Ajax-loader

Stefano Ardito könyvei a rukkolán


Stefano Ardito - Alpok
A ​hegymászó a kihívást, az elérhetetlent keresi. A túrázók vagy "trekkerek" nem önmagukat vagy a hegyeket akarják legyőzni, hanem hosszú, összefüggő gyalogtúrák során, nyugodt tempóban, egy-egy tájegység növény- és állatvilágát, múltját, kultúráját szeretnék megismerni. Könyvünket mindazoknak ajánljuk, akik szeretnék felfedezni az Alpokat. A szerző 18 olyan túrautat gyűjtött össze, melyek a hegység teljes keresztmetszetét adják. Így ezt az útikalauzt a Mont Blanc vagy a Wilder Kaiser lábánál és a Dolomitok turistaútjain egyaránt haszonnal forgathatjuk. A túranapok leírásához vázlatos térképek illeszkednek, melyeken nyomon követhetjük a "trek" útvonalát. Minden fejezetet az utakkal kapcsolatos hasznos információk egészítik ki. A színvonalas fényképeket a téma elismert - többnyire alpinista - fotósai készítették. Az Alpok - Nem csak hegymászóknak hiánypótló mű Magyarországon. Reményeink szerint könyvünkkel hozzájárulunk a magyar gyalogos turizmus hagyományainak továbbfejlődéséhez.

Stefano Ardito - Trekking ​in Afrika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stefano Ardito - A ​Himalája meghódítása
A ​világ tetején, a Föld legmagasabb hegycsúcsai között, egy rendkívüli hegyvonulat szívében: a Himalája és a Karakorum a természet páratlan szépségű szentélyei, ahol három jelentős ázsiai kultúra találkozik. Ennek köszönhetően idelátogatók milliói indulnak útnak a tizennégy, egyenkén 8000 méter magas hegy tövében vezető túraútvonalak egyikén, a csodás erők között, a szédítő panorámában gyönyörködve, a majomember nyomában és az ősi műemlékeket kutatva. Ebben a könyvben a Himalája tizenöt legélvezetesebb túraútvonalát mutatjuk be részletes térképekkel, rendkívül hasznos tanácsokat adunk a szükséges felszereléssel és a túra időpontjának megválasztásával kapcsolatban, valamint jelezzük azt is, hogy melyik útvonal biztonságos bejárásához érdemes túravezetőt fogadni, és hol találhatjuk meg közülük a legjobbakat.

Stefano Ardito - Alpok: ​Túrázóknak
A ​Mont Blanc-t körüljáró, zöldellő völgyeken és a világ legszebb hegyi tájain keresztülhaladó útvonaltól a Dolomitokat behálózó turistautakig számos túrát ismertetünk e könyvben, amely hasznos tanácsokkal, fontos címekkel, részletes térképekkel és gyakorlati információkkal segíti az olvasót. Minden túrát önálló fejezetben tárgyalunk, s felidézzük az út során érintett tájak történetét és hagyományait is. A kötet szerzője szakújságíró és gyakorlott hegymászó - a bemutatott túrák útvonalát részletében jól ismeri.

Stefano Ardito - Trekking ​in the Himalayas
One ​need not be a mountain climber to appreciate the landscapes of the Himalayas and Karakorum. This book presents the prospect of trekking through these mountains as an appealing alternative. It describes a series of routes which may be taken in India, Pakistan, Nepal, Bhutan and Tibet.

Stefano Ardito - A ​felhők között
Ez ​a könyv tisztelgés a világ legfenségesebb hegycsúcsai és a hegyekkel szoros kapcsolatban álló emberek előtt. Az emberiség életében mindig fontos szerepet játszottak a hegyek: a hatalmas gerinceket védővonalként használták, a völgyeket kereskedelmi utakként, a füves lejtőket pedig legelőkként, s mindez nélkülözhetetlenné tette az ember számára a vad vidékeket. Az évezredek során minden vallás képviselői felkeresték a magaslatokat, hogy magányos meditációban a lehető legközelebb érezhessék magukat mennyországukhoz. Napjainkra a hegyvidékek más szerepe is előtérbe került, mivel ezek az ember által legkevésbé átalakított területek fontos menedékei a különböző élőlényeknek, és többnyire védelmet is élveznek. A földkerekség legfestőibb csúcsairól, az ottani állat- és növényvilágról készült csodálatos képek hűen mutatják be a hegyek világát, és izgalmas szöveg kíséretében emlékeztetnek arra a szoros kapcsolatra, amit az emberiség a természettel ápol. A könyv fotói átrepítik az olvasót a kontinenseken a Himalájától a Mount McKinley-n és a Fujin keresztül a Kilimandzsáróig, és elénk tárják a világ leghatalmasabb csúcsainak fenséges látványát, miközben bemutatják a csúcsok között élő és a csúcsokat meghódító emberek történetét is.

Stefano Ardito - Csúcsok ​és csúcsteljesítmények
Magasba ​törő dolomitszirtek és ősi gleccserek által simára csiszolt gránittömbök, lavináktól söpört hómezők, és széltől kicsipkézett jeges hegygerincek – az égbe törő hegycsúcsok a természet leglátványosabb alkotásai közé tartoznak. A hegyvidéki tájak talán az utolsók földünkön, ahol még ma is lehetséges a kaland. A könyv a hegymászás történetét ismerteti a XV. századtól napjainkig, bemutatja az öt kontinens legérdekesebb hegyeit. Beszámol azokról a történelmi jelentőségű expedíciókról, melyek meghódították az Everest és a K2, a Mount McKinley és az Aconcagua, a Matterhorn és a Mont Blanc csúcsait, és ismerteti a Kaliforniában és Új-Zélandon megszületett modern szabad- és gyorsasági mászás eredményeit. A kalandos körülmények között született fényképfelvételek, melyek a könyv lapjait díszítik, olyan fotósok munkái, akik szembeszálltak a természettel, és alaposan próbára tették bátorságukat és kitartásukat. A drámai erejű fényképek nemcsak a világ leggyönyörűbb és legnehezebben megközelíthető tájait tárják elénk, hanem tanúskodnak azokról a könyörtelen nehézségekről is, melyek az emberi teljesítőképesség végső határáig merészkedő hegymászók elé tornyosulnak. STEFANO ARDITO: Róma szülötte, több mint húsz éve hegymászó, és mintegy harminc hegyekről és hegymászásról szóló könyv szerzője. Alapító tagja a Mountain Wilderness nevű nemzetközi környezetvédő szervezetnek, és részt vett a „Free K2” expedícióban. Az olasz televízió munkatársaként természetfilmek készítésében is közreműködik.

Kollekciók