Ajax-loader

Friderikusz Sándor könyvei a rukkolán


Friderikusz Sándor - Szigorúan ​nyilvános
Szóval ​az úgy volt, illetve úgy van, hogy jó sorsom immárom a harmadik évad óta arra kényszerít, hogy járjam az országot, főleg Debrecent és egy-két nagyobb várost az úgynevezett talk-show-immal. Hangozzék ez akármilyen ironikusan is, becs' szóra komolyan gondolom, hogy jó sorsom vetett e műfaj partjára, hiszen ha nem alakul úgy, hogy kölcsönösen megválunk egymástól, mármint a Rádió és én, biztosan még mindig élek-halok azért a szakmáért, s mára már talán beleszürkülök, belefáradok a napi, hazai valóságot követő, egyre kilátástalanabb verklibe. Csakhogy megfosztottak az ott dolgozás lehetőségétől. Engedelmükkel, az okok sorolásától ezúttal eltekintenék, hiszen arrólküln könyv szólhatna. Legyen elég annyi, hogy az elválás nekem sokszor nyolc napon túli sérülést okozott. De végül mégiscsak sikerült felkelnem a padlóról. S ebben nem kis szerepe volt új gazdámnak, magának a talk-show műfajának. Ugyanis kitaláltam itthon, amit a világ már vagy tizenöt éve kitalált, azaz egy kisebb színpadon a legegyszerűbbnek látszó dolgot művelni: beszélgetés híres vagy érdekes emberekkel, közönség előtt.

Friderikusz Sándor - Halhatatlan interjúim
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Friderikusz Sándor - Hal(l)hatatlan ​interjúim
Voith ​Ági színművésznő Keleti Józsefné halottlátó Farkas Bertalan űrhajós Dr. Veres Pál szexológus Antal Imre műsorvezető Pataki Ági manöken Balczó András szellemi szabadfoglalkozású, olimpiai és világbajnok Béres József feltaláló Kósa Ferenc filmrendező Karel (Pék Károly) fakír Benkei András nyugalmazott belügyminiszter Őze Lajos színművész Végh Antal író Bognár Károly elektroműszerész Kertész Zsuzsa tévébemondó Waszlavik Gazember László a szocio-rock "sámánja" Pálmai Zoltán budapesti szállodatulajdonos Kovalik Károly nyugdíjas riporter Sneller Imréné és Petrovszki János az egykori Liliputi Színház művészei Szakál György magántáncos Zalatnai Sarolta író, táncdalénekes Káldy Zoltán evangélikus püspök Balogh Edina táncos Demeter Béla "a meggymagos" Esztergályos Cecília színművész Ungár Anikó és Baronits Zsolt bűvész házaspár Szilágyi János riporter, a Skála külső munkatársa

Friderikusz Sándor - Az ​én mozim
Ha ​elolvassa, kicsit többet tud meg róluk, mintha csak látta volna Az én mozimat... Csodálkozhat rajtuk, meghatódhat vagy rémülten visszahőkölhet. Esetleg - mint én - megszeretheti őket. Az én mozim főszereplőit és epizodistáit, akiknek sztoriján az élet mindig nagyobbat csavart, mint tette volna azt egy kasszasikerre ácsingózó forgatókönyvíró. Be akartam bizonyítani, hogy lehet érdekes történeteket bemutatni valódi szereplőkkel - anélkül, hogy a néző belepirulna a dühbe vagy a szégyenbe.

Mihancsik Zsófia - Friderikusz Sándor - Friderikusz ​- eddig
"Az ​elmúlt tíz évben sokan próbálkoztak azzal, hogy rávegyenek: megírják az életemet. Megírják, miért jöttek el a világsztárok a Friderikusz-showba, hogy kerültem a Fenyő-villába, hogy nem lettem tévéelnök, hogy lettem "kőgazdag" (egyáltalán kőgazdag lettem-e), szóval ajánlkoztak többen, hogy megírják a nyíregyházi suhanc történetét, aki be akarta kapni a nagyvilágot, vagy minimum Budapestet, de én ettől kényszeresen elzárkóztam. Talán azért, mert tudat alatt irtóztam attól, hogy lezártnak tekintsem az életem egy részét, és reméltem azt, hogy még nem kell semmit se lezárni. Viszont az elmúlt két és fél évben újra összesodródtam Mihancsik Zsófiával, akivel valaha a Magyar Rádióban találkoztunk, most pedig együtt szerkesztettük a Friderikusz Most adásait az ATV-ben, 414 műsort olyan szoros szövetségben, mintha nem is munkatársak volnánk, hanem közös háztartásban élnénk. Zsófi valamikor az utolsó műsorok egyikénél egyszer csak azzal állt elő, mi lenne, ha összefoglalnánk a sztorijaimat, az életem fontos epizódjait egy kötetben. Belementem, de jól tudtam, hogy sokat kockáztatok, mert ő nagyon okos nő, nagyon világosan kérdez, és kíméletlenül kihajtja a választ belőlem, akár jól, akár rosszul jövök ki a saját történetemből. Szeptember elejétől ücsörögtünk hetente három-négy alkalommal, és én azon kaptam magam, hogy olyan témákról is beszélek, amelyekről korábban soha, és levonok olyan következtetéseket, amelyek engem is meglepnek." (A Szerző)

Friderikusz Sándor - Isten ​óvd a Királynőt!
Rémtörténetek ​arról, hogy a szépségkirálynőnek már a gyerekkora is igen mozgalmas volt - A többről többre jutás stációi a családban: avagy milyen áldozatokat kell hozni a harácsolásért - "Az apja és Csilla szinte rajongva szerették egymást. Aztán meg gyűlölték.." Mi jöhetett közbe? - A menedzser kocsiját feltörik. Hogy, hogy nem, csak Csilla szerződései tűnnek el belőle! - Mi lett a Kairóból átutalt ezer dollár sorsa? - A lányról készült meztelen fotókat eltüntették, miután kitört a botrány - A német herceg megerősíti: "A szerelem kölcsönös volt..." - Lopott ruhákban Máltán az Európa Szépe választáson? - Nyilatkozik a Magyar Média exigazgatója is (Végre!) - Maneken, zenész, fotós, színész, akik mind-mind valamiért sikkesnek találták együtt mutatkozni a szépségkirálynővel - Interjú Molnár Csilla tartós "kapcsolatával", aki éppen két évvel idősebb, mint a lány apja - Kábítószer, ital, terhesség? avagy ezek is csak mind ostoba pletykák? - A boncolás eredményéről egy nyilvános előadás alapján - A riporter rekonstruálja a lány utolsó napját és arra a megállapításra jut, hogy valaminek történnie kellett, amiért hirtelen 26 lidocain tabletta után nyúlt Molnár Csilla - A koronatanú, a hét és fél éves unokaöcs beszámolója - A búcsúlevél - eredetiben... Mindössze három mondat - A mentőtisztet több évtizedes szolgálat után elbocsátották - Flipper Öcsi azt mondja: "Nekem Csilla nagyon szép emlék marad egész életemre." - Van-e folytatás a Molnár család számára. Avagy - 78 interjú nyomán - egy család, egy vállalat és egy soha nem is volt karrier története a nyolcvanas évek Magyarországáról.

Friderikusz Sándor - Ez ​egy tiszta jó könyv
"Aki ​ismeri Friderikusz stílusát, ezt a kicsit nagyszájú, a rámenősségtől sem mentes, olykor agresszív szóhasználatot, melyet hol tárgyszerűség, hol az igazság, hol a személyesség kedvessége gyeplőz - azt meglepheti ez a visszafogottság. A kézirat első oldalán megütött hang végig kitart; az első oldal olyan, mint az utolsó. Ez nem kis teljesítmény... ... nekem személy szerint elegem van a politikai áthallásokból, a török tárgyú regényekből, melyek, mindenki tudja, az oroszokról szólnak. Akkor inkább a fordítottja, bár már azt is unnám, a bátor rendszerkritika - ami azonban csak csel s paraván, mert mindenki tudja, hogy a regény rejtjeles Zápolya-bírálat. - Ám ennek az országos elhülyülésnek a dokumentuma a könyv. Hanem?..." (részlet Esterházy Péternek a kötetről írott lektori jelentéséből)

Friderikusz Sándor - Akar-e ​Ön köztársasági elnök lenni?
Politikai ​pályázat azok számára, akik önjelölt köztársasági elnökök akartak lenni, 1989-ben jelent meg, 60 ezer példányban kelt el.

Kollekciók