Ajax-loader

Csernai Zoltán könyvei a rukkolán


Csernai Zoltán - Titok ​a világ tetején
A ​tibeti hegyekbe induló tudományos expedíció, amelynek az a célja, hogy egy messze eső gleccser sajátos felmelegedésének okait felderítse, váratlan akadályokra bukkan. Találkozik a legendás "jeti", a himalájai "medveember" nyomaival, az expedíció műszerei pedig különleges, nagy erejű sugárzásra engednek következtetni furcsa mérési eredményeikkel. A szerző remek logikával, az érdeklődés állandó ébrentartásával derít fényt az expedíción belül működő ellentétes erőkre, elvisz bennünket a titokzatos sugárzás fő forrásához, egy messziről jött különleges csillaghajóhoz és a "jeti"-nek nézett élőlényhez, amely intelligencia tekintetében nem marad el Földünk emberétől.

Csernai Zoltán - A ​boldogságcsináló
"Eljött ​a nagy nap. Valamennyien diadalkiáltásban törtünk ki, amikor a mélyen alvó Cézár kutyánk koponyáján rögzített biovizisztor működni kezdett, s a másik asztalon, a szomnifon-recording képernyőjén felvillant az első "kutyaálom-film"! Egy lapos tálat láttunk felénk közeledni a képernyőn, tele húsdarabokkal és csontokkal. Az egészet szinte úgy láttuk azután, mintha mi magunk, saját kutyaszájunkkal habzsolnánk, rágnánk a finom falatokat!" Csernai Zoltán új, krimis felépítésű, különös témájú és hangulatú sci-fivel jelentkezik. Amint az utószavában írja: a "csillagembertől" visszatalált a közönséges földi emberhez, s ebben a regényében más nem a távoli csillagrendszerekben létező társakat keresi, hanem önmagunk - az emberi _agy_ - titkait kutatja; lépésről lépésre, a felfedezés minden izgalmát megosztva az olvasóval, miközben a kutató tudós egyéni drámája markáns keretbe ötvözi a tudományos-fantasztikus témát.

Csernai Zoltán - Tollaskígyó ​utolsó visszatérése
Miért ​jelenik meg napjainkban ismét a fehér bőrű, szakállas, hol quetzalmadártollas és kígyós fejdíszt, hol hosszú, fehér köntöst viselő bölcs, jóságos isten Mexikóban, a Yucatán-félsziget partjainál? Miért hiszik azt történetünk szereplői, hogy az ember alakban felbukkant Tollaskígyó az Orgon Negyedik Világából jött csillagember? Mit vár tőle az idős professzor, a szervátültetés tudósa, aki végtagbankot alapított, és miben reménykedik az a hajótörött fiatal régész, aki itt folytatja apja mezopotámiai kutatásait? Szerelem és féltékenység, földrengés és atomrobbantás, menekülés és hajsza szárazon és vízen alakítja és pecsételi meg a szereplők sorsát. A történet végére az is kiderül, ki a barát és ki az ellenség: kit őriz Vitztipocstli, a démonok démona, és kiért jön el felszabadítóként a mélytengerek népe.

Csernai Zoltán - Delfinkaland
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csernai Zoltán - Farkaskölykök ​és vízipockok
A ​naptár 1937. szeptember harmadikát mutatott, de Nádasváron még javában tüzelt a forró alföldi nyár; a széles, poros utcákon a minap még mezítlábas gyerekcsapatok vonultak fürödni a Körös-csatornára, a Piros Alma vendéglőhöz vagy a békési zsilipen túl a Bandika-fához, de ezek ma már kimosdatva, sündisznóra felkefélt vizes frizurákkal, ünneplő matrózblúzokba bújtatva bandukoltak az évnyitóra, az iskolák tágra nyílt kapui felé. A gyerkőcök megszeppenve pislogtak fel kezüket keményen szorító anyjukra, és csak akkor vidultak fel, amikor csilingelő fagylaltoskocsik bukkantak elő az utcasarkokon, mire nagy kunyerálások és ígérgetések következtek még egy utolsó vakációs fagyiért.

Sam J. Lundwall - Csernai Zoltán - Cs. Horváth Tibor - Stanisław Lem - Visszatérés ​a Földre / Titok a világ tetején / Doktor Diagoras
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csernai Zoltán - Atleóntisz
Senki ​sem tudja, mikor és hogyan pusztult el Atlantisz... Senki sem tudja, hogy létezett-e valóban, éltek-e hatalmas királyai, járták-e hajói az ősi idők tengereit, meghódították-e seregei az akkor ismert világot, vagy csak filozófusok és költők vágyaiban és ábrándjaiban született. Földrajztudósok, régészek, utazók, kalandorok kutatták nyomait. Néha azt hitték, hogy megtalálták, de Atlantisz szigete mindig eltűnt, a nyomok csalókának bizonyultak. utoljára néhány éve Szantorin szigetén találtak nyomaira a geográfusok. Új regényében Csernai Zoltán versenyre kél a tudománnyal. A történelem előtti időkben űrhajók szállnak le a Földközi tenger egyik kis szigetén... Messziről menekültek, a pusztulásból, és mégis a pusztulást hozták magukkal...

Csernai Zoltán - Az ​özönvíz balladája
Titokzatos ​űrhajók érkeznek a földre, valahonnan Tau Ceti környékéről. A sumer városok harcban állnak egymással. Az űrlény istenek megpróbálnak békét teremteni közöttük. Vajon sikerül-e, vagy katasztrófába torkollik kísérletük? Megtudjuk az izgalmas könyvből.

Csernai Zoltán - Csukák, ​harcsák és rosszcsontok
Könnyen ​lehet, hogy ezeket a kilenc-tíz éves fiúkat - nem teljesen alaptalanul - rosszcsontoknak tartja némely felnőtt. De a gyerekkor az élet legboldogabb időszaka. Nem számít, hogy milyen ruha van rajtunk - úgyis egész nyáron egy szál klottnadrágban járunk. Mindegy, hogy mit eszünk - éhen nem maradunk. Az elemi iskola igazán nem teher, polgáriba kerülni meg valóságos boldogság! A regény írója - akinek eddig fantasztikus írásait ismerte a közönség - egy ilyen boldog gyermekkort rajzol meg új könyvében. "Körös-parti vakáció" - akár ez is lehetne a regény címe. Nemcsak azért, mert szünidőben játszódik, és a fiúk a maguk építette Jangada "fedélzetén" kalandozzák be a Holt-Körös vizeit, hanem elsősorban alaphangulata miatt.

Csernai Zoltán - Titok ​a világ tetején / Az özönvíz balladája
Egy ​gleccser "megvadul" a Himalája hegyei között, és 15 kilométeres sebességgel "vágtatni" kezd. A belőle eredő patak vize erős radioaktivitást mutat. Mi történhetett? Havasi emberek, "yetik" csoportja bukkan fel a geológusok tábora körül. A jég-lében különös "pók" nyomaira bukkannak a helikopterek. Mi történt? A nyomok messzebb vezetnek, az összefüggések egyre távolabbiak és egyre rejtélyesebbek. Mi köze a "kettős spirálnak" a Tau Cetihez, a Tau Cetinek az ős sumér eposzokhoz, és az idegen űrhajóknak a történelem-előtti katasztrófákhoz ? Csernai Zoltán összefüggő két regénye megmagyarázza a titokzatos eseményeket. A régészeti kutatások kalandossága, a Gilgames eposz zordonsága, az idegen világok találkozásának irgalma egyesül emberséges mondandójú történetté Csernai tudományos-fantasztikus regényében.

Kollekciók