Ajax-loader

Robert Harris könyvei a rukkolán


Robert Harris - Arhangelszk
Mázlis Kelso történész és Sztálin-szakértő egy moszkvai konferencián találkozik egy öregemberrel, aki nagyon különös történetet mesél egy naplóról, amely valamikor a kegyetlen diktátor tulajdonában volt. A napló megtalálása és furcsa tartalmának megismerése után Kelso élete kockáztatásával indul Oroszország távoli sötét és hideg részébe, hogy tudomást szerezzen Sztálin féltve őrzött titkáról. Lélegzetelállítóan izgalmas regény.

Robert Harris - Pompeii
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mary Higgins Clark - Robert Harris - David Baldacci - Barbara Delinsky - Válogatott könyvek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Harris - V–2
Az ​első rakéta öt perc múlva becsapódik Londonba. Hat perced van, hogy megállítsd a másodikat. A mérnök Rudi Graf mindig is arról álmodott, hogy rakétát küld a Holdra. Ehelyett azonban Wernher von Braun munkatársaként kénytelen V–2-eseket indítani Anglia felé a nácik uralta holland partvidékről. Grafnak – aki sokkal inkább tudós, mint katona – minden erejére szüksége van, hogy a projektre egyre jobban rátelepedő SS felügyelete mellett képes legyen megfelelni a náci párt által megszabott irányvonalnak. Így aztán amikor a német vezetés szabotázsra kezd gyanakodni, Graf válik az elsőszámú gyanúsítottá. Mindeközben a fiatal angol hírszerzőtiszt, Kay Caton-Walsh a háború zűrzavarában próbál boldogulni. Miután a szeretőjével Londonban túlélnek egy V–2-es rakétatámadást, a lány jelentkezik egy új egységbe, amit a RAF Belgiumba küld. Kay és társai logarlécekkel és matematikával igyekeznek meghatározni a náci kilövőállások helyét, amiket aztán elpusztíthatnak. Ám a háború sújtotta Belgiumban sose lehet tudni, kiben bízhat meg az ember. Ahogy a halottak száma egyre nő, Kay és Graf története mögött az olvasó bepillantást nyer a II. világháború német rakétatámadásainak működésébe, és végigkövetheti, ahogy két, egymás ellen dolgozó ember sorsa végül összefonódik.

Robert Harris - Pompeii
A ​sweltering week in late August. Where better to enjoy the last days of summer than on the beautiful Bay of Naples? But even as Rome's richest citizens relax in their villas around Pompeii and Herculaneum, there are ominous warnings that something is going wrong. Wells and springs are failing, a man has disappeared, and now the greatest aqueduct in the world - the mighty Aqua Augusta - has suddenly ceased to flow. Through the eyes of four characters - a young engineer, an adolescent girl, a corrupt millionaire and an elderly scientist - Robert Harris brilliantly recreates a luxurious world on the brink of destruction.

Robert Harris - Fatherland ​/ Enigma
Fatherland ​is set in an alternative world where Hitler has won the Second World War. It is April 1964 and one week before Hitler's 75th birthday. Xavier March, a detective of the Kriminalpolizei, is called out to investigate the discovery of a dead body in a lake near Berlin's most prestigious suburb. As March discovers the identity of the body, he uncovers signs of a conspiracy that could go to the very top of the German Reich. And, with the Gestapo just one step behind, March, together with an American journalist, is caught up in a race to discover and reveal the truth - a truth that has already killed, a truth that could topple governments, a truth that will change history.

Robert Harris - Vaterland
Hitler ​hat den Krieg gewonnen - Nazi-Deutschland beherrscht ganz Europa. Das ist das Horrorszenario in Robert Harris' frivolem Polit-Thriller.

Robert Harris - Enigma ​(angol)
It ​is March 1943 and the War hangs in the balance… At Bletchley Park Tom Jericho, a brilliant young codebreaker, is facing a double nightmare. The Germans have unaccountably changed their U-boat Enigma code, threatening a massive Allied defeat. As suspicion grows that there may be a spy inside Bletchley, and Jericho is suspected, his girlfriend, the beautiful and mysterious Claire Romilly, suddenly disappears. With the help of Claire's best friend, Hester, Jericho sets out to find Claire, clear his name and unmask the spy. The answers will change his life forever… Steeped in the atmosphere of wartime England, based around an actual event, Enigma is a thriller of genius: a compelling mystery of codes and codebreaking, love and betrayal set inside the birthplace of the secret state.

Robert Harris - Enigma
1943 ​tavaszán óriási hajókonvoj tart Amerikából Nagy-Britannia felé, a háborús erőfeszítésekhez szükséges rakománnyal és tízezer emberrel. Valahol a jéghideg vízfelszín alatt német tengeralattjárók falkái lesnek rá - hogy pontosan hol, azt azért nem lehet tudni, mert a német főparancsnokság nemrég megváltoztatta az Enigma nevű hírhedt kódológép rejtjelrendszerét. Az angliai Bletchley Parkban lázasan tevékenykedik a szövetségesek legnagyobb rejtjelfejtő központja, de hiába van birtokukban több zsákmányolt Enigma-gép, s hiába tudják elfogni a német haditengerészet kódolt táviratait, a lemaradásuk behozhatatlannak látszik. A központ már csak Tom Jerichóban, a zseniális fiatal matematikusban reménykedhet. Ám közben a rejtjelfejtők közösségében is furcsa dolgok történnek: több lehallgatott üzenetet ellopnak, és nyoma vész Jericho ott dolgozó szerelmesének... Kém furakodott volna be Bletchleybe? És mi köze vajon mindennek ahhoz, hogy legfelsőbb parancsra egyszer leállítják egy egészen másik hadszíntér, az ukrajnai Szmolenszk - és a katyni erdő - közelében működő német adó figyeltetését?

Robert Harris - Fatherland
Very ​eerie book - the idea behind it is that Germany won WWII and that the cold war is between the US and Germany. Well thought out, and uses characters that I was familiar with from history books, but in a different light. The protagonist is caught between curiosity and blind servitude to the SS, and it's fun to read what and how he chooses. I thought the end was interesting, but anticlimactic.

Robert Harris - Geraldine Brooks - Henry Porter - Pompeji ​/ Csodák éve / Brandenburg
ROBERT ​HARRIS A világhírű brit szerző a BBC riportereként kezdte pályáját, később a Sunday Times publicistája lett. Írt három kalandregényt, illetve öt tényregényt. Amikor olvasott egy cikket a Vezúv i. sz. 79-es kitöréséről, meglátta benne egy regény lehetőségét. - A kitörés után tizennyolc órán át senki sem halt meg, csak utána sújtott le a perzselő gázfelhő. Ha belegondolunk, hogy a Vezúv kitörésének százezerszer akkora ereje volt, mint a hirosimai atombombának, tiszteletet érezhetünk a természet erői iránt. GERALDINE BROOKS Az írónőt akkor kezdte el foglalkoztatni Eyam falu története, amikor még külföldi tudósítóként dolgozott Londonban. - Két közel-keleti kiküldetés között a férjemmel éppen bejártuk Bakewell környékét, amikor érdekes útjelző táblát vettem észre Pestis falu felirattal. Mindenképpen el akartam látogatni a faluba. A templomban megnéztünk egy kiállítást, amelyből megtudtam, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében a falu lakói elszigetelték magukat a külvilágtól - meséli Brooks. HENRY PORTER A szerző újságíróként indult, aztán írt néhány színdarabot és novellát. Ezután kapott kedvet a regényíráshoz. - Mindig is nagy csodálója voltam John LeCarré korai műveinek, de még ennél is fontosabb, hogy a kémeknek mindig van valami rejtegetnivalójuk, és ezt nagyon érdekesnek találtam. Kedvelem a világukat. Jó néhányat ismerek közülük, és lenyűgözött az életüket általában jellemző sok nehézség, a lélekölő munka és az elismerés teljes hiánya - meséli a szerző.

Robert Harris - Archangel
When ​historian Fluke Kelso learns of the existence of a secret notebook belonging to Josef Stalin he is determined to track it down, whatever the consequences. From the violent political intrigue and decadence of modern Moscow he heads north - to the vast forests surrounding the White Sea port of Archangel, and a terrifying encounter with Russia's unburied past.

Robert Harris - Lustrum
Az ​i.e.63-ban Rómában játszódó történet első kötetében, az Imperiumban Marcus Tullius Ciceró írástudó rabszolgája meséli el egy izgalmas bírósági per drámai történetét, amely kapcsán megismerhetjük a római közélet árulással teli világát a hatalomért folyó harcban. A Lustrumban, amely egy megcsonkított gyermekholttest kapcsán elinduló bírósági tárgyalással kezdődik, folytatódik a szövevényes történet. Ciceró már consul, aki riválisaival, az ifjú Julius Caesarral, a gazdag Crassusszal, a pszichopata Catilinával és a politikai fanatikus Catóval szemben küzd a hatalom megszerzéséért. A küzdelemben minden eszközt felhasználnak, ha kell, bevetik a brutális római csőcseléket is.

Robert Harris - Führer-nap
Az ​első hullát March nyomozó gyűjtötte be, csak mert szabadnapján is rosszul aludt. Tudta, hogy igazából barátjáé az ügy, vissza is adhatta volna, de - nem szerette a megoldatlan rejtélyeket. Ahogyan a hullák szaporodtak, úgy nőtt makacssága is, és napokkal a rutinosan induló nyomozás kezdete után már saját testületének börtönében ült, kollégái vallatták. 1964 tavasza volt; a húsz éve győztes Nagynémet Birodalom az agg Führer születésnapjára készülődött, az utcákon ünnepi hangulat volt, de a Führer bizalmasai aggódva, feszült idegekkel várták a börtönből érkező információkat. Mennyit tudott meg March? Beszélt-e valakinek róla? Nem hiúsul-e meg a már nagyon várt megbékélés a Berlinbe készülődő németbarát amerikai elnökkel, Kennedyvel? Marc azonban megmakacsolta magát. S neki is voltak kérdései. Hogyan esett a negyven éve Hitler-párti férfi a vízbe: önként? Balesetből? Vagy gyilkosság áldozata volt? Miként került a halott náci vezető ujjlenyomata a bűnügyi nyilvántartóba? Mit látott az SS kadét, aki rátalált a hullára - amit neki sem mert elárulni? Mit rejtegettek a meggyilkoltak a zürichi bankház titkos széfjében? Mi volt az a hihetetlen terv, amiről Hitler és környezete beszélt, de leírni, parancsba adni nem mert? Obergruppenführer Globucnik, a legkegyetlenebb SS főtiszt miért akarta a nyomozást holtvágányra terelni? A váratlanul felbukkanó hullák mind ugyanazokból a magas körökből kerültek ki. Egy csodaszép amerikai újságírónő is szaporította March gondjait: először azt hitték, gyűlölik egymást, majd féltek egymástól, míg végül egymás karjaiban találták magukat. S mindkettőjüket hajtotta a végzetes kíváncsiság. E pattanásig feszült történelmi fikció oldalain sokasodnak a bűnök és rejtélyek. De az abbahagyhatatlan, katartikus történet sodrában közeledik a FÜHRER-NAP, amikorra minden kérdésre választ kap az olvasó. A magyar olvasó e kiadással világsikert kap kézhez: a Führer-nap napok alatt az angol, és a nemzetközi könyvlisták élére került. Fél év alatt öt angol kiadása volt. Szerzője, Robert Harris brit író és újságíró, a Hitler állítólagos naplójáról szóló könyvvel hívta fel magára először a világ figyelmét.

Robert Harris - Lustrum ​(angol)
It's ​Rome, 63 BC. In a city on the brink of acquiring a vast empire, seven men are struggling for power. Cicero is consul, Caesar his ruthless young rival, Pompey the republic's greatest general, Crassus its richest man, Cato a political fanatic, Catilina a psychopath, and Clodius is an ambitious playboy. The stories of these real historical figures - their alliances and betrayals, their cruelties and seductions, their brilliance and their crimes - are all interleaved to form this epic novel. Its narrator is Tiro, a slave who serves as confidential secretary to the wily, humane, complex Cicero. He knows all his master's secrets - a dangerous position to be in. From the discovery of a child's mutilated body, through judicial execution and a scandalous trial, to the brutal unleashing of the Roman mob, "Lustrum" is a study in the timeless enticements and horrors of power.

Robert Harris - The ​Ghost
The ​role of a ghostwriter is to make his client look good, not to uncover the truth. But what happens when the client is a major political figure, and the truth could change the course of history? Adam Lang, the controversial former prime minister of Britain, is writing his memoirs. But his first ghostwriter dies under shocking circumstances, and his replacement—whose experience lies in portraying aging rock stars and film idols—knows little about Lang’s inner circle. Flown to join Lang in a secure house on the remote shores of Martha’s Vineyard in the depths of winter, cut off from everyone and everything he knows, he comes to realize he should never have taken the job. It’s not just his predecessor’s mysterious death that haunts him, but Adam Lang himself. Deep in Lang’s past are buried shocking secrets . . . secrets with the power to alter world politics . . . secrets with the power to kill.

Robert Harris - Linda Gillard - Simon Kernick - Catherine Law - A ​félelemindex / Csillagzene / Ostrom / Levelek
Robert ​Harris: A félelemindex Dr. Alex Hoffmann világhírű tudós egy napon rádöbben, hogy zseniális találmánya, a mesterséges intelligencia, amely képes pontosan megjósolni a tőzsdei változásokat, ellene fordul, és el akarja pusztítani. Linda Gillard: Csillagzene Marianne Fraser, aki születése óta vak, Edinburghban él a nővérével, Louisával, amikor először találkozik Keir Harvey-val. Beleszeret a férfiba, aki elviszi a szülőhelyére, Skyle szigetére, hogy "megmutassa" neki a csillagokat. Simon Kernick: Ostrom London utcáin kitör a pánik, amikor egy terroristacsoport bombákat robbant, és utána elfoglalja az előkelő Stanhope Hotelt, ahol túszul ejtik a vendégeket. A hatóságok próbálnak tárgyalni, de közben vészesen fogy az idő... Catherine Law: Levelek Rose Pepper próbálja megőrizni magának a háborús emlékeit, de titkolni is akarja a lányai elől. Amikor azonban elrejtett levelek kerülnek elő negyvenhat év után, úgy érzi, hogy fel kell tárnia az igazságot egykori szerelméről.

Robert Harris - The ​Fear Index
High ​tech finance and sophisticated computer programming combine in this terrifying and fiendishly smart new novel from Robert Harris. Dr. Alex Hoffmann stays out of the public spotlight, but within the secretive inner circles of the ultra-rich he is a legend. And now he has developed a revolutionary form of artificial intelligence that predicts movements in the financial markets with uncanny accuracy. As a result, his Geneva-based hedge fund is poised to make billions. But one morning before dawn, a sinister intruder breaches the elaborate security of his lakeside mansion. So begins a waking nightmare of paranoia and violence as Hoffmann attempts, with increasing desperation, to discover who is trying to destroy him.

Robert Harris - The ​Cicero Trilogy
WITH ​A NEW INTRODUCTION BY THE AUTHOR 'Laws are silent in times of war.' Cicero One of the great epics of political and historical fiction, _The Cicero Trilogy_ charts the career of the Roman statesman Marcus Tullius Cicero from his mid-twenties as an ambitious young lawyer to his dramatic death more than thirty years later, pursued by an assassination squad on a cliff-top path. The extraordinary life that unfolds between these two episodes is recounted by Cicero's private secretary, Tiro: the law cases and the speeches that made his master's name; the elections and conspiracies he fought; the rivals who contended for power around him - Pompey, Crassus, Cato, Clodius, Catalina, and, most menacingly, Caesar; and, at the heart of it all, the complex personality of Cicero himself - brilliant, cunning, duplicitous, anxious, brave, and always intensely humane. More than ten years in the writing, and now published in a single volume for the first time, _The Cicero Trilogy_ brings the world of the Roman republic vividly to life. Here is its grandeur, ambition and corruption; and here is its tumultuous collapse into dictatorship and anarchy - a story of the fragility of democratic institutions that holds a warning for our own time.

Robert Harris - Pompeji
Az ​európai sikerlisták élén álló izgalmas, fordulatos katasztrófaregény annak a három napnak a történetét eleveníti fel amikor a Vezúv kitört, és a hamueső maga alá temette Pompejit a virágzó és gazdag ókori várost. A szerző a BBC Éjszakai híradójának és Panoráma címűműsorának a tudósítója, az Observer politikai szerkesztője, a Sunday Times és a Daily Telegraph kolumnistája. 2003 márciusában a British Press Awards neki ítélte Az év újságírója díjat. I. u. 79. Tikkasztó augusztus végi hőség. Hol is lehetne kellemesebben eltölteni a nyár utolsó napjait, mint a gyönyörű Neapolisi-öbölben? A partvidéken a római birodalom leggazdagabb polgárai pihennek fényűző villáikban. A világ legnagyobb hadiflottája békésen ringatózik Misenum mellett. Az utazók a tengerparti városokban, Baiaéban, Herculaneumban és Pompejiben költik a pénzüket. Csak egy ember aggódik. Marcus Attilius a kilenc várost vízzel ellátó Aqua Augusta felügyelője. Nemzedékek óta nem adtak ilyen kevés vizet a források. Vészjósló probléma keletkezett a vezetékekben - valahol Pompejitől északra, a V'esuvius lejtőin. És hiába minden erőfeszítés, amikor életre kel a hegy, az ifjú, aquariusnak rá kell döbbennie, hogy vannak erők, amelyeket a világ leghatalmasabb birodalma sem uralhat. A várost biztos nem, de a szép Coreliát talán mégis sikerül megmentetni...

Robert Harris - Imperium ​(angol)
Imperium, ​a suspenseful novel about Cicero, polarizes: Some are bored, others love it. If you enjoyed Harris' novel Pompeii, try Imperium. Instead of detouring to more popular Roman hotshots -- like Caesar and Pompey -- Harris sticks to his topic, the statesman and bane of many Latin students, the very wordy Cicero, told from the fly-on-the-wall perspective of his slave and scribe, Tiro, who may have invented shorthand out of need.

Mary Higgins Clark - Robert Harris - David Baldacci - Barbara Delinsky - Hozzám ​tartozol / Arhangelszk / Egyszerű igazság / Kanyargós utak
Mary ​Higgins Clark: Hozzám tartozol Romantikus utazás egzotikus tájakon egy gyönyörű luxushajón. Sok magányos nő, aki arról álmodozik, hogy megtalálhatja az igazit, tökéletesebb helyszínt elképzelni sem tudna. Hogyan lehetne rádöbbenteni őket, hogy a vonzó külsejű udvarló, aki a bizalmukba férkőzik, éppen a vesztükre tör? Dr. Susan Chandler egy rádióműsorban tesz említést az eltűnt Regina Clausenről, és akkor még nem sejti, hogy ezzel lavinát indított el. Robert Harris: Arhangelszk Mázlis Kelso történész és Sztálin-szakértő egy moszkvai konferencián találkozik egy öregemberrel, aki nagyon különös történetet mesél egy naplóról, amely valamikor a kegyetlen diktátor tulajdonában volt. A napló megtalálása és furcsa tartalmának megismerése után Kelso élete kockáztatásával indul Oroszország távoli sötét és hideg részébe, hogy tudomást szerezzen Sztálin féltve őrzött titkáról. Lélegzetelállítóan izgalmas regény. David Baldacci: Egyszerű igazság Valóban rablótámadás áldozatává vált a fiatal ügyvédgyakornok? Esetleg a Washington előkelő negyedében elkövetett gyilkosság indítéka valamilyen módon összefüggésben van azzal az üggyel, amellyel a fiatalember foglalkozott? Az áldozat testvére - egykori rendőr, akiből ügyvéd lett - elhatározza, hogy kideríti, mi történt valójában. Megbízható társat talál egy csinos ügyvédnő személyében. Az egyszerű igazság kiderítése mindkettőjüket életveszélybe sodorja. Barbara Delinsky: Kanyargós utak Fájdalmas válásukat követően Rachel Keats és Jack McGill külön utakon járnak, és minden erejükkel próbálnak nem visszagondolni múltjukra. Aztán végzetes autóbaleset történik California kanyargós parti útján, és ez megint összehozza őket. Kis szerencsével ismét esélyük lehet arra, hogy fellángoljon a szerelmük, ha mindketten igazán akarják. Megint beigazolódik, hogy az élet legnagyobb ajándékához véletlenül juthat hozzá az ember.

Robert Harris - Vedergällning
Den ​historiska romanens gigant är aktuell med en fängslande thriller som utspelar sig under andra världskriget. November 1944. Tyskland är på väg att förlora kriget. I ett sista desperat försök beordrar Hitler produktion av 10 000 V-2-raketer, ballistiska vedergällningsvapen skapade i syfte att attackera allierade städer. Rudi Graf, en tysk raketingenjör, drömde om att skicka en raket till månen. Istället befinner han sig i det ockuperade Holland där han ansvarar för avfyrning av Nazitysklands V-2-raketer mot London. Kay Caton-Walsh, en gång skådespelerska, nu en brittisk spion, skickas till Belgien för att lokalisera avfyrningsplatserna och neutralisera hotet. Det är bara en tidsfråga innan deras vägar kommer att korsas. I Vedergällning smälter Robert Harris på sitt karaktäristiska sätt samman fakta med fiktion. Resultatet blir en fascinerande och tajt thriller om två fängslande människoöden mot bakgrund av en av de minst utforskade episoderna under andra världskriget: den tyska missilkampanjen.

Robert Harris - Sarah Addison Allen - C. J. Sansom - Andrew Gross - Az ​árnyék / Édességek királynője / Sötét tűz / A kék zóna
Robert ​Harris: Az árnyék Fordulatokban gazdag történet narrátora az az irodalmi "néger", vagyis névtelenül dolgozó író, akit azzal bíznak meg, hogy közreműködjön a volt brit miniszterelnök, Adam Lang emlékiratainak megírásában. Az író élete nagy lehetőségét látja a hirtelen jött feladatban, hiszen a díjazás minden képzeletet felülmúló, a memoár alanya pedig páratlanul regényes életúttal büszkélkedhet. Kellemes környezetben, egy Martha’s Vineyard-i birtokon kezdődik a munka, de ahogy múlnak a napok, az író úgy evez egyre veszélyesebb vizekre... Sarah Addison Allen: Édességek királynője Sarah Addison Allen, a világszerte méltán népszerű amerikai szerzőnő varázslatos világában bármi megtörténhet - még akár az is, hogy az életét zsarnokoskodó édesanyja árnyékában élő Josey Cirrini gardróbszobájába váratlanul beköltözik egy idegen nő. A hívatlan vendégnek mindenről megvan a határozott véleménye, főleg, ha szívügyekre terelődik a szó, és ennek hatására a huszonhét éves Josey nemsokára úgy érzi, hogy egy napon talán neki is szerencséje lesz a szerelemben. C. J. Sansom: Sötét tűz Az 1540-es év nyarán VIII. Henrik ül Anglia trónján, főminisztere pedig az a könyörtelen Thomas Cromwell, akit Matthew Shardlake ügyvéd is messzire elkerül. Csakhogy Shardlake legutóbbi ügye, melynek során egy fiatal lányt kell védenie, akit unokaöccse megölésével vádolnak, veszélyes közelségbe sodorja Cromwell köreihez. Nem sokkal később az ügyvéd kénytelen elfogadni egy főminiszteri megbízást: fel kell kutatnia a legendás éghető anyag, a görögtűz leírását. Segédjével, Jack Barakkal nekivágnak, hogy előkerítsék a titokzatos formulát, noha tisztában vannak vele, hogy sokan ölni is képesek érte. Andrew Gross: A kék zóna Kate Raab élete tökéletesebb már nem is lehetne: szerető családja, remek munkája és nagyszerű barátja van. Aztán derült égből villámcsapásként éri a hír a huszonhárom éves lányt, hogy aranykereskedő édesapját letartóztatta az FBI. Miként lehetséges, hogy az a férfi, akiben egész életében megbízott, akit rajongásig imádott, bármiben bűnös lehet? Amikor aztán az apjának nyoma vész, Kate hazugságok szövevényes hálójában találja magát, ahonnan az idő múlásával egyre nehezebb szabadulnia.

Robert Harris - München
1938: ​Németország bekebelezte Ausztriát. Most a Szudéta-vidék következik. Hitler háborúra készül, míg az angolok, Chamberlain miniszterelnök vezetésével,a békéért dolgoznak. A helyzet pattanásig feszült, és úgy tűnik, semmi sem tudja visszatartani Európát egy újabb háborútól. Hugh Legat a brit külügy ifjú reménysége, aki akaratán kívül titkosszolgálati játszmákba keveredik. Régi barátja, a náci bürokráciában dolgozó Paul von Hartmann és társai elhatározták, hogy megbuktatják Hitlert, ehhez viszont arra van szükségük, hogy a feszült helyzetet rendező Müncheni Konferencia kudarccal végződjön – ez pedig háborút jelentene Anglia és Németország között.

Robert Harris - Tiszt ​és kém
1895. ​Párizs. Georges Picquart katonatiszt élénk figyelemmel kíséri, ahogy a németeknek való kémkedéssel vádolt katonatársát, a zsidó származású Alfred Dreyfust perbe fogják és nyilvánosan megalázzák. Dreyfust a francia írók, művészek, értelmiségiek nagy részének hangos tiltakozása ellenére elítélik, és az Ördögszigetre száműzik. Picquart, aki maga is a kémelhárítás egyik vezető tisztje, megpróbál tisztán látni katonatársa ügyében, és eközben csalásra, korrupcióra bukkan a katonai felsővezetés köreiben. Egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy Alfred Dreyfus ártatlan áldozat csupán egy bonyolult játszmában, amely a kémelhárítás és a kormányzat korruptságát akarja eltussolni. Picquart-t először megvesztegetni próbálják, majd mikor ez nem sikerül, végrehajtják a karaktergyilkosságot: nemcsak katonai becsületét teszik tönkre, hanem magánéletét, szerelmét is bemocskolják. Robert Harris a tőle megszokott izgalmas, fordulatos cselekménnyel vezeti az olvasó végig az ismert történelmi eseményen, a Dreyfus-peren. 2014-ben ez a regény a legrangosabb angol irodalmi díj, a Walter Scott Prize győztese volt.

Jeffery Deaver - James Patterson - Robert Harris - Linda Nichols - A ​kámforrá vált ember / Suzanne naplója Nicholasnak / Pompeji / Meghallgatott fohász
Jeffery ​Deaver: A kámforrá vált ember Egy titokzatos illuzionista végzetes mutatványokkal adja fel a leckét a New York-i rendőröknek, akik a legendás kriminológushoz, Lincoln Rhyme-hoz, illetve partneréhez, Amelia Sachshez fordulnak segítségért. Ahogy emelkedik az áldozatok száma, úgy válik egyre kuszábbá a történet, és az átváltozóművészként is mesteri elkövető újabb és újabb szemfényvesztéssel vezeti üldözőit az orruknál fogva. James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnak Katie Wilkinson közel egy éve ismeri élete nagy szerelmét, Matthew Harrisont, a legcsodálatosabb férfit, akivel valaha találkozott, amikor szerelme váratlanul véget vet a kapcsolatuknak. Matt magyarázatképpen mindössze egy naplót juttat el a nőnek. Ahogy Katie belemerül a feljegyzésekbe, mindinkább magával ragadja a megható történet, és egyre nagyobb megértést tanúsít régi szerelme iránt. Robert Harris: Pompei I. sz. 79-ben megsérül a Római Birodalom egyik büszkesége, az Augusta vízvezeték, és Marcus Attilius mérnökre komoly nyomás nehezedik, hogy minél előbb visszaállítsa a vízszolgáltatást a környékbeli településeken. Attilius kideríti, hogy a hibát a Vezúv oldalában kell keresni, de hamarosan rádöbben, hogy olyan erők állnak a háttérben, amelyek fölött még a birodalomnak sincs hatalma. Linda Nichols: Meghallgatott fohász Mary Bridget Washburn egy napon úgy dönt hogy szakít múltjával, és Bridie néven új életet kezd addigi otthonától távol. A helyi templomban járva észrevesz egy tinédzserkorú leányzót, aki Istenhez fohászkodik segítségért. Nemsokára kiderül, hogy a lány a megözvegyült Macpherson tiszteletes egyik gyermeke. Amikor Bridie elvállalja, hogy felügyel a lelkész három gyermekére, mindannyiuk élete gyökeresen megváltozik.

Robert Harris - Imperium
Amikor ​Tiro, az egyik római senator bizalmi embere egy hideg novemberi napon ajtót nyit egy halálra rémült idegennek, olyan eseményeket indít el, melyek végül a történelem egyik legnevezetesebb bírósági tárgyalásának, egy tárgyalóteremben játszódó izgalmas drámának a főszereplőjévé teszik gazdáját. A váratlan látogató szicíliai, s kiderül róla, hogy a szigetet kormányzó korrupt római helytartó, Verres önkényének lett áldozata. Tiro gazdája, az a bizonyos római senator nem más, mint Marcus Tullius Cicero, a fiatal jogász és a kiemelkedően tehetséges szónok, akit az isten is arra teremtett, hogy megragadja a legfőbb hatalmat, az imperiumot. Így kezdődik Robert Harris legújabb és legjobbnak tartott regénye. A pergő cselekményű és egyfolytában izgalmas történetet és a szereplőket Tiro szemével látjuk, és az ő fülével halljuk. Ő vezeti be az olvasót a római politika erőszakkal és árulással megvert világába, tőle tudjuk, mit jelent az, ha egy jóravaló, könyörületes, mindazonáltal eszes és sebezhető férfi mindenképpen érvényesülni akar, a hatalom csúcsára tör.

Robert Harris - Szellemíró
Robert ​Harris számos világhírű regény írója, könyveit harminchét nyelvre fordították. Ahogy jó néhány könyvéből (A harmadik birodalom, Enigma, Arkangyal), úgy "A szellem"-ből is "A szellemíró" címmel mozifilm készült, amelyet Magyarországon, 2010 nyarán mutatnak be a mozikban.

Robert Harris - Sztálin ​élt, Sztálin él, Sztálin élni fog!
Robert ​Harris nevét már jól ismeri a magyar közönség Enigma, illetve Führernap című könyvei méltán jelentek meg több tízezer példányban. Minden eddigi regénye a diktatúrák természetrajzával foglalkozott, akár történelmi, akár áltörténelmi témájú volt is. A előző kettőt messze felülmúlja izgalomban és mélységben ez a legfrissebb, amely hátborzongatóan mai félelmekre érez rá: vajon nemcsak tetszhalott-e a diktatúra, az erőszak társadalma? Lehetséges-e, hogy a hatalom újra gátlástalan gyilkosok kezébe kerül? Fluke Kelso angol történész nemzetközi kongresszuson vesz részt Moszkvában, ahol egy öregember hihetetlen történettel keresi meg. Negyvenöt évvel ezelőtt Berija testőre volt, amikor Sztálin szélütést kapott. Állítása szerint Berija ellopta Sztálin fekete viaszosvászonba kötött feljegyzéseit, ő segített neki elásni. Tizenöt évet húzott le Szibériában, de most szabadulni szeretne a titoktól, amit most már csak ő ismer. Kelso a rendelkezésére álló kevéske nyomon elindul. Egy piócaként rátapadó amerikai riporterrel a sarkában megkeresi az öreg lányát, majd együtt kiássák Sztálin füzetét. A füzet megérte az érte hozott áldozatokat: kiderül belőle, hogy Sztálinnak közvetlenül a halála előtt viszonya volt egy fiatal arhangelszki lánnyal. Kelso és a riporter Arhangelszkbe utazik. Ott a lány anyjától megtudják, hogy a lány belehalt a gyermekszülésbe, de a fia él. Az hírlik róla, hogy ugyanolyan gyilkos pszichopata, mint az apja volt. A titkot azonban más is megtudja - újjáéledt a sztálinista kommunista párt...

Kollekciók