Ajax-loader

Hans Hellmut Kirst könyvei a rukkolán


Hans Hellmut Kirst - Igazságra ​ítélve
A ​híres müncheni farsang idején, a tobzódó, tarka forgatagtól távol, egy elhagyatott külvárosi utcában holtan találják Heinz Horstmannt, az ismert újságírót. A nyomozás során azonnal kiderül: gázolás történt. Szándékos gázolás. Tehát gyilkosság. De kinek és miért állt érdekében kioltani Horstmann életét? Azoknak akik számára kellemetlen volt, hogy Heinz Horstmann túl sokat tud, hogy megszállottként leplezte le a bűnöket és hazugságokat, a telekspekulációkat és bankmanővereket, azoknak akik tudták róla, hogy konok következetességgel készített feljegyzéseket gátlástalanul mocskos magánéletük bonyolult szövevényeiről. Kirst, akit a Német Bűnügyi Tisztviselők Szövetsége nemrégiben tiszteletbeli tagjává választott, lebilincselően izgalmas cselekmény keretében tárja fel a nyomozás történetét, amelynek voltaképpeni hőse Zimmermann, a müncheni bűnügyi rendőrség vezetője, az ízig-vérig emberséges mesterdetektív, aki hivatásánál fogva "igazságra ítélve" a legszemélyesebb áldozatok árán is leleplezi a vétkeseket.

Hans Hellmut Kirst - 08-15 ​avagy Asch őrvezető kalandos lázadása
Vierbein ​tüzér ama bizonyos szerencsétlen esete, amely Asch őrvezető kalandos lázadását kirobbantotta, ezerkilencszázharmincnyolc augusztus elején, egy verőfényes szombat délutánon kezdődött. Egy hét alatt az illetékesek mindent elintéztek.

Hans Hellmut Kirst - Tisztgyár
1944 ​januárja. A náci Németország a végső pusztulásba rohan. Közkatonák és tisztek százai halnak naponta a frontokon. De az őrületnek folytatódnia kell. És ezt szolgálja a gyár. A TISZTGYÁR! Hogyan biztosítja a tisztek utánpótlását a Wermacht 1944-ben, milyen konfliktusok terhelik a kiképzők egymás közti és a jelöltekkel kialakult viszonyát - amikor egy balesetként kezelt halálesetről kiderül, hogy vélhetően gyilkosság -, lehet-e felelősségteljesen gondolkodni és emberhez méltóan viselkedni a már hanyatló, de mindenáron győzni akaró náci Németország hatalmának utolsó éveiben? Ezekre a kérdésekre keres és ad választ - a II. Világháborút tisztként átélő - H. H. KIRST német író, aki 52 megírt regényével méltán lett hazáján kívül is az egyik legelismertebb író.

Hans Hellmut Kirst - Farkasok
Ez ​a történet egy bizonyos Alfons Materna elnevezésű emberről szól, és a Föld egyik isten háta mögötti zugában játszódik: Mazuriában. Itt él születése óta a keménykötésű, eszes, furfangos gazda, aki példát ad arról, hogyan lehet - hol vaskos humorral, hol meleg emberséggel s főleg - tettekkel - embernek maradni a farkasok világában. Mint az ismert nyugatnémet író minden regénye, a Farkasok is igazi sikerkönyv. Nem csupán a cselekmény fordulatos, izgalmas; nem csupán az alakokat ábrázolja Kirst színesen és sokoldalúan, hanem arra is vállalkozik, hogy e rendkívül olvasmányos regényben olyan problémákat vessen föl, s próbálja megoldani, amelyek hozzátartoznak múltunkhoz és jelenünkhöz.

Kollekciók