Ajax-loader

Allan Folsom könyvei a rukkolán


Allan Folsom - Day ​of Confession
From ​the author of the internationally acclaimed THE DAY AFTER TOMORROW comes a thriller of equal complexity, daring action and chilling credibility. In Italy the Cardinal Vicar of Rome is assassinated during a celebration for the Pope's birthday. In Los Angeles Harry Addison, a highly successful entertainment lawyer, finds a desperate message on his telephone answering machine from his long-estranged brother, Daniel, a priest in the Vatican. Hours later a tourist bus on which Father Daniel is travelling explodes on the road to Assisi. Arriving in Italy to claim his brother's body, Harry is abruptly plunged into a Kafka-esque nightmare of deception and terror. Learning that his brother is the prime suspect in the assassination of the Cardinal Vicar, he soon suspects that his brother may have survived the bus explosion abd still be alive, but before he can confirm his suspicions he is himself framed for the murder of an Italian policeman. On the run from the authorities and at the same time desperately searching for Father Daniel, Harry discovers someone else is looking for his brother as well - the infamous international terrorist and maniacal killer, Thomas Kind. Pursued and alone, Harry finds himself at the centre of a monstrous conspiracy spun from the very heart of the Vatican, where men of God are using the devil's hand to establish a new Holy Roman Empire in China for the 21st century.

Allan Folsom - Örök ​száműzetés
Mit ​jelent rendőrnek lenni? Figyelmen kívül lehet-e hagyni a törvényt, melynek betartására és betartatására felesküdtek? Létrejöhetnek-e olyan szituációk, melyekben az önbíráskodás megengedett? John Barron gyilkossági nyomozó, a Los Angeles-i rendőrség híres 5-2-es csapatának ifjú tagja ezzel a lelkiismereti problámával szembesül már az első bevetésén. Egy szökött gyilkos üldözésekor két társa lelövi a már ártalmatlanná tett bűnözőt. Ettől kezdve éles a szembenállás az osztag többi tagja és az újonc között, aki már legszívesebben hátat is fordítana hivatásának. Közben azonban megkezdődik ámokfutása Raymond Oliver Thorne-nal, akinek profizmusa, hidegvére, kegyetlensége katonai kiképzést és szenvedélyes céltudatosságot sejtet. John Barron mindent elkövet, hogy minél hamarabb útját állja a gyilkosnak, s rájöjjön a félelmetes titokra, megismerje a történések valódi mozgatórugóját. Nyomozása során nem számíthat kollégáira – mindössze az orosz igazságügy-minisztérium felügyelője, Kovalenko segíti. Pénz, hatalom, nagyravágyás, politika, no meg szerelem és családi tragédiák sora fonódik össze e szerteágazó, meglepő fordulatokban bővelkedő, mindvégig izgalmas krimiben.

Allan Folsom - A ​Machiavelli-szövetség
A ​történelmi utalásokkal és világpolitikai aktualitással fűszerezett misztikus regény még a gyakorlott sci-fi- és James Bond-rajongók szívét is megdobogtatja fordulatos történetszövésével. Főhőse, Nicholas Marten – akit már megismerhettünk a szerző korábbi könyvében, az Örök száműzetésben –, az új személyazonossággal Angliába áttelepült egykori rendőrnyomozó élete legnagyobb kihívása elé kerül: ifjúkori nagy szerelme, Caroline a halálos ágyán azzal bízza meg, hogy járjon utána családtagjai rejtélyes halálának, és az ő különös megbetegedésének. A nyomozás szálai Máltára, majd Spanyolországba vezetik Martent, aki számos hátborzongató esemény közepette a világméretű összeesküvés elől menekülő Egyesült Államok elnökével kerül össze, hogy alig egy-két nap alatt megpróbálja megmenteni a világot a globális dominanciára törekvő Machiavelli-szövetség népirtási tervétől. A mentőakció azonban egyre inkább lehetetlen küldetésnek tűnik az elnök megmentésére szerveződő csoport számára…

Allan Folsom - The ​Exile
John ​Barron, the youngest cop on the LAPD's elite 5-2 squad, gets a baptism of blood and fire as he encounters the most haunting case and villains he's ever faced. Trapped in a web of global intrigue, Barron and his sister, Rebecca, are swept across oceans and continents, from California to England to Russia, by a sinister hit man playing out his role in a shocking conspiracy that threatens institutions of power worldwide. Barron will find that this conspiracy is centuries old and its orchestrators will stop at nothing to see this dark vision through, a dream destined to topple governments, dethrone dynasties, and catapult one family to the pinnacle of global power.

Allan Folsom - A ​Hadrianus-akta
Nicholas ​Marten azt hitte, hogy végre sínre került az élete: szeretett húgával Európába költözött, és régi vágya teljesült, amikor kertépítészetet tanulhatott a manchesteri egyetemen. Egy nap azonban telefonhívást kap egy régi jó barátjától, aki a segítségét kéri. Ezt a kérést pedig lehetetlen elutasítani – hiszen magától az Amerikai Egyesült Államok elnökétől érkezik. Az elnök ugyanis tudja azt, amit csak nagyon kevesen: hogy ezt a veszélyes küldetést csak Nicholas Marten tudja megoldani… Nicholas nemsokára a polgárháború sújtotta Egyenlítői-Guineában találja magát. A feladata, hogy információt szerezzen egy befolyásos amerikai olajtársaságról, amely helyi zsoldosokat fizet le, védelemért cserébe. Egyetlen szemtanút talál: egy idős papot, aki bizonyítékkal szolgálhat arról, hogy a cég biztonsági őrei fegyvereket adnak el felkelőknek. Ám percekkel később az atyát brutálisan meggyilkolják és Marten menekülni kénytelen. A férfi elhatározza, hogy mindenáron megszerzi a fényképeket, és átadja őket az elnöknek, mielőtt nyilvánosságra kerülnének, és világméretű konfliktus kerekedne miattuk. De nem csak ő keresi a fényképeket; ott van a sarkában egy egykori brit kommandós, orosz ügynökök, az olajtársaság fejesei és nem utolsósorban a CIA emberei. A hajsza megkezdődik, az események Németországon át Portugáliába sodorják hősünket. Szerelem, gyűlölet, önfeláldozás, becsület, politika és törvény áll szemben egymással. Több ezer áldozatot követelő polgárháború. Ártatlanok életébe kerülő bizonyítékok. Megéri?

Allan Folsom - Holnapután
McVey, ​az Interpol nyomozója egy különös és hátborzongató ügyben nyomoz Párizsban: Európa több országában lefejezett holttesteket, illetve levágott fejeket találtak, melyeket a legprecízebb sebészi módszerekkel operáltak le, majd valamilyen rejtélyes okból abszolút nulla fokra hűtötték le őket. A jelek szerint valaki hipermodern sebészi kísérleteket végzett velük. De vajon ki és miért?

Allan Folsom - A ​gyónás napja
Harry ​Addison Hollywood egyik legsikeresebb ügyvédje, harminchat éves korára mindent elért, amit csak lehet. A csúcson van, és abban a hitben él, hogy innen csak még feljebb vezethet az útja. A sors azonban közbeszól, és az élete az egyik pillanatról a másikra felborul. Egy nap rejtélyes telefonüzenetet kap hosszú évek óta nem látott öccsétől, aki a Vatikánban szolgál papként. És ezzel kezdetét veszi egy hajmeresztő rémálom: Harry néhány nap múlva Rómában találja magát, és a lavinaszerűen meginduló eseményeknek köszönhetően rövidesen már egész Olaszország első számú körözött bűnözőjeként, az életét féltve bújkál. Nem elég, hogy öccsét egy bíboros elleni merénylettel vádolják, őt magát is gyilkosságért keresik, amit pedig nem követett el. Harry nyomozni kezd, hogy bebizonyítsa öccse és saját ártatlanságát. A szálak a Vatikán legmagasabb köreibe vezetnek, ahol egy hataloméhes bíboros százezrek életét kockáztató, ördögi tervet eszelt ki az egyház világuralmának biztosítására.

Kollekciók