Ajax-loader

Melissa Müller könyvei a rukkolán


Melissa Müller - Az ​áruvilág kicsi királyai
Az ​osztrák közgazdász könyve igen érdekes, nemcsak a reklámszakembereket, hanem a szülőket és a pedagógusokat is foglalkoztató témával foglalkozik: nevezetesen, hogy milyen hatással vannak a reklámok a gyerekekre és a fiatalokra. A piackutatók és reklámkészítők már régóta tudják, hogy a gyerekek és a fiatalok szüleiken keresztül igen nagy és értékes vásárlóerőt képviselnek, éppen ezért a reklámok jelentős hányada őket célozza meg. A szerző egyfelől a reklámstratégiák pszichológiai és érzelmi hátterét mutatja be könyvében, másfelől - éppen a szülők, nevelők szemszögéből vizsgálja a kérdést, vagyis abban igyekszik segíteni, hogy a szülő hogyan reagáljon gyermeke reklám gerjesztette igényeire, hogyan érje el, hogy a 'felnövekvő fogyasztónemzedék megtanulja befogadni és hasznosítani, azaz a helyükön kezelni a reklámokat'. Mindeközben olyan fontos kérdések tárgyalására is kitér, mint a családi televíziózás szokásai, és ez ügyben a csecsemő és a kisgyermek kiszolgáltatottsága, a tévéreklámok hatása a gyerekek nyelvhasználatára, anyanyelvi kultúrájára, a pénzzel és az adóssággal kapcsolatos értékítéletükre. Melissa Müller azt is vizsgálja, melyek azok a család helyzetéből, az életmódból fakadó körülmények, amelyek 'kezére játszanak' a reklámszakmának, hogy a gyerekeket mind jobban befolyásuk alá tudják vonni, végül a szerző szót ejt a reklám jövőjéről is. A hazai olvasók számára különösen értékes az a tanulmány, amellyel a magyar kiadást kiegészítették: Ragó Anettnek és Lukács Ágnesnek A magyarországi gyermekközönség vizsgálatairól szóló munkája. - A könyv a szülők és a pedagógusok, valamint a reklámszakemberek figyelmére egyaránt érdemes.

Melissa Müller - Anne ​Frank: The Biography
With ​an Epilogue by Miep Giess The first biography of the girl whose fate has touched the lives of millions. For people all over the world, Anne Frank, the vivacious, intelligent Jewish girl with a crooked smile and huge dark eyes, has become the "human face of the Holocaust." Her diary of twenty-five months in hiding, a precious record of her struggle to keep hope alive through the darkest days of this century, has touched the hearts of millions. Here, after five decades, is the first biography of this remarkable figure. Drawing on exclusive interviews with family and friends, on previously unavailable correspondence, and on documents long kept secret, Melissa Muller creates a nuanced portrait of her famous subject. This is the flesh-and-blood Anne Frank, unsentimentalized and so all the more affecting--Anne Frank restored to history. Muller traces Frank's life from an idyllic childhood in an assimilated family well established in Frankfurt banking circles to her passionate adolescence in German-occupied Amsterdam and her desperate in Bergen Belsen at the age of sixteen. Full of revelations, this richly textured biography casts new light on Anne's relations with her mother, whom she treats harshly in the diary, and solves an enduring mystery: who betrayed the families hiding in the annex just when liberation was at hand? This is an indispensable volume for all those who seek a deeper, richer understanding of Anne Frank and the brutal times in which she lived and died.

Melissa Müller - Reinhard Piechocki - A ​Garden of Eden in Hell
Alice ​Herz-Sommer was born in 1903 in Prague, then part of the Hapsburg Empire. A talented pianist, she became famous for her concerts and recitals, not only in her native country, but throughout Europe. But after the Nazis occupied Czechoslovakia, her comfortable world crumbled. First, in 1942, her mother was sent to a concentration camp and never seen again. A year later, Alice too, together with her husband and their six-year-old son, was deported to Theresienstadt. But even in the camp, music was her salvation, giving her the strength to create a happy childhood for her beloved only child in the midst of atrocity and barbarism. Her music inspired her fellow inmates and gave them, too, strength and comfort in that terrible place. This is her remarkable story, a story of the power of music and of a mother's love.

Melissa Müller - Anne ​Frank, egy lány élete
Melissa ​Müller megdöbbentő alapossággal járt utána a tragikus sorsú fiatal lány életének: családi archívumokat, sok száz érdekes levelet, hivatalos és rendőrségi jegyző­könyv­eket tanulmányozott át, részletesen elemezte Anne Frank bonyolult összetételű naplóját, felvette a kapcsolatot a szem-és fültanúkkal, felkutatta a családi és történelmi vonatkozású fényképeket. Anne Frank alakja és az ő Naplója ennek a remekbe sikerült életrajznak az elolvasása után kerül igazán méltó megvilágításba.

Traudl Junge - Melissa Müller - Az ​utolsó óráig
Traudl ​Junge, az egyszerű, táncosnőnek készülő kislány egy véletlen találkozás következtében a "barna hatalom" központjában találta magát. Tanúja volt az 1944. július 20-án elkövetett Hitler elleni merényletnek, s a Führer neki mondta tollba politikai és személyes végrendeletét. Junge, Hitler öngyilkossága után ismerte csak fel a náci hatalom szörnyűségeit, amelyeknek nem volt tudatában. A döbbenet utáni bűntudatot Traudl Junge csak naplója írásával tudta feldolgozni. A nálunk is ismert írónő, újságírónő, Melissa Müller vállalta fel a történelmileg egyedülálló dokumentum gondozását, Traudl Junge életrajzának és a Führerrel való beszélgetéseknek összegzését. Hűen ábrázolja Junge álláspontját saját múltjáról, ami árnyékként nehezedett életére, egészen a könyvből készült film bemutatásakor bekövetkezett haláláig.A Hitler személyi titkárnőjének visszaemlékezéseit tartalmazó könyv 2002 januárjában jelent meg, azóta a német, osztrák sikerlisták vezető helyein található.

Kollekciók