Ajax-loader

Madeleine Brent könyvei a rukkolán


Madeleine Brent - Családi ​átok
A ​húszesztendős Bridie Chance vidám, gondtalan életét durván szétzilálja a sors. Egy verőfényes délután két detektív állít be Latchford Hallba, a gyönyörű birtokra, s a fiatal lány tudomására hozzák, hogy rajongásig szeretett édesapja szörnyethalt. Bridie ekkor tudja meg, hogy ő, Roger Chance volt az a hírhedt tolvaj, aki évtizedek óta lopkodta a párizsi előkelőségek ékszereit, de soha a nyomára nem akadtak. A szenzációs eseményt széltében-hosszában szellőztetik a lapok, s a család ismerősei sorra elmaradoznak. Bridie-nek gondoskodnia kell magatehetetlen anyjáról, öreg dadájáról és a húgáról, s a birtok bérleti díját sem tudják tovább fizetni. A vészhelyzetben új barátok tűnnek fel, de új ellenségek is, s bizony nem könnyű felismerni, kit milyen szándék vezérel. Az összelopkodott mesés kincsek nyomára egyedül a mama vezethetne, csakhogy nem sokkal férje halála után ő is távozik az élők sorából, mindössze néhány zavaros mondatot hagyva örökül lányaira. A titok nyitja tehát Bridie kezében van, anélkül hogy tudna róla. Két férfi próbál közeledni hozzá, két férfi tudja meg a titkát, s az egyik közülük gátlástalan, gyilkos kalandor…

Madeleine Brent - A ​pillangós lány
A ​múlt század végén járunk. Hannah McLeod, egy tizennyolc éves angol lány egyedül él Párizsban, és egy montmartre-i kisvendéglőben dolgozik. Csupán szomszédja, a félig ír, félig angol festő, Toby Kent tudja, hogy milyen titok lappang a lány múltjában, miért nem akar soha többé visszatérni Angliába. Egy éjjel, amint hazafelé tart, Hannah kiment az apacsok kezéből egy fiatal angol úriembert, Andrew Doyle-t, s ezzel olyan lehetetlen helyzetbe kerül, hogy menekülnie kell a börtön elől. Elfogadja hát Mr. Sebastian Ryder, egy vidéki úriember ajánlatát, hogy utazzon Angliába, s tanítsa franciára a gyerekeit. De vajon miért pont őrá, a "pillangós lány"-ra esett a választás? Lehet, hogy Ryder ismeri a múltját, esetleg többet tud róla, mint maga Hannah? "A pillangós lány" egy rendkívül rokonszenves fiatal nő története, aki azt hiszi, hogy a múltja örökre megfosztotta a szerelem, a boldogság lehetőségétől. Akaratán kívül két befolyásos, gazdag ember lidércnyomásos küzdelmének kulcsszereplőjévé válik, s ez majdnem az életébe kerül. Hannah, ez az öntudatos, bátor fiatal lány azonban mindig megállja a helyét, s végül felfedezi az igaz szerelmet, mely mindvégig ott várt rá.

Madeleine Brent - A ​kis halászlány
Cadi ​Tregaron, a halász tizenhét éves lánya boldog a kemény falusi élet mindennapjaiban, de többre vágyik. Ebben a korban gyakran álmodik az ember. Cadi nyugtalanító, visszatérő álmai azonban különböznek a megszokottaktól. Óriási, vízben álló palotához érkezik csónakon, ahol egy ismeretlen, arc nélküli férfi vár rá. Az álom hol örömöt, hol rémületet ébreszt benne. Számos sorscsapás után Cadi egy gazdag angol család, Mortonék védőszárnyai alá, de ezzel egyidejűleg állandó életveszélybe is kerül. Miért, kitől kellene tartania? A család fiától, a fekete bárány rokontól vagy a fel-felbukkanó szürke szemű idegentől kell félnie? A rémálmok fokozatosan valóra válnak, bérgyilkosok üldözik, és végül merényletek teszik izgalmassá ezt a remek olvasmányt. Krimiszerű fordulatokkal peregnek az események. Megismerjük a századfordulós életforma megannyi keresztmetszetét: Cornwallt, majd Kent megyét Angliában. Végül Velencét. Lakóinak életmódját, a modern XX. század kezdetét. A hősnő már az újkor vérbeli figurája, aki gondolkodik, dolgozik, megküzd az életéért, a szerelméért, a szabadságáért, de sohasem esik folt a vele született emberi tisztességén. Megható történetének igen sok tanulsága van a XX. század végi ember számára. Eseménygazdagsága és humora kedvenc olvasmányunkká teheti. A neves angol írónő regénye nemzetközi könyvsiker. A legtöbb európai országban megjelent már.

Madeleine Brent - Akit ​hárpia hajszol
A ​regény főszereplője egy fiatal angol lány, Jemimah Lawley, aki diplomata szüleivel Afganisztánban él. Egy napon lázadás tör ki az országban, és az elkényeztetett lány szüleit megölik, őt pedig elhurcolják. Egy helybeli bandavezér ágyasának akarja megtenni, Jemimah azonban egy vándorárus segítségével megszökik. Csak később derül ki, hogy megmentője voltaképpen angol kém.

Kollekciók