Ajax-loader

Lerner János könyvei a rukkolán


Lerner János - Rejtélyes ​helyek, misztikus világok
Bolygónkon ​számos olyan emberi alkotás található, amely még az írásbeliség megszületése előtt keletkezett. Létrehozásuk pontos körülményei többnyire mindmáig tisztázatlanok, miként az is, hogy kik és milyen célra építették és használták őket. Gigászi méretű faragott kőtömbök, titokzatos piramisok, különös óriás rajzolatok és kőszobrok, mestermunkával megépített hatalmas szentélyek és lenyűgöző méretű romvárosok tanúskodnak szinte valamennyi kontinensünkön arról, hogy az emberi civilizáció már évezredekkel ezelőtt is képes volt az örökkévalóságnak szóló alkotások létrehozására. Vajon létezett-e a legendás Atlantisz? Valóban eltűnt civilizációk romjai találhatók a Karib-tenger mélyén? Csakugyan Noé bárkájára bukkantak az Araráton? Hogyan keletkeztek a Nazca vonalak? Kik, miért és miképp alkották a Húsvét-sziget óriásszobrait? Több korábban megmagyarázhatatlan titokról a tudomány már fellebbentette a fátylat, ugyanakkor számos rejtély még mindig magyarázatra, megfejtésre vár.

Lerner János - Világutazók ​atlasza
A ​könyv bolygónk népeinek nemzeti, illetve egyetemes értékű természeti és kulturális örökségeit kontinensről kontinensre, régióról régióra, országról országra igyekszik bemutatni, olykor átlépve az egyes államok szigorúan értelmezett határait. Az ismerkedést mintegy 1400 fénykép, 170 térkép, nemzeti lobogók, címerek, az államok földrajzi adatai, valamint az egyes térségek és országok természeti és kulturális látnivalóinak rövid leírása segíti.

Galácz András - Lerner János - Dél-Amerika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lerner János - 80 ​lap alatt a Föld körül
Jules ​Verne világhírű regényének főhőse, Phileas Fogg legendás 80 napos Föld körüli utazása során 64 napot óceánokon és tengereken töltött. 140 évvel később, 2012 őszén dédunokája, Jonathan L. Fogg brit újságíró-riporter különleges megbízást kap: dédapja nyomába eredve 80 nap alatt kell körbeutaznia a világot. Alaposan felkészülve, egyetlen kézipoggyászával, iPadjével és néhány különleges Travel Agent kártyával a tárcájában vág neki a 80 napos Föld körüli útnak. Könyvünk egy olyan útvonalakat, látnivalókat és szálláshelyeket felvonultató ismeretterjesztő útikönyv, mely megtörtént és elképzelt eseményeket alapszik.

Lerner János - Fesztiválok ​- Karneválok - Ünnepek - Parádék
A ​fesztiválok és ünnepek a világon mindenütt a nemzetek, vallási közösségek és népcsoportok legjellegzetesebb és legszínesebb hagyományai közé tartoznak. A könyvben megtaláljuk a nagy világvallások szertartásaihoz, vallási előírásaihoz kapcsolódó, a legnagyobb tömegeket megmozgató ünnepeket. Szerepelnek színpompás karneváli felvonulások, tradicionális sport-és vallási vetélkedők, különleges állat-, étel- és italfesztiválok, látványos parádékkal köszöntött nemzeti ünnepek és egzotikus törzsi találkozók, de helyet kaptak egyes népcsoportok különleges párválasztási és kulturális fesztiváljai is. Vannak évezredes hagyományokat felidéző szertartások, és akadnak alig évtizedes "múlttal" rendelkező, évről évre egyre nagyobb tömegeket meghódító események. Az esztendőnek bármelyik napját is válasszuk, szinte bizonyos, hogy valahol a világban a több ezer népcsoport valamelyike éppen ünnepel. Vannak ünneplések, melyek csak néhány órán át tartanak, mások sokszor heteken, olykor hónapokon át. Néhol az esőt várják, máshol az áradás végét, van, ahol munkával, másutt éppen munkaszünettel, egyesek szigorú önmegtartóztatással, mások pedig határtalan dőzsöléssel és dorbézolással ünnepelnek. A könyv végén található fesztiválnaptár az év minden hetére legalább négy programot kínál csak győzzük idővel! A választást megkönnyítendő, a gondosan válogatott, szemléletes képekkel illusztrált album újévtől szilveszterig hat kontinens több mint hatmilliárd lakójának 85 legszínesebb, leglátványosabb fesztiváljára kalauzolja el az olvasót.

Lerner Balázs - Lerner János - Regélő ​kövek
Az ​ember formálta kövek mindig árulkodnak készítőik koráról és kultúrájáról. A különböző kőeszközök, építmények és műalkotások néha többet elmondanak készítőikről, mint egy-egy hosszabb szöveg. A hallgatag köveket és sziklákat faggató régészeknek nincs könnyű dolguk - az őskori barlangrajzokról és az emberiség legrégibb építményeiről például mind a mai napig igen keveset tudunk. Könyvünk az emberiség történetének talán legnevesebb "regélő köveit" veszi sorra, azaz nem átfogó, a múlt eseményeit gondosan végigkövető száraz történelemkönyvet tart kezében az olvasó. Megpróbáltuk összegyűjteni azokat a helyszíneket, lelőhelyeket és tárgyakat, amelyek kapcsán a legjobban bemutatható, hogy mi mindent tudhatunk meg a múltról e néha igen beszédes köveknek köszönhetően. A Bevezetőben rövid kőzettani ismertető után áttekintjük a kőzetek hasznosításának legfontosabb területeit, és kitérünk a kövek szóra bírásának tudományára, a régészetre is. A későbbiekben kontinensről kontinensre vándorolva járjuk végig a legbeszédesebb regélő köveket. Kirándulásaink során minden oldalpáros részletes térkép és lap szélén megjelenő idősáv segíti a tájékozódást. Reméljük, hogy a föld körüli utazás további kalandokra csábítja majd az olvasót.

Lerner János - A ​Föld, ahol élünk
A ​hagyományosan magas minőségű, részletes térképeket ötvöztük csodálatos tájak fotóival és izgalmas, érdekes leírásokkal. Az egyes fejezeteket - földrészeket - világot látott, sokat utazó hírességeink gondolatai, emlékezései nyitják meg. Utazzon velünk "Földünk" lapjain vagy merítsen ötleteket saját útjához exkluzív kiadványunk segítségével!

Lerner János - Hét ​kontinens hetedhét csodája
A ​"világ csodája" kifejezés mindig valami utánozhatatlant, különlegeset, egyedit, igazi ritkaságot takar - olyat, amilyenből csak egy, egyetlenegy létezik, térben és olykor időben is valahol távol, talán csak a legendákban vagy a mesékben, hetedhét országon is túl... 1978 óta az ENSZ oktatási és kulturális szervezete, az UNESCO a tagállamok felterjesztése alapján, szigorú feltételrendszer szerint évente lajstromba veszi "az egész emberiség egyetemes kincse" címre méltó, az utókor számára megőrizni érdemesnek tartott kulturális és természeti örökségeket. A Világörökség-listán 2007-ben már több mint 850 "csoda" szerepel - a sor évente 20-30 újabb tétellel bővül. Válogatásunkban arra törekedtünk, hogy e kötetben több, a Világörökség-listára is felkerült világhírű érték mellett - természetesen rangsorolás és a teljesség igénye nélkül - néhány kevésbé ismert "rejtett kincs" is szerepeljen: így ritka természeti képződményeket, különleges építészeti érdekességeket, valamint néhány eltűnő kultúrájú népcsoportot is bemutatunk. Összeállításunk azzal a nem titkolt szándékkal és reménnyel készült, hogy hozzájárulhatunk e közös kincsek bemutatásához és megőrzéséhez, és e kötetet lapozgatva az Olvasó is kedvet kap majd saját "csodalistája" elkészítéséhez.

Lerner János - A ​világ legszebb vidékei
Az ​emberi civilizáció történelméhez remekbeszabott műalkotások sokaságával járultak hozzá zseniális elődeink, de az anyatermészet erőinél csodálatosabbat, egyben meghökkentőbbet emberi kéz soha nem készíthet. Földünk telis-tele van olyan relytélyes és varázslatos vidékekkel, hogy a gazdag fantáziával megáldott művészek sem álmodhatnak vászonra hasonlót. Az alkotóereje teljében lévő természet legnagyszerűbb műveit mutatja be ez a kötet Izlandtól a King George-szigetig, Új-Zélandtól a Grand-kanyonig, valamennyi kontinensen elidőzve néhány oldal erelyéig, hogy az olvasó megtekinthesse a Kék Bolygó ezeregy arcát.

Liptai Zoltán - Lerner János - Edd ​körbe a világot
Talán ​túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy van két dolog a világon, amit mindenki szeret: szép helyekre utazni és finomakat enni. Könyvünk szubjektív válogatást tartalmaz a világ nemzeteinek legjellemzőbb és legfinomabb ételeiből, amelyeket saját otthonunkban mi is könnyedén elkészíthetünk. A receptek összeállításakor kerültük a nehezen beszerezhető, egzotikus alapanyagokat. Fő célunk az volt, bárki, aki kedvet kap a receptek, fotók és az adott országhoz tartozó érdekességek láttán, könnyedén varázsolhasson ebédlőjébe egy csipetnyi Mexikót, falatnyi Japánt, rövidke időre egy párizsi vendéglőbe vagy egy New York-i utcai hamburgeres mellé képzelhesse magát.

Lerner János - Óvárosok
Egy ​város legszebb, leghangulatosabb része kétségtelenül történelmi központja, az óváros. E szó a legtöbb emberben kanyargós, keskeny utcák, ódon kapualjak, málló falak, cseréptetők és pislákoló gázlámpák látványát, harangzúgást vagy épp macskaköveken kopogó léptek zaját, füstös kiskocsmák, netán teraszos-napernyős kávézók hangulatát idézi fel.

Lerner János - Világjárók ​kisatlasza
Utazik ​a világ... van, aki családot, barátot, ismerőst látogat, sokan zarándokúira kelnek, vannak, akik számára az utazás életforma és munka, sőt hivatás: ők a sofőrök, hajósok, pilóták és utaskísérők, hegyi vezetők, guide-k, dragománok, kirongózik, idegenvezetők, úti kalauzok... és végül léteznek az UTAZÓK. Három fajtájuk ismert: van, aki már beutazta a fél világot, van, aki csak most indul neki, és van, aki csupán „virtuálisan" szeret utazni. A könyv szerzője tapasztalt világutazó, aki végigkalauzolja. Önt a Föld országain, bolygónk népeinek természeti és kulturális örökségein.

Kollekciók