Ajax-loader

Tim Lihoreau könyvei a rukkolán


Tim Lihoreau - Modern ​fóbiák
"Fóbiák, ​amelyek nem is annyira vannak, mint inkább lehetnének. Nem is tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk ezen a tömérdek modern kori nyűgön és/vagy álnyűgön... Szép kis fricska a kényszeres félelmek vélt és valós tulajdonosainak, társadalmunknak, amely a kiváltó okokat termeli, hogy aztán végképp ne tudjuk eldönteni, hogy a szerző, az "áldoktor" a bolondját járatja-e velünk... Mindenképpen jól szórakozunk majd magunkon."

Tim Lihoreau - Sam Jackson - Fantasztikus ​klasszikusok
Tényleg ​Liszt Ferenc volt az első popsztár? Melyik zeneszerzőt jelölték a legtöbb Oscar-díjra? Mi inspirálta Brahmsot a Magyar Táncok megírására? Miért kellett hipnotizőrt hívni Rahmanyinovhoz? A letűnt évszázadok legnevesebb muzsikusai többnyire délcegen és komoran feszítenek a képeken vagy a tiszteletükre emelt szobrokon. De milyen emberek lehettek valójában, és hogyan születtek a halhatatlan műveik? A Fantasztikus klasszikusok tökéletes bevezetés a klasszikus zene világába. Izgalmas, meglepő és sokszor mulatságos történetei a komolyzenével ismerkedőknek és a rajongóknak is élvezetes olvasmányok. A kötetben elhelyezett QR-kód leolvasásával egy weboldalon keresztül meghallgatható a könyvben szereplő számos zenemű teljes verziója a Pannon Filharmonikusok előadásában.

Stephen Fry - Tim Lihoreau - Stephen ​Fry's Incomplete and Utter History of Classical Music
Stephen ​Frys Incomplete and Utter History of Classical Music provides us with a potted and brilliantly rambling 700-year history of classical music and the world as we know it. Along this musical journey he casually throws in references to pretty much whatever takes his fancy, from the Mongol invasion of Russia and Mr Khan (Genghis to his friends), the founding of the MCC, the Black Death (which once again became the new black in England), to the heady revolutionary atmosphere of Mozarts Don Giovanni and the deep doo-doo that Louis XVI got into (or du-du as the French would say). Its all here - Ambrose and early-English plainsong, Bach, Mozart (beloved of mobile phones everywhere), Beethoven, Debussy, Wagner (the old romantic), right up to the present day. Entertaining and brilliantly written, this is a pretty reckless romp of a history through classical music and much much more.

Kollekciók