Ajax-loader

Gréczy Zsolt könyvei a rukkolán


Gréczy Zsolt - Retkes Attila - Bródy
Kötetünk ​Bródy János 1964 óta tartó, töretlenül sikeres pályafutásának eddigi legteljesebb áttekintése. Felidézi az Illés és a Fonográf históriáját, elemzi Bródy zeneszerzői, szövegírói és előadóművészi munkásságát, személyiségét, közéleti szerepét, fotókkal, dokumentumokkal, a szemtanúk véleményével és diszkográfiával kiegészítve. A könyv szerzői, Gréczy Zsolt és Retkes Attila a Magyar Hírlap újságírói.

Gréczy Zsolt - Retkes Attila - Presser
"Presser ​Gábor őslény. A szónak abban az értelmében legalábbis biztosan az, hogy olyan őserő sugárzik belőle, amiből mindenki tud tanulni... Ahogy az élet eljön és írja magát, Presser is ugyanezt teszi: írja saját magát. Ennél pedig nincs nagyobb, jelentősebb dolog a művészetben." (Kocsis Zoltán) Presser Gáborról ez ideág nem jelent meg átfogó igényű monográfia. Kötetünk elsőként mutatja be az Omegában, majd az LGT-ben töltött évtizedeit, szólólemezeit, színházi és filmzenéit, s egyúttal megrajzolja Presser, a magánember portréját is. A könyv szerzői, Gréczy Zsolt és Retkes Attila a Magyar Hírlap újságírói.

Balogh Gyula - Bóta Gábor - Gréczy Zsolt - Regős János - Réz András - Vitray Tamás - Hofi
Régóta ​pertuban volt velünk. Havernak tekintett bennünket. "Lebeszélt" a színpadról, hozzánk szólt, azonnal kapcsolatba került velünk. Szeretett minket, és mi szerettük őt. A magánéletében más volt. Elzárkózott, szinte körülbástyázta magát. Alig lehetett megközelíteni. Amit tudott, elmondta a színpadon. Beszélt arról, ami fájt neki-nekünk, arról, ami dühítette. Az utóbbi időben egyre mérgesebb lett. Betegség, testi fájdalom is kínozta. Ám mindebből nevetést tudott csiholni. E kötetben egyebek közt szó esik arról, hogyan vált kis vidéki színészből jelenséggé, "a Hofivá". Távozása után talán megtudhatjuk, kihez volt kivételes szerencsénk amíg élt, s hogy távozásával kit veszítettünk.

Gréczy Zsolt - Köves Pál - Németh Vera - Perger István - Varga Gergely - Medgyessy
„Lehet, ​hogy meg fogom fontolni azt, hogy megírom a történteket." Ezt Medgyessy Péter mondta néhány nappal az után, hogy kiderült, mennie kell hivatalából. Amíg ő ezen töprengett, elkészült ez a könyv. Több tucat politikussal beszélve sikerült összerakni a részleteket. A szinte percről percre változó helyzet megismerése alapján mindenki eldöntheti, puccsal távolították el a hatalomból, vagy saját döntései miatt bukott meg a miniszterelnök. Nem csak az utolsó napok történéseit idézzük fel részletesen. Egész életét végigkövetjük. Töretlen ívű karrier volt az övé. Életében először bukott meg. Éppen a csúcson.

Kollekciók