Ajax-loader

Belva Plain könyvei a rukkolán


Belva Plain - Akiknek ​minden sikerül
Három ​testvér életét meséli el ez a regény, akik napjaink Amerikájának egyik szegényes, vidéki lakásában elhatározzák: változtatnak életükön, s megpróbálnak nagy vagyont és hírnevet szerezni maguknak. Adottságaik megvannak a sikerhez, mert a két lánytestvér gyönyörű és ravasz, a fiú pedig okos és mindenre elszánt.. A tőzsdén, zártkörű klubokon, ágyakon és bíróságokon át vezet az út fel a magasba, a hatalom és a pénzvilág csúcsára, ahol aztán elmondhatják: nekik minden sikerült.

Belva Plain - Édenkert ​lángokban
Ártatlan, ​gyönyörű fehér lány a családi ültetvényen, idill a mesés karibi szigeten, de a hősnő, Teresa Francis kiűzetik az Édenkertből, hogy oda csak meghalni térjen vissza. Házassága a vagyonos amerikaival a vezeklése; bár menekülne attól, amitől úgysem szabadulhat: a titkokkal teli, kitörölhetetlen múlt kísértetétől. A csodás szigetet, ahol immár Teresa fiai élik saját, különös életüket, forradalmak, gyilkosságok, rendszerváltozás dúlja fel. Belva Plain kiváló elbeszélő, mestere a jellemábrázolásnak, nyitott szemmel és szívvel él a mai, változó világunkban.

Belva Plain - Szélvihar
A ​New Yorktól távol északra eső csendes kis falutól, Cyprustól a háború sújtotta Londonig, az egyszerű farmerek szegényes betegágyától egy jó nevű New York-i kórház forgalmas sebészetéig ívelő családregény három orvosgeneráció történetét dologoza fel. A Farrel család tagjai hivatástudattól áthatott, nagyszerű emberek, de mindannyiuk sorsát megpecsételi egy elfojthatatlan démoni szerelem. Belva Plain, a kiváló mesélő által sajátos erővel ábrázolt világ szinte magához ölel bennünket, együtt sírunk, együtt nevetünk hőseivel. Nagy sikert arató családregényeiben megelevenedik az amerikai múlt, az az örökség, amelyet a ma nemzedéke is büszkén magáénak vallhat.

Belva Plain - Örökzöld ​I-II.
A ​szenvedély és a kitörni vágyás kimagasló erejű modern klasszikusa gyökeresen megváltoztatta mindnyájunkban azokról a bátor bevándorlókról alkotott képet, akik hajdan megérkeztek Amerika partjaihoz. Anna Friedman történetén keresztül mi is átéljük egy asszony viharos érzelmeit, a családját érintő háborút, emberi csapást, és egy tiltott szerelem kínzó titkait… Kesernyésen édes és örökzöld történet. A meseszövés mesterének sajátos ereje abban rejlik, hogy olyan világot teremt, amelyben magunk is élünk. Szereplői kilépnek a könyv lapjairól, és úgy magukkal ragadnak, hogy velük sírunk és nevetünk. A szerző diadalmas családregényeiben felfedezzük Amerika gazdag, hamisítatlan múltját, és ezt a múltat a szerző varázslatára sajátunknak érezzük.

Belva Plain - Homecoming
With ​unerring insight and emotional power, Belva Plain, in her extraordinary novel, tells the story of a family divided and of the proud matriarch who takes a bold last stand to unite her warring children in what may be their last Homecoming. It is a crisp December day when Annette Byrne walks to the end of her long, curving driveway and drops five sealed envelopes into the mailbox, quickly, before second thoughts stay her hand. Shortly thereafter, with the holidays approaching, her estranged family will be gathered at her country estate for the first time in years. The sons. . . two brothers embittered by a breach of ethics, honor, and trust. The grandchildren. . . one young couple on the verge of divorce; another, lovingly united against the parents who have tarnished their lives. As the ill-fated meeting hurtles toward a bitter and abrupt conclusion, not even Annette Byrne's indomitable will can heal the rift--until a shattering event alters the landscape forever.

Belva Plain - Her ​Father's House
Decades ​after her father kidnaps her from his ex-wife's home to save her from the unstable environment in which he fears she would be raised, a young woman struggles to come to terms with the discovery of her father's criminal action, the loss of their privacy, and the deception that forms the foundation of her entire life.

Belva Plain - Biztató ​szavak
Margaret ​és Adam gyerekkoruk óta ismerik egymást: együtt nőttek fel abban az amerikai kisvárosban, ahol most közös életüket tervezik. A rokonság az esküvőjüket szervezi; a menyasszonyi ruhán az utolsó simításokat végzik, izgatottan készülnek a várva várt nagy napra. A fiatalok egyetértésben tervezik életüket: Margaret jövendőbelije kedvéért lemond az orvosi pályáról, egyetlen vágya, hogy Adam oldalán családot alapítson. A kitűzött esküvő napját azonban a fiú mondvacsinált okkal elhalasztja, és a távoli városból, ahol egyetemi tanulmányait folytatja, egyre ritkábban és egyre fakóbb hangon telefonál. Margaret érzi, valami megváltozott a kapcsolatukban, hogy már semmi sem olyan, mint korábban. Csak nem lett elege belőlem? Vagy talált valaki mást? - teszi fel magának újra és újra a kérdést, miközben Adam több száz kilométerre tőle egy másik lánynak tesz esküt. Belva Plain szeretetről, szenvedélyről, összetartozásról, elkötelezettségről szóló - kiadónknál megjelenő első - regényének középpontjában egy önfeláldozó asszony áll. A finom lélekábrázolással megírt történetben arra keresi a választ, hogy milyen mértékben szabad az embernek alárendelnie saját személyiséget a másikénak, feláldoznia a vágyait a szerelem oltárán.

Belva Plain - Szép ​emlékek
A ​fiatal Cecile, Norma és Amanda egyetemi éveik során sülve-főve együtt voltak. Pedig a három lány – a három muskétás, ahogy összetartásukat jelképezve magukat nevezik – teljesen különbözik egymástól. Cecile előkelő, gazdag családból származik, királynői szépségű lány; a gátlásos, de jó humorú Norma latin szakos tanárként képzeli el az életét; Amanda, aki egy isten háta mögötti kisvárosból lett az egyetem ösztöndíjasa, nyitott természetével, hihetetlen vonzerejével pedig mindenkit maga felé tud fordítani. A lányok az egyetem után három eltérő utat választanak: Cecile hozzámegy tehetséges építész barátjához, Norma a tanításnak szenteli magát, és a saját szerelmi élete helyett inkább bátyja és Amanda kezdődő románcának gardedámja lesz. Háromfelé indulnak, de tragédiák, váratlan csodák, érzelmi viharok újra és újra egymás felé sodorják őket. Mindnyájuk élete letér a tervezett útról, mit nyerhetnek és mit veszíthetnek? Belva Plain regénye izgalmas olvasmány, érzékenyen járja körül az idő és a szerelem által szétzilálódott emberi kapcsolatokat, azok elkerülhetetlen buktatóit és a minden tragédiát feloldó szépségeit.

Belva Plain - Szerencsés ​találkozás
Jennie ​Rakowsky álmai harminchat éves korára valóra váltak. Sikeres ügyvédnő lett, s egy igazán remek férfi akarta feleségül venni. A szegény családból származó lány ekkora már belekóstol a gazdagságba, megismerte az amerikai felső tízezer életét. De akkor előbukkan egy már közel két évtizede rejtegetett titka: még tizennyolc évesen, titokban szült, s mások által örökbefogadott gyermeke végre megtalálja és felkeresi őt. A lány gyönyörű és okos, mégis bombaként robban Jennifer életébe, veszélyeztetve mindent amit eddig elért.....

Belva Plain - Hazatérés
Ravasz ​csellel csalogatja vidéki birtokára marakodó családtagjait Annette Byrne. Vendégei be is állítanak, de az idős asszony béketerve nem sok sikerrel kecsegtet. Fiai megkeseredtek a világ erkölcsi romlása láttán. Egyik unokája a válás küszöbén, a másik szülei tiltása ellenére ment férjhez, s ez árnyékot vet házasságára. Barátságtalan, gyűlölködő hangulatban indul a szerencsétlen találkozó, de egy baleset szemvillanás alatt átalakítja a helyzetet. Megdöbbentő családregény Belva Plain műve, amely engesztelésről, szeretetről, szerelemről és megbocsátásról szól, no meg a bátor és büszke mátriárkáról, aki megpróbálja kibékíteni háborúskodó gyermekeit.

Kollekciók