Ajax-loader

Rigó János könyvei a rukkolán


Rigó János - Folyadékfogyasztás ​és egészség
Napjaink ​divatos témája az egészséges, vitamindús táplálkozás. Ugyanakkor alig tudunk valamit az ivási szokások jelentőségéről, pedig az elfogyasztott folyadékoknak komoly szerepe van az életfolyamatokban, az egészség védelmében, sőt a betegségek gyógyításában is. A sorozat új kötete áttekintést nyújt az ásványvizek, a teák, a kávé, a gyümölcslevek, az alkoholos italok fogyasztásával kapcsolatos tudnivalókról - melyik életszakaszban mit, mikor, miből és mennyit igyunk, hogy egészségesen élhessünk.

Rényi-Vámos Ferenc - Rigó János - Vesebetegségről ​vesebetegeknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rigó János - A ​korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás
Nem ​mindegy, hogyan táplálkozunk, mit eszünk. A kiváló diabetológus szerző korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás jelentőségére hívja fel az olvasó figyelmét. Hangsúlyozza: az egészség megtartását, a betegségek megelőzését optimálisan a vegyes táplálkozással érhetjük el. Fontos, hogy növényi és állati eredetű élelmiszerek - megfelelő mennyiségben és arányban - egyaránt szerepeljenek étrendünkben. így biztosíthatjuk legoptimálisabban a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat, s tehetjük valóban változatossá, élvezetessé az étkezést. A könyv e táplálkozási forma megvalósításához ad fontos gyakorlati tanácsokat, részletes, hasznos útmutatót

Rigó János - Az ​egészséges fogyókúra
Az ​elhízás nem pusztán esztétikai kérdés, hanem elsősorban egészségügyi probléma. Az elhízott emberek könnyebben betegszenek meg, körükben a halálozási arányszám megnő. A túlsúlyos és elhízott embereknek ezért kell életvitelükben törekedniük az egészségmegőrző táplálkozásra, a megfelelő mozgásra, a munka és a pihenés egyensúlyára, a testi-lelki harmónia megteremtésére, amelyek lényeges összetevői a korszerű és eredményes fogyókúrának.

Rigó János - Diétás ​tanácsok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rigó János - Gyurcsáné Konrád Ilona - A ​daganatos betegek étrendje
A ​daganatos betegségek számos okra vezethetők vissza, de a háttérben szinte mindig jelentős tényező az egészségtelen életmód, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás. A vizsgálatok azt igazolják, hogy a daganatos betegségek előfordulásának mintegy 45 százalékát egészségtelen táplálkozás okozza. E szám ismeretében méltán tekinthetjük a daganatos betegségeket táplálkozásfüggő betegségeknek, másrészt megállapíthatjuk, hogy e betegségek megelőzéséért egészséges táplálkozással, életvitelünk megváltoztatásával magunk tehetünk legtöbbet. A könyv a daganatos betegségeket okozó életvitelünk, táplálkozásunk kockázatait ismerteti és a bemutatott receptekkel az étkezés örömeit megőrző, de egészséges táplálkozás megvalósításában segíti az érdeklődő olvasókat. A benne foglaltak mind e betegségek megelőzésben, mind a gyógykezelésben hasznosak lehetnek.

Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - A ​csontritkulás diétás kezelése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rigó János - Korszerű ​piramisrendszerek az egészséges táplálkozáshoz és életmódváltáshoz
Az ​egészség érték, amit csak kiegyensúlyozott táplálkozással, harmonikus életvitellel és megfelelő mozgással tudunk megőrizni. A könyv e célok megvalósításához nyújt segítséget. A korszerű, legújabb nemzetközi piramisrendszerek ismertetésével mindazokhoz szól, akik az egészséges táplálkozás elsajátítására, maguk, családjuk és embertársaik egészségének megőrzésére, és a harmonikus életvitel megvalósítására törekszenek.

Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - A ​hasnyálmirigy-gyulladás diétás kezelése
A ​szerzők az idült hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők betegek számára szigorúan előírt diéta tápértékeinek feltüntetésével, a diétás konyhatechnika ismertetésével segítséget nyújtanak mindazoknak, akik diétájukkal gyógyulásukat kívánják előmozdítani, illetőleg étrendjükkel és életmódjuk megváltoztatásával igyekeznek a betegség gyakori kiújulását megakadályozni.

Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin - Koleszterindiéta
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rigó János - Dietetika
Az ​egészségügyi szakiskolák számára készült Dietetika című tankönyv több mint két évtized alatt 11 kiadásban sok egészségügyi dolgozónak nyújtott dietetikai szakismereteket. Az anyagcsere kutatásának rohamos fejlődése miatt szükségessé vált a dietetika jelenlegi ismeretanyagát átfogó könyv megírása. Kívánatossá tette a könyv átdolgozását az a tény is, hogy az utóbbi évtizedekben lakosságunk egészségi állapota jelentősen romlott. Az egészségtelen életmód, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az élvezeti szerek mértéktelen fogyasztása, a mindennapi nehézségekkel együtt járó stresszhatások, a környezeti ártalmak külön-külön is - és egymást fokozva még inkább - kockázati tényezőként szerepelnek a krónikus nem fertőző betegségek, elsősorban a halálesetek kétharmadát kitevő szív- és keringési, valamint a daganatos betegségek kialakulásában. Hazánkban ma már közel egymilliós az allergiás megbetegedések esetszáma, s hasonló nagyságrendű az osteoporosis és az alkoholizmus, valamint az emelkedő számot mutató cukorbetegség előfordulása. Mindezek megkövetelik, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a prevencióra.

Kollekciók