Ajax-loader

William Gibson könyvei a rukkolán


William Gibson - Idoru
A ​XXI. század Tokiójának villódzó neonfelszíne mögül egy csalódott város arca kandikál elő. A modern technológiák ígéretei és a kiberindusztrializmus csődje egyre mélyülő szakadékot nyitnak a vagyonos és az elszegényedett rétegek között. Ebben a világban sokakat már meg sem lep, amikor Rez, a rockénekes, bejelenti eljegyzését egy idoruval, egy virtuális dívával. Amerikai rajongói azonban megbíznak egy tizenéves információvadász lányt azzal, derítse ki, mi áll a dolog hátterében. Egy ilyen nyomozás persze korántsem életbiztosítás, különösen, ha sérteni kezdi valamelyik konszern érdekeit.

William Gibson - Count ​Zero (angol)
Turner ​woke up in a new body with a beautiful woman beside him. They let him recuperate for a while in Mexico, then Hosaka reactivated his memory for a mission more dangerous than the one that nearly killed him. The head designer from Maas-Biolabs is defecting to Hosaka, or so he says. Turner has to deliver him safely, and the biochip he invented - which are of supreme interest to other parties, some of whom are not human. Count Zero is human. He's just a kid from Barrytown, and totally unprepared for the heavy duty data coming his way when he's caught up in the cyberspace war triggered by the defection. With voodoo on the Net and angels in the software, he can only hope that the megacorps and the superrich have their virtual hands full already.

William Gibson - Mona ​Lisa Overdrive
_A ​szellem az apja búcsúajándéka volt, amit egy feketébe öltözött titkár adott át a Narita egyik utasvárójában._ Mona egy fiatal lány sötét múlttal és kilátástalan jövővel. Nem is meglepő – legfeljebb váratlan –, hogy a stricije egyszer csak eladja egy plasztikai sebésznek, aki egyik napról a másikra átszabja őt valaki teljesen mássá. Angie Mitchell egy híres hollywoodi Sense/Net sztár különleges képességgel. Bár sokan szeretnék édes tudatlanságban tartani, Angie hamarosan mégis rájön, hogy kicsoda valójában, és miért nincs szüksége deckre, hogy rácsatlakozzon a cybertérre. Eközben egy rejtélyes entitás emberrablást szervez a mátrixban, és a terve megvalósításához szüksége van Monára, Angie-re és az egész emberiségre. Az ármány mögött pedig lesben áll a Jakuza, a japán alvilág rettegett szervezete, akinek vezetői könyörtelenül manipulálnak bárkit és bármit céljuk elérésében. A Sprawl-trilógia befejező kötete egyszerre érzéki és kíméletlen hangulatú, kábulatba ejtő és kijózanító utazás William Gibson felejthetetlen világába. Az olvasó új fordításban tartja a kezében a könyvet.

William Gibson - Mona ​Lisa Overdrive (angol)
William ​Gibson, author of the extraordinary multiaward-winning novel Neuromancer, has written his most brilliant and thrilling work to date... The Mona Lisa Overdrive. Enter Gibson's unique world - lyric and mechanical, erotic and violent, sobering and exciting - where multinational corporations and high tech outlaws vie for power, traveling into the computer-generated universe known as cyberspace. Into this world comes Mona, a young girl with a murky past and an uncertain future whose life is on a collision course with internationally famous Sense/Net star Angie Mitchell. Since childhood, Angie has been able to tap into cyberspace without a computer. Now, from inside cyberspace, a kidnapping plot is masterminded by a phantom entity who has plans for Mona, Angie, and all humanity, plans that cannot be controlled... or even known. And behind the intrigue lurks the shadowy Yazuka, the powerful Japanese underworld, whose leaders ruthlessly manipulate people and events to suit their own purposes... or so they think.

William Gibson - Neuromancer
_A ​kikötő felett úgy szürkéllett az ég, mint a televízió képernyője adásszünet idején._ Ezzel a mondattal kezdődik minden idők egyik legjobb science fiction regénye, aminél pontosabban semmi sem jósolta meg a jövőt. William Gibson 1984-ben megjelent, Hugo-, Nebula és Philip K. Dick-díjakkal kitüntetett műve a cyberpunk műfaj alapköve, hatása mindmáig tetten érhető filmekben, zenékben, videojátékokban és más kortárs művészeti alkotásokban. Ráadásul itt találkozhatunk először a mátrixszal, azzal a globális konszenzuális-hallucinációval, ami a cybertér minden egyes adatbájtját megtestesíti, és ami alapjául szolgált a tizenöt évvel későbbi, azonos című kultikus film világának. Case volt a legjobb adattolvaj a mátrixban, egészen addig, amíg el nem követte a klasszikus hibát – lopott a megbízióitól, akik büntetésként megmérgezték az idegrendszerét, örökre száműzve őt a cybertérből. Most azonban egy rejtélyes, magát Armitage-nak nevező alak a megváltást ígéri neki: a teljes gyógyulást, ha Case elvállal egy munkát egy felmérhetetlenül erős mesterséges intelligencia ellen, ami Föld körüli pályán kering a baljós Tessier-Ashpool klán szolgálatában. Egy legendás adattolvaj lementett emlékezetével és egy utcai szamuráj védelmében Case útra kel mind a való világban, mind a mátrixban, a többi pedig már, ahogy mondani szokás: science fiction történelem. Az olvasó új fordításban tartja kezében a könyvet, mely Gibson exkluzív utószava mellett Jack Womack _Valami sötét gödör_ című esszéjét is tartalmazza.

William Gibson - Neuromancer ​(angol)
Twenty ​years ago, it was as if someone turned on a light. The future blazed into existence with each deliberate word that William Gibson laid down. The winner of Hugo, Nebula, and Philip K. Dick Awards, Neuromancer didn't just explode onto the science fiction scene--it permeated into the collective consciousness, culture, science, and technology. Today, there is only one science fiction masterpiece to thank for the term "cyberpunk," for easing the way into the information age and Internet society. Neuromancer's virtual reality has become real. And yet, William Gibson's gritty, sophisticated vision still manages to inspire the minds that lead mankind ever further into the future.

William Gibson - Agency
San ​Francisco, 2017. Clinton's in the White House, Brexit never happened - and Verity Jane's got herself a new job. They call Verity 'the app-whisperer,' and she's just been hired by a shadowy start-up to evaluate a pair-of-glasses-cum-digital-assistant called Eunice. Only Eunice has other ideas. Pretty soon, Verity knows that Eunice is smarter than anyone she's ever met, conceals some serious capabilities and is profoundly paranoid - which is just as well since suddenly some bad people are after Verity. Meanwhile, in a post-apocalyptic London a century from now, PR fixer Wilf Netherton is tasked by all-seeing policewoman Ainsley Lowbeer with interfering in the alternative past in which Verity and Eunice exist. It appears something nasty is about to happen there - and fixing it will require not only Eunice's unique human-AI skillset but also a little help from the future. A future which Verity soon fears may never be...

William Gibson - Virtuálfény
Chevette ​futárként rója biciklijén a jövő San Franciscójának utcáit, ez az élete. Egy nap mégis nagyot kockáztat: ellopja egy seggfej napszemüvegét. Csak akkor jön rá, hogy tettének milyen következményei vannak, amikor ezek már jócskán átívelnek felette, és alapjaiban veszélyeztetik az egész város jövőjét. A napszemüveg visszaszerzésével egy Rydell nevű fickót bíznak meg, aki nem túl lelkes a munkáért: nem elég, hogy kisvártatva a helyi rendőrség gyilkossági csoportja is bekapcsolódik az ügybe, de egyre többször hall egy hídról és a mögötte elterülő szürke zónáról, amit különös emberek népesítenek be. William Gibson 1993-as regénye a Híd-trilógia első része, és egyben egy új korszak kezdete: a cyberpunk teremtője a Sprawl-trilógiát követően a tömegmédia és celebkultuszok megjelenésének előrevetítésével alkotott ismét tűéles képet a közeljövőről. A kötetet új fordításban tartja a kezében az olvasó.

William Gibson - Johnny ​Mnemonic
The ​award-winning author of Neuromancer brings his acclaimed talents to the screen in a March movie release, starring Keanu Reeves. This special edition features his screenplay and the original story on which it's based. Johnny's a 21st century smuggler with a computer chip in his head--24 hours to complete his mission.

William Gibson - Számláló ​nullára
Turner ​apróbb kellemetlenségekkel volt kénytelen szembenézni Új-Delhiben: bérelt BMW-je alatt pokolgép robbant, és ízekre szaggatta testét. De mert az ügynöke és a szerződése jó volt, egy napig sem volt halott. Visszatért, hogy végrehajtsa élete legnagyobb akcióját - hogy elragadjon egy tudóst anyavállalata ölelő karjaiból... Mire az Angyalok kirángatják Zérót a mátrixból, a védelmi rendszer majdnem lenullázta. Aztán ott volt még Marty problémája a műalkotásokkal, és élőhalott munkaadójával... A közeljövő könyörtelen világában három ember sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Mindhárman sakkfigurák egy játszmában, amelynek tétjét senki sem ismeri...

William Gibson - Neurománc
Vigyázz, ​ha jön a jövő...! Case, a konzolcowboy, az adatmezők magányos vándora magára haragította megbízóit, s ezért a hibáért képességei legjavával kellett fizetnie. Azóta üzletel, a fennmaradásáért küzd a XXI. századi Japán alvilágában, ahol a pénz szava törvény, a könnyelműség büntetése pedig gyors, kíméletlen halál... Armitage, a kékszemű démon azonban nem az üzletkötés szándékával keresi fel Case-t. Neki az aranykezű számítógépvirtuózra van szüksége. Társnője az acélkarmú, harcra drótozott izomzatú Molly indítékai még különösebbek... Megbízójuk a világ legzseniálisabb komputere svájci állampolgár. Szabadparton, ebben a fura, égi Las Vegasban él, egy arisztokrata dinasztiát szolgál. Úgy határozott, kivívja szabadságát. Bármi áron... A modern SF csúcsteljesítménye!

William Gibson - Virtual ​Light
2005: ​Welcome to NoCal and SoCal, the uneasy sister-states of what used to be California. Here the millenium has come and gone, leaving in its wake only stunned survivors. In Los Angeles, Berry Rydell is a former armed-response rentacop now working for a bounty hunter. Chevette Washington is a bicycle messenger turned pickpocket who impulsively snatches a pair of innocent-looking sunglasses. But these are no ordinary shades. What you can see through these high-tech specs can make you rich--or get you killed. Now Berry and Chevette are on the run, zeroing in on the digitalized heart of DatAmerica, where pure information is the greatest high. And a mind can be a terrible thing to crash...

William Gibson - Distrust ​That Particular Flavor
Though ​primarily known as a novelist, over thirty years William Gibson has also built up a reputation as one of our most entertaining and insightful critics of contemporary culture. He is widely credited with having described the internet and cyberspace before any such things existed. Distrust that Particular Flavor brings together for the first time his writings on a wide variety of contemporary subjects: the differing cultures of Japan and Singapore; music and the movies; what's wrong with the internet; the interactive relationship between writers and readers; and many others. Also included in the book is a fascinating autobiographical sketch: his upbringing in the South, the early death of his parents and his escape into books; and the move to Canada to avoid the draft. Over the years Gibson has been eagerly commissioned by Wired, Rolling Stone, the New York Times and other influential journals, as well as tiny publishers, online sources and magazines that no longer exist. These collected writings grant readers a privileged view into the mind of a writer whose thinking has shaped not only a generation of writers but our entire culture.

William Gibson - William ​Gibson's Archangel
Science ​Fiction Superstar William Gibson's first graphic novel! The U.S. political leaders of 2016 abandon the radioactive planet they've destroyed and harness the power of humanity's last hope: The Splitter, a colossal machine designed to manufacture a bright new reality for them to infiltrate and corrupt.

William Gibson - A ​periféria
A ​MÚLT ÉS A JÖVŐ KÉZ A KÉZBEN JÁR Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként. Wilf Netherton a hivatása szerint jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban él, ahol a dolgok egyelőre még bíztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él. Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Időutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nő világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes. William Gibson tizenöt év után jelentkezik ismét klasszikus értelemben vett sci-fivel, és újfent bizonyítja, hogy a zsáner kortárs nagyságai közé tartozik.

William Gibson - Johnnie Christmas - William ​Gibson's Alien 3
This ​is the official adaptation of the original screenplay for Alien 3, written by William Gibson, the award-winning science fiction author of the cyberpunk cult classic Neuromancer. You'll see familiar characters and places--but not all is the same in this horrifying Cold War thriller! Collects William Gibson's Alien 3 #1-#5. * Variant covers by James Harren, Daniel Warren Johnson, Paolo Rivera, and Tradd Moore. ''Dark Horse brings us THE biggest missed opportunity within the sci-fi world the legendary and mind-blowing script for the third movie of the franchise by cyberpunk literary giant William Gibson.'' -Outright Geekery

William Gibson - Trendvadász
Cayce ​Pollard legendás amerikai marke­ting-guru, aki titokzatos hatodik érzéké­vel szerzett magának nevet a szakmában. Egy nagynevű PR cég meghívására érke­zik Londonba, amikor merőben szokatlan megbízást kap: fel kell kutatnia a legújabb Internet-őrület forrását, a titokzatos mpeg videofilmek fantom-alkotóját. A fanatikusok egyre népesebb tábora (melynek Cayce is oszlopos tagja) globális léptékű földalatti hálózatot alkot. Cayce új megbízója hisz abban, hogy a Klip az évszázad legnagyobb virtuális durranása - mellesleg nagyon is valóságos aranybánya... Ám miután betörnek londoni lakásába, meg­hekkelik az e-mailjeit és még a manhattani pszichiátere feljegyzéseinek is lába kél, Cayce kezdi gyanítani, hogy itt valaki - akinek sze­mélyét a legelképesztőbb csúcstechnológia álcázza -, egyre emeli a tétet. Cayce nem­sokára a marketing, a globáltőke és a mul­tinacionális maffiák parallel univerzumaiban találja magát, ahol a szálak végül egyetlen virtuális nyugvópontba futnak össze. London, Tokió és Moszkva utcáin, majd egy szovjet öko-katasztrófa kisértetzónáján át vezet Cayce egyre rázósabb útja a titok nyitjához. A titokéhoz, amely épp annyira felkavaró és ellenállhatatlan, mint maga a huszonegyedik század.

William Gibson - Árnyvilág
“A ​jövő már itt van… csak nem egyenlően oszlik el a világban.” – William Gibson, Hugo-, Nebula- és Philip K. Dick-díjas író Hollis Henry, az egykori Curfew rockbanda újságíróvá avanzsált ex-énekesnője munkalehetőséget kap egy indulás előtt álló, trendinek ígérkező életmódmagazintól. Első feladata Los Angelesbe szólítja, ahol a virtuális valóságot és a műholdas helymeghatározó technikát ötvöző, újfajta képzőművészetről kell anyagot gyűjtenie. Hollis azonban hamarosan egy sokkal veszedelmesebb történet kellős közepén találja magát. Eközben az Államok másik felén, Manhattan mélyén Tito, egy patinás kínai–kubai bűnözőklán csempészetben, városi akadályfutásban és a misztikus afro-karibi santería-kultuszban egyaránt jártas, fiatal tagja családi utasításra iPodokat kézbesít egy titokzatos öregembernek. A furcsa megbízás azonban nem csak benne kelt megválaszolatlan kérdéseket. Tevékenysége és főként kapcsolatai nyomát egy ködös szervezet jól kiképzett ügynöke követi, az igazi célpont azonban valószínűleg nem Tito, hanem valaki más... A világ szállítmányozási útvonalain ezalatt hol felbukkan, hol eltűnik egy teherkonténer, sehol nem állapodva meg elegendő ideig ahhoz, hogy valaki rátehesse a kezét... A Neurománc és A holnap tegnapja kultikus írójának új regénye technothriller a javából, s egyúttal riasztó képet fest paranoiás, részekre szakadt, posztmodern világunkról. Igazi csemege az igényes olvasónak, profi módon ötvözi a kortárs széppróza és a zsánerirodalom legvonzóbb tulajdonságait.

William Gibson - Burning ​Chrome
Ten ​brilliant, high-resolution stories from the man who invented the term cyberspace: From the chip-enhanced couriers of Johnny Mnemonic to the street-tech melancholy of Burning Chrome, Gibson's characters and their intensely realized worlds become instantly recognizable. Polaroids of the postmodern condition. “Exciting and rewarding…Burning Chrome, as the first full collection of Gibson’s shorter works, will in time be remembered as a landmark.” — Houston Post “(A) breath of fresh air…the vision is deeply imagined, very complete and controlled…Gibson is truly brilliant.” — Washington Times Magazine “With his first collection of science fiction short stories, William Gibson hits the ground vaporizing…Twists com at the beginning instead of the end of these futuristic gems.” — San Diego Tribune "William Gibson's supreme achievements are his shorter works. His characteristic clarity, intensity, and New Wave Romanticism show best advantage in his novelettes....pure gold." — Locus "Sharp and stunning... a brilliant, highly recommended collection" — Midwest Review of Books

William Gibson - Mozgástér
TRUMP ​SOSEM NYERT, A BREXIT NEM TÖRTÉNT MEG Verity Jane, egy tehetséges AppSzelídítő elvállalja egy új termék bétatesztelését. Egy digitális asszisztensről van szó, amelyet egy szokványos kinézetű szemüvegen keresztül lehet elérni. A szemüvegben lévő, lefegyverzően emberi MI – vagy, ahogy magát hívja: Eunice – összerak magának egy arcot, egy töredékes múltat, és ravaszul alkalmazza a katonai stratégiákat. Amikor Verity rájön, hogy a titokzatos új munkaadói még nem tudják, Eunice valójában milyen erős és értékes, ösztönösen úgy dönt, hogy inkább ne is tudjanak róla. Eközben egy évszázaddal később Londonban, egy egész más idővonalon Wilf Netherton a főnyeremény néven közismert, lassú és folyamatos apokalipszis túlélői között dolgozik. A főnöke, a legendás Ainsley Lowbeer képes belenézni az alternatív múltakba, és más irányba terelni őket, mint amerre tartanak. A mostani projektje Verityről és Eunice-ről szól. Wilf tudja, amit Verity és Eunice még nem: küszöbön áll a világuk főnyereménye, és mindketten nagy szerepre hivatottak. William Gibson tudományos-fantasztikus krimijét napjaink eseményei ihlették, de mégis alternatív világban játszódik, ahol például nem Trump nyert az elnökválasztáson, és nem történt meg a Brexit. Ennek ellenére az emberiség problémái – klímaváltozás, gazdasági kihívások, járványok – igenis valósak maradtak, és olyan jövőt tár elénk, aminek megalkotására csak ő képes.

William Gibson - Idoru ​(angol)
21st ​century Tokyo, after the millennial quake. Is something different here, in the very nature of reality? Or is it that something violently new is about to happen...Colin Laney is here looking for work. He is an intuitive fisher for patterns of information, the "signature" an individual creates simply by going about the business of living. But Laney knows how to sift for the dangerous bits. Which makes him useful--to certain people. Chia McKenzie is here on a rescue mission. She's fourteen. Her idol is the singer Rez, of the band Lo/Rez. When the Seattle chapter of the Lo/Rez fan club decided that he might be in trouble in Tokyo, they sent Chia to check it out. Rei Toei is the idoru-the beautiful, entirely virtual media star adored by all Japan. Rez has declared that he will marry her. This is the rumor that has brought Chia to Tokyo. True or not, the idoru and the powerful interests surrounding her are enough to put all their lives in danger.

William Gibson - Spook ​Country
Now ​that the present has caught up with William Gibson's vision of the future, which made him the most influential science fiction writer of the past quarter century, he has started writing about a time--our time--in which everyday life feels like science fiction. With his previous novel, Pattern Recognition, the challenge of writing about the present-day world drove him to create perhaps his best novel yet, and in Spook Country he remains at the top of his game. It's a stripped-down thriller that reads like the best DeLillo (or the best Gibson), with the lives of a half-dozen evocative characters connected by a tightly converging plot and by the general senses of unease and wonder in our networked, post-9/11 time.

William Gibson - Bruce Sterling - A ​gépezet
Az ​1855. év szmogtól fojtogatott Londonja a világ közepe. Innen manipulálják a szétforgácsolódott Észak-Amerika helyi politikai csatározásait, vezénylik a brit seregek diadalmas krími menetelését és építgetik a törékeny diplomáciai kapcsolatokat az újonan megnyíló, egzotikus Japánnal. Az angol főváros – és az egész birodalom – felemelkedését Lord Charles Babbage-nek köszönheti, aki gőzhajtású számítógépezeteivel forradalmasította a tudományokat, a hadviselést és a mindennapi életet. A brit hegemónia azonban veszélyben forog, és e veszély forrása egy kis doboznyi lyukkártya, aminek titkát senki nem ismeri. Sybil Gerard, egy kivégzett luddita vezér leánya és dr. Edward Mallory, a radikális elméleteiről elhíresült őslénykutató külön utakon erednek a rejtély nyomába, ám hamarosan szembesülniük kell a ténnyel, hogy a fél világ titkos és kevésbé titkos ügynökei szintén részesei ennek a történelemfordító játszmának, és céljuk elérése érdekében a gyilkosságtól sem riadnak vissza.

William Gibson - Count ​Zero
_COUNT ​ZERO INTERRUPT –_ _Megszakítás esetén_ _A számláló visszaállítása nullára._ Turner zsoldosként szolgál nagyvállalatokat. Legújabb küldetése egy vezető fejlesztő kimenekítéséről szól, aki a konkurenciához állna át, ráadásul a birtokában van egy biochip, ami alapjaiban változtatná meg a világot. A művelet azonban minden álcázás ellenére sokak érdeklődését felkelti, ráadásul néhányuk már emberi léptékkel felfoghatatlannak tűnik. Eközben Bobby Newmark, a magát a cybertérben Count Zerónak nevező, kisstílű adattolvaj nincs felkészülve arra, hogy a mátrixra milyen hatással lesz a tervezett kimenekítés. Vérdíjjal a fején, vudu istenekkel a nyomában csak életben szeretne maradni. Aztán találkozik az angyalokkal, és minden a feje tetejére áll. William Gibson folytatása a _Neuromancer_hez látványos és egyben profetikus világábrázolásával, különleges stílusával és nagyszerű szereplőivel méltó módon gondolja tovább a kultikus előd témáit, feltevéseit. A _Count Zero_ egyben kiindulópontja is annak, hogy a természetfeletti miért és hogyan keveredhet a cyberpunkkal. Az olvasó új fordításban tartja a kezében a könyvet.

William Gibson - Pattern ​Recognition
Cayce ​Pollard is a new kind of prophet - a world renowned "coolhunter" who predicts the hottest trends. While in London to evaluate the redesign of a famous corporate logo, she's offered a different assignment: find the creator of the obscure, enigmatic video clips being uploaded on the Internet - footage that is generating massive underground buzz worldwide.

William Gibson - The ​Peripheral
Where ​Flynne and her brother, Burton, live, jobs outside the drug business are rare. Fortunately, Burton has his veteran’s benefits, for neural damage he suffered from implants during his time in the USMC’s elite Haptic Recon force. Then one night Burton has to go out, but there’s a job he’s supposed to do—a job Flynne didn’t know he had. Beta-testing part of a new game, he tells her. The job seems to be simple: work a perimeter around the image of a tower building. Little buglike things turn up. He’s supposed to get in their way, edge them back. That’s all there is to it. He’s offering Flynne a good price to take over for him. What she sees, though, isn’t what Burton told her to expect. It might be a game, but it might also be murder.

William Gibson - All ​Tomorrow's Parties
Rydell ​is on his way back to near-future San Francisco. A stint as a security man in an all-night Los Angeles convenience store has convinced him his career is going nowhere, but his friend Laney, phoning from Tokyo, says there's more interesting work for him in Northern California. And there is, although it will eventually involve his former girlfriend, a Taoist assassin, the secrets Laney has been hacking out of the depths of DatAmerica, the CEO of the PR firm that secretly runs the world and the apocalyptic technological transformation of, well, everything. William Gibson's new novel, set in the soon-to-be-fact world of VIRTUAL LIGHT and IDORU, completes a stunning, brilliantly imagined trilogy about the post-Net world.

Pat Cadigan - William Gibson - Alien ​3: Az eredeti és ismeretlen történet
_Ez ​a regény, amely William Gibson fel nem használt forgatókönyve alapján készült,_ A bolygó neve: Halál _c. film közvetlen folytatásaként Ripley, Newt, Hicks tizedes és a szintetikus Bishop eddig ismeretlen történetét mondja el._ Az LV-426-ot elhagyva, a Sulaco folytatja útját az Anchorpointra, egy kis, hold méretű katonai létesítmény felé. Hamarosan néhány gyarmati tengerészgyalogosból és kutatóból álló csapat száll az űrhajó fedélzetére, ahol rátalálnak a hiperálomba merült Ripley-re, Newtra, valamint a sérült Hicksre és Bishop maradványaira. Gyorsan kiderül azonban, hogy a túlélőkön kívül vannak mások is a hajón, olyan idegen lények, melyek mindent és mindenkit prédának tekintenek... Amikor elkezdődik a túlélésért vívott harc, Ripley kriotubusa súlyosan megsérül, ezért a nőt a katonai bázisra szállítják, ahol kómában tartják. Hicks tizedest régi sérülései miatt szintén az Anchorpointra viszik, ahol a férfi olyan szörnyű titkokat tud meg a xenomorfok klónozásáról és genetikai módosításáról, amelyekre még rémálmában sem gondolt volna soha...

William Gibson - Bruce Sterling - The ​Difference Engine
The ​year is 1855. The computer age has arrived a century ahead of time, with Charles Babbage's perfection of his Analytic Engine. The Industrial Revolution, supercharged by the development of steam-driven cybernetic Engines, is in full and drastic swing. Great Britain, with her calculating cannons, steam dreadnoughts, machine-guns and information technology, prepares to better the world's lot . . . 'The Difference Engine' is a tour-de-force by two of SF's most talented and controversial writers, a brilliantly conceived alternate history steeped in superbly evoked atmosphere, featuring a dazzling cast of characters both fictional and historical.

William Gibson - Zero ​History
Hollis ​Henry never intended to work for global marketing magnate Hubertus Bigend again. But now she’s broke, and Bigend has just the thing to get her back in the game… Milgrim can disappear in almost any setting, and his Russian is perfectly idiomatic—so much so that he spoke it with his therapist in the secret Swiss clinic where Bigend paid for him to be cured of his addiction… Garreth doesn’t owe Bigend a thing. But he does have friends from whom he can call in the kinds of favors powerful people need when things go sideways… They all have something Bigend wants as he finds himself outmaneuvered and adrift, after a Department of Defense contract for combat-wear turns out to be the gateway drug for arms dealers so shadowy they can out-Bigend Bigend himself.

William Gibson - William ​Gibson teljes Neurománc univerzuma
"A ​mátrix egy világ a világon belül, közmegegyezésre épülő hallucináció, melyet minden országban törvényes felhasználók milliárdjai tapasztalnak meg naponta. A cybertérhez kapcsolódó számítógépek tárolóiból származó adatok grafikus megjelenítése. Hihetetlen komplexitás. Az elme nem-terébe nyújtózó fényvonalak, adatgalaxisok és adatcsillagzatok..." Megrázó erejű vízióival és egyedi hangulatú univerzumával William Gibson a közeljövő egy olyan lehetséges változatát vetítette elénk, mely két évtizeddel első regényének kiadása után lassan megvalósulni látszik. A globális számítógépes hálózatok robbanásszerű fejlődése és a multinacionális cégek befolyásának folyamatos növekedése következtében napjainkban hihetőbbnek tűnik ez a jövőkép, mint korábban bármikor. A Neurománc 1984-es megjelenésével új irányzat született: Gibson bevezetett minket a cyberpunk világába, visszavonhatatlanul megváltoztatva ezzel a science fiction műfaját. Regényével elsőként nyerte el egyszerre a műfaj három legrangosabb elismerését, a Hugo-, a Nebula- és a Philip K. Dick-díjat. A nyitókötetet további két regény követte: a Számláló nullára és a Mona Lisa Overdrive. A három írást most egy kötetben, az első kettőt jelentősen átdolgozott, javított fordításban tárjuk az olvasók elé.

William Gibson - A ​holnap tegnapja
Bár ​Colin Laney egy papírdobozban él, hatalmában áll megváltoztatni a világot. Hála egy fiatal korában szedett kísérleti gyógyszernek, képes meglátni a bolygót átfogó komputeres hálózat gigászi adatfolyamainak csomópontjait. Ezek a csomópontok a történelem olyan ritka, de jelentős eseményei, melyek örökre megváltoztatják a társadalmat, noha megtörténésükkor erre senki nem számít. Colin nem biztos benne, mi fog történni, amikor a világ elér a következő csomóponthoz, de tudja, valami nagy durranás lesz. És azt is tudja, hogy a San Franciscó-i Bay Bridge-en fog bekövetkezni, amely egyfajta Soho-szerű nyomornegyedként funkcionál, mióta egy földrengés a közlekedés számára járhatatlanná tette. Segítőtársaiból Colin csapatot szervez, és akcióba lendül, mert birtokában van a kulcsnak, melymegakadályozhatja, hogy egy milliárdos a csomópontot követően átvegye az uralmat az egész világ fölött.

Kollekciók