Ajax-loader

Sebestyén Balázs könyvei a rukkolán


Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​övezet - Avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és túl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. A könyv készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszú élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Sebestyén Balázs - Szigorúan ​bizalmas
Hogyan ​lehetünk szerethetők? Mit kezdjünk a vágyainkkal? Legyőzhetjük-e féltékenységünket? Mi történik a halálunk után? Sokan talán meglepődnek, hogy ezekre a kérdésekre Sebestyén Balázs keresi a választ. Ez a könyv elsősorban az emberek problémáiról szól. Azokról, akikkel találkozott, s akik megnyíltak előtte. Vannak közöttük híresek és ismeretlen ismerősök egyaránt. Balázs könyve közös dolgainkról mesél. Félelmekről és kétségekről, amelyekkel nap mint nap szembesülünk. Mégsem szomorú olvasmány, épp ellenkezőleg remény sugárzik belőle. Ahogy Balázs fogalmazta: "Szeretném, ha sokan vigaszt merítenének ebből a könyvből, elgondolkodnának rajta, és meghallanák az üzenetemet: NEM VAGY EGYEDÜL!!!"

Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és túl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. A könyv készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszú élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E.mentes ​övezet 2., avagy több mint reggeli
Az ​E-mentes övezet rádiós táplálkozási rovat már ötödik éve ad hírt az élelmiszer- és táplálkozástudomány újabb felismeréseiről. Ez idő alatt sok ezer család életmód-változtatásában segített, emellett mind a műsor, mind az immár több mint húszezer példányban elkelt első kötet általános "véleményformáló erővé" lépett elő saját szakterületén belül. A rovat az elmúlt évben is folytatódott, nem csökkenő érdeklődés mellett, így Sebestyén Balázs és Bio Gabi újabb riportkötetbe rendezték az első kötetből kimaradt, illetve az azóta elhangzott témákat. Meglepetésekkel is készültek: A könyvben újabb titkok kerülnek napvilágra az élelmiszeriparról, a reklámpszichológiáról és a tudomány egyéb rejtett fiókjaiból, amelyek a műsorban nem, vagy nem ilyen részletességgel hangozhattak el. Továbbra sem rejtik véka alá az egészségünket közvetlenül érintő kérdésekben véleményüket. A kedves olvasó a második kötetben is beléphet a konkrétumok világába, ahol megismerheti az ok-okozati összefüggéseket, kézzelfogható válaszokat kaphat számos megfogalmazott vagy meg nem fogalmazott kérdésére: - Hogyan készülnek az üdítőitalok, és milyen hatásai vannak az energiaitaloknak? - Milyen változásokat okoz az élelmiszerben a főzés, a sütés, a hűtés vagy a fagyasztás? - Melyek a jobb és a rosszabb csomagolóanyagok, és mit tudhatunk a PET-palackról? - Mit jelent a magtáplálkozás és az ómega-3-korrekció? - Milyen meglepő hírekkel szolgáltak a kutatók az aminosavak terén? - Hogyan hatnak a fitokemikáliák, és minek köszönhető a vegán étrenddel kapcsolatos "pálfordulás" a szakmában? - Mely vegyületek védik az agyi-idegi funkciókat? - Miért különlegesek a csírák, és mit tudhatunk az étrenddel bevitt GABA hatásairól? - Mit tehetünk a vas-, B12-, cink- réz-, és mangánhiány ellen, és miért hasznos az érzékeny gyomrúaknak az U-vitamin? - Miért nevezik a sörélesztőt "táplálkozásbiológiai kincsesbányának"? Mindezek mellett Balázs kérdezi Bio Gabit az otthoni konyhatechnikáról, a teflon- és zománcozott edényről, az étermérgezésekről, a homociszteinről, a homoktövisről, az aszalványokról vagy a bőr minőségét javító étrendről. A kényesebb témákat sem kerülik el, így előkerül a szójakérdés, a fitoösztrogének, a haspuffadás, a mikrohullámú sütő használata és sok más terület. Az összefüggések feltárása mellett külön hangsúlyt kapnak a könyvben a gyakorlati tanácsok is. E második kötet szerves folytatása lehet az elsőnek, és továbbviheti a megkezdett szakmai-ismeretterjesztő munkát.

Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és túl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. A könyv készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszú élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Bánfi Ibolya - Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​szakácskönyv
Sebestyén ​Balázs és Bio Gabi ezúttal a reformtáplálkozás gyakorlatába avatja be olvasóit. Tudományos segédanyagokkal gazdagított ünnepi szakácskönyvet tart kezében a kedves Olvasó, több mint hatvan különleges recepttel, melyek megalkotásához segítségül hívták Bánfi Ibolya vegán séfet, aki több mint húsz esztendeje mindennapi szinten készít ízletes reformételeket otthon és főzőtanfolyamain. Egy izgalmas szakácskönyvsorozat első gyöngyszeme ez a kötet, amely kiemelt alkalmakra szánt ételekből és italokból szemezget, legyen az karácsony, szilveszter, születésnap, névnap, évforduló vagy baráti összejövetel. Az üdvözlőitaloktól és a vendégváró falatoktól elindulva eljutunk az ünnepi főételekig, nem feledkezve meg az édességekről sem. Célunk a gyakorlati ötletadás. Mit reggelizzek? Hogyan készül egy egészséges ebéd? Hogyan tehetem ízletesebbé az egészséges alkotókból készült fogásokat? Az elméleti ismeret mellé valóban hasznosak a gyakorlati ötletek. Az elmúlt évek rádiós műsorai, előadás-sorozatai, főzőtanfolyamai bizonyították, hogy nagyon is életszerű a növényi alapú vegán, illetve reformétrend bevezetése, az egészségtudatosság jegyében. Bízunk abban, hogy az E-mentes szakácskönyv ünnepi kötete támogatni fogja az otthoni ételkészítést, és hozzátehet a hazai lakosság egészségének védelméhez, javításához.

Bánfi Ibolya - Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​szakácskönyv
Sebestyén ​Balázs és Bio Gabi ezúttal a reformtáplálkozás gyakorlatába avatja be olvasóit. Tudományos segédanyagokkal gazdagított ünnepi szakácskönyvet tart kezében a kedves Olvasó, több mint hatvan különleges recepttel, melyek megalkotásához segítségül hívták Bánfi Ibolya vegán séfet, aki több mint húsz esztendeje mindennapi szinten készít ízletes reformételeket otthon és főzőtanfolyamain. Egy izgalmas szakácskönyvsorozat első gyöngyszeme ez a kötet, amely kiemelt alkalmakra szánt ételekből és italokból szemezget, legyen az karácsony, szilveszter, születésnap, névnap, évforduló vagy baráti összejövetel. Az üdvözlőitaloktól és a vendégváró falatoktól elindulva eljutunk az ünnepi főételekig, nem feledkezve meg az édességekről sem. Célunk a gyakorlati ötletadás. Mit reggelizzek? Hogyan készül egy egészséges ebéd? Hogyan tehetem ízletesebbé az egészséges alkotókból készült fogásokat? Az elméleti ismeret mellé valóban hasznosak a gyakorlati ötletek. Az elmúlt évek rádiós műsorai, előadás-sorozatai, főzőtanfolyamai bizonyították, hogy nagyon is életszerű a növényi alapú vegán, illetve reformétrend bevezetése, az egészségtudatosság jegyében. Bízunk abban, hogy az E-mentes szakácskönyv ünnepi kötete támogatni fogja az otthoni ételkészítést, és hozzátehet a hazai lakosság egészségének védelméhez, javításához.

Kollekciók