Ajax-loader

Czellár Katalin könyvei a rukkolán


Czellár Katalin - Élők, ​holtak, istenek háza
Városok, ​falvak Lakóházak Paloták Masztabák Az Óbirodalom piramisai A Középbirodalom piramisai A fáraók elrejtett sírjai Nap-templomok Sziklatemplomok

Czellár Katalin - Stájerország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czellár Katalin - A ​Szent Jakab-út
Az ​ún. Szent Jakab-út, amely a Santiago de Compostelába vezető utakat jelenti, lényegénél fogva különbözik a többi jelentős zarándokúttól. Ez a különbség abból áll, hogy nemcsak a cél, vagyis az idősebb Jakab apostol sírjának a meglátogatása a fontos - természetesen ez a legfontosabb -, hanem a hozzá vezető utakon lévő állomások felkeresése is. Ezek az állomások mint láncszemek kapcsolódnak egymáshoz, némelyik maga is nevezetes zarándokhely. A kiválasztott útvonal végigjárása önmagában is élményszámba megy - nemcsak vallási, hanem művészeti szempontból is -, s felkészít a csúcspontra: Santiago de Compostela meglátogatására. A vándorló művészek terjesztették el a román kor és a gótika művészetét Európában, a zarándokok nyomán jelent meg az arab (mór) hatás Navarrában és Aragóniában, s bizonyos fokig még Franciaországban is. Könyvünk a vallási vonatkozások mellett ezt a művészeti-építészeti örökséget kívánja bemutatni a zarándokút egyes állomásainak tükrében.

Bereznay István - Cseke László - Czellár Katalin - Kátai Ildikó - Kovács Irén - Somogyi Gyula - Wellner István - Hungary
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czellár Katalin - Somorjai Ferenc - Magyarország
Panoráma ​nagyutikönyvek sorozat az adott országról általános tudnivalókat – földrajz, történelem, gazdaság, társadalom, kultúra, tudomány stb. – tartalmaz. Az utazással és a mindennapi élet dolgaival kapcsolatban részletes gyakorlati tudnivalókkal ismertet meg. A részletes útikalauz sok színes képpel, térképpel, leírással, információval mutatja be a látnivalókat, ajánlott útvonalakat és kirándulásokat.

Czellár Katalin - Dunakanyar ​és környéke
A ​Tájról tájra útikönyvsorozat második kötete az ország egyik legszebb tájára, az épített és természeti látnivalókban bővelkedő Dunakanyarba és környékére csalogatja az érdeklődőket, ahol kultúránk megannyi féltve őrzött kincse található. A sorozat célkitűzéseinek megfelelően a kötet jól kezelhető, zsebbe tehető kalauz, amely szinte "kézen fogva" vezeti a turistát a nagy folyó mellett és a part menti hegyvidékeken. Az érdeklődésre számot tartó műemlékeken, történeti és természeti látnivalókon kívül bemutatja azok környezetét is. A könyv röviden leírja a települések történetét. Részletesebben ismerteti a történelmi városokat hazánk első fővárosát. Esztergomot, amely ma is a magyar római katolikus egyház központja; a váráról és pompás reneszánsz palotájáról híres Visegrádot; a mediterrán hangulatú, múzeumairól és skanzenjéről nevezetes Szentendrét, a barokk és klasszicista építészet szép példáival büszkélkedő Vácot stb. EIkalauzol a természeti szépségekben bővelkedő, part menti hegyek közé (Pilis, Visegrádi-hegység, Börzsöny) is. A Duna-völgy szakaszonként más és más, de mindig szemet gyönyörködtető arcát mutatja. Végigvezet a festői Ipoly-völgyön is. Végezetül érdekes kirándulást ajánl a kötet az új Mária Valéria hídon át Párkány és vidékének, az Alsó-Garam-mentének megismerésére. A könyv egyaránt szól az autós és a vonattal utazó turistáknak, nyaralóknak. A települések rövid történetének leírása, látnivalóinak részletes bemutatása mellett a gyalogtúrák, kirándulások kedvelőinek is ajánl útvonalakat, utal a kerékpártúrázási, a vízi- és egyéb szabadidősport lehetőségekre. Felhívja a figyelmet a kulturális programokra, rendezvényekre. Településenként a látnivalók ismertetését a legfontosabb hasznos tudnivalók felsorolása egészíti ki. A nagyobb településeken (Esztergom, Szentendre, Vác, Visegrád) várostérkép segíti a tájékozódást.

Czellár Katalin - Irak
Irakról ​útikönyvet írni nehéz feladat. Az ország több évezredes múltra tekint vissza, története, művészettörténete sokrétű és szerteágazó. A nagyjából az egykori Mezopotámia (Folyamköz) földjén megalakult modern állam ókori és középkori emlékei nagyrészt csak a régészek ásói nyomán keltek éetre, s nem olyan látványosa, mint - mondjuk - Egyiptom remek templomai, királysírjai, vagy a görögök klasszikus szépségű alkotásai. Útikönyvünk "Általános tudnivalókkal" kezdődik, amelyben az olvasó rövid áttekintést talál Irak földrajzáról, történetéről, művészetéről, lakóiról. A "Részletes útikalauz" először Bagdadot mutatja be, majd a fővárosból kiindulva, több útvonalra felfűzve ismerteti a Folyamköz tájait, látnivalóit. A könyv végül "Gyakorlati tudnivalókkal" zárul.

Czellár Katalin - Kanada
A ​Panoráma-útikönyvek kiadója, a Medicina közel húsz évvel a legutóbbi kiadás után újra Kanadába invitálja olvasóit. Ez a hatalmas kiterjedésű tengerentúli állam több mint 14 millió utazó célpontja évente. Az elmúlt tizenkét évben több tízezer honfitársunk látogatta meg ezt a meseszép országot. A beutazó turisták száma egyre nő, s Kanada virágzó gazdaságának, idegenforgalmának kedvező változásai is arra sarkalták a Kiadót, hogy a legutóbbi, 1985. évi kiadás után egy teljesen új, de a sorozat hagyományos felépítését követő útikalauzzal lepje meg olvasóit. Kötetünk azokhoz szól, akik szeretnék közelebbről megismerni Kanada kultúráját, történelmét, hagyományait, történetét és mai életmódját.

Cs. Tompos Erzsébet - Czellár Katalin - Moldvai ​utazások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czellár Katalin - Spanyolország ​építészete II.
Kötetünk ​az egységre törekvő spanyol államok, majd az egy korona alatt egyesülő Spanyolország kései középkortól induló építészettörténeti fejlődését kívánja bemutatni. Az e korszakokkal foglalkozó szakirodalom adatai sokszor meglehetősen ellentmondásosak, elsősorban az évszámokat, de gyakran a művészek személyét illetően is. Ilyen esetekben igyekeztünk a leghelyesebbnek tűnő s a legtöbb kutató által használt adatot figyelembe venni. A szövegben elkerülhetetlen volt néhány spanyol szakkifejezés megőrzése azokban az esetekben, amikor ezeket nem lehet egyetlen szóval fordítani. E fogalmak megközelítő magyar fordítását az alábbiakban közöljük.

Czellár Katalin - Sopron
A ​mintegy 57 000 lakosú Sopron hazánk egyik legrégibb és legszebb települése. Gondosan helyreállított műemlékegyüttese, környezetének változatos természeti szépségei Magyarország egyik leglátogatottabb idengenforgalmi központjává avatják az osztrák határ közvetlen közelében levő várost. A Panoráma sorozat ezen kötete gyakorlati útmutatóval, térképekjegyzékekkel és alaprajzokkal kiegészítve mutatja be ezt a csodálatos várost.

Bellon Tibor - Czellár Katalin - Holényi László - Lőrincz Ottó - Péter László - Szekeres Zoltán - Tóth Pál - Tüskés Tibor - Magyarország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók