Ajax-loader

Anthony Capella könyvei a rukkolán


Anthony Capella - The ​Various Flavours Of Coffee
It ​was a cup of coffee that changed Robert Wallis’s life --- and a cup of very bad coffee at that. The impoverished poet is sitting in a London coffeehouse contemplating an uncertain future when he meets Samuel Pinker. The owner of Castle Coffee offers Wallace the very last thing a struggling young artiste in fin de siècle England could possibly want: a job. But the job Wallis accepts --- employing his palate and talent for words to compose a “vocabulary of coffee” based on its many subtle and elusive flavors --- is only the beginning of an extraordinary adventure in which Wallis will experience the dizzying heights of desire and the excruciating pain of loss. As Wallis finds himself falling hopelessly in love with his coworker, Pinker’s spirited suffragette daughter Emily, both will discover that you cannot awaken one set of senses without affecting all the others. Their love is tested when Wallis is dispatched on a journey to North Africa in search of the legendary Arab mocca. As he travels to coffee’s fabled birthplace --- and learns the fiercely guarded secrets of the trade --- Wallis meets Fikre, the defiant, seductive slave of a powerful coffee merchant, who serves him in the traditional Abyssinian coffee ceremony. And when Fikre dares to slip Wallis a single coffee bean, the mysteries of coffee and forbidden passion intermingle…and combine to change history and fate.

Anthony Capella - A ​jégkirálynő
A ​Napkirály fényűző udvarában különös terv készül. XIV. Lajos mind nagyobb hatalomra vágyik, az angolokat szeretné szövetségesének. A cél érdekében semmitől nem riad vissza. A hagyományos diplomáciai eszközökön túl, beveti két "titkos fegyverét": Carlot, a jégdesszerek mesterét és Louis de Keroulle kisasszonyt, az ellenállhatatlan kurtizánt. Mindketten pontosan tudják, mi a feladatuk II. Károly udvarában... De mindezeken túl, mi köze lehet majd egymáshoz az első fagylaltkészítő mesternek és a híres szépségnek? És az hogyan lehetséges, hogy az olaszok nevéhez fűződő fagylalt először Angliában bukkan fel? Anthony Capella újabb történelmi regénye, az írótól már megszokott szellemességgel, mesterien és szórakoztatóan fűzi össze a 17. század történelmi eseményeit a romantikus kalandokkal. Miközben szemünk előtt alakul át Európa történelme azt is megtudhatjuk: hogyan is kezdődött a jeges édesség utáni olthatatlan vágyunk...

Anthony Capella - Vendéglő ​a Vezúvnál
A ​második világháború idején James Gould különös feladattal érkezik a megszállt Nápolyba. Esküvői biztosként korlátoznia kell a brit katonák és a szép olasz lányok házasságkötését. Akad dolga elég, hiszen mindenki a túlélésre játszik, és a háború, a nélkülözés, a veszteségek ellenére boldog akar lenni. A kapitány eleinte szigorúan ragaszkodik a szabályok betartásához, eközben észre sem veszi, mennyire elbűvöli helybéli szakácsnője, a szókimondó fiatal özvegy... Livia Pertini egész lénye felcsigázza az érzékeket, keze alatt a piros, napsütötte paradicsomok, az ezüstös testű szardíniák, a vulkanikus fekete föld zamatát magukba szívó burgonyák, a ropogós zöldségek, az érett gyümölcsök ínycsiklandó ételkölteményekké változnak. És képesek kiváltani a fordulatot, amikor a szív szava többet nyom a latban. Anthony Capella a tőle megszokott könnyedséggel, színesen mesél nehéz időkről, az életet igenlő érzelmekről és élvezetekről, örömökről és fájdalmakról. Valós eseményekből merített történetének szereplői írói fantáziájának szülöttei, de az a bizonyos vendéglő a Vezúvnál ma is létezik...

Jeffrey Archer - Anthony Capella - Lee Child - Patricia Wood - Kettős ​mérce / A kávé sokféle aromája / Nincs mit veszítened / Mázlista
Jeffrey ​Archer: Kettős mérce Egy kivételesnek induló őszi estén két londoni ifjú élete keresztezi egymást: Danny Cartwright az East End egyik autószervizében dolgozik, míg Spencer Craig tehetséges ügyvéd. A tragikusan végződő találkozás után legközelebb már a bíróságon látják egymást, ahol az egyiknek gyilkosságért kell felelnie, míg a másikat a tanúk padjára szólítják. Az ítélet látszólag megpecsételi a vádlott sorsát, ám az élet újabb fordulatokat tartogat mindkettőjük számára. Anthony Capella: A kávé sokféle aromája Amikor 1895-ben a pénztelen költő, Robert Wallis úgy érzi, megfogta az isten lábát, miután alkalmazottai közé fogadja Samuel Pinker kereskedő, hogy írjon a kávé sokféle aromájáról - és mindezt Pinker csinos lányának társaságában. A fiatalembernek azonban még sokat kell tanulnia, és csak egy hosszú afrikai utazás alkalmával ébred rá, miként különböztesse meg az igaz szerelmet az érzéki örömök gyakran önző hajszolásától. Lee Child: Nincs mit veszítened Jack Reacher Colorado államban köt ki, ahol hamar kiteszik a szűrét egy Despair nevű kisvárosból, mivel a helyieknek nem tetszik a képe. Persze Reacher hamarosan visszatér a településre, hogy alaposabban is szemügyre vegye. Többek között arra keresi a választ, miért száll fel a városközeli ipartelepről minden este egy kisrepülőgép. És a helyi rendőrök miért tesznek meg mindent, hogy távol tartsák Reachert Despairtől? Patricia Wood: Mázlista Az amerikai szerzőnő bemutatkozó regénye arra emlékeztet, hogy a pénz nem mindig boldogít, a magas IQ pedig nem egyenlő a bölcsességgel. A főhős, Perry M. Crandall egy kicsit nehézkes, de nem fogyatékos. Amikor egy kisebb vagyont nyer az állami lottón, az addig feléje sem néző családtagok megpróbálják befolyásuk alá vonni, miközben barátai segítségével lassan megtanulja, mi kell a valódi boldogsághoz.

Anthony Capella - The ​Food of Love
In ​Anthony Capella's delicious debut novel, Laura, a twentysomething American, is on her first trip to Italy. She's completely enamored of the art, beauty, and, of course, food that Rome has to offer. Soon she's enamored of the handsome and charming Tommaso, who tells her he's a chef at the famed Templi restaurant and begins to woo her with his gastronomic creations. But Tommaso hasen't been entirely truthful he's really just a waiter. The master chef behind the tantalizing meals is Tommaso's talented but shy friend Bruno, who loves laura from afar. Thus begins a classic comedy of errors full of the culinary magic and the sensual stmosphere of Italy. The result is a romantic comedy in the tradition of Cyrano de Bergerac and Roxanne that tempts readers to devour it in one sitting. Evoking the sights, smells and flavors of Italy in sensuous prose, this lively book also features recipes for readers to create (or just dream about) Bruno's food of amore.

Anthony Capella - A ​szerelem étke
Rómában ​vagyunk, ide érkezik Amerikából művészettörténeti ösztöndíjjal a gyönyörű Laura. Egy nap betér Tommaso, a szoborszépségű szívtipró törzshelyére, aki a véletlenül kihallgatott telefonbeszélgetésből megtudja, hogy Laura ezentúl csakis olyan olasz srácokkal kezd, akik tudnak főzni, mert azok a szerelemben is nagymenők. Pincérként Tommaso sajnos csak a pizzához ért, barátja, a mafla Bruno azonban az egyik legjobb római étterem séfje. És mivel Laurát mindenképpen el kell csábítani, hamarosan kezdetét veszi egy fergeteges bohózat. Tommaso mennyei étkeket tálal Laurának - persze Bruno főztjét, aki leleményesen igyekszik köddé válni a lakásban, hogy ki ne derüljön a turpisság -, és le is veszi a lábáról. Laura halálosan beleszeret Tommasóba, csakhogy Bruno is Laurába. Tommaso viszont egy idő múltán új kalandra vágyik. Vagyis mindenki mást akar. De ahogy a régi mondás tartja, a szerelem mindent legyőz, pláne akkor, ha a szerelem étkei is terítékre kerülnek. Ez a könyv nemcsak szellemes románc, hanem rendhagyó római útikalauz és kulináris kalandregény is egyben.

Anthony Capella - A ​kávék költője
London, ​1896. Robert Wallis pénztelen és gondtalan világfi. Amikor egyéb bevételi lehetőség híján Samuel Pinker londoni kávénagykereskedő szolgálatába áll, nem sejti, hogy élete egyszer és mindenkorra megváltozik. A költői babérokról csak álmodó, de a szavakkal jól bánó fiatalembertől azt várják, hogy Pinker lányával, a szenvedélyes Emilyvel együttműködve fogalmazza meg és kategorizálja a különböző kávék ízeit. Ez a váratlan feladat átfogó érzéki, érzelmi és - az események alakulása folytán - tényleges utazásra indítja hősünket, melynek során a kávék költője a kávé különböző ízei mellett mindenekelőtt önmagát fedezi fel. Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a "Szerelem étke" 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A "Kávék költője" elsöprő, érzéki, két évtizeden és három kontinensen át kanyargó szerelmi történet, egzotikus és feledhetetlen érzékek lakomája. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.

Kollekciók