülni a terhesség apróbb kellemetlenségeit, vagy hogyan vonjuk be partnerünket az örömteli készülődésbe, és ami a legfontosabb: hogyan biztosíthatjuk a gyermek egészséges fejlődését.

Alison Mackonochie - 100 ​ötlet - A boldog kisbaba
A ​könyv nagyszerű útmutató a kisbaba újszülött korától az első lépések megtételéig: hogyan alakítsunk ki bensőséges kapcsolatot a babával; hogyan vigyázzunk az egészségére; hogyan alakítsuk ki szokásait, alvásidejét, játékait; hogyan fejleszthetjük képességeit. A szerző a leggyakrabban felmerülő problémák megoldásához ad 100 szakszerű és könnyen követhető tanácsot.

Alison Mackonochie - A ​kisgyermekek dührohamai
Kifejezetten ​megrázó lehet, amikor a korábban elragadó, jól irányítható kisbabánk dühös, rosszkedvű kisgyermekké változik. Még akkor is nagyon nehéz ezt a helyzetet kezelni, ha ez a fázis egyébként teljesen normális szakasza a gyermek fejlődésének. Ebben a mindent magában foglaló útmutatóban számos praktikus, gyakorlatias tanácsot találhatunk, mely elviselhetővé - sőt szerethetővé - teszi a gyermek fejlődésének ezt a nehéz, de egyúttal örömteli fázisát. A könnyen használható, jól megközelíthető könyv az alábbiakban segít: • Megérteti a gyermek rossz viselkedésének, dührohamainak hátterében álló tényezőket. • Rávezet arra, hogyan kerüljük et a leggyakoribb hisztit előidéző okokat, 111. a hevesebb kirobbanásokat. • Megtanít bennünket arra, hogy sokkat inkább a pozitív neveléssel, mint büntetéssel alakítsuk gyermekünk viselkedését. • Megmutatja, milyen kipróbált „gyermekszelíditő" módszereket alkalmazhatunk a gyermek dührohama, ill. rosszalkodása alkalmával. A könyv szülőknek és nem szülőknek, a gyermekekkel bármilyen módon kapcsolatba kerülő felnötteknek, valamennyiünknek szól. Legfőbb üzenete, hogy csak szeretettel lehet eredményesen nevelni. Érezze a gyermek, hogy öt önmagáért szeretjük, nem azért, amit tesz.

Alison Mackonochie - Sara Lewis - A ​terhesség és a csecsemőgondozás gyakorlati kisenciklopédiája
Ebben ​a könyvben mindent egy helyen megtalál, amit feltétlenül tudnia kell, attól a pillanattól kezdve, hogy teherbe esik. A gyakorlati tanácsoktól kezdve a hasznos tippekig mindenre kiterjed, amire csak szüksége lehet. A terhességet tárgyaló részben heti bontásban tárgyaljuk, hogy milyen változások állnak be a várandós kismama testében, illetve hogy a cseperedő baba milyen változásokon és fejlődésen megy keresztül. Részletesen ismertetjük az orvosi vizsgálatokat, a rutineljárásokat, a terhestorna és az étrend kérdéseit és a szülést megelőző előkészületeket. A csecsemőgondozást tárgyaló rész az újszülött etetésével, fürdetésével és általános ellátásával kapcsolatos gyakorlati tanácsokkal szolgál. Kitér a szülést várhatóan követő érzelmi és fizikai változásokra, és segít azok kezelésében. Hónapról-hónapra végigköveti a gyermek testi és értelmi fejlődését a születéstől az első esztendő végéig, bemutatja, hogy a gyermek testi és értelmi fejlődését a szülők hogyan ösztönözhetik játékokkal. A csecsemők és kisgyermekek táplálásáról szóló rész a számukra ideális étrend bemutatásán túl több mint 150 ínycsiklandó receptet is tartalmaz. A szülők elfoglalt életmódját szem előtt tartva, a recepteket úgy módosítottuk, hogy az idővel takarékosan bánva - a csecsemők, a kisgyermekek és a felnőttek eltérő táplálkozási igényének figyelembevétele mellett - egyszerre főzhetünk meg az egész családra. Ez a több mint 1400 szemléltető képpel illusztrált kalauz az egyetlen könyv, amire először szüksége lesz a baba gondozásához a fogantatástól a kisgyermekkorig.

Kollekciók