Ajax-loader

Hegyi Gyula könyvei a rukkolán


Fahidy József - Hegyi Gyula - Az ​ítéletet végrehajtották
1980. ​április 20-a van, pár perccel múlt kilenc óra. A zsúfolásig megtöltött teremben erős testalkatú, középkorú büntetésvégrehajtási százados lép a bírói pulpitus elé, s szabályszerű jelentést tesz: - Tanácselnök úr, Soós Lajost és társait a tárgyalásra előállítottuk! - Köszönöm - nyugtázza a bíró. - Üljenek le. - Majd amikor mindenki helyet foglat, így folytatja: - A Fővárosi Bíróság tárgyalni fogja Soós Lajos és társai bűnügyét.

Hegyi Gyula - Jiří ​Menzel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hegyi Gyula - Az ​út vége Timbuktu
Négy ​kontinens titkai és történetei elevenednek meg e kötetben. A szerző elvezet minket Machu Picchuba, az Andok vad hegyei között megbújó egykori inka városba. Bemutatja Lalibelát, ahol a XII. században tizenkét templomot véstek ki a sziklából az "etióp Jeruzsálem" megalkotói. A címadó írás Timbukturól kalauzolja az olvasót, a legendás "kincses városba" a Szahara mélyén, amiről Rejtő Jenő (P.Howard) is írt, bár önmaga sohasem juthatott el oda. Hegyi Gyula bebarangolta Iránt, és Dzsingisz kán nyomait kereste a mongol pusztákon. Olvashatunk egy alkoholban áztatott marokkói éjszakáról a különös nevű Quarzazate-ban. Elutazhatunk vele a múltba, amikor még volt egy ország, amit Jugoszláviának hívtak. S mert a szerző jelenleg Belgiumban él, beszámol egy olyan fél-országról is, amely gazdagabb sok "egész" országnál: Flandriáról. Elmesél egy régi történetet is - szexről és gyilkosságról egy tranzitúton. Utazni és utazásról olvasni szeretőknek egyaránt ajánljuk a könyvet.

Hegyi Gyula - Alexandria
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hegyi Gyula - Gyilkosság ​a templomlépcsőn
Dr. ​Vízkeletit csak a főnök hallgathatja ki, nyugtázta magában Budai Sándor, vagy csak a főnök főnöke. Ráadásul az egész rendőrség engem fog utálni, amiért kihallgatásra küldöm őket egy kereszténydemokrata politikushoz azzal, hogy nem mérgezte-e meg a templomba vitt üdítőitalokat. De el kellett ismernie, hogy a pap szinte jegyzőkönyvszerű pontossággal számolt be a kis agapéról, ahogy a mise utáni vendéglátást nevezte. A plébános még azt is hozzátette, hogy az egész alig tartott tíz percig, amikor a hívek elszállingóztak a templomból, a karnagy gyorsan kitessékelte a kórust a szabadba. "Azt ígérték a katolikus tévétől, hogy felveszik a koncert elejét, a karvezető úr nem akarta megváratni a tévéseket - magyarázta -, ha tényleg az agapén csempésztek valamit az italába vagy az ételébe, akkor a méreg gyorsan végzett a szegény teremtéssel.". Ezzel nyilván a mondandója fontosságát akarta hangsúlyozni. Teremtéssel, így mondta, mert már ő is értesült a nemi cseréről.

Hegyi Gyula - Európai ​földalatti
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hegyi Gyula - A ​brüsszeli utas
Különleges ​utazásra hív ez a kötet, amely a szerző lebilincselő kalandjain keresztül végigkalauzol bennünket Londontól a Szaharáig. Európa parlamenti képviselőnk megosztja olvasóival tapasztalatait, külhoni élményeit.

Hegyi Gyula - A ​baloldaliság öröme
"E ​könyvhöz a legtöbb biztatást azoktól kaptam, akik telefonon, levélben, a metró mozgólépcsőjéről átkiabálva, utcán és véletlen találkozások alkalmával zavarba ejtő kedvességgel köszönték meg, hogy helyettük is hangot adtam véleményüknek, hitüknek, meggyőződésüknek." - írja a szerző a kötet előszavában. A neves újságíró nem egyszerűen három év válogatott írásait adja közre, az 1990 márciusa és 1993 márciusa között íródott tanulmányok és publicisztikák a rendszerváltozás utáni lehetséges baloldali gondolkodás fejlődését követik nyomon, hogy remélhetőleg biztatást adjanak azoknak, akik "baloldali meggyőződésük miatt magányosnak és elveszettnek hiszik magukat.

Kollekciók