Ajax-loader

Mark Alpert könyvei a rukkolán


Mark Alpert - A ​végső elmélet
David ​Swiftet, a Columbia Egyetem professzorát kórházba hívatják, hogy vigaszt nyújtson mentorának, a brutálisan megkínzott fizikusnak. Az öregember halála előtt még azt leheli: Einheitliche Feldtheorie. A mindenség elmélete. A világok pusztítója. Vajon az Einstein által sugalmazott egyesített elméletről lehet szó - olyan egyenletsorról, amely a galaxisok fizikáját az atomok törvényeivel kombinálja? Einstein úgy halt meg, hogy ezt nem sikerült felfedeznie. Vagy mégis? Néhány órával mentora utolsó szavainak elhangzása után David már a saját életét menti. Az FBI és egy kegyetlen zsoldos verseng egymással, hogy megkaparintsa a régóta rejtőzködő elméletet. David régi barátnőjével, a Princeton briliáns tudósával szövetkezve kétségbeesett kutatásba kezd Einstein végső elmélete után, amelynek napvilágra kerülése döbbenetes hatású következményekkel járhat.

Linwood Barclay - Marie Bostwick - Mark Alpert - Patrick Taylor - Búcsú ​nélkül / Varázsöltés / A végső elmélet / Egy ír falusi orvos
Linwood ​Barclay: Búcsú nélkül Egy reggel, amelyet soha nem fog elfelejteni, a kamasz Cynthia Bigge nehezen ébred. Irtózatos fejfájás gyötri, amely csak még hasogatóbb lesz, amikor eszébe jut, hogy a szüleivel történt tegnap esti veszekedésnek ma reggel biztos lesz folytatása. De minden nyugodt és csendes. Az egész ház üres, sehol egy lélek. Az apja, az anyja és a bátyja sincs otthon. Először csak furcsának találja a dolgot, de később egyre inkább elfogja a félelem. Majd egyszer csak rádöbben, hogy a családja eltűnt… Huszonöt évvel később a rejtély még mindig nem oldódott meg. Cynthia fejében még mindig rajzanak a megválaszolatlan kérdések. Meggyilkolták őket? Vagy csak egyszerűen elmentek? De akkor miért hagyták őt magára? Az asszony tudja, hogy le kell zárnia a múltat, hogy teljes életet élhessen. Ezért beleegyezik, hogy dokumentumfilmet forgassanak az esetről, hátha jelentkezik valaki, aki válaszolni tud a kérdéseire. Először semmi eredmény. Azután egyik rejtélyes dolog történik a másik után. Egy telefonhívás. Egy levél. Egy különös jelentőségű tárgy. Hamarosan úgy érzi, hogy annál rosszabbat nem tehetett volna, mint hogy felkavarja a múltat… Marie Bostwick - Varázsöltés Néha az ember élete egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozhat, ahogy az megtörtént Evelyn Dixonnal, akinek a férje húsz év házasság után bejelenti, hogy elköltözik otthonról. A magára maradt Evelyn félelmekkel telve, teljesen tanácstalanul tekint a jövőbe. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve felkerekedik, hogy New Englandbe utazzon, ám közben megáll a connecticuti New Bernben, és nyomban beleszeret a festői szépségű kisvárosba, ahol már abban reménykedik, hogy új fejezet kezdődhet az életében. Mark Alpert: A végső elmélet Az eredetileg fizikusnak tanult szerző eljátszott a gondolattal, hogy mi történne, ha rossz kezekbe kerülne Albert Einstein egyesített térelmélete, amely az atombombánál is nagyobb veszélyt jelenthet az emberiségre Az elvált egyetemi tanár Dávid Swiftet megszállott bűnözők és kormányzati szervek üldözik, hogy mielőbb megszerezhessék a fizikusok szent Grálját Mark Alpert egy természettudományi lap szerkesztőjeként igyekszik az átlagemberek számára is érthetővé tenni a bennünket körülölelő világ működésének gyakran bonyolult elveit. Patrick Taylor: Egy ír falusi orvos Soha ne hagyd, hogy a fejedre nőjenek a páciensek! így szól dr. Fingal Flahertie O'Reilly első számú intelme a huszonnégy éves Barry Lavertyhez, aki a háziorvos által meghirdetett asszisztensi állásra jelentkezik az észak-írországi Ulsterben. Noha O'Reilly tanácsa nem minden esetben állja meg a helyét, a fiatalember többet tanul az élet dolgairól tapasztalt mesterétől, mint az orvosi egyetemen. A korábban háziorvosként is praktizáló Patrick Taylor regénye hangulatos és szórakoztató olvasmány az ír vidék mindennapjairól.

Kollekciók