Ajax-loader

Csigó László könyvei a rukkolán


Csigó László - Csörgő Anikó - Pető Zsuzsa - Várjuk a babát!
A Várjuk a babát! című könyv felhívja az áldott állapotban lévő mamák figyelmét a terhesség alatt várható változásokra, hasznos táplálkozási tudnivalókra, étrendi változtatásokra, amelyek nagyon fontosak a terhesség különböző szakaszaiban. Amit mi eszünk, azt eszi a baba is. Étrendünket úgy kell összeállítani, hogy a magzat megkapja a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat! Könyvünket azoknak a kismamáknak ajánljuk, akik most élik át először a gyermekvárás csodálatos érzését, akik választ várnak a terhességgel járó problémák megoldására.

Csörgő Anikó - Csigó László - Adventtől karácsonyig - 2. kötet
A karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus, a Megváltó születésének napja: a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon ünnepe. Hogyan készüljünk erre a szép ünnepre? Hogyan díszítsük lakásunkat? Mit süssünk, főzzünk karácsonyra? Hogyan varázsoljunk ünnepi hangulatot a gyerekszobába? Hogyan díszítsük a fenyőfát? Ezekre és sok más kérdésre ad választ - számtalan ötlettel, színes képpel az Adventtől karácsonyig c. könyv második kötete. Akinek megvan az első kötet, reméljük örömmel fogadja a folytatást.

Csigó László - Szakácskönyv férfiaknak
A prosztata megnagyobbodásának kockázata az életkor növekedésével fokozódik: 80 éves korára a férfilakosság jelentős része szembesül kellemetlen, sokszor fájdalmas tüneteivel. A felismerést követő orvosi kezelés mellett érdemes egy egészséges, tudatos étrend kialakításával is segíteni a prosztata gyógyulását. A friss gyümölcsök és zöldségek – köztük főként a brokkoli, a karfiol, a kelkáposzta -, az omega-3 zsírsavban gazdag halak, a magas szeléntartalmú sovány húsok és tenger gyümölcsei étrendbe való beépítése jótékonyan hat a megnagyobbodott állapotra, emellett csökkenti a prosztata daganatos megbetegedésének kockázatát. Táplálkozásunk megreformálása gyorsan meghálálja a ráfordított időt: a rendszeresen fogyasztott könnyű, vitamindús ételek nemcsak a prosztatamegnagyobbodás kellemetlen velejáróit enyhítik, hanem kiegyensúlyozottá, energikusabbá is tesznek bennünket, javítják az általános egészségi állapotunkat. A gyógyító szakács sorozatunk legújabb kötetének receptjei segítségével lépésről lépésre haladva ismerkedhet meg a prosztatadiéta finom és egészséges fogásaival. Kipróbált receptjeink mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés módjáról, idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, a receptekhez tartozó jó tanácsokkal pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget. Jó főzést és jó egészséget kívánunk!

Lusztig Tamás - Csigó László - Sütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​cupcake lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Hargitai György - Csigó László - A ​D-vitamin-csoda
A ​D-vitamin a Nap vitaminja - mindannyian hallottuk már ezt a kifejezést, abba azonban nem gondolunk bele, hogy a hidegebb, őszi-téli időszakban egyre kevesebb napfény ér bennünket, ezáltal D-vitamin-szintünk jelentősen csökkenhet. Ha nem pótoljuk megfelelően a hiányát, gyermekkorban csontfejlődési zavarok, a felnőtteknél fáradtság, álmatlanság, izomgyengeség, étvágytalanság, fogromlás, mészhiány vagy akár csontlágyulás is jelentkezhet. A gyógyító szakács sorozatunk legújabb kötetében mesterszakácsunk erre a problémára kínál megoldást. Receptjeit olyan alapanyagokból állította össze, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint, ilyen például a lazac, a tonhal, a makréla, a szardínia, a gombák, a tojás, a különböző tejtermékek és a máj. A receptek elkészítésével nemcsak ínycsiklandozó ételeket varázsolhatunk az asztalra, de rendszeres fogyasztásukkal elősegítjük szervezetünk D-vitamin-szükségletének kielégítését. Jó főzést és jó egészséget kívánunk!

Csörgő Anikó - Csigó László - Évszakok ​a lakásban
Az ​otthon mindenki számára a megnyugvás kellemes érzését jelenti, ahová jólesik megérkezni a napi rohanás után. Szenteljünk több időt, nagyobb figyelmet arra, hogy barátságossá tegyük környezetünket, hogy minél több örömünk teljék benne. Ez a könyv arról szól, hogyan valósíthatjuk meg mindezt az év különböző évszakaiban. Mi szükséges ahhoz, hogy megújítsuk lakásunkat? Hagyjuk érvényesülni a lakás adta tereket, a szép tárgyakat, amelyek körülvesznek bennünket. Bízunk benne, hogy könyvünk segítségével sokan követik majd példánkat és barátságos, harmonikus otthont varázsolnak maguk köré.

Lusztig Tamás - Csigó László - Bajor ​konyha
A ​bajor konyha olyan remekműveit ismerhetjük meg a receptekből és a színes képekről, mint a lángolt sertéskaraj savanyú káposztával, a vadászpástétom szárnyasmájjal vagy az almás heringsaláta.

Lusztig Tamás - Csigó László - Halételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csigó László - Magyar ​katolikus templomok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​bundás étel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Csigó László - Liptai Zoltán - Mesés ​süteményeskönyv
Mézeskalács ​házikó és más finomságok a mesék világából.

W. Ungváry Renáta - Csigó László - Tamáska László - Szoptató ​anyák kézikönyve
Földünk ​minden országában fontos kérdésnek számít, hogy mit ehet az, aki szoptat, étrendje hogyan befolyásolja a tej összetételét, a baba egészségét. Az érdekes viszont az, hogy a különböző országokban korántsem egyezik a tiltott ételek listája! Nálunk például óva intik a szoptató nőket az úgynevezett K betűs zöldségektől, az aprómagvas gyümölcsöktől, a déligyümölcsöktől, hagymától, fokhagymától - vagyis csupa olyan finomságtól, amik nélkül nehéz elképzelni az ízletes, egészséges, laktató ételeket. Vajon van valóságalapja ezeknek a széles körben ismert tiltásoknak? A sors fintora, hogy az esetek túlnyomó többségében nincs! Sőt, pont az volna kívánatos, hogy a baba az anyatej közvetítésével megismerkedjen azzal az ízvilággal, amit a család szeret. A szoptató nőknél nem a szigorú diéta és a kímélő, de kalóriadús ételek fogyasztása az, ami hasznosnak bizonyul - ettől csak hízni lehet és vitaminhiányossá válni -, hanem a minél több gyümölcsöt, zöldséget és ezáltal rostot, vitamint, másodlagos növényi anyagokat, jó minőségű fehérjét és viszonylag kevés, de annál egészségesebb szénhidrátot tartalmazó étrend. Ez utóbbi biztosítja azt, hogy a szoptatás alatt ne ürüljenek ki az anya tápanyagraktárai, és még ikrek szoptatása mellett is jó erőben maradjon. Az anyatej minőségét pedig még a tartós éhezés sem változtatja meg, csupán kis mértékben csökkenti zsírtartalmát. Az olvasó választ kap a leggyakoribb, a tej összetételével, minőségével kapcsolatos kérdésekre is, hiszen szoptatási szaktanácsadónk mindazt megválaszolja, amit erről tudni érdemes. Szakácskönyvsorozatunk legújabb részében útmutatót talál a szoptatás alatti egészséges táplálkozás kivitelezéséhez, szakácsunk számos receptjavaslatával. Jó főzést és jó egészséget kívánunk!

Lusztig Tamás - Csigó László - Hús ​nélkül
Nem ​is gondolná az ember, milyen finom ételeket készíthetünk és kóstolhatunk hús nélkül is. A kötetben olyan receptek szerepelnek, mint a sütőtök krémleves fokhagymás krutonnal, márványsajttal töltött körte, cukkini szeletek kapros burgonya köntösben, sáfrányos rizs pirított mandulával és sajtgolyókkal, zöldségszalmával töltött rétes tejszínes parajmártással, és így tovább... Jó étvágyat!

Lusztig Tamás - Csigó László - Saláták
A ​saláták jelentősége, szerepe étkezésünkben ma már fontos szerepet tölt be. A salátaféleségek csoportjához tartozó ételek kémiai összetételüknél fogva a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaznak. Rost- és szervesanyag, vitamin- és ásványi anyag tartalmuk az egészségünk fenntartásához elengedhetetlenek. A nyers saláták fogyasztásakor azok teljes táplálkozás-élettani értékeit hasznosítja a szervezetünk. A salátákhoz úgyszólván minden növényi eredetű friss anyag felhasználható. A saláta különböző dresszingekkel, fűszerezett ecetekkel-olajokkal, majonézalapú vagy más mártással is tálalható, sőt egy-egy vacsoránál önálló ételként is szerepelhet. A saláták készítése nem túl munkaigényes, legtöbb esetben még sütést-főzést sem igényel, jelentősebb részük jól előkészített és lehűtött nyersanyagokkal percek alatt elkészíthető.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​húsétel lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Lusztig Tamás - Csigó László - Hidegkonyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liptai Zoltán - Csigó László - Baba ​és a család
Manapság ​sajnos egyre gyakoribb jelenség, hogy a nők a baba születése utáni időszakban kezdenek először otthon főzni, addig jobbára munkahelyi menzákon, éttermekben, gyorsétkezdékben esznek, vagy félkész ételekkel próbálkoznak. Nem véletlen, hiszen a dolgos hétköznapokon nem sok idő marad a kísérletezgetésre. Érdemes kihasználni a babával otthon töltött időt arra, hogy változzon ez a helyzet! Receptjeink egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges, a hagyományos magyar konyhától eltérő ízvilágú ételeket tartalmaznak, mindemellett a baba első ételeinek elkészítéséhez is gyakorlatias útmutatót kapunk. A kicsiknek ugyanis még a kóstolgatás megkezdésekor sem szükséges bolti bébiételeket venni vagy külön főzni. Miközben a család számára elkészül az ebéd vagy a vacsora, a legkisebbnek is lesz belőle valami finomság - mégpedig egy füst alatt, hiszen a receptekhez gondos és részletes leírások tartoznak, amelyekből pontosan kiderül, hogy mikor és hogyan kell a megfelelő nyersanyagokat kiemelni és pépesíteni a babának. Így nem kell több órát a konyhában tölteni, és a kisbaba is szép lassan hozzászokik azokhoz az ízekhez, amelyek gyakran a család asztalára kerülnek. Az olvasó egyszerű útmutatót talál azzal kapcsolatban is, hogy melyik nyersanyagot mikortól lehet és célszerű bevezetni a baba étrendjébe - mindezt a leggyakrabban felmerülő kérdések alapján válaszolja meg W. Ungváry Renáta IBCLC szoptatási szaktanácsadó az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai alapján.

Csörgő Anikó - Csigó László - Karácsonyi ​gyermek szakácskönyv
Karácsonyi ​gyermekszakácskönyvünket azoknak a nagyobb, 10 - 15 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen sürögnek - forognak a konyhában. Az ünnepi sütés - főzés azonban nemcsak anyu vagy a nagyi dolga, kivehetik részüket a munkából a gyermekek is. S bizonyára a család tagjait is meglepné, ha a "nagyokat" egyszer csak finomságokkal - szendvicsekkel, süteményekkel, pudingokkal, italokkal - teli, szépen megterített, feldíszített asztalhoz hívnák a "kisebbek". Könyvünk ilyen meglepetések elő- és elkészítéséhez kínál sok-sok ötletet, hogy boldog meghitt hangulatban ünnepelhessen a család!

Csigó László - Hargitai György - Kerekes Sándor - 33 ​kemencében és parázson sült finomság lépésről lépésre
A ​szalonnasütés és bográcsozás mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szabadtéri ételkészítés egy másik módja, a grillezés. A grillezett húsok, zöldségek különösen ízletesek, ám sok múlik az alapanyagok előkészítésén, a sütési időn és a sütés módján is. Könyvsorozatunk legújabb részében kipróbált recepteken keresztül ismertetjük meg olvasóinkat a nyílt lángon sütés fortélyaival, ínycsiklandozó fogásokkal és az adott ételekhez legjobban illő pácokkal. Szakácskönyvünk továbbá számos, kemencében készült étel elkészítésének módját is tartalmazza. A receptek mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, az ételleírások alatt található tippekkel pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget. Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!

Csörgő Anikó - Csigó László - Húsvét
Vallási ​visszatekintés Tavasz a kertben Tavasz a lakásban A lakás díszítése Húsvéti terítékek Húsvéti ételek Gyerekek készülődése az ünnepre Gyerekek ajándékozása Tojásfestés Ajándékcsomagolás Locsolkodás Szalaghajtogatások

Csigó László - Lusztig Tamás - Kínai ​konyha
A ​kínai konyha nem a Magyarországon is működő kis kínai kifőzdék konyhája. A kínai konyha változatos, gazdag, egészséges. Egységes kínai konyha valójában nem létezik, az ország óriási területe és sokszínű nemzetiségi megoszlása miatt igen változatos és helyenként jelentősen eltérő módszereket, étkeket találunk. Ebből a gazdagságból szemezgettek a szerzők.

Liptai Zoltán - Csigó László - 33 ​partisütemény lépésről lépésre
"Tombol ​a partidesszert-őrület! Az egész világon mindenki a habkönnyű macaronért, a mókás Cake Popért és a mámorító retró nyalókáért van oda. Nem véletlenül. Aki egyszer is megkóstolja ezeket a különleges desszerteket, rabul esett: ellenállhatatlan ízviláguktól többé nem tud szabadulni. Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében mestercukrászunk ezúttal a partisütemények rajongóinak kedveskedik az ínycsiklandó desszertek válogatott receptjeivel. A 33 recept macaronok, sütinyalókák és házi nyalókák elkészítését mutatja be, miközben praktikus tanácsokkal is ellátja az olvasót. A leírások segítségével Ön is könnyedén eltanulhatja a fortélyokat, és elkészítheti otthonában az ellenállhatatlan édességcsodákat. Nyűgözze le családját és vendégeit, bizonyítsa be, hogy desszertjei versenybe szállnak még a legnevesebb cukrászdák kínálatával is. A receptek alatt további extra tippeket olvashat, a variációk számának tehát csak képzelete szabhat határt! Hogy mikor milyen tölteléket vagy ízesítést választ, Önön múlik. Engedje szabadjára a fantáziáját, kísérletezzen boszorkánykonyhájában, élvezze az édes ízeket, és söpörje be az elismerő bókokat! Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!" (a Kiadó)

Lusztig Tamás - Csigó László - Spanyol ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csigó László - Liptai Zoltán - 33 ​lúgosító sütemény és desszert lépésről lépésre
A ​süteményeket, desszerteket sokan szeretik, de sajnos ezek többsége savasítja szervezetünket. Mi most olyan egyszerű, gyorsan elkészíthető édességeket állítottunk össze, amelyek lúgosító hatásúak, így bátran, bűntudat nélkül kényeztethetjük magunkat velük. Receptjeink fő jellemzője, hogy tojás, répacukor és élesztő nélkül készülnek, sok gyümölcsöt tartalmaznak. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el finomságokat. A recepteknél feltüntettük az ételek lúgosító/savasító hatását számértékben, ez az úgynevezett PRAL-érték (Potential Renal Acid Load=potenciális vesére ható savterhelés). A pozítív előjel az étel savasító, a negatív előjel az étel lúgosító hatásást jelöli, ha 0, akkor semleges. Az ételek készítéséhez felhasznált hozzávalók PRAL-értékeit külön táblázatban foglaltuk össze a könyv elején, így könnyen nyomon követhető, hogy melyik hozzávalóval hogyan billenthető el lúgosító irányba az összhatás. Kellemes időtöltést kívánunk a konyhában!

Csörgő Anikó - Csigó László - A ​fürdőszoba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csigó László - Magyar ​evangélikus templomok
Sorozatunk ​második kötetében a magyarországi evangélikus templomok legszebbjeiből válogattunk. Luther Márton tanításainak korán, már az 1500-as években sok követője lett Magyarországon, elsősorban is annak nyugati részén. A kezdeti időkben a katolikus templomok pompás belső terei szolgáltak színhelyül a sokkal egyszerűbb, megváltozott liturgiának. Később az ellenreformáció vallási türelmetlensége gátolta meg az ágotai hitvallású evangélikus szertartásnak megfelelő templomépítészet kialakulását. Az üldözés korában szinte bújva, magánházakban, egyszerű imatermekben gyakorolhatták csak hitüket. Ebben az időben igen szigorú előírások határozták meg, hol és mekkora templomot építhettek, sőt még a templom formáját is ezeknek a merev szabályoknak rendelték alá. Az ország másik fele, Kelet-Magyarország, a török hódoltság alatt lényegében kiürült, falvak néptelenedtek el. A hódoltság megszűntével a községek társadalmi, vallási élete a protestáns német és felvidéki szlovák telepesek által éledt újjá. A gyorsan növekvő számú evangélikus lakosság II. József Türelmi Rendeletének következtében egy sokkal szabadabb, bátrabb szemléletű közösségi élet követelményeinek figyelembevételével teremtette meg templomépítészetét. Így jöttek létre a hatalmas méretű, nagy befogadóképességű templomok, mint Békéscsaba, Mezőberény, Orosháza. Válogatásunkban megtalálhatóak az egyszerű, magtárformát mutató falusi templomok ugyanúgy, mint a középkori katolikus templomból átalakított barokk istenházak, vagy a monumentális, tízezres hívősereget kiszolgáló, különleges szószék-oltárral díszített alföldi templomok. Vannak köztük egymáshoz igen hasonlóak, némelyek egyszerű külseje ellenére gyönyörű díszes belsővel, szép faragványokkal, oltárokkal és szószékekkel büszkélkednek. Egy dologban azonban egyek: mindegyik őszinte, tiszta hittel hirdeti Isten dicsőségét.

Kollekciók