Ajax-loader

Mészáros László könyvei a rukkolán


Bokor József - Mészáros László - A marketing elmélete és gyakoréata
Témák: A marketing alapjai Piacok Marketingeszközök Az egyes területek eltérő marketing jellemzői A marketing jogi vonatkozásai

Bokor József - Mészáros László - A marketing elmélete és gyakorlata
Témák: A marketing alapjai Piacok Marketingeszközök Az egyes területek eltérő marketing jellemzői A marketing jogi vonatkozásai

Mészáros László - Erdély ​természeti kincsei
Erdély ​természeti kincsei című könyv tartalma: Mészáros László Kassán született. A szülőföld érintetlen természeti szépsége életre szóló nyomot hagyott benne - ez képein is tükröződik. 1970-től foglalkozik természetfotózással. 2 évig tartó természetjáráson beutazta Erdély varázslatos tájait, és örömmel állapította meg, hogy mindazok a ritka növények és állatok, melyeket neves magyar elődeink felfedeztek és leírtak, ma is eredeti szépségükben mind megvannak. A millennium tiszteletére jelent meg a szerző Magyarország természeti kincsei c. fotóalbuma. E kötet folytatása az Erdély természeti kincsei címet viselő album, amely bemutatja Erdély legfontosabb tájegységeit, a nemzeti parkokat, a legritkább és legjellemzőbb növényeket és állatokat.

Pálfy Mihály - Pálfy Miklós - Mészáros László - Francia-magyar ​/ magyar-francia gazdasági szótár
- ​naprakész gazdasági alapszókincs - munkához és tanuláshoz - nyelvpáronként több, mint 5000 címszó - eredeti szövegkörnyezetből származó példák és azok fordítása - külön szakterületként EU gazdasági szókincs - kék címszavak a gyorsabb keresés és a jobb áttekinthetőség érdekében

Mészáros László - Természetfotózás
50 ​év a hazai természetfotózásban - erről szól a szerző jubileumi könyve. Ebben az albumban -a fotográfusi életpálya leírása mellett- a legkedvesebb, a Kárpát-medencében megörökített természetfotóit adja közre. Kötelességének érzi továbbadni mindazokat az ismereteket, amelyekre tanulás, illetve tapasztalatok útján tett szert, ezért a kísérőszövegekben a képekhez fűződő élményein túl azok készítésének módját és a felvételi adatokat is közli. A fekete-fehér képektől a színes fotózásig, az analóg technikától a digitális fényképezésig, az emlékképektől a fotófestményekig terjedő időszakot öleli fel öt évtizedes munkássága, ezért fotótörténeti szempontból is figyelemre méltó ez a könyv.

Bokor József - Mészáros László - A ​marketing elmélete és gyakorlata
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mészáros László - Száraz Miklós György - A ​történelmi Magyarország
Elhatároztam, ​hogy bejárom a Kárpát-medence minden zegét-zugát, s ami szépet és nevezeteset látok, azt megörökítem - írja a kötet fotográfusa. Ez a szép képeskönyv egy már nem létező országról szól - olyanról, amelynek egykori területéből csak harmadnyi maradt. 87 évvel ezelőttig magas hegyek ölelték körül, bővizű folyók öntözték mezőit, ősi várak, városok hirdették lakóinak kultúráját, civilizációt teremtő erejét. Az egykori Nagy-Magyarország gazdagságáról szól ez a könyv, amelyet fellapozva kincsei most ismét a mieink lehetnek - hacsak a több száz fotó és a színvonalas írások révén is. A Felső-Tisza-vidéki Rahótól Újvidékig, Kézdivásárhelytől Kőszegig megismerhetjük a 64 vármegye legszebb, a magyar történelemhez ezer szállal kötődik emlékeit, s felvillannak neves emberek, a tájak szülötteinek portréi is. Szívvel készült ez a könyv. Reméljük, így is olvassák. A bevezetőt és a 64 vármegyét bemutató esszéket Száraz Miklós György írta. A csaknem 900 fénykép a több nemzetközi díjjal is elismert fotográfus, Mészáros László munkája.

Mészáros László - A ​Tisza
Mészáros ​László az elmúlt évtizedet a Kárpát-medence legszebb vidékeinek felfedezésével és fotografálásával töltötte. A Dunáról szóló nagy sikerű könyve után úgy határozott, hogy a folyó kisebbik testvéréről, a Tiszáról is készít albumot. A Tiszát ritka tájképi szépsége, változatos növény- és állatvilága teszi hazánk egyik legkedvesebb folyójává. Hányszor hallottuk már, hogy a Tisza a mi folyónk? Viszont ahhoz, hogy megismerjük, el kell mennünk a forrásvidékére, a Bereghátra, a Bodrogzugba, a Titeli-fennsíkra, és ha ezt a csodálatos felfedezőutat megtettük, csak akkor mondhatjuk el, hogy csakugyan a miénk lett. A szerző mindezt megtette. E szép könyvben elkalauzol bennünket az egész Tisza mentére.

Mészáros László - Nagy ​Amiga-könyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mészáros László - Száraz Miklós György - A ​Duna
A ​"mi" Dunánk, mondja a magyar. És mondja a német, az osztrák, a szlovák, a szerb, a bolgár és a román is. A mi Dunánk, mondjuk, de mindannyian másképpen gondolunk rá, mindannyiunknak más képet idéz. Németországnak csak egyik, bár tagadhatatlanul mitikus folyója, az osztrákok legendává növesztették, nekünk, magyaroknak a legnagyobb folyamunk, a bolgárok, a románok a hömpölygő, bölcs öreg folyóra gondolnak. A Duna című fotóalbum a folyás irányában haladva a forrástól a deltáig, a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig kilenc fejezetre osztva mesél a víz körül állandóan változó tájról, emberről és történelemről. Mészáros László sokévi munkájának egy töredékét, a legszebb felvételeket lehet itt látni, Száraz Miklós György a közép-európai népek történelméhez oly szorosan kötődő folyóról szól, de nem csak a vízről. Ókori történészek, gondolkodók, ismert nagy utazók, írók, filozófusok, költők megfigyeléseit, érveit veti össze, ütközteti, elbizonytalanít és meggyőz, észrevétlenül oktat és közelebb hozza mindazt, ami neki, nekünk a Duna: a római limes mentén, a castellumokban és burgusokban élő, a kolostorokba húzódó, halálukat a folyóban lelő, a partjain nehezen élő emberek, a part, szikla, holtág, hajó, erdő, hal, háló, nád, sziget és ember közegét. Mert a Duna mindez. Mindannyiunké és egyikünké sem egészen. Ennek megismerésében és felismerésében segít ez a könyv.

Mészáros László - A ​puszta
A ​könyv szerzője több éves alkotómunkával örökítette meg Magyarország Szívében féltve őrzött pusztáink természeti szépségeit, a pásztorélet ritka pillanatait, a hagyományok által átörökített népi építészeti és népművészeti értékeket

Gyurcsek András - Mészáros László - Utas ​és holdvilág
Lenyűgöző ​felvételek a taljánok földjéről. Két vállalkozó kedvű magyar végigfotózta Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének útvonalát. Velencétől Rómáig megörökítettek mindent, ami egy kicsit is visszaadja a regény hangulatát, bemutatva az akkori és a mostani Olaszország szépségeit.

Mészáros László - Magyarország ​természeti kincsei
A ​millennium tiszteletére a szerző több évtizedes munkával egybegyűjtötte természeti kincseink színe-javát. Az album évszakonként csoportosítva mutatja be a Balaton, a Duna, a Tisza, a hegyvidékek és a puszta legszebb tájegységeit, legritkább és legjellemzőbb növényeit és állatait.

Mészáros László - Ars ​Naturae - Magyarország védett tájai, élővilága
Az ​ember figyelme mindinkább a természetes környezet megóvása és természeti értékeinek fokozott védelme felé fordul. De tudjuk-e, mit kell megvédeni hazánkban? A könyv szerzője évtizedes alkotómunkával csokorba gyűjtötte hazánk kiemelkedő természeti értékeit és azzal az ajánlással nyújtja át az olvasónak, hogy minél többen ismerjék, szeressék és védjék meg ezeket a kincseinket. A könyv élőhelyenként csoportosítva - a föld és annak mélye, vizek, nádasok, puszták és rétek, az erdő - mutatja be legszebb tájainkat, a legritkább és a legjellemzőbb növény- és állatfajainkat. A természetfotók színvonala messze meghaladja az egyszerű dokumentálást, hisz a szerző e felvételeivel több mint harminc nemzetközi és hazai fotópályázaton nyert díjat és a szomszédos Ausztriában, Csehszlovákiában, de Bulgáriában és Svédországban is volt már kiállítása. A képanyag a fotóművész és a természet bensőséges kapcsolatáról vall, így a könyv méltán kapta a természet művészete - az Ars naturae - címet. Ebben a témakörben még nem jelent meg hasonló tartalmú és színvonalú könyv, ezért nem hiányozhat egyetlen, a természetet szerető ember könyvespolcáról sem.

Marie-Paule Morin - Mészáros László - Francia ​társalgás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mészáros László - Sikerre ​születtem
Hősünk ​alig tizenhét éves kamasz fiú volt, amikor 1956-ban egyedül, zsebében csupán egyetlen dollárral hajóra szállt Amerika partjai felé. Ma sikeres vállalkozó, akinek két hazája van, és szívügye, hogy mindkét nemzet fiataljainak útját egyengesse. Alapítványával, a MICE-szal hosszú évek óta azon munkálkodik, hogy a gyerekek felfedezhessék magukban a tehetséget és merjék a saját kezükbe venni életük irányítását. Mészáros László memoárjában egy különleges férfi kalandokkal teli sorsa rajzolódik ki, aki egy pillanatra sem adta fel. A semmiből építette fel magát az Egyesült Államok leggazdagabb emberei közé, de soha nem feledte el, honnan indult. Története inspirációként szolgálhat mindenkinek, aki elhagyja az otthonát, hogy szerencsét próbáljon. Többek között volt ő is gyári munkás, szobafestő, laboratóriumi technikus... Aztán cégvezető lett, és nevéhez egy olyan komoly technológiai újítás fűződik, amely felkeltette egy nemzetközi óriásvállalat, az Intel figyelmét... A sikertörténetek kedvelőinek, a számítástechnikai kulisszatitkok iránt érdeklődőknek, kivándorlóknak és geekeknek, és persze kezdő vállalkozóknak különösen ajánljuk a könyvet.

Kollekciók