Ajax-loader

Kovács Zoltán könyvei a rukkolán


Csík Endre - Farkas Julianna - Heffner Anna - Kovács Zoltán - Szabó Eszter - Önművelés munkafüzet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Lőrincz Adrián - Nagy Endre - Tawahkák ​földjén
"A ​boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." (Buddha) Honduras. Trópusi esőerdő. Tawahka indiánok. Kalandvágy, kihívás a javából. Egy expedíció, a megismerés vágya... Fél tucatnyi csallóközi kalandvágyó fiatalember beleveti magát az esőerdő közepébe, hogy megfigyeljék, lássák a lassan eltűnő Tawahka indiánok életét, megértsék életüket... Egy rendkívüli kaland kifogástalan stílusban – legyen Ön is a kaland része, ismerje meg a távoli esőerdő vadregényes titkait!

Kovács Zoltán - Matematika ​3.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Englander Tibor - Harsányi István - Kovács Zoltán - Vezetői ​alkalmasság, vezetési készség
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - A ​nyolcvanas évek
A ​nyolcvanas évek - annak a bizonyos "negyven év-nek" az utolsó évtizede. A nyolcvanas évek nem lett volna, ha nem lettek volna negyvenes-ötvenes-hatvanas-hetvenes évek. De nélküle nem lettek volna kilencvenes évek, talán még millennium sem lett volna. Zászlógyár a Klauzál téren, hadgyakorlatra behívott, malacot műtő sebészek, zálogház, Patyolat, évek óta festett Duna-híd, sópakolás, NDK menekült-áradat, kivonuló orosz hadsereg, a rakodók mindenkit csókoltatnak. És így tovább. E könyv mai olvasói kőzött biztosan van, akinek a nyolcvanas évek volt a felnőtt élete, másoknak a fiatalsága vagy a gyermekkora esik erre az időre, és nyilván olyanok is akadnak, akik meg sem születtek még. A nyolcvanas évek nekik (vagyis mindannyiunknak) szól. Kovács Zoltán és Megyesi Gusztáv a kötetben szereplő húsz riportja a nyolcvanas években, 1979 és 1989 kőzött készült és jelent meg - két kivétellel valamennyi a korabeli Élet és Irodalom hasábjain.

Kovács Zoltán - Társadalomföldrajzi ​kislexikon
A ​nagy sikerű Természetföldrajzi kislexikon után kiadónk megjelentette a sorozat második kötetét. Egy-egy fogalom precíz meghatározása, néhány adat, összefüggés megismerése sokszor hosszas kutakodást igényel. Ezt a problémát oldja meg a kislexikon. Tartalma rövid, de magvas. Közérthető címszavakban nap mint nap lehetőséget ad a társadalom- és a gazdaságföldrajz témakörében való ismerkedésre, ismétlésre, barangolásra, böngészésre. A mintegy 500 címszó mellett több száz illusztráció, színes fotók, térképek, grafikonok, táblázatok gazdagítják a tartalmat. Kiváló kézikönyv középiskolásoknak, felsőfokú tanulmányokra készülőknek, főiskolásoknak és pedagógusoknak. Ajánljuk minden érdeklődőnek, aki szeretne gyorsan tömör, de pontos információkhoz jutni a társadalomföldrajz témakörében.

Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István - Első ​oldal III.
Ismét ​elmúlt néhány év (ez egyre inkább így megy), ismét itt van egy ilyen könyv. Afféle vezércikkek gyűjteménye; van annál jobb, például a grappa vagy a karamellfagyi, mint hetenként (azaz háromhetente!) vezércikket írni. De ezek már csupán annyiban vezérek, hogy az első oldalon állnak, nem akarnak (nem is tudnának) vezérelni semmit; a műfaj a testekre van szabva, ezek itten váncsák, megyesik, kovácsok. A három irány és irály erősíti egymást, többek együtt, mint külön: Váncsa a csillagokkal tárgyal (az üres éggel), Megyesi a BKV-ellenőrrel, Kovács mindenkivel, az egyik magasra teszi, a másik le, a harmadik rendszerezi, az egyik bölcsel, a másik fogalmaz, a harmadik néz. Váncsa gourmet (és mellesleg egyszersmind gourmand is, amit csak az igazán nagyok tudnak összehozni), Megyesi sörös, Kovács mindenevő, illetve a ma kurrens (nem radikális) konzervatív megítélés szerint mindhárman gyűlölködő idegenszívűek, kampányújságírók, nemzetárulók vagy tudja a lásd borító szom. (Egyébiránt összeszámolhatnánk, hány írást találunk itt "a magyar baloldal nyomorúságának történetéről", és hányat találnánk a jobboldaléról ott, hol az igazi nemzeti újságírás lapul, nem, honol.) Olyanok ők hárman, mint ama pilisjászfalusi asszony, aki kikergetett a postáról egy rablót, mert kételkedett a pisztoly valódiságában. Szerzőink is ilyenek, kételkednek a pisztoly valódiságában. Ez fontos hazafias tevékenység (akkor is, ha a pisztoly dördültén olykor mégiscsak vér üti át a... mit is?, mondjuk lódingunk selymét). Furtonfúrt figyelnek, de nem égnek harci lázban (ez például egy különbség). A képen a szokásos három: három, bizony így: független, magyar újságíró. Nem függetlenek saját maguktól, a saját tudásuktól és tudatlanságuktól, elfogultságaiktól, tehetségüktől és annak korlátaitól, nem függetlenek az elveiktől, melyek egy része természetszerűleg politikai, de függetlenek a pártoktól és a mindenféle, -fajta és irányú buliktól. Nagy érdemük, hogy az ügyekből esetet tudnak írni. Az ügyeket jórészt már elfelejtettük (keverjük Werbert a Wermerrel, meg hogy hogyan is előzte a Pilisben Szörényi jobbról a kereszténységet, maradt a Little Richard, pozitívan), az esetek mi vagyunk. Mi magunk. Olykor persze ezt is szívesen felednénk. Esterházy Péter

Kovács Zoltán - Matematika ​4.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Havas Lívia - Magyar-orosz ​/ orosz-magyar útiszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Bilincsben ​is békességben Istennel
E ​könyv kiadásával két nagy csodájáért dicsőítem az Urat. Először, mert 84 évesen megírhattam annak a több mint 87 hónapos szibériai rabságnak a történetét, ahol napról napra Isten megtartó kegyelmét tapasztalhattam meg és visszakaphattam egészségesen szabadságomat. Így a 25 évi büntetésből csak 7 év 3 hónap lett. Másodszor azért a csodáért, hogy a sárospataki református kollégium is visszakaphatta a tőle idegen, csaknem 40 évi ideológiai rabságából szellemi szabadságát. Mindkét szabadítást Isten végezte el, mindkettőért egyedül csak Őt illeti hála és dicsőség. Ugyanakkor tanítványi hálámat azzal is ki kívánom fejezni a kollégium iránt, hogy e könyv jövedelmét felajánlom a sárospataki Alma Maternek, amely engem is felnevelt és nevelői hatását Szibériában is érezhettem és alkalmazhattam. Kívánom, hogy diákjait ez az iskola most már szabadon, Isten félelmében és a magyar nemzet szeretetében nevelhesse fel. Sic itur ad astra!

Bödör Zoltánné - Kovács Zoltán - Sütemények
Új ​könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges édes, valamint sós süteményeket bemutatni. Könyvünk segítséget nyújt abban, hogy a mindennapok hagyományos süteményeit egészséges, tisztán növényi alapanyagokból készíthessük el, egyszerűen és gyorsan.

Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István - Első ​oldal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Zwickl Ottó - Bozóki Lajos - Katedrálisok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István - Első ​oldal V.
Ötödik ​alkalommal jelenik meg az Élet és irodalom első oldalas publicisztikáinak gyűjteménye. Ez alkalommal a három szerző 2009 és 2013 között megjelent válogatott írásai kerültek a kötetbe.

Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István - Első ​oldal II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zoltán - Megyesi Gusztáv - Váncsa István - Első ​oldal IV.
Negyedik ​alkalommal jelenik meg az Élet és Irodalom első oldalas publicisztikáinak gyűjteménye. Ez alkalommal Kovács Zoltán, Megyesi Gusztáv és Váncsa István 2005 és 2009 között megjelent válogatott írásai kerültek a kötetbe. Az előszót Esterházy Péter írta.

Forgács Attila - Kovács Zoltán - Bodnár Éva - Sass Judit - Alkalmazott ​pszichológia
A ​könyv oktatási segédanyag azon olvasók számára, akik: a munka világában, az üzleti, a gazdasági, a politikai életben vagy pedig a kommunikáció területén tevékenykednek. Olyan pszichológiai alapismereteket gyűjtöttünk össze, melyek tájékozottabbá és sikeresebbé tehetik az olvasót. A lélektani ismereteket, hazai viszonyokat figyelemben tartva igyekeztünk bemutatni, ráadásul törekedtünk az alkalmazói szemléletnek minél inkább megfelelni. Az ismeretforrásokon túl, feladatokat találhat az olvasó, melyek megoldása személyesebbé teszi az elméleteket, illetve segítik a gyakorlati alkalmazást. A szövegben számos téma összefügg egymással. A mélyebb megértést és feldolgozást segítendő, az összefüggéseket jelöltük. Az egyes fejezeteken belüli összefüggésekre egy szimpla nyíl (→) hívja fel a figyelmet. A dupla nyíl (→→ ) a tanulmányok közötti összefüggésekre utal. A tanulmányok végén ellenőrző kérdésekkel segítjük a vizsgára való felkészülést. Ez a tankönyv, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar által 2009-ben kiadott jegyzet javított és átszerkesztett változata.

Kovács Zoltán - Népesség- ​és településföldrajz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók